Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאש למנוע כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לאנטיס 2002, חבר עשה פלאש מנוע והוא אמר שהוא מרגיש שיפור קטן בסחיבה.

השאלה אם זה לא מזיק אלא רק מועיל?

קניתי פלאש של פרסטון ושמן מנוע של ליקוי מולי MOS2(הבקבוק האפור)

פורסם

במנוע הזה אין שום בעיית בוצה כל עוד הוא טופל בזמן, תפרק ותגלה כי הוא נקי במידה וטופל בשמנים בעומדים בתקן ומסנן שמן מקורי/איכותי.

פלאשינג זה פתח לצרות, צריכת שמן מוגברת והתחלת נזילות שמן חדשות.

לא ממליץ בכלל במיוחד למנוע הזה.

פורסם
מומלץ כל 50 אלף ק"מ מכיוון שנוצרת בוצה מהשמן במנוע

בהוראות יצרן של הרכב הזה אין שום המלצה ש כל 50 אלף לבצע פלאשינג, זאת המצאה שלך בלבד ולא המלצה של היצרן.

פלאשינג מבצעים במקרים חיריגם כאשר לא טיפלו ברכב והמנוע מוזנח מאוד ומלא בבוצה, ורק אז צריך לפרק את אגן השמן ומכסה השסתומים ולבצע ניקוי ייסודי ולסיום ביצוע פלאשינג שגם פה צריך לחשוב פעמיים.

פורסם

תודה יקיר, אני רוצה לבצע טיופל 10 בעצמי יש לי שאלה מספיק לסגור את הפילטר שמן חזק עם הידיים או שעדיף עם מפתח ייעודי?

פורסם
מומלץ כל 50 אלף ק"מ מכיוון שנוצרת בוצה מהשמן במנוע

למה סתם לכתוב שטויות ?

על סמך מה אתה קובע שיש לבצע פלשינג כול 50K?

איזה כייף לי :)

פורסם

מספיק לסגור אותו חזק עם הידיים.

לכל מקרה תוכל לתת חיזוק נוסף קל עם מפתח, כי כאשר הפילטר מתלכלך בקצת שמן הידיים מחליקות, ולכן אפשר להמשיך לתת חיזוק קטן עם מפתח.

מאחר ובמנוע שלך הגישה לפילטר שמן לא כ"כ קלה כאשר הרכב לא על הליפט, והגישה עם יד אחת קשה, הייתי ממליץ לך לחזק עם מפתח כמו שאמרתי קודם, כי לא תהיה לך אחיזה מלאה על הפילטר.

תשתמש במסנן מקורי ושמן מנוע איכותי בצמיגות 10W40, במידה ואין למנוע צריכת שמן תוכל להשתמש ב 5W30 סינטטי מלא.

את הפלאשינג תחזיר לחנות, אל תשמש בו!

וגם לא להשתמש בתוספי שמן, שמן מיצרן ידוע ואיכותי מכיל את כל התוספים הדרושים, בעל תקן המאשר כי השמן תקני.

פורסם

לא תרגיש שום הבדל בין 10W40 ל 5W30.

למנוע בעל מרימים הידראולים עייפים עם שמן בצמיגות 5W יגרום לתקתוקים השניות הראשונות של התנעה קרה משום שהמרימים אינם מחזיקים לחץ ושמן דליל יותר מחריף את הבעיה, ולכן המרימים הידראולים משמיעים נקישות בשניות הראשונות של ההתנעה(נפוץ במאזדה עד שנת 99).

מאחר ובמנוע שלך אין מרימים הדיראולים, אלא דיסקיות ריווח(שייבות) אז לא יהיו לך תקתוקים, ולכן אם המנוע שלך לא צורך שמן תוכל לעבור לשמן בצמיגות 5W30 אשר מאושר ע"י היצרן.

