Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רק רכבת (נשארת מונעת 24/7)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חזרתי גם משטחי הכינוס וגם חיילי מילואים עם רכבים פרטיים השאירו רכב מונע למשך הלילה .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
ואם ברכבת מדובר - הרי דיווח טרי מתופעה דומה בתחום המכוניות.

"ביליתי" כשבוע באזור עוטף עזה בשירות מילואים במהלך מבצע "עמוד ענן". שהיתי במספר בסיסי קבע וגם בריכוזי כוחות מאותרים.

בכל מקום היו חניונים של כלי רכב - של אנשי קבע ושל מילואימניקים. באופן גורף ניתן היה להבחין לכל אורך הלילות בתופעה הבאה :

רוב אנשי הקבע העבירו את הלילה או ברכב חום מונע (ג'יפ סופה 2/3 , פורד F-150/350 , או ברכב הליסינג "הלבן" (אקסנט,

ריו) כשהוא מונע כל הלילה לצורך מפלט מצינת הלילה.

ניתן היה להבחין בחניונים גם ברכבים אזרחיים רבים אחרים מונעים כל הלילה - מה מפתיע שאלו היו רכבי ליסינג של מילואימניקים...

ושאלת אגב - מה הבלאי המכני לרכב שעומד בסרק 6-8 שעות ? בטוח שמדד הקילומטראז' שנהוג לבדוק אינו משקף זאת.

אם אני צריך לבחור בין לקפוא כל הלילה או לבזבז 100 שקל על דלק ובלאי אני בוחר לבזבז 100 שקל וזה נכון גם ברכב הפרטי שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
1.אז אולי הכל בסדר...או כמעט וזה גם טוב.

2. מטעויות של אחרים אפשר ללמוד. תהליך כזה אמור לקבוע סטנדארטים מינימאלים וגורם מפקח בלתי תלוי שיוודא שלא גולשים לכשלון.

איך זה עובד ברכבת הקלה בירושלים? איך כביש 6? איך התפלת המים? אפילו את אל על הפריטו.

המדינה לא מסוגלת לנהל (כמעט) כלום.

צריכה לייצר תנאים ולפקח ללא פשרות.

אתה חשוב שמדינות כמו אנגליה הפריטו בלי פיקוח? אז מה אם יש פיקוח - איכות השירות ירדה ורמת הבטיחות ירדה מאוד. וכך בעד מדינות באירופה. אל תשוה קו קצר אחד של טראם בירושלים לרשת מסילות, אפילו קטנה כמו בישראל.

מעבר לכך - רכבות נוסעים אינן רווחיותבשום מקום בעום. אפילו בארה"ב הקפיטליסטית רכבות הנוסעים (אמטראק) ממשלתיות, רכבות המשא פרטיות (וזה עניין היסטורי עוד ממחצית המאה ה-19).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עד למה שמתרחש ברכבת (לפחות בחטיבת מטענים) , החל מקטרים שמונעים במשך כל המשמרת , כל הלילה , (לא כולם , אבל יש כאלה) , עשרות מוניות שמגיעות לכל משמרת לעובדים , ועוד ועוד

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אתם חושבים במונחי אוטו ואז זה נשמע מזעזע.אני האחרון שבא להצדיק את המאפיה אבל צריך לדעת שהמנוע ברכבת הוא גנרטור שצריך ורגיל לעבוד רצוף. את הנסיעה עושים מנועי חשמל ,לא הדיזל,לפחות ב-60 שנה האחרונות, מאז שולט הדיזל חשמלי ברוב העולם. לפני החשמלי מהרשת.בג'נרל אלקטריק הישנים שעדיין נותרו מהם כמה אחדים בקווי נחל צין - אשדוד עם פוספטים לא היו מכבים את ה GM 16 צילינדר להפסקות נסיעה של כמה שעות. הוא עבד רצוף שבועות.כך שלהשתוללות יש רקע. צריך לעשות תקן ל"מניע בוקר ".

