Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי פיג'ו 107 בעלת צמיגים מקוריים מדגם קונטיננטל אקו.

בעוד זמן מה החליף את הצמיגים וראיתי שנכון להיום הרבה יבואנים מציגים הרבה יותר דגמי צמיגים למידות של ה-107. 155/65 - 14.

על הצמיגים שהאוטו כרגע נועל אין לי תלונות האחיזה מספקת, אך הרעשים שהצמיגים מעבירים לפנים הרכב לא נסבלים.

האם צמיג אחר מחברה טובה יותר וצמיג שבתכונותיו לא יהיה "אקו" יספק לי גם אחיזה טובה וגם יפחית את רעשי הדרך?

הצמיגים שבמבחר : http://tires4u.co.il/default.asp?search=1&iGarageID=&sc=&ar=1&r=14&a=65&s=155&m=0&CarType=1

אין צורך בחתימה....

פורסם

אאל"ט קלבר ויאקסר כבר לא מיוצר ולפיכך הצמיגים עלולים להיות ישנים ויבשים - לא מומלץ לקניה (אם כי מהצמיג עצמו הייתי מרוצה בזמנו). מהרשימה שהבאת הייתי הולך על הגודייר דורגריפ.

באופן כללי, ככלל אצבע, כמה שפחות "אקו" = יותר אחיזת כביש, וגם שחיקה מהירה יותר (יחסית).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צמיגים "ירוקים" כמו שלך אכן יותר מרעישים ועם הזמן שהם מתיבשים מרעישים יותר.

יש הרבה צמיגים שקטים וטובים שיתנו לך נוחות נסיעה אחיזה ושקט במחיר טוב.

קובי

:-)

פורסם

נקודה חשובה- רעש צמיגים זה לא רק פונקציה של צמיג, זה גם פונקציה של סוג אספלט.

דוגמא טובה לכך מצוייה בנתיבי איילון באיזור של חולון בת ים שבעקבות קרבת הכביש לבתי מגורים נעשה שימוש באספלט "שקט" וזה הבדל מאוד מוחשי בעוצמת הרעש שמופק מהצמיגים.

מעבר לכך כמובן שיש צמיגים שנחשבים לשקטים יותר, אין איזו חוקיות ברורה כי יש צמיגים עם אחיזה מאוד גבוהה שנחשבים לשקטים ויש צמיגים עם אחיזה גבוהה שנחשבים למאוד רועשים.

ממליץ לשמוע חוות דעת אודות הצמיגים באתרים המתמחים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

דוגמא טובה לכך מצוייה בנתיבי איילון באיזור של חולון בת ים שבעקבות קרבת הכביש לבתי מגורים נעשה שימוש באספלט "שקט" וזה הבדל מאוד מוחשי בעוצמת הרעש שמופק מהצמיגים.

אינני בטוח שזה כך.

אני מכיר אספלט שקט בכביש המשוקע "בכביש החוף" ליד כפר שמריהו, לא שמתי לב להבדל רעשים בקטע שאותו ציינת.

פורסם

אני ממליץ בחום על K715 של הנקוק!

כבר כמעט שנה על הגרנדה שלי + עכשיו שמתי גם לספייס של אחותי.

שקטים מאוד,נוחים,אוחזים היטב וחסכוניים בדלק.

מספיק שתיראה אותם בפנצ'רייה ותרגיש ביידיים ותבין .

והצמיג הנ"ל זכה בביקורות מצויינות בבדיקות על מסלול באתר גרמני- לא רק עניין פסיכולוגי שלי :-) .

הם עומדים בכבוד מול מישלין אנרגי שעולה כמעט כפול!

בהתחלה גם אני חשבתי ליקנות קונטי אקו אבל מבדיקות בחו"ל הבנתי שהוא ניהיה כמו קרש אחרי קצת זמן ומרעיש ולא נוח, לכן הוא ניפסל מיידית.

רוב הביקורות הן בסגנון:

"initial feel of the tyres were good, but after around 2000km, the tyres became noise, the performance also detiorated. "

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפעמים הבעיה היא באוטו עצמו .....

אל תצפה לנסים אם תחליף לצמיג אחר :roll:

אני יודע שהרכב שלי ממש לא מצטיין בבידוד רעשים, אבל אני מרגיש ושומע שהרעש החזק יותר מגיע מהצמיגים.

