Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צמיגי פרויד מול קניון חיפה. אנשים מקצועיים שמבינים באמת מה את צריכה ומתאימים צמיגים לפי זה, אם אין להם במלאי, יזמינו מה שאת צריכה. אחלה שירות ונכונות אמיתית לעזור. המחירים למרות זאת לא זולים מאוד, זולים, אבל יש יותר זולים.

עם זאת, אם את מתכננת להחליף רכב, כדאי לוותר על החלפת צמיגים עכשיו.

אני מציע לחפש רכב עם בקרת יציבות. ABS לא תמיד יספיק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את יכולה לחפש בגוגל את הערך "נהיגה מתקדמת" ויעלו לך מס' בתי ספר המציעים קורסים כאלה. אישית, אני ממליץ לקחת מדריך פרטי שיתן לך יותר תוכן בפחות כסף(אוכל להמליץ בה"פ).

קורס בסיסי לשליטה ברכב במצבי קיצון: החלקות, בלימות חירום וכו' נעשה בדרך כלל במנחת בערד. את לא יכולה לתרגל מצבים כאלו בכבישים ציבוריים.

לגבי החלפת רכב - תפתחי פוסט בפורום היעוץ כמובן כאשר זה יהיה רלוונטי.

פורסם
אני חושב שיש משהו שפיספסתם, הגברת כתבה שבשנה שעברה היא החליקה עם הרכב, עכשיו שלא תבינו אותי לא נכון, עם צמיגים בעלי "חריצים ברורים" שאלוהים יודע מתי הותקנו על הרכב, בזכות מידת מציגים מגוכחת ובזכות העובדה שהיא פיאט פונטו, אני בטוח שאת לה -מאן היא לא תנצח, אבל אני חושב שהעניין פה עמוק יותק מבלימות מנוע או שבירות הגה. אני חושב שמדובר בטראומה בעקבות אותו אירוע. גם לי קרה שהחלקת. על כביש רטוב כמה חודשים אחרי שקיבלתי רשיון. עוד כמה חודשים אחרי זה הרגשתי כאילו הרכב בורח לי ממתחת לתחת, כמובן שהכל היה בו תקין והחלקתי פשוט כי לא ידעתי לנהוג.

הנקודה שלי היא שאפשר להחליף צמיגים, לנפח, להחליף מידה, להחליף רכב (wtf? היא שאלה איך לעשות שהאוטו לא יחליק) או לקנות מרכבה סימן 4. אבל לדעתי שום דבר חוץ מיום עם מדריך על מגרש החלקה לא יחזיר לגברת את תחושת הבטחון על כביש רטוב. במיוחד כשמדובר ברכב שבו נוסעים הילדים שלה.

*למרות כל מה שאמרתי, אני לא שולל ואפילו ממליץ (מה זה ממליץ, מחייב. חובה עלייך) לבדוק לחץ אוויר תקין בצמיגים. לבדוק תאריך יצור ומותג ולהחליף במידת הצורך, ואם באמת אפשר, להגדיל מידה. אבל כדי להחזיר לעצמך את הבטחון, אני חושב שתצטרכי קצת יותר מזה.

צודק מאוד.

אמא שלי לפני כשנה החליקה עם האוטו (מה זה החליקה, עשתה 640 מעלות ונכנסה במדרכה במהירות נמוכה) ומאותו רגע היא תמיד מרגישה שהאוטו מחליק. זאת הייתה סיאט איביזה מודל 95'

לאחר ההחלקה רכשנו סיאט איביזה מודל 2002 והעפנו את הישנה לפח. כל יום היא הגיעה לבית ובכתה שנמאס לה מהאוטו ושהוא מחליק לה כל הזמן ושהיא מתה מפחד, לקחתי את הרכב לסיבוב וממש לא הבנתי מה היא רוצה, לקחתי עם האוטו סיבובים דיי רציניים במהירויות יחסיות גבוהות (אל תדאגו, במגרש חניה ריק) והאוטו לא החליק לי, אז הבנתי באמת שהיא בטראומה ממה שקרה לה.

