Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר 7 שנות נהיגה, המון שעות בכביש, אני מודיע בצער על התאונה הכמעט רצינית ללא נפגעים (רק בלב) וכמעט ללא פגיעה ברכוש.

והסיפור הוא :

סיימתי לעבוד לא מזמן לאחר 15 שעות, מיהרתי הבייתה (וכשאני אומר מיהרתי, אני מתכוון למהר ! באמת מהר!). התנועה זורמת ואין הרבה מכוניות על הכביש. מכיוון ש-70 אחוז מהדרך שעברתי, הדרך הייתה ריקה, לא ציפיתי שפתאום תהיה תנועה. אני נוסע בנתיב השמאלי במהירות של 80-90 אחרי מונית, החלטתי לעקוף אותו ולהשתחל בנתיב הימני. בנתיב הימני נסע רכב מסוג מיצובישי לנסר. חישבתי את המרחק, הזמן שאקח לי לעשות את העקיפה ואז לחזור לשמאלי. אני נכנס לימני, מתכונן לעקוף, ואז המיצובישי בולם, אני נבהל, שובר שמאלה, האוטו מתנדנד ואז הפגיעה במיצובישי. הפגיעה הייתה פגיעת צד. לרכבי לא קרה כלום למעט סימן בצבע שחור שניתן להוריד. לרכבו חריטה קלה מאוד באורך של כ20-30 ס"מ וזהו.

לאחר העצירה, גיליתי למה הבחור המבוגר ואשתו במיצובישי בלמו (הם מכחישים, דרך אגב) . עמד רכב בנתיב שלו ללא פנסי איתות ואז הוא נאלץ לבלום. נעמדים, משוחחים ומגיעים להסכמה (הצעתי להם 500 ש"ח על התיקון אך הם לא היו מוכנים לקחת. הם רוצים לראות מוסך). בסדר. מסרנו פרטים וזהו.

האם אני אשם למרות שלא נכנסתי בו מאחור ורק ניסיתי להחלץ מהמצב ?

מה הלאה ? מבחינת השתתפות עצמית (כ-780 ש"ח), מה אני עושה ? לא הייתה לי תביעה אף פעם והייתי רוצה שהמצב יהיה כך.

בעלי ניסיון, אנא עזרו לי.

שמוליק, עייף, מבואס.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ברור שאתה אשם. אבל זה לא נורא. אם הפגיעה אצלו באמת קלה כמו שאתה אומר (אמרת חריטה של 20-30 סנטים? איפה בדיוק? רק בצבע או ממש עמוק בפח?) אז יכול להיות שזה אפילו יהיה לרעתו שהוא לא לקח את ה-500 ש"ח וזהו. אם הפגיעה היא נניח בדלת או בכנף, צביעה ויישור של האזור תעלה אפילו פחות מ-500, כנראה. אבל דאג לכך שהוא לא ידפוק אותך עם המוסך שלו במחיר מוגזם...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שמוליק חבבי

לצערי הרבה אתה אשם מפני שלא שמרת מספיק מרחק, וטוב שזה נגרם בנזק קל.

לא נורא תביעה ראשונה זה לא קריטי.

מקווה שהספור יגמר בטוב.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
ברור שאתה אשם. אבל זה לא נורא. אם הפגיעה אצלו באמת קלה כמו שאתה אומר (אמרת חריטה של 20-30 סנטים? איפה בדיוק? רק בצבע או ממש עמוק בפח?) אז יכול להיות שזה אפילו יהיה לרעתו שהוא לא לקח את ה-500 ש"ח וזהו. אם הפגיעה היא נניח בדלת או בכנף, צביעה ויישור של האזור תעלה אפילו פחות מ-500, כנראה. אבל דאג לכך שהוא לא ידפוק אותך עם המוסך שלו במחיר מוגזם...

רוני

הפגיעה היא בשתי הדלתות באורך כולל של 20-30 ס"מ. והחריטה היא ממש לא עמוקה. הבאסה, הבאסה הורגת אותי. אחרי 15 שעות, כל הכסף שלי יילך על התיקון.

לא נורא, למדנו עוד לקח חשוב היום.

