Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי חדש עד 120 אל"ש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על משפחה של חמש נפשות, והדרישות הן כאמור די סטנדרטיות, עם 2 דגשים מאוד חשובים,

הראשון שבהם, צריכת דלק. לא ע"פ נתונים יבשים, אלא יותר מניסיון. נכון מדובר בפרט שדי משתנה ברמת האחזקה, אך בגלל שאנחנו מדברים פה על רכב חדש, אז אני מאמין שיש ממוצע יותר ריאלי ממה שרשום בפרטי הרכב למינהם.

השני הוא שמירת ערך. אני בספק אם יש פה צופי עתידות בנוגע לשוק הרכב עוד חמש-שש שנים, אבל לרוב קיים איזשהו סוס מנצח בדומה לסוברו בעבר, טויוטה בהווה, ויונדאי בעתיד(?).

בנוסף, עדיפות לרכב שלא מקונצרן פולקסווגן, כי מעדיפים להמנע כמה שיותר מצמפיונס.

ישנה גם עדיפות קלה לסטיישן, או נפח תא מטען גדול כמה שיותר.

אשמח לקבל המלצות שמבוססות בעיקר על ניסיון, והתרשמות אישית.

פורסם

למשפחה של 5 נפשות הייתי ממליץ ללכת על מכונית "מנהלים" בת שנה-שנתיים,יהיה הרבה יותר נוח ומרווח.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בתנאים דומים לשלך קניתי לפני כשנתיים סוזוקי SX4. המשפחה (5 מבוגרים) נכנסת בה בלי קושי, תא מטען גדול מאוד ונוח (דגם 4 הדלתות), צריכת הדלק סבירה מאוד (10 קמ"ל בתנאים של נסיעה עירונית הררית בחיפה, בנסיעות הבין עירוניו המעטות בסביבות 14 קמ"ל, וגם נסיעות אלה כוללות קטעים עירוניים צפופים), ומה שנראה לי חשוב מבחינת - מחיר ראשוני זול במיוחס (מעט מתחת 100K לדגם הבסיסי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתנאים דומים לשלך קניתי לפני כשנתיים סוזוקי SX4. המשפחה (5 מבוגרים) נכנסת בה בלי קושי, תא מטען גדול מאוד ונוח (דגם 4 הדלתות), צריכת הדלק סבירה מאוד (10 קמ"ל בתנאים של נסיעה עירונית הררית בחיפה, בנסיעות הבין עירוניו המעטות בסביבות 14 קמ"ל, וגם נסיעות אלה כוללות קטעים עירוניים צפופים), ומה שנראה לי חשוב מבחינת - מחיר ראשוני זול במיוחס (מעט מתחת 100K לדגם הבסיסי).

אתה מתכוון למחיר שלה לפני כשנתיים...

אכן, יש לה צריכה ממוצעת של 12 ק"מ לליטר בממוצע בפועל, שזה בהחלט לא רע אבל גם "לא משהו", והיא גם לא מאוד מרווחת ל-3 מבוגרים מאחור, עם רוחב של 1.73 מ'.

לצורך המרווח ל-3 מבוגרים וחיסכון בדלק הייתי מוסיף כמה אלפים והולך על פוקוס סטיישן (עם צריכה ממוצעת של 12.5 ק"מ בפועל)

או רנו פלואנס דיזל שהיא הכי חסכונית בדלק מבין הלא יקרות (למעט פולקסוואגן ג'טה) עם צריכה ממוצעת של 17.5 ק"מ לליטר בפועל.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=5&manuf=0&price=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

פורסם

להפך - המחיר הוא העדכני. לפני שנתיים היא עלתה 113 אש"ח. כבר כמה חודשים היא נמכרת במבצע בהוזלה משמעותית.

אצלי מחיר הרכישה היה שיקול מרכזי, כל משפחתומטית סבירה אחרת עלתה באותם ימים סביב 130 אש"ח, אלא אם היה מדובר בדגם ליסינג ערום שעלה סביב 120 אש"ח. מחיר מרבית הדגמים לא ירד, ואף עלה מאז.

הבחור ציין צורך בחסכון בדלק אבל לא ציין מה הנסועה שלו, כך שקשה לגעת מה משמעותה האמיתית של צריכת הדלק אצלו.

ההשואה שלי היא מול הרכב האחר בבית - מאזדה 3, שנופלת מהסוזוקי בכל הפרמטרים (למשל - צריכת דלק 7 קמ"ל בעיר, ספסל אחורי צפוף, תנוחת ישיבה הרבה פחות נוחה ועוד כהנה וכהנה)

וההערה שלך לגבי צריכת דלק ממוצעת - שגויה. אצלי למשל, הצריכה הממוצעת היא 10 קמ"ל כיון שאני ממעט מאד לצאת מחיפה והקריות. הנסיעות הבין עירוניות שציינתי כללו גם קטעים פקוקים משמעותיים, אבל, כאמור, מדובר בנסיעות מעטות כך שקשה להסיק מהן מסקנות. רוב הנסיעות הבין עירוניות שלי מבוצעות במאזדה 3, שמגיעה ביום טוב ל-11.5 קמ"ל בנסיעות כאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להפך - המחיר הוא העדכני. לפני שנתיים היא עלתה 113 אש"ח. כבר כמה חודשים היא נמכרת במבצע בהוזלה משמעותית.

הבחור ציין צורך בחסכון בדלק אבל לא ציין מה הנסועה שלו, כדי לחשב את נקודת האיזון של המחיר.

ההשואה שלי היא מול הרכב האחר בבית - מאזדה 3, שנופלת מהסוזוקי בכל הפרמטרים (למשל - צריכת דלק 7 קמ"ל בעיר, ספסל אחורי צפוף, תנוחת ישיבה הרבה פחות נוחה ועוד כהנה וכהנה).

מהיכן הבאת לו הנחה של 15 אלף ש"ח?

http://www.suzuki.co.il/default.asp?catid=%7BA0F8D7D0-E23E-4EC7-83EC-5E449407191A%7D

ציינת שבבינעירוני היא נוסעת 14 ק"מ לליטר, כך שהנתון של 12 ק"מ לליטר בממוצע הוא בהחלט מציאותי (ולא אני "המצאתי" אותו).

אם 3 הנוסעים מאחור לא ממש שמנים אז זאת בהחלט אפשרות משתלמת ויחסית לא יקרה,

אבל אני הייתי מחפש רנו פלואנס דיזל או פוקוס סטיישן.

• תוכן חדש...