ועוד מקרה שקרה, הפעם אני הייתי הקורבן - רכבתי על האופנוע שהיה לי לבית הספר, בדרך עליתי על כתם סולר טרי טרי (סולר מחליק פי כמה משמן מסתבר) הכביש היה רטוב מגשם כך שלא היה ניתן להבדיל בכלל בין המים לבין הסולר. ברגע שעליתי על כתם הסולר האופנוע פשוט נופל שמאלה בהפתעה מוחלטת על 60 קמ"ש, אני נמרח על הכביש כמו סמרטוט, האופנוע ממשיך להחליק עד שלבסוף הוא נכנס ברכב חונה ונעצר.

למזלי הייתי ממוגן טוב, הכפפות הממוגנות ספגו את כל ההחלקה (אם לא היה לי את הכפפות, אני בספק אם הייתי מסוגל להחזיק עפרון היום)

אך מאותו הרגע שעליתי על האופנוע לאחר התיקון שלו, כל סיבוב הכי קטן הרגשתי כאילו אני מתהפך! ממש הרגשתי את הפרפרים בבטן רגע לפני ההתרסקות, מה שד"א כמעט גרם לעוד התרסקויות, כי נכנסתי לסיבוב, הגוף נכנס לפאניקה ומאבד שליטה. אך לאחר כמה זמן הבנתי שזה פסיכולוגי ולאט לאט התרגלתי (ואולי זה ישמע מטומטם, אך הבנתי שהדרך להתגבר על הפחד הזה היא בעצם לקחת את האופנוע למגבלות, או יותר נכון לדפוס הנהיגה הקודם עם קצת יותר מהירות ובעצם "להראות" לתת מודע שלא קורה כלום)

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אני אתייחס למה שכתבת בסוגריים. זאת בדיוק דרך הפעולה שאני מציע כדי לפתור את הבעיה, להחליק בכוונה, לקחת את הרכב למגבלות ולאבד שליטה. הכל בצורה מבוקרת במשטח סטרילי עם מדריך שיסביר מה צריך לעשות בכל סיטואציה ושהגברת תראה ש: א, לא קורה כלום ו-ב, אפשר לצאת ממצבים כאלה, או אפילו יותר טוב, איך בכלל לא להגיע אליהם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תודה רבה למגיבים, אני לא מבינה הרבה בתחום הרכב והדברים שכתבתם כאן מועילים לי מאד.

זה נכון שנבהלתי מאד מההחלקה שחוויתי בחורף שעבר ובהחלט הייתי שמחה לשיעור נהיגה במצבי החלקה. מישהו יודע איפה ניתן לעשות זאת באזור חיפה? מה העלות הצפויה של שיעור כזה?

אני די בכיוון של להחליף רכב... אודה להצעות לגבי דגם מומלץ. מה שחשוב לי זה בטיחות, אחיזת כביש, חסכוני ובגאז' גדול.. חשבתי על סקודה רומסטר או פביה ספייס.. התקציב בסביבות 70 אלף.. פלוס מינוס..

אשמח לדעותיכם..

ועוד שאלה אחת אחרונה.. למקרה שלא אצליח להחליף את הרכב במהירות, יש כאן מישהו מאזור חיפה שמכיר פנצ'רייה אמינה שבה מוכרים את צמיגי קונטיננטל, הדגם הרחב שהומלץ כאן?

היי אורחת,

בתקציב שלך את יכולה לקנות רכב חדש (יש ידניות שמתחילות מסביבות 50K ומעלה - הפונטו שלך ידנית כפי שאני יודע אז לא תהייה לך בעיה) Mii סיאט ב 61, סקודה סיטיגו 51 , סוזוקי אלטו 72 פיאט גרנדה פונטו 74, פיאט פנדה 66 ואם את מחפשת גדולה יותר כמו הספייס אז משומשת.

צמיגים אכן יש לך כמה אפשרויות ובמידה ולא תחליפי רכב זו ההוצאה שלך 1200-1400 שקלים ויהיה לך שקט בכיוון הזה.