הפגיעה הכי רצינית ברכבי היא פגיעה בפלסטיק שחור (כמו בתמונה, זה לא הרכב שלי). הוא קצת רופף עכשיו.

שמוליק

AUT_1962s.jpg

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

תאונה ראשונה תמיד תבוא מתישהו.

זה קורה, צריך לדעת "לאכול" את זה ולהשלים עם זה.

תחשוב על חצי הכוס המלאה שזו תאונה ממש קלה.

אני מציע שתבדוק טוב את הדרישה של נהג המיצובישי לתיקון כדי שלא יתפרו לך תשלומים מנופחים.

פורסם

אני יכול לנסות לעודד אותך, אני היום נסעתי למקום שממש לא הייתי חייב לנסוע אליו, אבל החלטתי כן לנסוע בסוף. סתם, בלי שום סיבה. בדרך לחצתי על ידית האיתות כנראה קצת חזק מדי ואיכות הייצור הצרפתית שוב הוכיחה את עצמה ותקעה לי את הידית על איתות ימינה. רוב הסיכויים שאצטרך להחליף ידית עכשיו, ורוב הסיכויים שזה גם יעלה לי כמו משכורת חודשית... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בגדול, מקווה שיהיה בסדר, ונהג המיצובישי (דרך אגב, דתי מבוגר) ינהג בהגינות כמו שאני נהגתי כשהצעתי לו כסף מיד.

תמיד שומעים על סיפורים שבהם שנייה לפני, מרגישים כאילו הזמן נעצר לשניונת. זה מה שקרה גם לי. המזל שלי הוא שלא הסתובבתי עם רכבי לאחר שפגעתי בו עם החלק האחורי שלי. זה המזל. מספיק שהוא היה מושך טיפה שמאלה ואז הוא היה מסובב אותי וגורר אותי ולכו תדעו לאן.

יהיה בסדר.

שמוליק

פורסם
לאחר העצירה, גיליתי למה הבחור המבוגר ואשתו במיצובישי בלמו (הם מכחישים, דרך אגב) . עמד רכב בנתיב שלו ללא פנסי איתות ואז הוא נאלץ לבלום.

הם לא צריכים להכחיש, הם כנראה סתם נלחצו.

בהודאה שלהם בבלימת חירום בגלל רכב שנמצא בנתיב אין שום אחריות על התאונה.

אתה היית צריך לשמור מרחק.

אחרי הבדיקה שלהם במוסך תדע יותר. בינתיים אין סיבה להלחץ. בהצלחה, ותעדכן בפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

נצל"ש היום נסעתי בכביש צמוד לאור יהודה מי שמכיר 3 נתיבים קצת לפני תחנת פז סביונים(הידועה בכמה שרשורים פה) אני הייתי בימני או אמצעי ופתאום איזו אוקטביה זזה מהשמאלי......עד הכי קיצוני כדי לפנות ימינה לאור יהודה...מה שקרה שהיא חתכה ככה את כל הכביש 3 נתיבים ולקחה ימינה...תקלטו...אני רק בולם ומצפצף...כאילו איפה השכל?לא רואים?אולי הנהג לא בדק...יש אפשרות כזאת אבל...אם חס וחלילה היה קורה משהו מי היה אשם הבמקרה כזה?

צביקה

פורסם

לא יכול להרדם. המצחיק הוא, שהיום חבר שלי שמכיר אותי כבר כמה שנים, עובד בשמירה בבניין שאני עובד. יצא לו לדבר עם אחד מהפקידים במשרד שלי עליי ויצא להם לדבר על הרכב שלי (הוא אמר לי), על זה שעבדתי קשה כדי להשיג אותו ולא היו לי חיים. עין הרע ?

כשעה לפני צאתי הבייתה, חבר למשרד חוזר למשרד ופניו בצבע לבן. הוא נכנס למשרד ואומר לנו, אתם לא יודעים מה עבר עליי. שואלים אותו, מה ? הוא עונה שהוא התחיל לנהוג ואז נעלמו לו הברקסים לפני עצירה ברמזור.

הפחד שלי שהם לא יהיו הוגנים. היו להם טלוויזיות במושב האחורי. אני מפחד שהם ישחקו על זה וינסו לסחוט ממני כסף בטענה שהפגיעה ברכבם פגעה במכשירי הטלוויזיה. האם מבחינת חוק יש להם עילה לטעון דבר כזה ?

