Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

ברשותי גולף דור 4 מודל 2003,אוטומטית מנוע 2000

והבעיה אצלי שהיא שותה דלק בכמות מטורפת,והשאלה שלי זה האם שווה לי למכור את הגולף

אני נוסע בערך 1000 קילומטר בחודש ,וכל פעם שאני נכנס לתחנת דלק אני צריך להוציא לפחות 400 ש"ח על טנק מלא-מבאס! ועכשיו אני צריך גם לעשות טיפול גדול וזה גם הוצאה לא קטנה ואני מטפל רק בצ'מפיון

הרכב מאוד שמור,ואני שוקל למכור אותו ב 34000

אבל השאלה שלי היא האם זה משתלם לי בכלל ?

כי אני בלי רכב לא יסתדר,אני חייב רכב,ואם אני קונה רכב זה רק אוטומט כי אחותי לא מסתדרת עם הילוכים

ואני לא יוכל להשקיע על רכב חדש שהמינימום זה סוזוקי אלטו(שהפח שלה זה כמו מרגרינה) שמינימום אני צריך 60000 ואין לי אותם,אז נגיד ואני הולך לכיוון היד שנייה,האם שווה למכור את הגולף ולקנות משהו יותר חסכוני וקל להחזקה וכמובן שיהיה אוטו שכייף לנסוע בו(כולנו פה יודעים איזה הנאה זו לנסוע בגולף מרוב הכובד של האוטו אני מרגיש יציבות על הכביש)

מה אתם אומרים שווה למכור או לא ?

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

שלום

אי אפשר ליהנות מכל העולמות - גם חסכוני , גם כיף , גם יציב גם בטוח )אפשר אבל יקר(

אני הייתי מציע לך ללכת על היפניות , מההודעה נראה שאתה מחפש לחסוך )ובצדק(

אולי טויוטה קורולה RUNX !

פורסם

הרכב שלך אמנם יקר לתחזוקה במיוחד במוסכי היבואן -שוחט צ'מפיון אבל,בדבר אחד אני לא מבין אותך-אתה נוסע נניח 1000 'ק"מ בחודש שזה אומר נניח צריכה של 100 ליטר דלק.אם פול טנק עולה 400 ש"ח אז נכנס שם קצת מעל 50 ליטר.

אתה צריך 2 טנקים כלומר הדלק עולה לך 800 ש"ח לחודש בחישוב זריז-לא משהו ממש חריג אלא אם טעיתי בחישוב הצריכה שלך והרכב שותה יותר מ 1:10 .

בתקציב של 60,000 אפשר לרכוש רכבים משפחתיים כמו ניסאן טידה (מרווח יותר ועם הוצאות אחזקה שפויות מעט יותר במוסכים אך מצד שני תחווה ירידה ברמת הביצועים-ירידה ממנוע 2000 מהיר ל-1600 ממוצע משהו או I30 2009 מתחילת שנת הדגם מליסינג .

אם אתה רוצה חסכון של ממש, כדאי לחשוב ברצינות על סיריון 2009-10 (שוב נפילה חזקה מול הביצועים של הגולף אבל רכב קל,פשוט,נוח,אמין ולא יקר מידי לתחזוקה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום.

לחסכון בדלק יש מחיר.

ירדתי לפני כשנה ממאזדה לאנטיס 1800 לסוזוקי SX4 .

כמובן שהסוזוקי מודרני ומפנק הרבה מעבר למאזדה הספרטנית.

אבל בדבר אחד לא ניתן להשוות: המנוע במאזדה היה חזק יותר .

למרות זאת התרגלתי לנסיעה הפחות ביצועיסטית ומבחינת צריכת הדלק אין מה להשוות-

9 ק"מ לליטר במאזדה לעומת 1ל12 בסוזוקי.

הסוזוקי לא נמצא בטווח המחיר שאתה מחפש אבל הרכב השני שלי כן:

סיריון 1300 עם מנוע סביר(87 כ"ס). בגלל שהרכב קל -מרגישים כאלו הוא סוחב מצוין.

