Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש אלוקים

SCOOTERMAN
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה משנה המהירות?

משנה כמה פעמים הוא שילם דוח בלי לבדוק את הפרטים וישר חשב: "כן, תפסו אותי אז אני אשם".

משנה שהמערכת צריכה לבדוק את עצמה ב7 עיניים לפני שהיא באה ושוללת לאדם את אחת מהזכויות הבסיסיות שלו כאדם חופשי- תנועה.

וגם אם הוא נסע 200?

"מעולם לא נתתי לבי"ס להפריע להשכלתי" גם אני לא הפרעתי לי...

למכירה- KLE500 95 במצב טוב.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מר ג'יפולוג, סתם מסקרן אותי, מה המהירות הגבוהה ביותר שנסעת בה בכביש ציבורי?
קודם כל: לא "מר" אלא "חנן" (ו"ג'יפולוג" זה שם האתר שאני בעליו ולא שם משפחתי, אם כבר אני מתקן) . ומכיוון שברור שה"מר" נכתב בזלזול ולא מתוך כבוד, אז אני יוצא מאוד צדיק (אמרו כאן "חיים הכט" , לא? ) כשאני בכלל מתייחס לתגובה שלך.

לענייננו: יש לך משהו מעניין לומר על הדיעה שלי? אשמח לשמוע. יש לך משהו אחר לומר עלי ? אתה מוזמן לעשות את זה בפרטי או לשמור את זה בבטן. זה לא מעניין או רלוונטי לדיון הזה.

אגב, בשביל שלא תהיה טעות: אם מישהו חושב שאני לא אוהב או מחובר לתחום המוטורי, שיסתכל שוב על החתימה שלי (ועוד לא דיברנו על השתתפות שלי בתחרויות) אבל... הכביש הציבורי הוא מחוץ לתחום, כשלא מדובר בנסיעה נורמטיבית ובטוחה מנקודה א' לנקודה ב' .

פורסם
וכל אלה נוסעים 183 קמ"ש בכביש 4? אם כן, אז הם רוצחים בפוטנציה. נקודה.

ואל תתחיל לערבב עם המלחמה במשטרה ובמכמונות, זה לא קשור לתגובה שלי. לומר שאני לא מתלהב מהמשטרה יהיה אנדרסטייטמנט, ומן הסתם גם המשטרה לא מתלהבת מכל מה שאני עושה.

שום דבר מזה לא קשור ל183 קמ"ש על כביש ציבורי. אל תערבב.

אוקיי. 183 קמ"ש זה רוצח לדעתך. אבל רגע, אז איפה עובר הגבול?

110 בכביש 4 בלילה זה רוצח? כי אם כן, כולם רוצחים.

140 באותם תנאים רוצח? כי כך נוהגים לפחות שליש.

160? תמיד תראה כמה כאלו. הם רוצחים?

מה הפואנטה שלי? ברגע שעברת על החוק, עברת על החוק. גם אם זה בקמ"ש בודד.

כדי להחליט מי רוצח בפוטנציה אתה צריך לשקלל את אופי קטע הכביש והתנאים בו (שדה ראיה פתוח ואספלט משובח), את צפיפות התנועה, את הכלי (רכב שלא אוחז, רועד ולא בולם ב 100 או רכב שתוכנן ל 200 באוטובהנים), ובעיקר את נסיונו של הנהג.

אני חוזר וטוען שלקבוע קביעות גורפות של מי רוצח ומי לא, זו חיים הכטיות.

פורסם

מצטער, נפלט. אני מתנצל על הנימה. אני האחרון שיזלזל בבנאדם שאני לא מכיר.

לשאלתי--מכיון שאתה אומר ש-180 זה רוצח בפוטנציה, מעניין אותי אם ההלכה מתבצעת למעשה..

אף פעם לא נהגת ב-180 או קרוב לזה בכביש ציבורי?

כי לדעתי, בשעות הקטנות של הלילה, התנאים בהחלט מאפשרים נסיעה במהירויות כאלה(כלומר, אם אין לך דייהו לאנוס או משהו דומה..).