שמוליק

פורסם
אני יכול לנסות לעודד אותך, אני היום נסעתי למקום שממש לא הייתי חייב לנסוע אליו, אבל החלטתי כן לנסוע בסוף. סתם, בלי שום סיבה. בדרך לחצתי על ידית האיתות כנראה קצת חזק מדי ואיכות הייצור הצרפתית שוב הוכיחה את עצמה ותקעה לי את הידית על איתות ימינה. רוב הסיכויים שאצטרך להחליף ידית עכשיו, ורוב הסיכויים שזה גם יעלה לי כמו משכורת חודשית... :wink:

רוני

אינ לא מסכים איתך בקשר לאיכות הייצור הצרפתית, היה לנו פיג'ו 309 שנת 92, שמכרנו אותה לפני שנתיים, האוטו עבר יותר מ 300 אלף קילומטר, ובכל הזמן הזה לא הייתה איתו שום בעיה רצינית, שום ידית, שום דבר לא נשבר, לא הייתה אפילו פעם אחת בכל הזמן הזה שהאוטו לא הניע או משהו כזה, האוטו היה פשוט מדהים! פשוט :mm_yeah:

פורסם
אינ לא מסכים איתך בקשר לאיכות הייצור הצרפתית, היה לנו פיג'ו 309 שנת 92, שמכרנו אותה לפני שנתיים, האוטו עבר יותר מ 300 אלף קילומטר, ובכל הזמן הזה לא הייתה איתו שום בעיה רצינית, שום ידית, שום דבר לא נשבר, לא הייתה אפילו פעם אחת בכל הזמן הזה שהאוטו לא הניע או משהו כזה, האוטו היה פשוט מדהים! פשוט :mm_yeah:

תגיד לי, מה הקשר בין זה לזה ? מה אתה מערב סלט ירקות בסלט פירות ? את ההודעה שלך תרשום בת'רד שמתאים לה.

שמוליק

פורסם

בקשר לתאונה?

שמוליק, גם אחרי 7 שנות נהיגה בלי שום תאונות, סטטיסטית, לפחות, תמיד יש אפשרות להיפגע.

ראה את הצד החיובי, סה"כ אצלך (כמעט) ואין נזק. לגביי הצד השני...? יכול להיות שהם יהיו בסדר איתך וידרשו לתקן רק את הדורש תיקון (ולא "ינפחו" את הצעת המחיר לתיקון). אומנם קרו מקרים שאנשים עשו כך, אבל אם הם יהיו בסדר אז אין לך מה לדאוג.

מניסיון אישי שלי? פעם נסעתי (כמו טמבל אני מודה..) ושיחקתי עם הרדיו, נכנסתי במישהו מאחורה. האוטו שלו היה ממש ישן, והוא יכל "לתפור" לי נזק שלא היה ולא נברא.

הבחור היה ממש הוגן, והלכנו לאיזה מוסך שאני רציתי (מוסך ממש זול) שתיקן את האוטו. עלה לי 1000 שקל וסגרנו את זה בינינו.

מה שאומר, שגם בזה צריך מזל....

סער

נ.ב אל תתייאש, דברים כאלה קורים לכולם. :wink:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לא יכול להרדם. המצחיק הוא, שהיום חבר שלי שמכיר אותי כבר כמה שנים, עובד בשמירה בבניין שאני עובד. יצא לו לדבר עם אחד מהפקידים במשרד שלי עליי ויצא להם לדבר על הרכב שלי (הוא אמר לי), על זה שעבדתי קשה כדי להשיג אותו ולא היו לי חיים. עין הרע ?

כשעה לפני צאתי הבייתה, חבר למשרד חוזר למשרד ופניו בצבע לבן. הוא נכנס למשרד ואומר לנו, אתם לא יודעים מה עבר עליי. שואלים אותו, מה ? הוא עונה שהוא התחיל לנהוג ואז נעלמו לו הברקסים לפני עצירה ברמזור.

