Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2010-2012 ידנית, כולם אותו מחיר?

ohanaohad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן!

למי שזוכר כיום אני נוסע בקולט 94', הרכב אצלי כבר 7! שנים ואני מתחיל לחשוב על כיוון לרכב חדש.

המחיר שאני מעוניין להשקיע מן הסתם הוא מינימלי והתמורה - שתהיה גבוהה ביותר.

אז הולכים על הקטנות החדשות החסכוניות שיש היום בשוק, מכיוון שלפי דעתי - היחידה שנותנת תמורה מקסימלית במינימום מחיר זו סיאט איביזה החדשה אז "בחרתי" בה בלית ברירה למרות שאני לא כלכך מתחבר לרכב.

נכנסתי ליד2 רק בשביל לקבל מושג על מחירים של השנתונים שרשמתי בכותרת ולהפתעתי - ואין לי מושג איך זה יכול להיות:

כל הרכבים (איביזה, ידנית, מנוע 1400) מתחילים ב60,000שקל (אלף לפה ולשם) ומסתיימים סביב 67-68אלף שקל, כמובן שיש עוד כמה דפים עם כאלה שמבקשים 70 וגם 80 אבל מן הסתם זה לא ריאלי, אין להם משהו מיוחד שיצדיק.

אז השאלה שלי:

1. איך יכול להיות שאיביזה 2010 - 2012 נמכרות כולם סביב ה63-65אלף שקל? **יש לציין שאיביזה 2012 שנמכרת שם היא חדשה לחלוטין, מיד פרטית עם סביב 5000KM על השעון ולא מדובר בליסינגים***

2. עד כמה האיביזה הזו תהיה חסכונית? בהנחה שאני יורד ממנוע 1.6 (המעולה יש לציין) של הקולט שגם ככה כיום אני עושה איתו סביב ה1\12 למנוע 1.4 של האיביזה (המיושן להבנתי)?

3. עד כמה יורגש הפסד בכח? הקולט, כמה שהיא ישנה וכל מה שעברתי איתה עדיין לא חלשה והמנוע עוד חי בהחלט.

4. הקולט משמש אותי כיום כרכב להגיע לכל מקום, אני עושה איתה סביב ה25KM בשנה, ממש משמשת אותי כרכב עבודה (זה אומר כ10 התנעות ביום +\-) והיא עומדת במשימה יפה מאד כולל מזגן, האיביזה תוכל להיות מיועדת לכך?

**כבר יצא לי לנסוע באיביזה - בתור נוסע לא בתור נהג, אני מתכוון ליצור קשר עם אחת מודעות המכירה שהכי נראית לי ולבקש סיבוב על הרכב בשביל להרגיש את הרכב.

5. קיים רכב אחר סביב המחירים הנ"ל? הרכב חייב להיות ידני ובעל 2 דלתות, אני לא מעוניין ברכב בעל 5 דלתות בשלב זה (אלא אם כן זה אלפא 159, אבל זה חלום שמתישהו יתגשם).

תודה,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבוד גם לך וגם ליצרן של הקולט. הלוואי שהיום היו מקפידים על איכות יצור כמו שהיה חשוב פעם. היום הטכנולוגיה היא של חלליות אבל יושבת ברובה על רכיבים מפח שמייצרים בסין פועלים של דולר ביום.

המחירים הזהים כמעט בין השנתונים נובעים גם מהמבצעים שנעשו וגרמו לכך שהמחירים עלו וירדו ומכוניות חדשות "מצאו עצמן" יותר זולות ממשמשות. אנשים הזדרזו לקנות ומיד למכור במטרה להרוויח כמה אלפי שקלים רק שלא כולם הצליחו באמת למכור ונתקעו. סיבה שניה היא המצב הקשה בשוק המשומשות באופן כללי והעודפים העצומים של מכוניות שיש במגרשים ובחברות הליסינג וההשכרה. זה שוק של קונים וההיצע עולה בהרבה על הביקוש ככה שמי שרוצה למכור נאלץ להוריד מאוד את המחיר. תרגיש חופשי להתמקח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לך מר ג'וני.

