Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאש למנוע כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יקיר,

מה מומלץ ללנטיס 2003? טיפול אחרון נעשה במורשה ונראה לי ששמו 5W30 חצי סינטטי..להישאר עם אוטו השמן?

מה לגבי האיכות של שמנים מתוצרת ולווליין או דלק שמנים?

פורסם
יקיר,

מה מומלץ ללנטיס 2003? טיפול אחרון נעשה במורשה ונראה לי ששמו 5W30 חצי סינטטי..להישאר עם אוטו השמן?

מה לגבי האיכות של שמנים מתוצרת ולווליין או דלק שמנים?

השמן ע"פ המלצות היצרן בין היתר הוא 5W30, במידה ואין צריכת שמן מוגברת במנוע, הישאר עם הצמיגות הזו, ותוכל אף לעבור לשמן איכותו יותר "סינטטי מלא" אשר שומר על תכונותיו לאורך זמן רב יותר מ"חצי סנטטי".

ממלאים במורשה שמן של MOTORCRAFT, השמן מספיק איכותי.

תוכל להשמש בסינטטי מלא של יצרנים ידועים אחרים כמו ולוולין, AGIP ועוד.

ואיתמר, שמן דליל במנוע שצורך שמן (וכל מנוע בשלב מסויים מתחיל לצרוך שמן) יגרם לצריכה מוגברת יותר, וכתוצאה מכך רמת זיהום האוויר תהיה גבוהה יותר והממיר קטלתי וחיישן החמצן ישבוקו מהר יותר, מאשר שימוש בשמן צמיגי יותר שרק יאריך את חייהם.

פורסם

ברגע שאנחנו מדברים על מנוע שחוק ובלוי התמונה משתנה, אתה מערבב שני נושאים.

אם הבעייה היא רק במרימים אני טוען ששמן דליל יותר יעשה רק טוב. אם אנחנו מדברים על מנוע שפיתח בעיות של תצרוכת שמן, בלאי במיסבים וכו' וכו' וכו' אז שמן סמיך יותר יהיה סוג של פלסטר. זה לא באמת פותר את הבעייה אבל לפחות מאט את ההחמרה.

מצד שני צריך לזכור שלחץ שמן גבוה מדי במנוע זה לא דבר טוב. אולי הצלחנו להקטין את צריכת השמן וצמצמנו את החופשים בקראנק אבל מצד שני משאבת השמן עובדת קשה יותר, הקירור של המנוע פחות אפקטיבי והמנוע עובד קשה יותר בגלל השמן הסמיך יותר. תהיה עלייה בצריכת הדלק ופגיעה בביצועים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בהחלט מסכים עם דבריו של חבר הפורום יקיר.

בשלב מסויים כול מנוע יצרוך יותר שמן כתוצאה מבלאי טבעי. מעבר לשמן בעל צמיגות גבוהה יותר אינו בהכרח סוג של פלסטר כול עוד צריכת השמן בגדר הסביר.

התאמה של צמיגות השמן בהתאם לבלאי המנוע הינו דבר פרקטי ביותר כול עוד צריכת השמן לא מופרזת.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...