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

חנן... מבלי לפגוע בנפשך העדינה... דווקא בכדי להמשיך איתך בדיון ובנקודה שהעלית...גם אני הייתי שמח לשמוע ממך בכמה מהר יותר אתה נוסע בכביש הציבורי מהמהירות המותרת (ואני מהמר כאן שאתה עובר לעיתים, גם רחוקות, על המהירות

המותרת).

אתה מלין כאן על משהו שגם אתה עושה, לדעתי... האם זה משהו נכון לעשות ?

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
אוקיי. 183 קמ"ש זה רוצח לדעתך. אבל רגע, אז איפה עובר הגבול?

110 בכביש 4 בלילה זה רוצח? כי אם כן, כולם רוצחים.

140 באותם תנאים רוצח? כי כך נוהגים לפחות שליש.

160? תמיד תראה כמה כאלו. הם רוצחים?

כדי להחליט מי רוצח בפוטנציה אתה צריך לשקלל את אופי קטע הכביש והתנאים בו (שדה ראיה פתוח ואספלט משובח), את צפיפות התנועה, את הכלי (רכב שלא אוחז, רועד ולא בולם ב 100 או רכב שתוכנן ל 200 באוטובהנים), ובעיקר את נסיונו של הנהג.

אני חוזר וטוען שלקבוע קביעות גורפות של מי רוצח ומי לא, זו חיים הכטיות.

יש אימרה "מספיק טיפש אחד כדי לשרוף יער שלם"...

בקיצור, אתה יכול להיות אחלה נהג, שליטה ברכב שלך = 120%

האוטו שלך עם צמיגים חדשים, כל המערכות מתפקדות ללא דופי...

אבל, מספיק איזה מפגר אחד, כזה שמסחק עם הרדיו ומחפש את המאפרה ופתאום ניזכר שהוא צריך לרדת במחלף, אז הוא פונה, בלי מראות, בלי איתות, ו... פוגע בך!

לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין שקשה להבחין באוטו אם לא מביטים במראה בתדירות גבוהה, אבל כשרכב מגיע במהירות קשה עוד יותר!

בקיצור, רף המהירות לא נקבע סתם, המכוניות אולי יותר מהירות, יותר בטוחות ומגיבות יותר טוב, אבל הבן-אדם נשאר אותו דבר (ב 60000 שנה האחרונות :-) )...

בקיצור, זה החוק במדינה, לא מתאים לך? תעשה משהו כדי לשנות אותו...

או, יותר קל, קח מיזוודה, כרטיס טיסה חד כיווני, וסע למקום ששם מותר...

אני יודע שאני כמעט עשיתי את זה כמה פעמים... ולו רק בשביל התרבות המוטורית הענפה..

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אתה מנסה לפתח כאן דיון משפטי? כי אם כן, אז הדיון לא מעניין אותי.

הגבול המדויק בין "רוצח" ובין "לא רוצח" באספקט הזה לא קיים ולא מעניין מבחינתי. את זה אני משאיר למשפטנים.

מה כן מעניין אותי?

אם אתה נוסע בכביש 4 ב100 קמ"ש או גם קצת יותר, אתה לא מפתיע את הנהגים ועוברי הדרך מסביבך, הם מצפים לזה שתיסע במהירות כזו, והם פועלים ע"פ הערכתם את מהירותך.

אם אתה נוסע בכביש 4 ב180 קמ"ש, אתה מפתיע את הנהגים ועוברי הדרך מסביבך, הם לא מצפים לזה שתיסע במהירות כזו, והם פועלים ע"פ הערכתם את מהירותך.

ושוב, אם הדבר היחיד שמעניין אותך זה ההיבט המשפטי, אז זה שהופתע יצא אשם בתאונה אם קרתה ולא אתה, כי את החוק זה לא מעניין באיזו מהירות הוא חשב שנסעת, אבל מי שרוצח זה אתה!

משל (שהיה) בשביל לחדד את הדברים: אדם יוצא ברכב מצומת T לאחר שעצר בעצור, בדק מסביבו מה קורה, ראה אופנוע במרחק גדול מהצומת, יצא לצומת ונכנס בו האופנוע במהירות של מעל 200 קמ"ש. מי אשם בתאונה? ע"פ החוק? ע"פ המוסר? מי כאן הרוצח? מי כאן התמים? מי יאבד את הרשיון? מי את החיים?

