Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בקשר ל-106 ראלי דור II

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב. חזרנו, אני והפדנטיות שלי, עם הרצון לתקן כל מיני דברים קטנים ומעצבנים בצרפתיה שלי :-)

1. הידיות של המזגן (אלו שפותחות או סוגרות את האוורור) בצד ימין ושמאל קיצוני של תא הנהג, שתיהן נשברו ונפלו! ועוד בהפרש של שבועיים. אחת מהן גם הצלחתי למצוא. האם יש פתרון פשוט לבעיה או שישדדו אותי ב-500 ש"ח במרום הצמרת? :wink:

2. אני שומע צלילי חריקות מאחורי הרכב בעת עליה על מהמורות. האם מדובר בקפיצים? בכל זאת, לא נתגלה שום דבר בבדיקה של הרכב.

3. יש לי שטיחי אלומינים. הם מתחילים להרעיש (לרטוט) במצבים מסויימים בעת נסיעה, ולעתים רחוקות אפילו זזים מהמקום. מה הפתרון המועדף לקבע אותם? שכבת גומי מתחת? סקוץ'? שימו לב שאני לא מעוניין לקבע אותן לצמיתות, בכדי שאוכל להוציא ולנקות אותן.

4. יש רעש של "פיצוצים" מהאגזוז (אחת לשניה שתיים). זאת אע"פ שביצעו לי כיוון מנוע והסל"ד די יציב (יחסית ל-106 ראלי). נדמה כאילו גז מפלט נתקע בצנרת ואז יוצא ב"בום". חשוב להזכיר שיש לי אגזוז פתוח של אנסה. למישהו רעיון היכן הבעיה?

5. עוד קצת רעשים (אני אובססיבי). בלחיצה חזקה על הדלת\חלון (גם ימין גם שמאל), שומעים כמו "קליק" קטן. ז"א משהו לא מהודק שם. בזמן נסיעה על הכבישים המשובחים של מע"ץ זה קורה גם בלי שנוגעים בדלת - לעתים יש קליקים מהדלתות. כיצד ניתן להדק אותן ולמנוע רעשים כאלו?

6. במרום צמרת החליפו לי קאליפרים ופאדים מקדימה. עבר חודש מאז, ועדיין נשמעות חריקות חזקות וטורדניות מכיוון הבלמים הקדמיים בעת בלימה. רעיונות?

7. כיצד מפרקים את התאורה הפנימית הראשית? היא לא יושבת אצלי בצורה יציבה ולדעתי צריך להדקה מבפנים...

8. הבעלים הקודמים השאיר "דבק" באיזור החצאיות. כנראה יש להן נטיה להתפרק והוא חיבר אותן חזרה. כמו כן יש לי מספר ספוטים קטנים בהם הצבע התקלף ללבן (הרכב כחול). האם צריך צבאי כדי לתקן דברים אלו, או שניתן לעשות זאת בצורה ביתית?

9. נזכרתי בסוף - האם אתם מכירים מקום טוב שיעשו לי ריפודים יפים ומתאימים לראלי כחולה? (סביר להניח שריפוד שחור או כחול, ושיראה איכותי ולא זול, כמו עור או דמוי קטיפה).

זהו. נרגעתי מהבעיות :bad-word:

אני מאוד אשמח אפילו אם תוכלו לענות לי על שאלות בודדות :-D

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

היי,

קראתי את שאלותייך ויש לי 2 דברים לומר:

1. "מרום צמרת " זה לא מקום (לדעתי) ששווה להוציא בו 500 ש|ח על חלק קטן שכזה, שכן בעבר חיפשת והשווית בין דברים למכוניתך ונוכחת לדעת שאם מחפשים היטב אפשרי למצוא מקומות זולים יותר...השאר את "מרום צמרת" לדברים שאין התפשרות בהם (מכאניקה וכו'...-שוב, לדעתי).

