Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הורדתי את כמות הדלק שאני צורך בלמעלה מ50 אחוז ,נוסע הרבה פחות .לא נכנס לעיר הצפופה עם רכב ,וכמות הטיולים הארוכים שבוצעו בעבר ירדו בלמעלה ממחצית אפילו הרבה מעבר .

חברים קרובים שהייתי מצטרף אליהם בעבר הורידו גם הם משמעותית את הנסיעות בעיקר הרחוקות בהן נדרש למלא כ350 שקל דלק .

האם גם אתם שיניתם את הצריכה ובכמה ?

האם גם המקורבים אליכם הורידו ואתם יודעים על כך בודאות ?

האם הרגלי עשיית החישוב לפני נסיעה הפכו יעילים יותר ?

אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן ואף שמועות מתוך ידיעה שאתם שמעתם מאחרים או שאתם מרגישים שאלו הסובבים אתכם ירדו בצריכה משמעותית .

אנא פרטו את ההבדלים ואת החלופות במידת האפשר .

אני עצמי עברתי לקטנוע ואיתו אני עושה את כל מה שבעבר עשיתי עם רכב בעיקר בתוך תל אביב הצפופה ,בחשבון כדאיות הגעתי להפרש הוצאה אדיר כאשר גם עלות הביטוח לקטנוע משוקללת בחשבון ההוצאה . .

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני משתדל לצאת יותר מוקדם בבוקר כדי להתקע בכמה שפחות פקקים (זה לא כל כך עוזר בכביש 4 מאזור פרדסיה עד בני דרור :evil: )

אני מעדיף לעשות עיקוף בכביש מהיר ולנסוע עוד 10 דקות ולהכנס מהכניסה השנייה לעיר ולא להתקע בפקקים בפנים.

פרסמתי מודעה באתרי טרמפים לשיתוף נסיעות (אפשר להחזיר חלק מעלות הדלק ככה). עד כה אין מתעניינים :?

בזמנו כשהייתי גר יותר קרוב למרכז הייתי עושה קארפולינג עם חברים לעבודה.

וכמובן-בודק קבוע מחירים של תחנות דלק זולות ונוסע עם רגל קלה על הגז, בודק לחץ אוויר בצמיגים כל שבוע.

בהחלט חשבתי לעשות רישיון לקטנוע/אופנוע אך האישה מתנגדת (ודי בצדק, האמת).

פורסם

מאז עליית מחירי הדלק האחרונה, גם נסיעותי הצתמצמו משמעותית.

יוצא פחות לטיולים ושווקים בימי שבת.

הליכה לבתי החברים במקום נסיעה.( עד 1 ק״מ)

במידה וצריך ללכת לסופר ורשימת הקניות קצרה וכוללת מקסימום 4/5 שקיות. אני ילך ברגל (חצי ק״מ).

נסיעות ארוכות מעדיף לבצע בשעות הערב.

סטודנט.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

להיכנס באמצע השבוע לת''א עם רכב זה סיוט. יום שישי בבוקר אפשר בהחלט כי הכל ריק.

האמת שכמות הנסיעות שלי לא ממש יקרה, במיוחד נסיעות ארוכות, כי מה לעשות פעם בשבועיים צריך לנסוע לעשות טיול בצפון :roll:

מזל שאני נוסע עם עוד אנשים ככה שמתחלקים בדלק וזה יוצא לא כזה נורא...

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

מרכז ת"א עמוס עד כדי כאב בשישי. מה שמחליא זה שב 16:00 (על השעון), נופלת על העיר דממה דמדומית, עד שכל הליסינגאים מגיעים ומחנים באדום-לבן עד השעות הקטנות של הלילה.

פורסם

מאז עליית מחירי הדלק, הנסיעות צומצמו מעט מאוד בקילומטראז' (שכן כמעט כל הנסיעות הן ללימודים ודברים חשובים).

ההוצאות לעומת זאת- כן צומצמו.

נסיעות בתוך הישוב- הופסקו. עברתי להליכה ברגל/ רכיבה על אופניים (עד 3 ק"מ).

יש לי 3-4 שותפים לנסיעה ביותר מ70% מהנסועה החודשית שלי. הנסועה כיום היא 2000 ק"מ לחודש, מתוכם כ- 1500 ק"מ עם השותפים. השותפות מכסה לי את עלות הדלק החודשית במלואה+ קצת מעלות הביטוחים.

