Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(קנית רכב) מונית לשעבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רכב סובארו אימפרזה B3 הבנאדם דורש 35 והרכב הוא מונית לשעבר

הרכב שנת 2008 ועבר רק 145 אלף קילומטר. יש סיבה לא ליקנות את הרכב??

יש משהו מיוחד שאני צריך ליבדוק אם זה היה מונית לשעבר?

הייתם ממליצים ליקנות מונית לשעבר או שמסוכן ??

פורסם

הרבה קילומטרז ומעט אוטו יחסית למחיר.

מונית קונים רק אם מדובר ברכב פרימיום וגם אז יש לחפש רכב שמור במיוחד ולהכיר את המנוע והמכלולים, אם הם אמינים ויוכלו להחזיק להמשך.

אני אישית הייתי נמנע.

הסחירות אגב תהיה אפסית

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מונית קונים רק אם מדובר ברכב פרימיום

לא לגמרי מסכים. מונית לשעבר קונים גם בגלל חיסכון בדלק/סולר. אני מאמין שבB3 הזאת יש מערכת גז.

הקילומטרז' סביר, אבל אני חושש שאת רובו הרכב עשה בעיר ופקקים של המרכז. כך שמבחינת בלאי הוא משמעותי ועוד זה רכב בנזין על מערכת גז. אני לא יודע איך הרכב הזה שורד את זה. 35K זה הרבה. אפשר בכסף כזה לקנות לא מונית שלנת 2008, למשל קיה ריאו מהשכרה.

מצד השני, אם בעל הרכב היה מוכן למכור ב15K~20, זו יכולה להיות עסקה לא רעה (כן, קילומטרז' בפקקים, אבל במחיר כזה אפשר לקנות רק רכב בן 7~10 שנים עם אותו קילומטז').

אישית אני לא רואה מניעה לקנות מונית לשעבר אם הרכב טופל כמו שצריך (אל תיראה בזה המלצה לרכב ספציפי, אלא כדיעה סובייקטיבית כללית שלי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב הוא לא גז הוא בנזין

וכן כניראה שאת רוב הקילומטרים שלו הוא עשה בפקקים למרות שבבאר שבע זה לא כזה נורא

אתה אונמר שאם הרכב במצב טוב ליקנות אותו במקסימום 20 אלף?

פורסם

בוא נגיד את זה ככה - רכב ממוצע לגמרי, לא מיוחד.

ק"מ גבוה יחסית לשנתון.

באותו מחיר אפשר לקנות יונדאי אקסנט\קיה ריו יוצאות ליסינג או השכרה במצב טוב בהרבה שלא היו מונית ויש להן פחות ק"מ.

מסקנה:

המחיר לא אטרקטיבי.

מכיוון שאף אחד לא יקנה ממך את הרכב, קנה אותו בסביבות 20 אלף ש"ח ולא יותר - כדי שגם אם תצטרך להעיף אותו עוד כמה שנים במחיר זנות, זה לא יהיה חבל.

• תוכן חדש...