ברור שלרדת מגולף 2000 ,תרגיש לפתע חסר כח במנוע,

אבל הסיריון עושה 1ל14 והיא רכב מרווח שניתן לנסוע איתו גם לאילת בנוחות מקסימלית.

הבגאז קצת קטן אבל ניתן להסתדר.

יתרון נוסף-טיפולים שאינם מצריכים מומחיות מיוחדת או מוסך מורשה-וטיפולים בלבד ללא התעסקויות

בתיקונים יקרים וכדומה.כזה רכב 2008 ניתן למצוא ב45-50 ש"ח.גם חסכוני וגם חדש יותר.

(לא בטוח שתקבל מה שאתה חושב במחיר כי לרכבים זוללי דלק יש שוק מת היום)

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

מנסיון בגולף 1800, הצריכה הייתה 1:6.5, וזה במקרה הטוב

טיפולים תפסיק לעשות (כמו ההורים הפרייארים שלי) בצ'מפיון כי הם שוחטים ברמות על, תעבור למוסך רון שעליו יש המלצות ללא סוף.

לגבי הרכב, עברתי לא מעט רכבים, חדשים, ישנים, נפחי מנוע יותר גדולים ויותר קטנים, שום רכב (גם אם היה מטוס סילון) לא התקרב לרמת הנוחות והיציבות על הכביש של הגולף, אין ספק כי הגולף (לנו היה שנת 99) היא רמה אחרת לגמרי.

אם אתה מוכן להתפשר (ולצערנו זאת המציאות הנדרשת במדינה שלנו) קנה רכב קטן וקומפקטי, באותו הסכום שתקבל על הגולף (וכן, מחיר של 34K הוא לא ממש מציאותי, במיוחד בהתחשב בכך שמחירי הדלק בשמיים), רכב קטן שכן הצליח להרשים אותי היה ה I10, מנוע לא פרייאר בכלל בהתחשב שהוא 1300 ואפילו הרגיש לי טוב יותר מאשר ה I20 (ייתכן כי ה I20 הייתה במצב גרוע בהרבה מה I10 וזה מה שעשה את ההבדל).

פורסם

לדעתי אין סיכוי שתמכור את הרכב ב 34 אל"ש.

המחיר שלה יותר לכיוון 25 אל"ש.

אתה מתכוון להוסיף או לא?

תכוון למכוניות יפניות חסכוניות, רק ככה תוכל לחסוך בדלק וטיפולים.

לדוג': סיריון, גאז', RUNX.

פורסם

אתה מתכוון להוסיף או לא?

מה קשור RUNX לסריון גאז'(הונדה?) ?

טויוטה ראנקס שתיינית לא קטנה מנוע 1600 ואוטו כבד יחסית.

(הייתה כזאת לאחי).

פורסם

בכלל לא בטוח שכדאי להחליף רכב!!

לפי הנתונים כאן " אתה מוציא בשנה כ9600 שח על דלק.

אתה עומד להוסיף לפחות 30000 שח בקניית רכב חדש (ואם משומש מצבו הטכני לא ברור ) מה שאומר לפחות 4500 ש"ח תוספת ירידת ערך שנתית. אתה בטוח שצריכת הדלק ברכב החדש תהיה טובה במעל כ% 45 מול הגולף ?

(ומטעמי צניעות לא חישבתי הפרשים בתשלומי ביטוח ואגרה..)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אתה מתכוון להוסיף או לא?

צר לי לאכזב מישהו אבל RUNX ממש לא חסכונית, הייתה לי כזאת שנתיים, 1/9-10 זה הממוצע למשך שנתיים בנהיגה חסכונית יחסית.

פורסם
אז לפי הפירסומים אני לא ארוויח עם מכירת הרכב כלכך הרבה ,זאת אומרת כדאי להשאיר אותו...

תודה רבה :)

טיפולים - קח אותו למוסך רון - גם מומחה וגם עלות יותר נמוכה.

לגבי צריכת דלק - בקש ממנו שיבדוק את מערכת ההזרקה - אולי היא לא מכוונת כראוי והצריכה שלך גבוהה יותר.