אציין שעצם העובדה שיש לי רכב לוגם סולר עוזר לי עם החיסכון משמעותית. עלות הדלק החודשית נכון למחיר 7.7 ש"ח לליטר סולר היא כ750 ש"ח בחודש ל2000 ק"מ. ב3 החודשים האחרונים מאחר ואין לימודים- העלות הדלק החודשית צומצמה ל300 בחודש (פחות מ1000 ק"מ לחודש).

עוד דרך לצמצום ההוצאות- נהיגה רגועה והימנעות מנסיעות קצרות שלא לצורך. כיום עושה 1:20.3 כאשר בעבר הייתי עושה 1:17.5. חיסכון של כ15% נוספים בעלות הדלק החודשית.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את כל העניינים שאני צריך לעשות בעיר מגורי אני עושה ברגל. אין סיבה להתניע כשהכל במרחק הליכה.

אני משתמש ברכב רק כשאני חייב, כלומר לנסיעות בין עירוניות ללימודים, קניות וכדומה.

האמת היא שתמיד נהגתי כך כי אין באמת אלטרנטיבות לרכב. לסמוך על תח"צ שתגיע בזמן זה כמו לסמוך על זכייה בלוטו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא שיניתי את הרגלי הנסיעה,

אין מה לעשות צריך לערוך קניות, להגיע לעבודה,

ולפעמים יש נסיעות מיוחדות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

היה לי מנהג של לעשות טיול עם הגיפ כמעט כל שבוע, הפעם האחרונה שעשיתי טיול הייתה לפני כמעט חצי שנה, ככה זה שהרכב שלך אוכל 1:4 ואולי אפילו יותר בשטח, ממש מבאס אבל כן עניין הדלק גורם לוויתור על חלק מההנאות שיש לנו בחיים.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

בתור סטודנט זה קל : קניתי אופניים חשמליים כך שהנסיעות בתוך העיר מתבצעות אך ורק בהן , מחוץ לעיר בנסיעות בן עירוניות (ת''א-חיפה) אני לוקח טרמפיסטים אשר סוגרים לי את העלות של הדלק .

עבור הוריי - אבי קנה רכב חסכוני וידני (מה שפעם אפילו לא נלקח בחשבון) , ואת הנסיעות המשותפות של הוריי הם מבצעים בו .

באופן כללי למרות שיש לנו 4 רכבים במשפחה , אנו מנסים להתאים את הנסיעות כמה שיותר .

פורסם

אני לא מבין למה דווקא בארץ שלנו אנשים לא אוהבים מנועי דיזל?

תסתכלו על אירופה, יותר מ 50% מהרכבים באירופה הם לוגמי סולר ובצדק כי בסולר לא צריך להתפשר על מנועים קטנים וחלשים, או על מכוניות קטנות עם מנועים קטנים וחלשים, אפשר לקנות רכב משפחתי רגיל שיאכל 1:20 בממוצע (שדרך אגב אף מנוע בנזין לא מגיע לצריכה כזאת נמוכה, אפילו לא מנועי ה-tsi של פולקסווגן) ולנסוע בכיף 1000 ק"מ על מיכל דלק אחש בלי להתחשבן יותר מידי על המחיר.

אז אחד הדברים שאני החלטתי לעשות זה למכור את רכב הבנזין שברשותי ולקנות רכב דיזל! :-D

פורסם

נושא הת'רד הזה מדגים את חוסר הרציונאליות של הציבור הישראלי.

בכל הכבוד, לא אמורים לשנות הרגלים כלשהם בחיים בשל תוספת של 100-200 ש"ח בחודש (מחושב לפי נסועה של 1000-2000 ק"מ בחודש על בסיס צריכה של 1/10). אם מישהו כאן קורס בגין תוספת שכזו אז שיוותר על הרכב ויסע בתחבורה ציבורית.

אין באמור כדי לגרוע מהתרעומת שלי על מחירי הדלק הגבוהים.

פורסם

לצבא אני משתמש באוטובוסים,זה לא כזה נורא ויציאות לחברים באמצע השבוע אני רוכב על אופניים. רק בסופשים או באמצע השבוע לנסיעות מיוחדות,יציאות בשישי. עם הרכב.

ככה שבאמצע השבוע אני עושה על אופניים 120 ק"מ וזה עוד לא משוקלל לטיולים של שבת, וברכב צמצמתי משמעותית את הנסועה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
...

בכל הכבוד, לא אמורים לשנות הרגלים כלשהם בחיים בשל תוספת של 100-200 ש"ח בחודש...

מסכים!

כל ההרגלים האלה היו צריכים להשתרש עוד לפני עליית המחירים האחרונה (האחרונה הייתה ירידה, אגב)

• תוכן חדש...