לגבי השמן שהזכרת עם התוסף הזה, פעם אחת השתמשתי בו לא הרגשתי שינוי כלשהו, מאחר ולאחרונה יש הרבה שינויים בשמנים של LM הפסקתי להשתמש בשמנים שלהם, מאחר ואני לא סומך עליהם יותר (יש עוד יצרנים ולכן אני נמנע משמן מתוצרת LM) אבל מוצרים אחרים שלהם אין לי בעיה והם באמת איכותיים.

אני ממליץ לך על שמן של REHINOL בצמיגות 10W40 (גם ה5W30 מצויין) אבל ספציפית לרכב שלך אני ממליץ על 10W40.

פורסם

למנוע בעל מרימים הידראולים עייפים עם שמן בצמיגות 5W יגרום לתקתוקים השניות הראשונות של התנעה קרה משום שהמרימים אינם מחזיקים לחץ ושמן דליל יותר מחריף את הבעיה, ולכן המרימים הידראולים משמיעים נקישות בשניות הראשונות של ההתנעה(נפוץ במאזדה עד שנת 99).

ומאיפה המידע הזה?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ומאיפה המידע הזה?

בטח שלא רק ממאמרים באינטרנט להבדיל.. אלא מהניסיון.

מרים הידראולי עייף שלא שומר על השמן, שימוש בשמן דליל יחריף את הבעיה.

פורסם

אז הסקת המסקנות שלך מהנסיון שגוייה.

נכון ששמן 5 דליל יותר משמן 10 בטמפ' נמוכה אבל הוא לא כ-זה יותר דליל. בשני המקרים צמיגות השמן גבוהה במאות אחוזים מהצמיגות בטמפ' העבודה, לחץ שמן נבנה במהירות בשני המקרים ואף בשמן דליל יותר הלחץ יבנה מהר יותר כי השמן זורם מהר יותר ומגיע לנקודות הקריטיות מהר יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על פי מה קבעת שהשמן הדליל זורם מהר יותר, מה לגבי הלחץ של השמן, מצב המנוע?

תענה לי על שאלה פשוטה:

קח רכב מסויים, תחבר לו שעון לחץ שמן, ותמלא בו שמן 10W40, לאחר מכן תרוקן את השמן ותמלא שמן בצמיגות 5W30.

באיזה מבין שני המקרים הלחץ שמן יהיה גבוה יותר?

ואין כ"כ קשר למהירות זרימת השמן, המרים הידראולי כאשר הוא "מתעייף" הוא מאבד שמן שבמצב שהוא תקין לחלוטין זה לא צריך לקרות.

ולא משנה איזה שמן תשתמש עדיין יהיה איבוד של שמן מהמרימים כי השמן דולף מהם בזמן שהמנוע לא מונע.

השאלה היא כמה מהר שמן בצמיגות 5W30 ידלוף וכמה זמן יקח ל 10W40 לדלוף זאת השאלה.

בקיצור השמן הצמיגי יותר ידלוף מהמרים בקצב איטי יותר, ולכן המרימים לא ישמיעו נקישות.

וזה קורה לא רק במרימים הידראולים, אלא גם במייסבי גל הארכובה, כאשר ישנה שחיקה טבעית במייסבים, שימוש בשמן דליל (ובוא לא ננעל על צמיגות 5W30) תגרום לירידה בלחץ השמן, ולא משנה כמה השמן יהיה איכותי השימון במנוע יהיה לקוי משום שהלחץ נמוך והמיסב דופק על הקראנק, ויהיה חכם ונכון יותר להשתמש בשמן עבה יותר, אשר "אוטם" אם המרווח שנוצר עם השחיקה וגורם לעליית לחץ השמן וחזרה לפעולה תקינה של שימון המנוע.

ואולי בעיניך זה "לא כזה דליל" אבל ההשפעה היא מורגשת, תחבר שעון לחץ שמן ותחזור עם תוצאות, בדוק את שאמרתי לגבי מרימים הדראולים עייפים עם צמיגויות 5W30 ו 10W40 וחזור עם תוצאות כמובן במנוע חדש לא יהיה כמעט הבדל אבל תבדוק מנוע שעבד הרבה ושם תראה את ההבדל הקיצוני.