את לא מחוייבת להחליף למידה רחבה יותר (דווקא צמיג צר ברטוב יעצור יותר טוב במיוחד עם רכב קל משקל כמו פונטו, צמיג רחב יותר יוצף למעלה יותר בקלות וגם תצרוכת דלק מעט גבוהה יותר - צמיג רחב "אופנתי" ולמי שרוצה ביצועים (על כביש יבש) זה מומלץ לאחיזה)

תישארי במידה שלך ותקחי צמיגים טובים - כמו הקונטיננטל, או יוקהמה A או הפלקן 912.

תישארי בטווח המחירים הללו ותשאלי תאריך יצור של הצמיגים - מה שיותר "טרי" עדיף

קני צמיגים בני חצי שנה לכל היותר (4 ספרות AABB כאשר BB זה השנה למשל 12 עבור 2012 ושתי הספרות AA זה השבוע בשנה.

בהצלחה בכל החלטה שלך וחורף נעים ובטוח.

קובי

:-)

פורסם

אני דווקא ממליץ לעבור למידה 185/60/14, הצמיג לא כזה רחב ועם פרופיל מתאים לפינוי מים לא תהיה בעיה גם בגשם,

וזה מאחד שמרביץ בגשם בלי חשבון ולא עשה קורס נהיגה אי פעם.

ה C דרייב מעולה, אם אפשר ללכת על 185/55/14 אז ה S דרייב של יוקו עוד יותר טוב.

גם הקוהמו אקסטה מצויין, למרות השם המזרחי.

יש לשים לב טוב למצב בו הכביש חלקלק במיוחד בגשמם הראשון אחרי כמה ימים יבשים, השמן שצף על המים יגרום גם לדריפטרים המנוסים ביותר לאבד עשתונות, ההחלקה כל מיידית שאפשר לשכוח בד"כ מתיקון.

בכל אופן כשהתנאים גרועים כדאי פשוט להאט.

פורסם

לפותחת השרשור: אנשים אוהבים להגיד "אני לא מבין בזה" ו"אני מפחד להתעסק". אני רק מחזיר את כולכם לזה שחלק גדול מהאנשים שמטפלים לכם ברכבים הם לא דוקטורים, סך הכל צריך להשקיע יום יומיים של חיפוש ולמידה בקופסא הזאת שאתם מפקידים בה את ילדיכם כל יום.

מה שאני מציע לפותחת השרשור, הוא שתלך למכון הטסטים הקרוב לוודא שהיא באמת יכולה להחליף מידת צמיגים למידה שנרשמה (החוק בארץ לא מאפשר לשים סתם כך איזה מידת צמיג שבא לך) ב30 שקלים.

לאחר הייתי קופץ לפנצ'רייה שהומלץ עליה כאן ומבקש הצעת מחיר על צמיגים לא זבל, עם המידע הזה, חזרי לפורום ועדכני את השרשור - אני נשמח לעזור לך לסנן את הדגמים והמחירים.

מבחינת נהיגה - ותקראו רגע עד הסוף לפני שאתם מתרגזים, נשים רבות נוהגות בצורה אגרסיבית יחסית, מה שנקרא בשפתינו גז-ברקס או "נהיגת ליסינג", נסי לשים לב אם גם את חוטאת בזה ולמתן ו"לעגל" את צורת הנהיגה שלך, קורס כאמור - אפשר למצוא בגוגל, תרשמי (כמה מפתיע) "קורס נהיגה מתקדמת", תקבלי הרבה מידע.

נ.ב.

ושאף אחד לא יגיד לך שאת לא נהגת מירוצים ולא צריכה צמיגים הכי יקרים, תראי להם את זה:

http://www.youtube.com/watch?v=e2c9Ry0JfMw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני רוצה קודם כל לחדד כמה דברים:

פירלי זאת חברה איטלקית ולא ספרדית כמו שרשמתי (היה בילבול).

כל מה שאני רושם זה מנסיון בתור בעל מקצוע (צמיגים וכיוון פרונט).

ואללה ??