2. בעבר כבר שאלת על ריפודים והפניתי אותך למקום שנקרא "קולוראדו" :

"בת"א...ברחוב יגאל אלון 2 (פינת משו..) ישנה חנות לייצור ריפודים (עצמאי) בשם "קולוראדו".

הבחור ואישתו מחזיקים חנות קטנה, עם המון המון המון סוגים, צבעים ובדים לריפוד, ההזמנה נעשית אצלם לאחר מדידה, אתה יכול לבחור כאלו שכבר מוכנים ואתה יכול להזמין משהו אישי שאתה תעצב. כמו כן הם מחזיקים המון ריפודים של חברות מוכרות בשלל צבעים (כולל גופיות לרכב וכיסויים למשענות ראש ולהגה ושטיחים לרכב [חלקם דמויי אלומיניום - ממש ממש יפים].

המחירים סבירים + +.

הרכבה: 50 ש"ח.

(תתמקח - זה עוזר)!"

הסבר קצרצר כי אינך מת"א לפי הזכור לי...איילון דרום--->תעלה ב"לה-גארדיה"

--->שמאלה ברמזור לכיוון יד אליהו--->ברחוב יגאל אלון פנה ימינה...סע עד הסוף (צ. T) ובצד שמאל שלך ממש על הפינה יהיה המקום.

בהצלחה ושוב, הפדאניטיות שלך מוערכת מאוד! (גם אני כזה).

אלעד.

יום אחד ה"בייבי" שלי תהיה במצב כזה שיאמרו עליה "כל המוסיף - גורע"... עד אז אני מסמן עוד יום ב V שבו סידרתי בה משהו :)

פורסם

1. בדוק בג'אן ובמחסן החלפים המרכזי בבני ברק.

2. כמה קילומטרים עבר הרכב? גש למוסך והם יבדקו האם יש צורך בשיפוץ סרן אחורי.

3. סקוץ' עבד לי מצויין לשטיחי האלומיניום שהיו לי. ניתן להשיג במדורים מסויימים בטכני :wink: .

מצד שני תחשוב על האפקט של האלומיניום החותך בעת תאונה, חס וחלילה. :roll:

6. התכוונת לדיסקים ורפידות, נכון?

7. עם מברג - האלמנט נתפס עם קליפסים. חלק חדש כזה עולה כ-40 ש"ח (ראה 1).

8. בעלים קודמים חאפרים - מכיר את העניין באפון אישי. יש צורך לפרק את החצאיות ולחבר את כל

התושבות מחדש בצורה תקינה. את המק"טים של הקליפסים תוכל למצוא כאן תחת ה-106.

אני נמצא במהלכו של תהליך כזה ב-205 שלי (ב-106 הקודמת זה היה תקין).

דניאל

MCS 2008

פורסם

-בקשר לצלילי חריקות מאחורה-יכול להיות שאלו הגומיות של הסרן האחורי-יכול להיות שהם התייבשו.

-רעש של פיצוצים מהאגזוז-תוריד את הווסת דלק 3.5 באר שלך

אתה נוסע בעודף דלק רציני!!!!

-הרעשים מהדלתות-בתוך הדלת יש 3 ברגים שמחזיקים את החלון-משום מה ב-106 הם נוטים להשתחרר

אני פתחתי אצלי את הדקל וחיזקתי אותם!

זה פתר את הבעייה

-החריקות מהבלמים-אתה בטוח שהתקינו לך צלחות מקוריות??

-את התאורה הראשית ממש קל לפרק

תכניס מברג שטוח דק לצידי המנורה ובעדינות תוציא אותה החוצה!

וגם את המנורה הקטנה האמצעית-מתחתיהם יש 3 ברגים קטנים שמחזיקים את כל היחידה...

בהצלחה....

אם אתה צריך עזרה אל תהסס....

פורסם

תודה רבה רבה על התשובות, העלתם לי הרבה רעיונות :grin:

(כמובן שאשמח לשמוע דעות ורעיונות נוספים)

1. כשאמרתי "500 ש"ח" זה היה סתם ביטוי. כי ברור לי שאם בכלל אפשר להזמין חלק כזה מהם, הוא יעלה הרבה כסף. תהיתי אם הפלסטיקים של המזגן התפרקו גם לבעלי צרפתיות אחרות, וכיצד הם פתרו את הבעיה.

