Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא תוספת קטנה.

ב-2003 התחלתי לראשונה לרכב על אופנוע. אפשר להגיד שכך הכרתי המון פינות מחמד בארץ ישראל. בדוק כמה עלה הדלק אז - כמעט חצי. היום אנו ממעטים לטייל וחושבים על כל נסיעה להורים של חברתי - הופ כך נעלמו להם 60 ש"ח לביקור.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתור סטודנט זה קל : קניתי אופניים חשמליים כך שהנסיעות בתוך העיר מתבצעות אך ורק בהן , .

מה עם אבטחת האופניים?

כיצד אתה קושר אותם והיכן?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
נושא הת'רד הזה מדגים את חוסר הרציונאליות של הציבור הישראלי.

בכל הכבוד, לא אמורים לשנות הרגלים כלשהם בחיים בשל תוספת של 100-200 ש"ח בחודש (מחושב לפי נסועה של 1000-2000 ק"מ בחודש על בסיס צריכה של 1/10). אם מישהו כאן קורס בגין תוספת שכזו אז שיוותר על הרכב ויסע בתחבורה ציבורית.

אין באמור כדי לגרוע מהתרעומת שלי על מחירי הדלק הגבוהים.

מה שאתה לא מבין, אנשים היו על סף קריסה עוד לפני העלאת הדלק האחרונה, ועכשיו הם פשוט קרסו, ואין ברירה אלה לצמצם.

וכפי שידוע לך במדינתנו המפותחת, שאין בינה ובין אירן שום קשר, משפחה לא יכולה לחיות ללא רכב אלה אם כן, היא בוחרת לכלוא את עצמה לכמעט יומיים שלמים במהלך כל שבוע.

ואגב,

גם את החשמל העלו רק ב- 100-200 ש"ח. למה לצמצם?

את המזון העלו רק ב-5-6% זה גג 300 ש"ח, מה, צריכים לצמצם?

את הארנונה גם העלו רק בקצת...

כולם, זה בסדר, הכל עלה רק בקצת. אין מה לדאוג, אפשר לחזור לשגרה.

פורסם
בכמה בעצם הורדתם את כמות הנסיעות עקב הדלק היקר

מכרתי את האוטו וירדתי מהארץ :twisted:

וברצינות, אנשים בארץ תמיד חיים על הגבול.

העניין הוא שהעלו את המחירים ועברו את הגבול אז אנשים פשוט חייבים להוריד את העלויות.

דלק זה מצרך בסיסי אצל חלק גדול מהאנשים.

כיום אני הולך לעשות קניות ברגל או עם אופניים וזו הקרבה לא קטנה.

פורסם

אני מכרתי את הרכב וקניתי קטנוע

הביטוח אותו דבר טסט זול, הטיפולים זולים תלוי איפה מטפלים במוסך מרכזי הטיפולים כמו רכב

אבל בדלק יש הבדל גדול ברכב הייתי מחשב סכומים של 1000₪ תידלוק חודשי לפחות, בקטנוע חודש ספטמבר שעבר תידלקתי 362₪ בדיוק ! והנסיעות שלי לא השתנו. זה טנק מלא אחד של הפיג׳ו שהיתה לי לפני כן. בהחלט הבדל משמעותי

שלא נדבר על זה שאני לא עומד בפקקים ולא משלם חנייה ולא צריך לחפש חנייה בשום מקום.

לא בטיחותי ומסוכן ובחורף לא יהיה הכי כיף אבל 700₪ הבדל כל חודש בסוף השנה יהיו 8400₪ לפי החישוב שלי

ותאמת אני נוסע הרבה יותר לאט מאשר עם רכב, והחברה מבסוטה לחבוש קסדה ומעיל רכיבה חושבת שזה הארלי, ומתחילה שיעורי נהיגה על אופנוע בעצמה. הטיולים המשותפים של קהילת הדו גלגלי זה חוויה שאין כמוה. מי שהיה בטיול רכיבה למצדה בערב ראש שנה יבין על מה אני מדבר.

בינתיים אני מרוצה ימים יגידו

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

הפסקתי כמעט לחלוטין לנסוע ברכב לעבודה, רק ברכבת.

אבל לא ממש לא בגלל הוצאות הדלק, נטו בגלל שהכבישים הופכים משנה לשנה לפחות ופחות נסבלים.

(השבוע פעמיים לקח לי שעתיים להגיע מהמרכז לחיפה)

פורסם

אני נוסע הרבה 40K בשנה.

אמנם דיזל וחסכוני אבל כל אחוז חיסכון =כסף.

דבר ראשון - צורת הנהיגה שלי. לא עובר 100 קמ"ש ובד"כ נוסע 90 קמ"ש,מאיץ בעדינות ,קורא את הכביש קדימה להימנע מבלימות והאצות וכמובן מתזמן רמזורים .

דבר שני - מזגן !עכשיו באמת שכבר אפשר להסתדר בלי מזגן אבל אפילו בקיץ, אם אני מצליח לסבול את החום אני נוסע בלי מזגן (מחוץ לעיר,בתוך העיר אין מצב...)

דבר שלישי : תחזוקה. צמיגים בלחץ מלא,פיטר אוויר נקי וכו'...