פורסם
אתה חשוב שמדינות כמו אנגליה הפריטו בלי פיקוח? אז מה אם יש פיקוח - איכות השירות ירדה ורמת הבטיחות ירדה מאוד. וכך בעד מדינות באירופה. אל תשוה קו קצר אחד של טראם בירושלים לרשת מסילות, אפילו קטנה כמו בישראל.

מעבר לכך - רכבות נוסעים אינן רווחיותבשום מקום בעום. אפילו בארה"ב הקפיטליסטית רכבות הנוסעים (אמטראק) ממשלתיות, רכבות המשא פרטיות (וזה עניין היסטורי עוד ממחצית המאה ה-19).

אשמח אם תפרט קצת יותר איך זה היה באנגליה או מקומות אחרים. מעניין אותי.

כך או כך, הפרטת קו או מספר קוים של רכבת ישראל בהרבה יותר קרובה לטראם בירושלים מאשר לרשת רכבות במדינה אירופית מפותחת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני לא רואה איך הפרטת הרכבת תביא למצב יותר גרוע ממה שעכשיו. אני כבר לא מדבר על התנאים המפליגים של עובדי הרכבת, וההטבות שנותנים להם כל פעם שהם מאיימים בשביתה. אני מדבר על כמות התקלות הבלתי סבירה והזלזול בנוסעים, ועוד הם התרעמו על הרצון להעביר את התפעול והטיפול הטכני לחברה חיצונית (בומברדייה, ממנה נקנו הקרונות והקטרים).

דוגמא טרייה מהבוקר - הייתי אמור לעלות על רכבת מהשפלה לת"א ב- 6:30. הגעתי כמה דקות לפני רק כדי לשמוע שהרכבת בוטלה עקב תקלה בקטר, ויש להמתין 20 דקות לרכבת הבאה. התברר לי מאנשים שהמתינו בתחנה שגם הרכבת הקודמת לא יצאה, כלומר - היו כאלה שהמתינו 50 דקות לרכבת בתחנה!! לא עיכוב, לא החלפת קטר - פשוט קו מבוטל, תחכו ותתפוצצו. אז אוקיי, עלינו לרכבת שהגיעה ב- 6:50 עם צפיפות של רכבת שמסיעה בעצם כמות של שלוש, לפחות הסיוט מאחרינו. אז זהו שלא - תוך שתי דקות הודיעו שהרכבת מגיעה רק עד תחנת ת"א הגנה, כלומר מי שירצה להמשיך לתחנות ת"א הבאות או צפונה, יצטרך לרדת ו... נכון, שוב להמתין לרכבת הצפופה הבאה.

והכי עצוב שהנוסעים מתעצבנים בינם לבין עצמם, מקטרים ומסננים קללות אבל פשוט התייאשו מלפנות לגורם רשמי, מין תחושה של גורל, שאין באמת מה לעשות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בקיצור, גם ה"סקופ" העיתונאי הזה, כמו הרבה סערות שמקימים עיתונאים שברשלנות/בכוונה לא מכינים שיעורי בית כי אז ייתברר שאין כאן כלום, נגמר בנפיחה דקה.

פורסם

אני הכי אהבתי בכתבה את הציטוט הזה : "אז איתרנו כמה עובדים שמהות העבודה שלהם לא היתה כל כך ברורה והטלנו עליהם את המשימה לאכוף"

ואת זה:

שאלתי למה התחזוקה נעשית כל שלושה ימים, אם בעולם קרון מוכנס לטיפול לפי קילומטראז' או לפי שעות מנוע. התשובה שקיבלתי מהמנהלים היתה שהם לא בטוחים שהנהג עשה את הטיפול היומי, לא בטוחים שהמתדלק תידלק כמו שצריך ולא בטוחים שהמכונאי ראה את כל הדברים שנדרש לראות בצ'ק ליסט - ולכן ליתר ביטחון, כדאי שהרכבת תיבדק כל שלושה ימים.

זה מעיד על הכל

:wink:
  • תוכן חדש...