2. ואללה! עכשיו אני מבין. רשמתי לעצמי את זה פה במסמך וורד ואין לי מושג מאיפה זה הגיע. עכשיו אני נזכר שפעם המלצת עליהם! תודה על ההכוונה, אני אלך לבקר אצלהם (אני מהרצליה אם תהית).

3. הפדנטיות זה כל כך באופי. גם אם הייתי רוצה להשתנות לא הייתי מצליח. אני משוגע :screwy:

4. שאלתי מישהו לגבי מחסן החלפים המרכזי. זה ההוא ליד קוקה קולה? (רח' כהנמן?) למישהו יש את הטלפון שלהם כי לא מצאתי בדפי זהב.

5. לגבי ז'אן. מי זה, איפה הוא נמצא ואיך משיגים אותו בטלפון :shock:

6. הרכב עבר 95 אלף (לא הרבה, שנת 97), מוזר. חיפשתי בדו"ח של קומפיוטסט ואין שם סעיף של סרן אחורי (רק קדמי). יכול להיות שמדובר בסרן או בגומיות שלו?

7. אחלה רעיון לגבי הסקוץ' :twisted: שטיחי האלומיניות שלי לא חדים כמעט בקצוות. בנוים טוב.

8. כן. טעות שלי. הוחלפו דיסקים ופאדים (לא קשור לקאליפרים). יש דרך לדעת עם הן מקוריות. שתיהן עלו 270 ש"ח יחדיו, במרום הצמרת. אני נוטה להאמין להם שכן הם הראו אמינות רבה ולא ניסו "לדחוף" לי טיפולים.

9. אני לא יודע כיצד לפרק את החצאיות (בלי לדפוק אותן לגמרי), כנ"ל לגבי הדלתות. האם שווה לחכות עד שיגיע ספר ההיינס מחו"ל?

10. הקליפסים - במנורה, או בחצאיות, או בשתיהן? כיצד מפרקים אותם?

11. לגבי הווסת. העלת רעיון מעניין. איך אוכל לדעת בוודאות שזה הוא? יש אינדיקציה אחרת כדי לדעת האם האוטו שורף יותר מדי דלק? האוטו שלי עושה בממוצע 8.5-9.0 ק"מ לליטר (ניתן לראות את ספציפיקציות הרכב בחתימה), נהיגה סמי-אגרסיבית, עם מזגן חצי מהזמן. הוא עשה כ-10.5 בלי מזגן.

פורסם

אז ככה...

זכרתי שאתה מהרצליה - בגלל זה הוספתי את ההסבר המעט יותר מפורט, תיכנס אליהם, אין לך מה להפסיד...רק תזכור להתמקח!

הנה לך 2 מספריי הטלפון שחיפשת:

1. סניף ראשי, ב"ב, רחוב כהנמן (השומר) 103 : 03-6710555

2. ג'אן - ייבוא ושיווק חלפים לרכב, המסגר 10 ת"א : 03-6393393

והפדנטיות שלך תעזור לך אם לא עכשיו אז כשתמכור את האוטו (אחריי שתהנה מהשקעתך) בקלות!

בצלחה,

אלעד.

יום אחד ה"בייבי" שלי תהיה במצב כזה שיאמרו עליה "כל המוסיף - גורע"... עד אז אני מסמן עוד יום ב V שבו סידרתי בה משהו :)

פורסם

4. שאלתי מישהו לגבי מחסן החלפים המרכזי. זה ההוא ליד קוקה קולה? (רח' כהנמן?) למישהו יש את הטלפון שלהם כי לא מצאתי בדפי זהב.

במוסכי שרודר, הסניפים הגדולים בבני ברק (09-6710551) או ירושלים (ברר ב-144).

