Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מכיוון שמעולם לא נכחתי באירועים שכאלה, הייתי רוצה לשאול אם מישהו מכיר יותר מקרוב את אופי העניינים.

איזה תנאי מימון יציעו (האם מקדמה גדולה ותשלום חודשי קטן? האם מקדמה קטנה במיוחד ותשלום חודשי ארוך טווח? וכו' וכו')

באיזה מחיר אפשר לצאת שם עם רכב? (או: יש לי מה לחפש שם בתקציבים שבין 30 ל50K בדגמים ידניים?)

בעקרון, לאחר אינספור דעות חלוקות על הדיזל, החלטתי שאני הולך לאירועי המכירות האלו (של אלבר בגני התערוכה בת"א ושל אלדן בגלילות) ורואה מה מציעים ואיזה תנאי מימון יש. אם יש פריסת תשלומים נוחה לאורך זמן ואם לא יגידו לי "זה לא בשבילך" מפאת גילי היחסית צעיר, אולי אשקול רכישה של רכב ידני בגודלה של הפונטו שיחליף אותה ויזכה אותי בהתחדשות.

התקציב שלי תלוי באפשרות המימון כמעט לחלוטין, כאשר 50 אש"ח נשמע לי כמו סכום אסטרונומי כרגע, והוא המקסימום שבמקסימום שאני מוכן להגיע אליו, וגם אז רק אם מדובר בפנינה אמיתית שתעשה אותי מאושר לזמן רב ותנצוץ למרחוק (אני סתם מגזים כדי להמחיש)

נכון לעכשיו הכיוון הוא סקודה פאביה. נראה לי כמו הרכב הכי חסכוני בסגמנט הזה, בגודל הזה וברמות האבזור האלו.

אני לא מתכוון לרדת לסגמנט של המיני (העירוניות) מכיוון שהחלפת הפונטו נובעת בראש ובראשונה מתחושה של מחסור בכוח (עד כדי כך שכשאני מחליט לצאת מחוץ לעיר אני לוקח את הרכב של אחד ההורים, בייחוד אם מדובר בנסיעה ארוכה) ועל כן 85 כ"ס נשמע לי מעט מדי. אם כבר דרישת כוח, אני מחפש רכב שהכוח יהיה זמין בו כבר בסלד נמוך, כלומר לשפר הספק. הכי קרוב לדיזל שאפשר, כמו כן חסכוניות.

אם כך, הדרישות במסודר:

1. מומנט

2. חסכוניות

3. אבזור

4. גודל (הגודל של הפונטו/פביה מספק בהחלט. קטן מזה יהיה בעייתי)

מה דעתכם? אני קופץ מעל הפופיק? דרישות ריאליות/לא ריאליות? יש רכבים שיתאימו?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אדון במבה היקר,

אני אישית לא מבין למה עם ישראל במלוא הדרו ותפרנותו, רץ לרכוש מוצרי מותרות בכסף שאין לו ובריבית דריבית על רכבים שחוטים שעברו קוסמטיקה בשקל עשרים. אז כן, יתכן ואתה מדלג בקלילות מעל הפופיק.

אבל אם אתה מתעקש, וחיים רק פעם אחת, אז אני מבין מאוד, ואין דבר יותר מבעס מלנהוג ברכב שאתה לוחץ לו על דוושת הגז ועולה מייד לשימוע אצל השסטומים והגיר ומקבל תשובה חד משמעית בשלושה העתקים כי כל העמדות תפוסות והבקשה שלך לא רלוונטית.

אז אם אתה רוצה רכב שנוסע, למה לא תמכור את הפונטו, ותלך על סופר מיני פרטית עם מנוע גדול, למשל-פונטו, פאביה או 206 1600 ? אז תשלם עוד 2% ריבית לבנק אבל תרכוש פרטית בראש שקט ולא מכונית שרלילה שאין לך שמץ של מושג מי עלה עליה תרתי משמע

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

כשאתה קונה פרטי גם אז לא תוכל לדעת מה נותנים לך. יש מקרים שאדם קונה רכב פרטי שנראה נשמע ומתנהג טוב והנה הופ צצות בעיות תוך זמן קצר.

הבנק לא ייתן לי מימון מפאת גילי (21) והעובדה שאני מרוויח פחות מ5 אש״ח.

עריכה: אגב, התכנון היה לרכוש רכב ב20 אש"ח, אבל מפאת הדרישות והתקציב נאמר לי שהזול יעלה לי ביוקר ושעדיף לי לשלם בתשלומים לחברת מימון מאשר למוסך.

פורסם

אני לא מסכים.

תקציב העומד על כ20000 ש"ח (לא כולל ביטוחים), הוא תקציב נאה לרכב ראשון.

עם קצת מזל, הרבה סבלנות, נכונות ל"זנק" מיד על מציאה, ו"חפירה" טובה בלוחות, ניתן למצוא רכבים טובים ויחסית אמינים בתקציב הזה.

