Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Damascus Steel, מישהו?

alfa_draco
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין!

בינתיים, הזמנתי לי עט דמסקוס של אד קפרי, אמן ידוע בתחומו, אני אעלה תמונה כשיגיע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זה לא דמסקוס... זה הליך צריבה בחומצה (ETCHING) שנותן מראה כמו של דמסקוס. זו פלדה רגילה למהדרין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
זה לא דמסקוס... זה הליך צריבה בחומצה (ETCHING) שנותן מראה כמו של דמסקוס. זו פלדה רגילה למהדרין.

לא מבין בזה:

This Blade is handmade by forging 1095 & 15N20 high & low carbon steels folded over each other forming over 200 layers, resulting in a stunning blade pattern. Damascus steel knives are renowned for their tough blade and long endurance of their edges.

זה מה שרשום שם ...

בכל מקרה, ראיתי את זה במקרה וזכרתי את השרשור אז מוגש כשירות לציבור 8)

פורסם

באותה המידה היה יכול להיות כתוב שהסכין נוצרה ע"י עכבר מעבדה קטוע רגל שנזרק מהתיכון כי השתעמם בשיעורים והפחיד את המורות.

מבט זריז אחד בתמונה שמראה את הידית (הלהב והידית הם חלק אחד, אותה הפלדה בדיוק, ועל הידית יש הלבשה של חומר אחר בנוסף) מראה שלא מדובר על דמסקוס, אלא על פלדה פשוטה, ושהלהב עבר טיפול כלשהו.

הגימור של ה"דמסקוס" לא התיישב לי טוב בעין, אז הסתכלתי יותר לעומק טיפה.

ראיתי כבר גרועים יותר, זה כן...

יותר מדיי ניסיון במעט מידיי נושאים רציניים :silly::bday::borg::biglaugh::drinking:

פורסם

אתה בטוח ברווז? כי מה שאתה אומר זה שהם מרמים למעשה. כי נטען בבירור שזה דמסקוס, ועושה שימוש בשני חומרים מקובלים (פלדה פחמנית וסגסוגת פלדה וניקל).

בכל מקרה, העט החביב שלי הגיע סופסוף (מזל שסניף הדואר אצלי בשכונה קטן והם עזרו לי למצוא אצלם במחסן למרות שהדוור לא טרח להשאיר לי הודעה במשך 3 ימים שזה שוכב אצלם) והוא בהחלט נאה מאוד.

71516_504374862935390_2090054600_n.jpg

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם
אתה בטוח ברווז? כי מה שאתה אומר זה שהם מרמים למעשה. כי נטען בבירור שזה דמסקוס, ועושה שימוש בשני חומרים מקובלים (פלדה פחמנית וסגסוגת פלדה וניקל).

אני משוכנע לחלוטין, פלוס אני לא הייתי מצפה להרבה מאתר שטועה באיות של המילה "סכינים"...

גם באיביי מצאתי פריטים כאלה (זוכר שציינתי שראיתי כבר יותר גרועים?). בוא ונגיד את זה ככה, אם אני טועה וזה דמסקוס אמיתי, אני שורט איתו את אחד מהפריטים באוסף שלי. הולך? :lol:

פורסם

כן, במבט נוסף זה אכן נראה מצ'וקמק ואכן רואים למה התכוונת - נראה סתם גימור ברמת פני-שטח על הלהב בלבד, שכנראה אחרי השחזה קלה יהפוך לחלק כמו הניצב... טוב, גם סכין ב-20$ זה כנראה כמו אנדרואיד ב-200 ש"ח או דירה ב-350,000...

פורסם

לא מחייב בכלל.

יש סכינים

יש כמה סכינים ב-20$ שלא יביישו אף פירמה גדולה ומכובדת, ויש כאלה שלא הייתי משלם גם 2$ עבורם. בולטים בשטח זה חברת MTECH, חיקויים זולים של פירמות מפורסמות, שהם למעשה אחלה סכינים לעבודה קשה והתעללות בגלל המחיר הזול שלהם, והם עושות עבודה מ-ע-ו-ל-ה.

פורסם
אני לא הייתי מצפה להרבה מאתר שטועה באיות של המילה "סכינים"...

Knife ברבים יכול להיות knifes ו knives, זו איננה שגיאה

לידיעה בלבד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני אישית לא מכיר את התעתיק "KNIFES". מעולם לא נתקלתי בו. יש לך סימוכין לטענה הזו?

פורסם
והם עושות עבודה מ-ע-ו-ל-ה.

אני אישית לא מכיר את התעתיק "KNIFES". מעולם לא נתקלתי בו. יש לך סימוכין לטענה הזו?

קודם דבר עיברית, אח"כ נראה מה הקישורים באנגלית :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צודק, פיספסתי את ה"הן" ולא "הם" כפי שנכתב.

מה יש לי בזמן האחרון, אני התחלתי לזייף :shock::oops: בשירשור אחר כתבתי סכין כהה במקום קהה (תודה לתיקון שקיבלתי בה"פ, לבד לא שמתי לב), עכשיו זה...

פורסם
צודק, פיספסתי את ה"הן" ולא "הם" כפי שנכתב.

מה יש לי בזמן האחרון? :shock::oops: .

אלוהים יודעת! :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...