יצא לי להתייעץ עם כמה בעלי רכבים שאמרו לי שאכן צמיגי האקו מתקשים עם הזמן ואכן יותר מרעישים.

השאלה היא מתי להחליף? אני כרגע עם 28,000 ק"מ והצמיגים עדיין בשריים...

בעבר באופנועים שהיו לי הייתי מחליף בכל 10,000-15000 ק"מ צמיג (ספורטיבי), מה הממוצע ברכב?

אין צורך בחתימה....

פורסם

שלום.

להחליף צמיגים חדשים בגלל רעש זה סתם בזבוז כסף.

ובכמה יפחת הרעש בצמיגים אחרים?זה שווה 1500-2000 ש"ח?

מנסיון אצל ביתי בYRV מותקנים גודייר דוראגריפ הם שקטים ,עברו כ50K ק"מ

ולא התייבשו או התחילו לחרוק.

בכל מקרה אני חושב שכל עוד זה לא דבר בטיחותי זה נסבל.אתם רוצים להגיד שעם

חלונות סגורים אתם שומעים משהו? אם כן בידוד הרכב לוקה בחסר.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

דיון מעניין יש לנו כאן. רעש צמיגים הוא תוצאה של מעבר האויר בחריצי הצמיג, ועל כן צמיגי "סליקס" הם שקטים עד לשלב ההחלקה ממש. צמיגי כביש הם רועשים יותר, אך "צלעות" ישרות לאורך הצמיג תורמות להיותו שקט יותר ואילו סוליה "אגרסיבית" של צמיג שטח נחשבת למרעישה יותר. כדי לטפל בכך מחזקים את דפנות הקוביות ומשנים את צורתן כך שכל קוביה תהיה שונה ולו במעט מרעותה וכך הרעשים יבטלו זה את זה. גם סוג תרכובת הגומי חשוב (קשיח יותר הוא גם רועש יותר) וגם הטמפרטורה שלו.

כל זה קשור לסאון הצמיגים בזמן נסיעה. בזמן שמפעילים כוחות חזקים על הצמיגים בזמן נסיעה, הצמיג מתחיל להחליק ועם ההחלקה מגיע רעש שמקורו בעיוות והחלקה של הגומי וכמובן שלאחר שהגומי מתייבש והופך לפחות אוחז הוא ירעיש מוקדם יותר וחזק יותר. אבל, חשוב לזכור שבמובן זה הרעש הוא עוד סימן מקדים להופעת ההחלקה ובמובן זה צמיג מרעיש הוא צמיג צפוי. לעתים היצרן הופך את הצמיג למרעיש במכוון כדי לפצות על דפנות קשיחות שפוגעות בתחושת ההגה (שהיא כידוע הסימן המקדים העיקרי לקראת החלקה).

גם סוג האספלט חשוב. בכבישים מהירים וצירים בינעירוניים ראשיים נעשה כיום שימוש בתערובת אספלט נקבובית מאוד (על ידי שימוש בבזלת וחומרים אחרים), שיוצרת שטח פנים מחוספס שמאפשר אחיזה גבוהה, אבל גם נקבוביות שמאפשרת ניקוז מים טוב וגם ספיגה של שאון הצמיגים. מאידך, בכל הקשור לרעש הצמיג בזמן החלקה, דווקא אספלט חלקלק יגביר את הרעש פשוט כי הצמיג יתחיל להחליק מוקדם יותר.

ועוד יותר חשוב הוא לחץ האויר - לחץ אוויר נמוך מגביר את רעש הצמיגים בכל אחת מהסיטואציות. בזמן החלקה במיוחד, גורם לחץ אוויר נמוך לדופן הצמיג להתכופף בצורה קיצונית שיוצרת רעש חיכוך שמקורו בחיכוך בין סיבי הפלדה שבתוך הצמיג, שזה כבר סימן מקדים לנזק בלתי הפיך לצמיג ואך ל"התקלפותו" מן החישוק.

לסיכום, אני מאמין שכל עוד הצמיג לא מחריש אוזניים בכל נסיעה (ללא קשר ללחץ האויר,סוג האספלט וטמפרטורת העבודה), אפשר להתפשר על כך. כמו כן, אני מאמין שרעש כלשהו באזור מגבלות האחיזה הוא חשוב כדי שתפעול הרכב במגבלות לא יהיה מאתגר מדי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...