קובי

:-)

פורסם

הלוואי, לצערי זאת הייתה צריכה ממוצעת קבועה עם שני גולפים, בצ'מפיון (עם הגולף הראשון) בדקו ואמרו שהכל תקין

עכשיו בנסיון של ההורים לשלב את שני העולמות, רכשו אוקטביה 1.2TSI, מצד אחד נוחות של VAG, מצד שני הבטיחו לנו חסכון - צריכה של 1:15 - קדחת השחת

אם לא נוהגים בשיא החסכוניות (כלומר, בקושי לוחצים על הגז ולא נותנים למנוע לעבור את ה 2300 סל"ד), הצריכה הממוצעת היא 1:10-1:11

צריך נהג עם עצבי ברזל כדי להאיץ כל כך לאט (במקרה זה אבא שלי) כדי להגיע צריכה ממוצעת של 1:13 אבל במקום שהרכב יעבוד בשבילך יוצא שאתה עובד בשביל האוטו.

אז הבטחות לחוד ומציאות לחוד.

פורסם

הכל נשמע טוב ויפה.

אבל בשביל 1000 ק"מ בחודש?

זה שווה לך?

כמה כבר תחסוך אם תביא רכב חדש\יד שניה חסכוני?

את האיכות של הגולף לא תקבל בכמעט כל הרכבים שיש לך בקטגוריה\מחיר.

שורה תחתונה, מה ש"תחסוך" בדלק, תשלם על הנוחות ועל הגב שלך. (ואני לא נכנס לחישובים, כי 12KKM בממוצע בשנה, זה כלום.)

קח דוגמא שלי, היה לי פיג'ו 406 99'.

מנוע 1.8L, אכלה 1\12 קבוע (גיר מסרס את המנוע, שגם ככה המנוע חלש, נהגים רגועים, אבל מחזיקים 120+ בבינעירוני)

העפתי אותה במחיר זנות כי הגיר מת. (בצער רב העפתי אותה, כי אין אף רכב שאני יכול לקנות במחיר שקניתי את ה406 ויתן לי את אותה נוחות שלה).

קניתי אותה שהייתה בת 3 ב68K ומכרתי ב2K לפני 3 חודשים בידיוק.

קניתי פאביה ידנית 1.4L חדשה מהניילון.

בחודשיים היא עברה בערך 6000KM. (זה מה שעברה הפיג'ו בערך).

והפאביה אוכלת בערך 1\13 בעיר, ומחוץ לעיר 1\12 בערך. (120+ בבינעירוני, והנהגים העיקריים עליה זה הורים שלי, שמושכים הילוכים עד ששומעים את המנוע שזה 3.5-4 ובעליות גם 4.5 אלף סלד).

בקיצור ולעניין, איך שלא תהפוך את הקערה, אולי חסכתי כמה שקלים בחודש בחיסכון דלק, אבל הפסדתי נוחות ומרחב של צרפתיה די גדולה.

אם הפיג'ו הייתה במצב אידיאלי (בלי תקלות בגיר), בלי לחשוב הייתי מחזיק אותה.

אותו דילמה יש לי עם הקוואליר, היא אוכלת 1\8 שזה סטטוס אחר כבר, ועוברת 400KM בשבוע קבוע! (לאחרונה הצלחתי להגיע איתה ל1\10 צריכה, אבל זה קשה מאוד, אין לבנאדם נורמאלי עצבים כמו שהיו לי בשביל זה).

אבל בשביל 5K שאני לא יקבל עליה, לא שווה לי להחליף אותה, כי היא טפו3X מצב טוב וכל עוד שומרים עליה, היא שומרת על הכיס.

וגם אם אני יחליף אותה, אני רק יקבל כאפות מכל הכיוונים, ככה רק הדלק מהווה בעיה, ובחישוב גס זה הפרש של 6.5K לשנה חיסכון (במידה ואני קונה רכב שעושה 1\13-14 צריכה).

• תוכן חדש...