לגבי נסועה -אין מה לעשות ,לא יכול להפחית.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
אני משתדל לצאת יותר מוקדם בבוקר כדי להתקע בכמה שפחות פקקים (זה לא כל כך עוזר בכביש 4 מאזור פרדסיה עד בני דרור :evil: )

אני מעדיף לעשות עיקוף בכביש מהיר ולנסוע עוד 10 דקות ולהכנס מהכניסה השנייה לעיר ולא להתקע בפקקים בפנים.

פרסמתי מודעה באתרי טרמפים לשיתוף נסיעות (אפשר להחזיר חלק מעלות הדלק ככה). עד כה אין מתעניינים :?

בזמנו כשהייתי גר יותר קרוב למרכז הייתי עושה קארפולינג עם חברים לעבודה.

וכמובן-בודק קבוע מחירים של תחנות דלק זולות ונוסע עם רגל קלה על הגז, בודק לחץ אוויר בצמיגים כל שבוע.

בהחלט חשבתי לעשות רישיון לקטנוע/אופנוע אך האישה מתנגדת (ודי בצדק, האמת).

רק לסבר את האוזן ,אם אתה טועם את טעם היעילות של הכלי האדיר הזה שנקרא קטנוע ,אינך יכול לעולם לסגת ,באקלים הישראלי זה כלי אדיר עם כמעט אפס הוצאה ,כייפי לנשמה ובריא לעצבים .

שלא לדבר על חניות שגם עולות לא מעט כסף וזמן ,שזה גורם משמעותי היום ,הזמן .

למדתי גם לעשות איתו מה שנקרא "שוק " ...וקניות ,מאוד מאוד יעיל ,לעומת מכונית הרכיבה עליו יוצאת אף בחשבון חיובי לעומת רכב .

עד כדי כך יעיל שכדאי להשאיר בחנייה רכב משפחתי ,הקטנוע יבלע לזכותך את הוצאות הרכב בשל היעילות שבו .

פורסם
היה לי מנהג של לעשות טיול עם הגיפ כמעט כל שבוע, הפעם האחרונה שעשיתי טיול הייתה לפני כמעט חצי שנה, ככה זה שהרכב שלך אוכל 1:4 ואולי אפילו יותר בשטח, ממש מבאס אבל כן עניין הדלק גורם לוויתור על חלק מההנאות שיש לנו בחיים.

גם לדעתי הבעיה היא המרחקים הארוכים ,כי גם עם הגיפ שלך להגיע בתוך תל אביב עדין לא נורא למעט החנייה ,כי אטובוס הלוך ושוב במתל אביב מזרח לשפת הים למשל וחזרה עולה כמעט כמו הגיפ שלך ,אבל לנסוע רחוק התחיל להכאיב ,טיול לדרום או לצפון מהרכז זו כבר הוצאה כבדה שנחתה עלינו ,תוסיף לזה אורנג'דה למשה בדרך ....ותראה איזה סכום נגיע אליו .

פורסם
אני לא מבין למה דווקא בארץ שלנו אנשים לא אוהבים מנועי דיזל?

תסתכלו על אירופה, יותר מ 50% מהרכבים באירופה הם לוגמי סולר ובצדק כי בסולר לא צריך להתפשר על מנועים קטנים וחלשים, או על מכוניות קטנות עם מנועים קטנים וחלשים, אפשר לקנות רכב משפחתי רגיל שיאכל 1:20 בממוצע (שדרך אגב אף מנוע בנזין לא מגיע לצריכה כזאת נמוכה, אפילו לא מנועי ה-tsi של פולקסווגן) ולנסוע בכיף 1000 ק"מ על מיכל דלק אחש בלי להתחשבן יותר מידי על המחיר.

אז אחד הדברים שאני החלטתי לעשות זה למכור את רכב הבנזין שברשותי ולקנות רכב דיזל! :-D

לי אישית מנוע קטן וחלש לא מפריע ,ממש לא משחק לי עוד עשר דקות הפרש בהגעה ליעד ,הבעיה היא מה שסביב ,דלק 2 דולר לליטר , פקקי ענק בחגים ומוצאי שבת בחזרה למרכז ,חניות בעיר וכאלו ,לכן נושא הסולר לא חשוב לי וגם עוצמות לא מענינות אותי ,אני מגיע גם עם 50 כח סוס לכל פינה עם מזגן ,אבל מחיר הדלק מכביד גם בסולר וגם בבנזין .

פורסם

לא השתנה דבר - נוסע לאן שצריך, כשצריך ולמען האמת לא נראה שזה משנה לשאר האזרחים. איילון עדיין מכיל כמות מבורכת של רכבים עם הנהג/ת בלבד.

אבל מי לא יוותר על הבכי כ side effect...

B000000H0000000000000000000000000000!!11one :cry:

פורסם

צמצמתי בעיקר נסיעות בעיר,

כך שאני משתדל לרכז את רוב הדברים שאני צריך לעשות בנסיעה אחת מרוכזת ולא בכמה נסיעות קצרות שמבזבזות לי יותר דלק וגם יותר זמן, שאין לי יותר מדי.

מחוץ לעיר פשוט משתדל לנהוג יותר חסכוני, כמה שפחות האצות, לבלום מראש וכו'.

בכמה הורדתי? לא הורדתי, אפילו אפשר לומר העלתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...