נדמה לך שכשאתה יוצא לעקיפה בכביש 4 בלילה, אתה מסוגל לזהות על ידי הצצה במראה, את מהירות האופנוע שנמצא כמה מאות מטר מאחוריך? שכח מזה. אתה לא מסוגל להעריך, ואתה גם לא עושה את זה. אתה מניח שהוא במהירות קצת יותר גבוהה משלך, וכמה מאות המטרים שמפרידים ביניכם יספיקו כדי לאפשר לך לסיים את העקיפה בבטחה.

תתחילו לחשוב איך אתם מונעים את התאונה, ולא מי יצא אשם לאחר התאונה, ובטח ובטח שלא על: האם תצליחו לצאת זכאים במשפט על מהירות מופרזת? .

אגב, אתה רוצה לכנות אותי ב"חיים הכט" ? תרגיש חופשי, אני ממילא זקן מכדי להיעלב מבולשיט כזה, אבל אתה מוריד את רמת הדיון, וזה כבר הפסד שלך.

פורסם

לכל מי שהתעניין, אני משתדל לנסוע 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת - סף ההתעסקות עם שוטרים.

קרה שעשיתי שטויות בעבר, ביניהן גם מהירות גבוהה לכמה שניות של התנסות ילדותית (אבל אני מודה שאני חוטא קטן מאוד בתחום הזה) , ונשאר לי רק להצטער עליהן, וללמוד איך אני נוהג להבא.

ואני עדיין חושב שזה לא מעניין. בואו נניח כדי שכולם ירגעו מהצביעות שלי, אם היא קיימת, שאני היטלר קטן- רוצח המונים ב299 קמ"ש. האם בגלל זה הדיעה שלי תהיה נכונה יותר או פחות? תתיחסו לדיעה שלי. מה זה מעניין אתכם מי אני ואיך אני נוהג?

פורסם
אתה מוריד את רמת הדיון' date=' וזה כבר הפסד שלך.[/quote']

לדעתי קצת קשה להוריד את רמתו של דיון שהתחיל כך:

שרשור של ילדים. עלבון לאינטיליגנציה. אם יש אלוהים אז הבחור (אם נסע במהירות המצוינת' date=' ובואו לא נהיה תמימים: רוב הסיכויים הם שהוא באמת נסע במהירות הזו) אמור להיות שתול על איזה עמוד חשמל, במקום לסכן את סביבתו.[/quote']

אני בכנות מתנצל אם הכינוי חיים הכט מתפרש כעלבון אישי, לא זאת הכוונה. כוונתי הייתה להעביר ביקורת על ההכללות והבוטות בהן אתה משתמש.

ובכל מקרה. איזה דיון כבר יש פה? במקום להגיב עניינית, אתה מתחיל כל הודעה בהכרזה על הנושאים שלא נאה לך לדון בהם - וחוזר לנאום.

מה שאתה מנסה לעשות פה זה לא דיון, זו הרצאה - וזה לא יתקדם לשום מקום.

:roll:

פורסם

אני בכנות מתנצל אם הכינוי חיים הכט מתפרש כעלבון אישי, לא זאת הכוונה. כוונתי הייתה להעביר ביקורת על ההכללות והבוטות בהן אתה משתמש.

ובכל מקרה. איזה דיון כבר יש פה? במקום להגיב עניינית, אתה מתחיל כל הודעה בהכרזה על הנושאים שלא נאה לך לדון בהם - וחוזר לנאום.

:mm_yeah:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

:mm_yeah: :mm_yeah:

------------------

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

חנן - אם היית נוסע על 183 בכבישים ציבורים לא היתה לך זכות להגיד על אחרים שהם רוצחים. זאת הייתה כוונת שאר החברים כששאלו על איזה מהירות אתה נוסע.

בכל אופן אני בדעתו של אישפוז, אין לקבוע על אדם "רוצח" רק בגלל שחצה את קו הX קמ"ש. צריך להתחשב במצב הכביש, הנהג, מזג האויר הראות ועוד... בלתי אפשרי לשפוט מצב רק על פי נתון אחד. כדי שתבין את כוונתי - מה שאתה אומר זה שכל הנהגים בגרמניה רוצחים.