5. לגבי ז'אן. מי זה, איפה הוא נמצא ואיך משיגים אותו בטלפון :shock:

זאן - יבואני חלקי חילוף פיזו סיטרואן: 03-6393393

מחירי החלקים כמו במוסך היבואן (הנחה של 10% מפורוםPSI)

8. כן. טעות שלי. הוחלפו דיסקים ופאדים (לא קשור לקאליפרים). יש דרך לדעת עם הן מקוריות. שתיהן עלו 270 ש"ח יחדיו, במרום הצמרת. אני נוטה להאמין להם שכן הם הראו אמינות רבה ולא ניסו "לדחוף" לי טיפולים.

תתקשר ותשאל אותם, הם אמינים.

בהצלחה

זאב

הפרחים נובלים כשאיננו רוצים להפרד מהם,

עשבים שוטים באים כשאיננו רוצים להתבונן בהם.

(דוגן)

פורסם

תודה רבה!

מממ, אבל פספסתי את הכוונה שלך...

גם ז'אן וגם שרודר ייתנו לי הנחה 10% אם אגיד שאני בא מהפורום?

ובכלליות, מי יותר זול מבניהם?

נזכרתי ממש בסוף: אילו חומרים אתם מכירים לריפודי רכב?

עור, דמוי עור, עור הפוך (ז'מס), אלנקטרה, כותנה...

אני מחפש משהו עם לוק ספורטיבי אבל לא זול, כי אני לא הולך להשקיע כמה אלפים בריפוד עור מקורי! :shock:

סתכלו על הרכב הכחול והחמוד שלי:

http://www.pic.co.il/Files/6BE8A5454D2E47BEB7EB814C0506CC4D/norm_9A40A726C08F48E48E59461EF19D90BA.JPG

(איכס, גופיות כחולות מגעילות)

אני מתלבט בין לקנות ריפוד שחור לריפוד כחול, ואני בטוח לא יודע מאיזה בד...

פורסם

* שרודר לא נותנים הנחה

או אם אין לך כח לנסוע עד ת"א אז יש גם את לוינופף בנתניה ליד קל-נת מורשה פז'ו

הוא מוכר חלקים גם ב 10% הנחה, תציין שאתה מPSI

* פלסטיקים של המזגן אכן נוטים להתפרק.

לגבי הצריכת דלק

, הרכב שלך צורך יותר מדי...

בזמנו אני זוכר שהראלי צרכה בממוצע כ 1:12 בבדיקה של כמה בעלי ראלי (לפני כשנה פחות או יותר)

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
* שרודר לא נותנים הנחה

, הרכב שלך צורך יותר מדי...

בזמנו אני זוכר שהראלי צרכה בממוצע כ 1:12 בבדיקה של כמה בעלי ראלי (לפני כשנה פחות או יותר)

ליאור, בניגוד לדברי הרמן, שרודר נותנים הנחה לחברי "חבר".

הבנת, חיילצ'יק? :wink:

אל תילחץ, גם צריכת הדלק שלך לא כזו גרועה.

MCS 2008

פורסם

אבל ז'אן נותן 10% הנחה, זה מכובד!

אני בספק אם שרודר ייתנו 10% בגלל שאני איש קבע מושחת :-D

נראה מה קורה ביום ראשון....

אגב, הם מוכרים רכיבים חדשים או יד שניה? (או שניהם)

פורסם

לגבי צריכת הדלק....

לי גם יש ראלי 98

ואני עושה 1:12

ואפילו יותר אם אני רגוע...

דרך אגב.. איזה דלק אתה שם בה?

פורסם

95 אוקטן, כך גם שם הבעלים הקודם.

גם לטעמי צריכת הדלק גבוהה מדי, אני לא מתחרע בלי סוף על הרכב.

אני צריך לבדוק את עניין הווסת. יש לי ווסת 3.5 באר של וובר.

לא נראה לי סביר שהצריכה תהיה כזו קיצונית בגלל הווסת.

• תוכן חדש...