Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מקווה שאוכל לקבל כאן עזרה ו/או ייעוץ בנוגע להתנהלות מול ביטוח ומוסך הסדר לאחר פגיעה ברכב. מראש מתנצל על ההודעה הארוכה, אך מכיוון שאיני בקיא בכלל בנושאים אלו אני מעדיף לפרט הכל (לרוב אני לא כזה חסר מושג אבל זה באמת עולם שאין לי בו שום ידע וניסיון).

אספר בסדר כרונולוגי את פרטי המקרה:

• לפני כשבועיים רכב כלשהו פגע ברכבי שחנה ברחוב (בצורה חוקית).

• על שמשת הרכב הונח פתק שבו דיווח אזרח על כך שרכבי נפגע ע"י רכב מסחרי, בצירוף שעה ומספר הרכב. ככל הנראה הרכב הפוגע עצמו המשיך בנסיעה ולא דיווח על כך.

• הפגיעה של הרכב המסחרי הייתה פגיעה משמעותית בכנף הקדמית השמאלית (שגם מנעה את פתיחת דלת הנהג).

• יצרתי קשר מיידי עם חברת הביטוח כאשר המליצו לי לפנות לתיקון של מוסך הסדר. הם ציינו כי במידה ואכן אפנה למוסך ההסדר אשלם השתתפות עצמית מופחתת (כלומר הנחה של 700 ₪ מהסכום שרשום החוזה).

• באותו היום יצרתי קשר עם מוסך ההסדר, כאשר באותו ערב בעל המוסך הגיע אליי בכדי לראות את הנזקים ולתאם את איסוף הרכב.

• השבוע נמסר הרכב לבעל המוסך עצמו ובתיאום שלו קיבלתי רכב חלופי מחברת השכרת רכבים.

• היום החזיר אליי בעל המוסך את הרכב לתיקון.

עד לפה פרטי המקרה.

היום במעמד קבלת הרכב לאחר התיקון, פנה אליי בעל המוסך וביקש ממני לכתוב לו צ'ק דחוי לעוד 90 יום, על סכום של מעל 10,000 ₪. ביקשתי ממנו להמתין למחר בכדי לברר את העניין משום שההתנהלות הזאת נשמעת לי לא ברורה. בנוסף, בעל המוסך ציין כי עלי לשלם שכ"ט לשמאי כך שאני מניח שתיקון בעלות גבוהה כזו אכן אושר ע"י הביטוח (שהשמאי בעצם הופעל ע"י הביטוח).

לעזרתכם –

מדוע אני צריך לשלם לבעל המוסך צ'ק דחוי - האם זהו נוהל שנהוג? בעל המוסך טוען שחברת הביטוח תעביר אליי סכום בגובה זה ולאחר מכן הוא יפדה את הצ'ק הדחוי.

מדוע שלא בעל המוסך יתנהל מול הביטוח עצמו בנושא התשלום? למיטב הבנתי כל התשלום שלי צריך להסתכם רק בהשתתפות עצמית.

אשמח לתשובתכם, עזרתכם והבהרות נוספות (כמובן שאברר מול הביטוח שלי אחרי החג אך אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין).

תודה.

פורסם

כל חברת ביטוח והנהלים שלה.

אני מבוטח ב9 מיליון ולא מזמן כאשר רכבי נפגע התבקשתי לתת צ'ק דחוי ל 90 יום למוסך ובנוסף צ'ק דחוי 60 יום לשמאי.

הכסף כמובן הועבר אליי מהביטוח עוד לפני שהצ'ק נפרע.

עדיף לך לברר מול חברת הביטוח שלך, שמעתי מספר פעמים שחברת הביטוח שילמה ישירות למוסך ולא לקוח.

פורסם

לא נכון, אני בפעם האחרונה שפגעו בי, הייתי במוסך הסדר, וגם לו הייתי צריך לשלם בצ'ק דחוי.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

חל חברה והסדריה. בפעם האחרונה שנזקקתי לתיקון הוא בוצע במוסך הסדר והנהל היה דומה לנוהל שאתה מתאר - נתתי צ'קים דחויים למוסך ולשמאי (נדמה לי ששניהם ל-60 יום) - וחברת הביטוח שלחה לי צ'ק שהגיע לפני תאריך פרעון הצ'קים שנתתי.

דבר אחד חשוב - אם אתה נותן צ'קים דחויים דאג שיהיו "למוטב בלבד" ו-crossed כדי שלא יועברו לידי צד שלישי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...