מעבר לזה אתה יוצא בהצהרות חסרות תקדים וטוען שכל נהג בישראל שחוצה את קו ה X קמ"ש שלך הוא רוצח !

בעצם כולנו רוצחים בפוטנציה. אבל רוצח אף אחד הוא לא עד שנטל חיי אדם.

אולי נעבור לקורקינטים ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

חנן- 1 : "...ממה ההתלהבות הגדולה? מזה שאחד שאולי יום אחד ירצח אתכם/את קרוביכם/את היקרים לכם, זוכה במשפט שהיה אמור לשחרר אותנו , לפחות זמנית, לשנה או קצת יותר, מעונשו של עוד רוצח בפוטנציה?..."

חנן - 2 : "...הגבול המדויק בין "רוצח" ובין "לא רוצח" באספקט הזה לא קיים ולא מעניין מבחינתי. את זה אני משאיר למשפטנים...."

האם זה רק אני, חנן, או שבמשפט הראשון עשית את עבודת אותם משפטנים

שאתה טורח לתת בהם את אמונך במשפט השני ?

תחליט... או שהמשפטנים יחליטו מי רוצח ומי לא, כמו שהם עשו כאן.

או שאתה מחליט, עומד מאחורי דבריך ומסביר אותם. עד לרגע זה לא

הסברת את דבריך. רק התגוננת, נאמת, והתעלמת משאלות נורא רלוונטיות.

מי אתה שתקבע איפה עובר הגבול בין סתם עבריין מהירות, כמוך, לבין

רוצח שנוסע גם 180 בחלקים של כביש 4, בלילה, כשהכביש ריק ממכוניות, מחלפים וכו', כמוני (נניח) ?

מי שמך לשופט, ולמה אתה חושב שאתה יכול להטיף למישהו אחר מה

מקובל ומה לא... מה נכון ומה לא ?

אם תראה בחוק היבש כ"נכון" הרי שאתה עבריין כמוני (נניח) ואתה,

באותה מידה כמוני (נניח) יכול להיחשב כאותו רוצח שאתה מאחל לו לגמור על עמוד חשמל.

אם לא החוק היבש הוא הגבול הנכון... אזי נחזור ונשאל אותך...

מי אתה שתקבע ותכנה אינדיבידואל "רוצח" ?

מי אתה שתקבע מה הגבול ?

מדוע אתה סבור שאתה הוא זה שיודע מה זה מהר מדי ?

------------------

------------------

פורסם

נסע מהר לא נסע מהר, רוצח, אונס חמורים וכו' וכו' וכו'.

איבדתם את הצפון.

אמרת שיש סיבה למהירות שנקבעה? טעות בידיך. אין מהנדס אחד בכל מע"צ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הקביעה היא שרירותית!!!!!!!!!!!!!!

רוצה דוגמא? בבקשה.

ניסן ווינר. אחלה טנדר. תוסיף עליו 600 ק"ג של מיגון לתפארת מדינת ישראל. לא תחייב חיזוק בלמים,שילדה,מע' הגה וכו'? לא תבדוק השפעה על יציבות ותחייב הכשרה מינימלית ע"מ לנהוג בדבר הזה?

אתה כן. המדינה לא. למה? ככה.

וכן. גם אני נוסע מהר. אבל רוצח אני לא. רוצח זה נהג המונית שעסוק בכוסית לידו וחותך אותי ב160 על כביש 6 ואח"כ גם נצמד אלי, ככה בשביל המשחק. ולא. לא הורדתי לו את המראה. פראייר.

רוצח זה הוא שמעביר טסט לאוטו בקומבינה ונוסע בפצצה מתקתקת.

את זה צריך לאכוף. לא "מהירות מופרזת ע"פ חוק". כשאני צריך להתרכז בלחפש ניידות ולבדוק כל הזמן שאני בטווח המהירות המותר במקום לנהוג/לרכב ולהתרכז בתפעול הרכב והדרך, אז אני הופך ל"הריגה ברשלנות".

תנו גז חברה:)

"מעולם לא נתתי לבי"ס להפריע להשכלתי" גם אני לא הפרעתי לי...

למכירה- KLE500 95 במצב טוב.

• תוכן חדש...