Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי רנו מאגן 2002 1.4 ידנית. לפני כמה שבועות הבחנתי ברעש מוזר בנסיעה מעל 50 קמ״ש. רעש דומה לרעש שנוצר שמסובבים חבל במהירות. הלכתי למוסך שאני נוהג ללכת אליו והוא אמר לי שהמייסב הלך אבל לא היה לו מייסב חדש במלאי. המשכתי למוסך אחר והוא אמר לי דווקא שזה בעייה מהגיר, אבל אין לי בשביל מה להשקיע כסף בזה ושאני יכול להמשיך לנסוע עוד כמה שנים טובות. היום כשנסעתי הבחנתי במשהו נוסף, כשאני נוסע (בליווי הרעש המעצבן) ונכנס לעקומה ימינה הרעש נעלם!

האם הפסקת הרעש בפנייה ימינה יכול לכוון אותי לפתרון הבעיה?

תודה לעוזרים.

• ספונסר פורום
פורסם

רעשים כמו שאתה מתאר נגרמים בד"כ ממיסבים גמורים בגלגלים אך גם עלולים להגרם ממיסבים גמורים ביציאה מהגיר.

האם הרעש מתגבר כשאתה עולה במהירות?

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון ותיקון התקלה.

פורסם
רעשים כמו שאתה מתאר נגרמים בד"כ ממיסבים גמורים בגלגלים אך גם עלולים להגרם ממיסבים גמורים ביציאה מהגיר.

האם הרעש מתגבר כשאתה עולה במהירות?

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון ותיקון התקלה.

כן, הרעש מתחיל בסביבות ה 50 קמש והוא והוא נשמע מהיר יותר ככל שהמהירות עולה. בנסיעה במהירות כזו במהלך פנייה ימינה הרעש נעלם.

אני מאזור העמקים/חיפה

רב תודות!!

פורסם

את המיסב גלגל אפשר לבדוק בכל שמעלים הרכב על ליפט, ומזיזים את הגלגל בכוח קדימה והחוצה, כל מוסכניק יבדוק לך בחינם גם.

אם הגלגל רועד, מיסב מת.

מיסב צריך לעלות 500-1000 שקל, תלוי אם הוא מקורי ותלוי ברכב.

פורסם

ככה בודקים חופש במייסב.

אבל מייסב יכול להרעיש גם כשאין לו חופש.

אפשר לנסות לסובב גלגל במהיורות ולשמע רעשים.

וגם כאן יכול להיות שלא תשמע כלום, המייסב יכול להרעיש רק תחת עומס.

פורסם

אם אתה פונה ימינה (רוב העומס על הצד השמאלי של הרכב) והרעש נעלם זה בוודאות מיסב ימני שהלך לעולמו, מניסיון אישי שלי עם מגאן בדיוק כזו (3 שנים ו-100K ק"מ), תחליף את שני המיסבים כי השני לא יחזיק עוד הרבה זמן. בכל מקרה החלפתי את המיסבים בעלות של 150 ש"ח כ"א.

מוטי

פורסם
אם אתה פונה ימינה (רוב העומס על הצד השמאלי של הרכב) והרעש נעלם זה בוודאות מיסב ימני שהלך לעולמו, מניסיון אישי שלי עם מגאן בדיוק כזו (3 שנים ו-100K ק"מ), תחליף את שני המיסבים כי השני לא יחזיק עוד הרבה זמן. בכל מקרה החלפתי את המיסבים בעלות של 150 ש"ח כ"א.

במחיר כזה באמת שווה להחליף את שתיהם.

למרות שאני הייתי מחליף אחד לבנתיים, זה חלק חיצוני, זה לא שאתה מפרק טיימינג, אז על הדרך מחליף משאבת מים.

(וגם אצלי החלפתי אחד, והשני (מניח שהוא עדיין מקורי), במצב נוסע בלי בעיות טפו טפו טפו).

מקודם כתבתי מחירים כאלה כי ככה עלה בקוואליר שלי למטה מיסב אחד (מחנות של חלפים), חשבתי שזה דומה.

אני מניח שבחו"ל המיסבים היו הולכים עם הרכב לברזל, פה בארץ כל בוקר הרכב שלי חוטף כמה מכות מהכבישים הגמורים של העיר, פשוט כואב הלב על הכיוון פרונט והמיסבים וכל מה שקשור. (מתלים כבר גמורים אז זה חצי נחמה.)

פורסם

היום החלפתי את 2 המיסבים האחוריים והבעיה אכן נעלמה.

עכשיו אפשר להוריד את אטמי האוזניים בנסיעה..

המון תודה לכל העוזרים !!

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לפרסם חוות דעת מפורטת על השירות שקבלת במוסך בפורום המתאים, בכדי שחברי הפורום יוכלו לדעת לאן כדאי/לא כדאי לגשת בפעם הבאה.

פורסם
היום החלפתי את 2 המיסבים האחוריים והבעיה אכן נעלמה.

עכשיו אפשר להוריד את אטמי האוזניים בנסיעה..

המון תודה לכל העוזרים !!

מקורי חליפי כמה עלה?

• תוכן חדש...