עוד תגובות? אשמח להתייחסות לסעיפים שלי.

בנוסף, איך הייתם ממליצים לגשת לאותם אנשים שרוצים 80-70 אלף שקל? לספר להם בעדינות שעמוד אחד אחורה בכמות לא קטנה בכלל של מודעות הרכב שלהם נמכר ב10-12אלף שקל פחות?

תודה,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בדיוק עכשיו עוזר לידידה לקנות רכב ב-60 אלף ש"ח והיא נורא אוהבת את האיביזה.

בגלל שהיא מתעקשת (ולא מקשיבה לעצות שלי) היא מתעקשת לקנות אחת משומשת.

המסקנות שלי הם שבעלי האיביזה פשוט חיים בסרט רע. יש מיליון איביזות למכירה בכל רגע נתון, איביזה חדשה עולה 71K ש"ח (לפני תוספת של צבע מטאלי ואגרות רישוי). וחכה, אנחנו תכף נשמע על מבצעי סוף השנה. מי שהולך לקנות איביזה משומשת פשוט פראייר במלוא מובן המילה. גם אם הייתי צריך לקחת הלוואה של 10K ש"ח בתנאי שוק שחור הייתי עושה את זה מבלי לחשוב פעמיים בשביל לקבל רכב חדש יותר בשנה/שנתיים (עם אחריות).

במחיר של איביזה משומשת בת שנתיים שכבר אין עליה אחריות אתה יכול לקנות שברולט ספארק חדשה (כרגע במבצע 62K ש"ח). שלא תבין אותי לא נכון, אני פשוט שונא את הספארק וכשאני הייתי צריך לקנות לעצמי רכב קטן קניתי I10 אבל במחיר הזה זו פשוט תמורה מעולה לכסף.

אז נכון, הספארק היא לא פאר היצירה. אבל אם תשווה את זה לעובדה שעד היום ב-60K ש"ח הדבר היחיד שיכלת לקנות זה סוזוקי אלטו, הספארק היא פשוט כמה רמות יותר טובה ממנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל אלעד, אתה לא מבין... זאת לא סתם איביזה 1.4, זאת איביזה 1.4 בגרסת SC!!!

מסתבר שיש לא מעט אנשים, חלקם גולשים בפורום, שחושבים שזה דווקא מחיר הגיוני בגלל שזאת איביזה SC, לא "סתם" איביזה. SC אני אומר לך, זה קיצור של Sport Coupe, דגם מאובזר, לא סתם איביזה.

וכן, זה אוטו לא מאוד מוצלח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רגע איביזה חדשה היום מהסוכנות, 2 דלתות מנוע 1400 נמכרת בסכום של 71אלף שקל? (לפני טספים ומס שקר כלשהו).

אז על סמך מה בעלי איביזה 2010-11 דורשים 60-65-70? זה המחירון באמת?

ואשמח התייחסות לכל הסעיפים שלי, כמובן בהשוואה לקולט.

תודה,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה המחירון באמת.

אם תעשה חיפוש בפורום תגלה שהיו מספר מבצעים בשנתיים האחרונות של איביזות 1400 ו-1600 עם גיר רגיל במחיר של בין 80 ל-90 אלף ש"ח.

המבצע היה ללקוחות פרטיים בלבד, אם היית מבקש לקחת רכב כזה בליסינג לדוגמא היו מחשבים לך כאילו המחירון מאה ומשהו אלף ש"ח. אם היית עושה תאונה עם האיביזה שלך, היית מקבל מחברת הביטוח פיצוי יותר גבוהה ממה ששלמת בסוכנות, וכו'.

לגבי השאלות שלך, את התשובה לרובם תקבל אחרי נסיעת מבחן בסוכנות הקרובה לביתך.