הפחד שלי שהם לא יהיו הוגנים. היו להם טלוויזיות במושב האחורי. אני מפחד שהם ישחקו על זה וינסו לסחוט ממני כסף בטענה שהפגיעה ברכבם פגעה במכשירי הטלוויזיה. האם מבחינת חוק יש להם עילה לטעון דבר כזה ?

שמוליק

לטעון הם יכולים, עד מחר וחזרה...

ואתה יכול לטעון שלא היה כלום במושב האחורי.

במיקרה הכי "שחור" שלך, מה יקרה? הם יגידו שהיתה להם טלוויזה פלאזמה "63 מזהב?

יופי להם... שיתבעו את הביטוח שלך. הביטוח שלך ידעו להתמודד עם זה...

(לא נראה לי שזה יעלה לך ), כי את התיקון אתה משלם. חברות הביטוח יודעות לטפל בכאילו.

כמו כל הם יכולים להגיד שהיו מאחורה יצירות נדירות מזכוכית, יצוקות ע"י אומן. אז יגידו... כל עוד זה לא ניכתב ע"י מישהו בזמן התאונה או יש הוכחה שזה אכן קרה בגלל התאונה, אתה זכאי...

לכל אחד יש את "התאונה הראשונה שלו"...

שלי היתה גם טראומטית (לזמן מה)... לא נורא, כל עוד לא נהיית "סלב", ולא קראנו עליך בעיתון (בדפים האחרונים), אתה יכול רק ללמוד מזה, וללמוד מזה הרבה. נסה לשחזר את מה שעשית, צעד אחר צעד, מרגע הבלימה עד רגע המכה.

נסה לחשוב איך למנוע כזה דבר בעתיד (אל תגיד "אני אשמור יותר מרחק, אני אסע יותר לאט, אני לא אצא מהבית), חשוב בהיגיון, איך אפשר להציל את עצמך במצב כזה.

עצה לי אליך (ולכל מי שקורא כאן). נסה לשחק "מה יקרה עכשיו". כשאתה נוסע בכביש, מה אתה עושה?

1. אני? אני סופר מכוניות מאחורה, מביט במראה ורואה את המכוניות, ומנסה לזכור איפה נמצאת כל אחת, סוג, צבע, איך הם נוהגים וכו', אחרי תקופה זה לא לוקח יותר ממבט חטוף ואני זוכר את כל מי שמאחורי.
  2. מנסה לחשוב "מה היה קורה אם", נסה לדמיין מה היה קורה אם, מישהו היה חותך אותך, בולם לפתע, "מזגזג" בנתיב שלו. נסה להכין לך "תוכנית" לכל רע נתון. בהתחלה זה גוזל הרבה זמן אבל אחרי תקופה שמיתרגלים זה הופך לטבע שני, ואין כמו תוכנית מוכנה מראש. זה ממש מקצר תהליכים, אתה לא פועל מתוך אינסטינקט, אלא מתוך מודעות!
  3. אחרי שמימשת את 1 ו 2, נסה לחזות את האנשים, אנשים מיתחלקים לקבוצות והם צפויים. אני למשל שומר מרחק מכאילו שנוסעים לאט/"מרחפים" בנתיב/נוסעים עם אור גבוהה ומסנוורים את כל מי שבא ממול. נסה להביט במראות של האוטו שלהם, לראות אם הם מביטים בהן. לראות איך הראש שלהם זז, הרבה פעמים אתה יכול לראות תנועת ראש לפני ה"בלינקר_פניה"...
  4. נסיעה בעיר, אני תמיד מחפש רגליים מיתחת למכוניות, זה החלק שאתה ממש רואה לפני שהילד מיתפרץ לכביש.

כמובן שיש עוד.... אנשים מוזמנים להוסיף משלהם...

שמוליק, קח את זה בקלות, כסף בא וכסף הולך... בן-אדם, הולך, לא חוזר....

יום טוב...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

התקשרתי לבעל הרכב עכשיו. הוא אמר לי שיש לו מעיכה בדלתות (מה הנזק לסידור מעיכה , יש לכם מושג ?) ושהוא יחזור אליי עם תוצאות מהמוסך ואז נחליט ביחד אם כדאי לערב את חברת הביטוח.

שמוליק

• תוכן חדש...