יוקוהומה וברידג'סטון בינוניים, ספר את זה לכמה קבוצות פורמולה 1 מסכנות שעשו את הטעות והתגלגלו על ברידג'סטון,

ולעוד כמה מאות אלפי מכוניות מירוץ בליגות אחרות שמרוצות מהיוקו.

אין קשר בין צמיגים שמשמשים למרוצים, לבין צמיגים לרכבים משפחתיים.

מתי בפעם האחרונה יצא לך להשוות בין צמיגים?

מתי יצא לך לבחון צמיג כשהוא מפורק?

איזה ניסיון יש לך בצמיגים?

אתה בכלל יודע איך מאבחנים צמיג?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אורחת כתב:

תודה רבה למגיבים, אני לא מבינה הרבה בתחום הרכב והדברים שכתבתם כאן מועילים לי מאד.

זה נכון שנבהלתי מאד מההחלקה שחוויתי בחורף שעבר ובהחלט הייתי שמחה לשיעור נהיגה במצבי החלקה. מישהו יודע איפה ניתן לעשות זאת באזור חיפה? מה העלות הצפויה של שיעור כזה?

אני די בכיוון של להחליף רכב... אודה להצעות לגבי דגם מומלץ. מה שחשוב לי זה בטיחות, אחיזת כביש, חסכוני ובגאז' גדול.. חשבתי על סקודה רומסטר או פביה ספייס.. התקציב בסביבות 70 אלף.. פלוס מינוס..

אשמח לדעותיכם..

ועוד שאלה אחת אחרונה.. למקרה שלא אצליח להחליף את הרכב במהירות, יש כאן מישהו מאזור חיפה שמכיר פנצ'רייה אמינה שבה מוכרים את צמיגי קונטיננטל, הדגם הרחב שהומלץ כאן?

לפי דעתי לא כדאי לשנות ברכב את המידת הצמיגים.

זה יפגע בצריכת דלק ובהתנהגות של הרכב בצורה שלא תתרום לך, אלה להפך.

בנוסף אין לך צורך בזה.

ולפי דעתי סיטרואן C4 או רנו מגאן עדיפים בשבילך מאשר רכב גרמני כמו הסקודה.

הרכבים הצרפתים מאוד אמינים, נוחים, צריכת דלק טובה, ועלויות אחזקה (ביטוח, תיקונים) נמוכות.

לעומת הרכבים הגרמניים (סקודה, סיאט, וולצפאגן) שהחלקים והביטוח יחסית יקרים יותר.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
קודם לנסוע לאט בגשם, בסיבובים לאט יותר מהרגיל, בירידה להשתמש בעיקר בגיר של האוטו לבלימה, לבדוק לחץ אויר תקין לפחות פעם בשבוע.

זאת עצה ממש גרועה במצב של החלקה או קרוב למצב שכזה!

המנוע מניע רק את 2 הגלגלים הקדמיים ומשאיר את האחוריים "לזרום" עם מה שקורה לאוטו.

במצב החלקה או חוסר יציבות שיכול להוביל למצב שכזה שימוש במנוע לבלימה יכול בקלות לגרום לאותה התופעה שמלכתחילה היא מנסה למנוע או להחריף אותה במידה והיא החלה.

הבלמים של הרכב פועלים על ארבעת הגלגלים באופן שווה (בהתאם לחלוקת המשקל של הרכב) ולכן כדי לבלום בירידה במצב קרוב להחלקה או תוך כדי משתמשים רק בהם ולא בשום חלטורה אחרת...

להמחיש לך את זה נעבור להדגמה על אופניים. אופניים מגיעים עם בלמים אחוריים וקדמיים בנפרד. תאר לך מצב שבו אתה בירידה במהירות על כביש רטוב וחלקלק ותנסה לבלום עם הבלם הקדמי בלבד?

מהר מאוד אתה תתהפך ואם אתה לא מאמין אני מציע לך לנסות את זה בגשם הבא בשביל ההתלמדות.