בכל מקרה, בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

רכב שני*

העניין הוא כזה:

קניית רכב ב20 אש"ח דורשת תשלום כל הרכב במזומן (שוב, בנק נותן הלוואה רק במקרה ויש לך משכורת בסכום מסוים וכו' וכו') בעוד שקניית רכב יקר פי 2 מאפשרת תשלומים יותר נוחים לאורך זמן שתיתן לך חברת מימון שאינה קשורה לבנק.

אני לא אוהב לבוא לבנק בדרישות, תמיד נותנים לך הרגשה כאילו אתה מסכן והם עושים לך טובה שזורקים לך עצם.

אני מעדיף לשלם 3 שנים על רכב חדש שכניסתו למוסך תהא אך ורק על טיפולים תקופתיים מאשר על ישן שהכניסה שלו למוסך תהיה על בלאי כזה או אחר, יחד עם זאת לקבל רכב חדש יותר, חזק יותר, בטיחותי ומודרני, על פני רכב ישן שמפרטו לא יצדיק את כניסתו למוסך והצורך בתיקונים (עכשיו או עוד שנתיים).

עוד שאלה.

באלבר צפויים להמכר רכבים ישנים יותר (שהחברה קנתה מאנשים)

לפי דעתכם, תהיה אפשרות לתשלומים נוחים גם על הרכבים האלו? (כלומר, על רכב שהוא יותר מבן 3 יוצא ליסינג)

פורסם

אם נחדד, האם זה מבצע שבו רכבים לא שחוטים ימכרו מתחת למחירם הרגיל, או שזה "מיבצע" של אלבר על קונים תמימים למכירת רכבי זבלה שלא מצליחים למכור אותם כשאין הרבה רעש והמולה ברקע.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

20 אלף ש"ח הם תקציב נחמד לרכב. זה נכון. ויש מציאות. אבל הסיכוי ליפול על צ'יקמוק הוא גדול.

כשאתה מגיע לחברת ליסינג הם מציעים מימון, ולא צריך לשים יותר מ-2000 ש"ח, דבר שלא פוגע בחיסכון שבנאדם שם באופן מיידי.

כמו כן, יש אחריות לרכב, יישור קו על חשבון החברה (ברכב פרטי בן 6-7 זה יבוא על חשבונך באופן מיידי) והרכב נקי ומנצנץ.

אז אני לא יודע מה הבחור בדיוק הולך להשיג שיהיה גם חסכוני וגם גדול ויהיה גם שמור בתקציב של 50K, אבל בהחלט שווה לנסות.

אני יודע שכיום התקציב הזה מכיל בעיקר רכבים מוחלשים ו\או קטנים, סטייל פנדה הישנה, 107\C1, גרנדה פונטו 1200 ושברולט ספארק.

אגב, למתעניין -

אל תתפתה בשום אופן לטרייד אין על הפונטו שלך. גם תאבד את ההנחה המקסימלית שאתה יכול לקבל וגם יקחו אותה ממך ב-50% מהמחירון.

אם תעשה חשבון זריז, אתה תראה שיש מצב שאתה פשוט מוסר אותה בחינם :| ויום למחרת היא תהייה מצוחצחת אחרי רחיצה ותימכר ב-12 תשלומים לאיזה ילד שיקבל רכב ראשון מתנה מאבא ואתה פשוט תצא פראייר.

פורסם

קודם כל, המחשבה לעבור לרכב חדש יותר בתשלומים נובעת בעיקר מהעצות שלך דר.סוברו.

לעניינו: לא ביקשתי ואין לי צורך ברכב גדול, אלא שאני גם לא רוצה רכב עירוני. מעולם לא ראיתי ברכב שכזה דבר פרקטי. גודלה של פונטו מספיק לי בהחלט. המנועים הצנומים וההספק הנמוך הוא המרחיק אותי מהפונטו ספציפית. נכון לעכשיו אני מתכוון לחפש סקודה פביה מהדגם בעל 105 כ״ס

פורסם
רכב שני*

העניין הוא כזה:

קניית רכב ב20 אש"ח דורשת תשלום כל הרכב במזומן (שוב, בנק נותן הלוואה רק במקרה ויש לך משכורת בסכום מסוים וכו' וכו') בעוד שקניית רכב יקר פי 2 מאפשרת תשלומים יותר נוחים לאורך זמן שתיתן לך חברת מימון שאינה קשורה לבנק.

אני לא אוהב לבוא לבנק בדרישות, תמיד נותנים לך הרגשה כאילו אתה מסכן והם עושים לך טובה שזורקים לך עצם.

אני מעדיף לשלם 3 שנים על רכב חדש שכניסתו למוסך תהא אך ורק על טיפולים תקופתיים מאשר על ישן שהכניסה שלו למוסך תהיה על בלאי כזה או אחר, יחד עם זאת לקבל רכב חדש יותר, חזק יותר, בטיחותי ומודרני, על פני רכב ישן שמפרטו לא יצדיק את כניסתו למוסך והצורך בתיקונים (עכשיו או עוד שנתיים).