לגבי החסכוניות, יש מספיק מידע ברשת (וגם פה בפורום).

אני חושב שכל רכב מודרני שמשווק כיום יהיה קפיצת מדרגה לעומת הקולט שלך.

אני ממליץ לך לבדוק עוד רכבים שנמכרים כיום במבצע באיזור ה-70K ש"ח (פולו יאנג, פורד פיאסטה, סוזוקי סוויפט, ניסן מיקרה, רנו קליאו, יונדאי I20 וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה אומר... יפה למדתי משהו מאד חשוב היום!

אם זה ככה אז איך ממשיכים הלאה? כל מוכרי היד2 חיים בסרט שהם מבקשים 5-10אלף שח ממחיר חדשה.

אם הייתי בטוח ש60 זה מחיר ממש ריאלי, אני חושב שהיום מאד ריאלי לשלם על רכב כזה לא יותר מ50-45אלף שח.

אני אשאל שוב:

האם מחירון של איביזה 2012 מנוע 1.4 (או אפילו נתפרע 1.6, לא מדובר TSI כי להבנתי זה סביב ה90-100K), ידנית מאובזרת (ג'נטים, סאנרוף, היל הולדר ומה שיש עוד שם) עולה ממש 70אלף שקל? ברור שדבר ראשון שאני עושה על הבוקר זה קופץ לסוכנות לברר את זה (יש סוכנות מומלצת? זו שמול ביה"ח רמבם - קרובה אלי, כדאי לברר שם?).

תודה,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב70 אלף יש דגם בסיסי ומעפן, אני לא מבין מה אנשים ממשיכים להגיד שהSC משומשת צריכה לעלות 40 בגלל זה, כאילו שאפשר לקחת רגילה ולשים לה ג'אנטים וזה יהיה אותו הדבר. ברגילה יש כסאות מעפנים, עיצוב חיצוני שונה, דשבורד אחר, אין סאנרוף מקורי.. אין מה להשוות בכלל. הזאת שבקישור שהביאו כמה הודעות למעלה שBLACK MAMBA קנה היתה של אבא שלי. נמכרה ב64 כשחדשה דגם מעפן עלתה 70. ואני באמת שלא חושב שהקונה הפסיד משהו (במיוחד הוא ספציפית כי אבא שלי שמר על האוטו כאילו זה פרארי) כי אין מה להשוות בכלל בין הדגמים חוץ מזה שלשניהם קוראים איביזה. זה פאקינג איביזה שהסיבה שקונים אותה זה העיצוב שלה, זה לא סוזוקי ליאנה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב-70K אתה רוכש איביזה ברמת גימור רפרנס (הנמוכה ביותר), בטח שלא SC ברמת גימור ספורט.

SC ברמת גימור ספורט (כיום FR), ידנית ניתן לרכוש ב-90-100K.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי עכשיו הכל מובן.

תודה לכל מי שענה.

אם זה ככה המחירים שמבקשים 60-65K הם ריאלים, רוב האיביזות שנמכרות ביד2 הם 2 דלתות\סאנרוף ושאר התוספות מפה אני יכול להסיק שהם דגם הSC - אותו דגם שנמכר ב2010 במחיר מבצע "ברצפה" של 86K אם אני זוכר נכון.

אז אם זה ככה, מה לגבי הסעיפים שכתבתי? חיסכון? כח? ניצול רכב מבחינת נסיעות של 25K בשנה ואמינות באותו סעיף?

תודה,

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם ה-1.4 וגם ה-1.6 שניהם וותיקים ואמינים מאד, בשידוך לגיר ידני אתה יכול להיות רגוע מהבחינה הזאת.

ה-1.4 חסכוני מאד, תוכל להגיע לצריכה של 1-14 ואף טובה מכך.