זה חשוב מאוד לא לחמם את הבלמים יתר על המידה בירידות ע"י שימוש בבלימת מנוע כשהמצב אידיאלי ביום יבש וחם כשאתה נוהג על ההאמר סימן 1 בכביש ישר סלול היטב. אבל שאתה נוהג במצבי קיצון שהרכב בקושי מחזיק את הכביש שמתחתיו ומוסיף עוד חוסר יציבות למשוואה מקבלים איבוד שליטה קלאסי...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
להמחיש לך את זה נעבור להדגמה על אופניים. אופניים מגיעים עם בלמים אחוריים וקדמיים בנפרד. תאר לך מצב שבו אתה בירידה במהירות על כביש רטוב וחלקלק ותנסה לבלום עם הבלם הקדמי בלבד?

מהר מאוד אתה תתהפך ואם אתה לא מאמין אני מציע לך לנסות את זה בגשם הבא בשביל ההתלמדות.

אתה ממחיש דינאמיקה של רכב בעל ארבעה גלגלים באמצעות רכב בעל שני גלגלים. אם אתה שוקל הסבה מקצועית לתפקיד של מורה, מרצה או מדריך כלשהו, אני מציע לך להמתין עם מכתב ההתפטרות שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא בטוח למה היתה ההסבה שלך, לבדרן או ליצן חצר? ב2 המקרים זה לא היה מצחיק אבל ניסיון יפה, מגיע לך את כל הכבוד על זה לפחות...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בתור אחר שמגיע מעולם הדו גלגלי, תסלח לי אבל אני חושב שהדוגמה הזאת ממש גרועה, להשוות בין רכב בעל 4 גלגלים לבין כלי דו גלגלי.

בדו גלגלי יש מרכיב קריטי מאוד, שהוא הזווית של האופנוע, כי ברגע שאתה נועל את הצמיג הקדמי עם אופנוע, האופנוע מיידית נופל על הרצפה לכיוון הזווית שלו.

ד"א הבלם הקדמי הוא הבלם העיקרי והיותר חזק באופנוע, מכיוון שבבלימה רוב המשקל עובר לגלגל הקדמי והוא משיג יותר אחיזה ויכולת בלימה הרבה יותר טובה מאשר האחורי.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
זאת עצה ממש גרועה במצב של החלקה או קרוב למצב שכזה!

המנוע מניע רק את 2 הגלגלים הקדמיים ומשאיר את האחוריים "לזרום" עם מה שקורה לאוטו.

במצב החלקה או חוסר יציבות שיכול להוביל למצב שכזה שימוש במנוע לבלימה יכול בקלות לגרום לאותה התופעה שמלכתחילה היא מנסה למנוע או להחריף אותה במידה והיא החלה.

הבלמים של הרכב פועלים על ארבעת הגלגלים באופן שווה (בהתאם לחלוקת המשקל של הרכב) ולכן כדי לבלום בירידה במצב קרוב להחלקה או תוך כדי משתמשים רק בהם ולא בשום חלטורה אחרת...

זה חשוב מאוד לא לחמם את הבלמים יתר על המידה בירידות ע"י שימוש בבלימת מנוע כשהמצב אידיאלי ביום יבש וחם כשאתה נוהג על ההאמר סימן 1 בכביש ישר סלול היטב. אבל שאתה נוהג במצבי קיצון שהרכב בקושי מחזיק את הכביש שמתחתיו ומוסיף עוד חוסר יציבות למשוואה מקבלים איבוד שליטה קלאסי...

הכוונה שלי הייתה לירידות ארוכות לא לגמור את הרפידות בלם אז עדיף לתת למנוע לבלום. בכל הפעמים שירדתי ירידות חזקות בגשם ובלמתי עם המנוע אף פעם לא קרה שהחלקתי.

אני לא יודע כמה כוח צריך שיהיה למנוע כדי שהגלגלים ינעלו אבל באוטו פרטי עוד לא שמעתי על מקרה כזה. היו זמנים שהייתי יורד את ירידות מבוא חמה אחרי הגשם, כל סיבוב הייתי לוקח את הגה כמעט עד לסוף והאוטו היה ממשיך ישר בתור ילד היה כיף, דברים כאלה נתנו לי נסיון שליטה יותר טוב בתנאים האלה.

• תוכן חדש...