פורסם

עם החצי השני של תגובתך אני מסכים לחלוטין.

במנוע קר זה ברור שלחץ שמן 10 יהיה גבוה יותר (והוא יהיה גבוה יותר לאורך כל הסקאלה עד טמפ' העבודה), אבל זה לא העניין.

אם לטענתך בורח שמן מהמרים אז זה ממש לא משנה אם היה מדובר בשמן 20,30 או 40. הלחץ בורח מיד לאחר הכיבוי, שהשמן במצבו הדליל ביותר וכאן ההבדלים בין 20-30-40 זניחים למדי, כמה יחידות סנטיסטוקס לכאן או לכאן, לא זה מה שהופך עולמות.

העניין הוא כמה זמן לוקח לשמן להגיע למרים ולייצר בתוכו מחדש את הלחץ הידראולי. במקרה הזה שמן 5 יגיע מהר יותר ויצור את הלחץ הרצוי מהר יותר. כשהמנוע קר למשאבת השמן קל יותר להניע שמן דליל יותר מאשר צמיגי ולכן הלחץ יבנה מהר יותר. חוץ מזה, אם מרים לא תקין אז מתקנים \ משפצים \ מחליפים אותו, לא משתמשים בשמן שיקצר את חייו של המנוע אף יותר. זה הזוי בעיני כל האנשים שמשתמשים בתוספי דבש למיניהם, זה כמו כוסות רוח למת.

איתמר.

פורסם

לגבי תוספי שמן למינהם ודבש זה סיפור אחד ואני נגד זה כמו שהגבתי בתחילת האשכול, ואין לזה קשר.

לא משנה שהשמן זורם מהר יותר, משנה מהו לחץ השימון שהמנוע מקבל.

אף אחד לא ישפץ מנוע(חוץ ממני ועוד כמה בודדים אבל אני לא מתייחס למקרה שלי) כי נוצר לו חופש קל שלא מורגש במנוע, או שיש לו תקתוקים מהמרימים הידראולים בהתנעה קרה למשך 20שניות.

העלות של החלפת מרימים הידראולים יקרה מאוד, שימוש בשמן צמיגי יותר פותר את הבעיה, ולא גורם לשחיקה כמו שאתה מתאר אותה.

שימוש בשמן דליל יכול לקצר חיי מנוע לא חדש שקיימת בו שחיקה טבעית, בשמן צמיגי יותר הרה פחות ואפילו משמעותית.

מה עדיף?

א' שמנוע יקבל שימון מאוחר יותר בהתנעה קרה למשך מספר שניות בודדות עם שמן צמיגי, ולאחר מכן יקבל לחץ שמן תקין לאורך כל פעולתו הרפיצה.

או ב' שיעבוד עם שמן איכותי ברמה גבוהה מאוד בצמיגות נמוכה שתגרום לו ללחץ שמן נמוך לאורך כל פעולתו הרציפה.

וזה מה שקורה במכוניות לא חדשות, שהתחילה בהם צריכת שמן.

ואם להתייחס לפותח האשכול, ולפי ניסיוני שמן בצמיגות 10W40 חצי סינטטי תעשה את העבודה והמנוע שלו יאריך ימים, המנוע הזה יכול להגיע ל500Kקמ ואף יותר כל עוד מטפלים בו כראוי.

ולידיעתך האחרונה וכניראה באחד האשכולות העלתי את זה, שימוש בשמן דליל על מנוע לא חדש שיש בו דליפות טבעיות מטבעות הבוכנה גורמות לעוד יותר דליפות וזיהום השמן.

אז מה תעדיף שוב? שימוש בשמן דליל שיגרום לזיהום מהיר של השמן כתוצאה מדליפות גדולות יותר.

או שימוש בשמן צמיגי שיפחית את הדליפות ואורך חיי השמן יגדל.

ואם אין כזה הבדל בין הצמיגויות אז אין כזה הבדל בשחיקה.

• תוכן חדש...