ה-1.6 מנוע דיי חזק ומספק ביצועים טובים. תוכל לשייט איתו בכבישים מהירים במהירויות בלתי חוקיות בנינוחות יחסית ועם מספיק כח לעקיפות במידת הצורך. צריכת הדלק יותר דומה לרכב שלך כרגע.

מבין שניהם הייתי בוחר ב-1.6.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי עכשיו הכל מובן.

תודה לכל מי שענה.

אם זה ככה המחירים שמבקשים 60-65K הם ריאלים, רוב האיביזות שנמכרות ביד2 הם 2 דלתות\סאנרוף ושאר התוספות מפה אני יכול להסיק שהם דגם הSC - אותו דגם שנמכר ב2010 במחיר מבצע "ברצפה" של 86K אם אני זוכר נכון.

אז אם זה ככה, מה לגבי הסעיפים שכתבתי? חיסכון? כח? ניצול רכב מבחינת נסיעות של 25K בשנה ואמינות באותו סעיף?

תודה,

אוהד.

מבחינת מנוע וגיר, האיביזה 1400 אמינה מאוד במיוחד בגרסא הידנית.

צריכת דלק : בין 12 ק"מ לליטר ל 18 מחוץ לעיר, תלוי איך אתה נוהג.

בעיר : בין 8 ל 13 שוב תלוי איך אתה נוהג.

הבעיות באיביזה הן בפלסטיקה ומתגים וכאלה. המזגן מרעיש למרות שמקרר מצויין, פלסטיקים חורקים, והידית של האיתותים משמיעה צילים של "עזוב'תי באמשך" כשאתה מאותת רק שמאלה. המתג של המראות שמכוון את המראות נפל (לא אצלי, אצל חבר עם איביזה FR) והמזגן שלו עושה רעשים של בקבוק ליטר וחצי ריק כשנושפים פנימה בזווית. (יודע על מה אני מדבר?) :)

גם אצלי המזגן התחיל החודש להשמיע אותם רעשים.

תגיד, אין פולו מקבילה עם 2 דלתות? הייתי הולך עליה.

שלא תבין לא נכון, אני מאוד אוהב הרבה דברים באיביזה שלי, אבל אם לא מנוע הטורבו שלה, לא הייתי הולך עליה.

הפולו הייתה פשוט יקרה מדי בשבילי, ולא מייבאים Fabia vRS לארץ.

Peugeot 208 GTI 2016

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל מי שענה.

אם קודם לא הייתי סגור על הרכישה, אז עכשיו אחרי מה שנכתב פה אפשר להגיד שהשתכנעתי וזה באמת אחלה רכב

לגבי ה"פאקים" אני אשמח לקבל עוד מידע!

כמו פלסטיקים ומזגן שורק בהד ושאר הדברים שצוינו - ממה זה נובע? אם כמו שציין eitama שהמזגן התחיל לשרוק אחרי תקופה, מה גרם לו לעשות את זה ואיך מונעים החמרה?

מה לגבי קרקוש והתפרקות פלסטיקה? כרגע בקולט לא קיימים אצלי קרקושים בפלסטיקה, יש חלקים שבורים אבל הרוב תקין (אבל זה 94!)אז ממה נובעים השברים באיביזה? איך אפשר למנוע?

תודה,

אוהד.

**לגבי הפולו, יש ברגע זה מבצע של 80אלף 2 דלתות, אבל אין לי אפשרות לרכוש בסכום כזה וגם שאני מעדיף לא לספוג את הירידת ערך.

עכשיו שמדברים על זה, בכמה נסחרת פולו 2010-11 2 דלתות ידנית?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו שמדברים על זה, בכמה נסחרת פולו 2010-11 2 דלתות ידנית?

אין כאלו רכבים בארץ.

הפולו יאנג הגיעה לארץ רק בסוף 2011. ב-2010 ובשאר חודשי 2011 לא שווקו דגמי 3 דלתות של הפולו.

ולגבי האיביזה - אם החלטת שזה אחלה רכב כל מה שנשאר זה לאחל לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...