אל תחשוב שחברות המימון יהיו יותר נחמדות מהבנק. גם אן תדרושנה את הריבית והערבויות שלהן, וכלל לא בטוח שהתנאים יהיו עדיפים על תנאי הבנק. אם הן יתנו לך את ההלואה ("מימון" בלשונך) הן יגלמו את הסיכון בריבית גבוהה.

בקיצור - אם הבנק לא רוצה להלוות לך כסף קבל זאת כהמלצה לטובתך - אתה לווה מסוכן מכפי שהבנק מוכן לממן. לפיכך גם אתה צריך להתיחס להלוואה כסיכון מיותר לעצמך.

וד"א - דווקא התנאים שבנק מוכן לתת (הלואה ל-5 שנים כלי כל מיני בלונים) עדיפים בדרך כלל על ההלואה של חברת המימון עם "בלון" וצורך לשלם סכום גדול בעוד 3 שנים, סכום שכלל לא ברור אם יהיה בידך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפעם האחרונה שדרשתי הלוואה גדולה מהבנק (עבור ההורים) קיבלתי יחס של קבצן המנסה לרכוש מרצדס. להפתעתם הגמורה של הספקנים, נרכש רכב בעלות 70 אש״ח גם בלי עזרתם של הנושים האלו ובלי להתחנן להם. הלוואה שביקשתי על מנת להחזיר ב2 תשלומים (דהיינו תוך חודשיים מיום קבלתה) רק הסבה לי אי נוחות מול הבנק והביאה אותי למסקנה שלדרוש הלוואה מהבנק ישירות זו בקשת תחנונים.

אמנם עניין ״עם האשראי״ הוא אכן מכה, אבל ישנם סוגי רכוש שאתה לא קונה במזומן מיד אלא פורס לתשלומים על מנת שתוכל לרכוש כמות דברים במקביל.

כל עוד אתה מצליח לעמוד בתשלומים ולא מגיע למצב שאתה ״לא סוגר את החודש״ אני לא רואה פסול ברכישה בתשלומים לאורך זמן. בייחוד במצב כשלי, אני מרוויח משכורת 4 ספרות . פשוטה ולא גבוהה, אבל מאידך ההוצאה הקבועה היחידה שלי היא עלות טלפון של 250 ש״ח לחודש כל השאר משמש כסף בזבוזים. אני מאמין שאני אצליח לעמוד בתשלום חודשי.

על כמה ריבית מדובר אגב?

פורסם

אדון במבה היקר!

או שהחשבון שלך בבנק הפועלים (שלא מאשרים שום דבר לאף אחד) או שאני לא מבין מה לא בסדר.

עם שכר קבוע (3 תלושים) של 4500 ש"ח , כל בנק יהיה מוכן לתת לך הלוואה של 50 אלף לשלוש שנים בהחזר חודשי של עד 1500 ש"ח בכיף (עד שליש מהשכר). אני מעריך כי תנאי הריבית היום יהיו כ 7% קבועה (לא צמוד מדד) וישקפו לך החזר של כ 1550 ש"ח ובריבית כוללת של כ 6,000 ש"ח על כל העסקה. ואילו הם התנאים שיציגו לך פחות או יותר בכל בנק . הריבית במשק היא 2.25 ולכן ריבית 3.75 + מדד 3% תשקף לך ריבית הלוואה של כ 7% .

אני פשוט לא מבין למה אתה לא עובר בנק. לא נשמע לי הגיוני מה שאתה כותב כאן. (אא"כ זה בנג הבועלים)

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

בקל אוטו הציעו לי בזמנו מימון דרך אחת החברות - הריבית יצאה 3000 ש"ח על סכום של 40 אלף ש"ח.

זה היה פריים + משהו 8)

חברות הליסינג מוכנות לפעמים לספוג חלק מהריבית, העיקר למכור את הרכב.

פורסם

אה, וגם אני מסורב הלוואה בגלל הבנק.

בזמנו עברתי לבנק מסויים בגלל ההבטחה שלהם להלוואה של 84 תשלומים עם ריבית נמוכה ובלי הצמדה. תכננתי לרכוש רכב חדש וזה התאים לי כמו כפפה ליד.

בסוף אמרו לי שלא מתאים, ואיזה יועץ אמר שאני לא אעמוד בזה וכו' וכו'.

אז אם אפשר לעקוף את הסיפור, אז למה לא.

פורסם

הבנק שלי לא ייתן לי שום הלוואה מעל מ6 אלף ש״ח בגלל הגיל וזה בנק לאומי. לקחתי מהם המון הלוואות קטנות ואת כולם החזרתי בלי בעיה.

המערכת רובוטית ואטומה. אם צריך להפרד מ3 אש״ח כדי לזכות ברכב חדש בתנאים נוחים so be it.

רק שאני לא מתכווון לשלם אלף ומשהו בחודש על רכב

• תוכן חדש...