Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למצוא TS מקורית בלתי אפשרי, אבל אם כבר ללכת על 75 ריאלית, אז 1.8 הזרקה. V6 4 שסתומים לציל' מעולם לא היה מקורי באלפא הנעה אחורית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
V6 4 שסתומים לציל' מעולם לא היה מקורי באלפא הנעה אחורית.

אני יודע, אבל הייתי חייב לציין מנועים האלו כדי שיהיה ברור למה הכוונה שלי לגבי הבעיתיות של מנוע בדגמים של אלפא 75.

1.8 הזרקה רק במאט חזקה יותר מ1.6 קרבורטורים, אבל הצליל של קרבורטורים שונה לחלוטין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המומנט, המומנט. ה-1.6 בקושי זזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אודי, קח בחשבון שמנוע TS (כדוגמת זה שמותקן ב-145/6, 147, 156 ו-GTV 916) דורש החלפה יקרה של רצועת תזמון אחת ל-3 שנים או 60K ק"מ. ביחס לרכב שלא מתוכננת לו נסועה גבוהה זאת עלות לא מבוטלת שמתווספת לשאר העלויות הלא נמוכות מלכתחילה (אגרת רישוי וביטוח).

מצטרף לעצתם של רומן, חן ואיתי: אם הסיטרואן נשארת, אתה צריך להתמקד בדגם ישן, רצוי בכזה שמצוייד בשרשרת תזמון ולא ברצועה.

מעבר לעניין השרשרת מול הרצועה, קח בחשבון שמנוע ארבעת הצילינדרים בטור של אלפא נחשב לאמין ועמיד ביחס למנוע TS בדגמים החדשים יותר. וזה לא שה-TS הוא כזה גרוע, הוא פשוט רגיש יותר ודורש יותר תשומת לב.

עוד שיקול שיש להתחשב בו: בדגמים מודרניים חשוב להקפיד על שגרת התנעות, נסיעות ומילוי מצבר. מערכות אלקטרונית לא אוהבות שמשחקים להן במתח. ברכב ישן יותר אפשר בכיף לנתק את המצבר כשאתה יודע שהוא הולך לעמוד תקופה ארוכה, ולמעט זמן התנעה מעט ארוך יותר לאחר תרדמת החורף (כי אין דלק בקרבורטור) אין שום בעיה אחרת עם חיבור המצבר מחדש.

מצד שני, קח בחשבון שלא הכל דבש בדגמים הישנים: זמינות החלקים לא אחת בעייתית וכאשר הם בנמצא לעתים מחירם עלול להיות גבוה, רגישות יחסית גבוהה (ובדגמים מסויימים אף אבסולוטית) לחלודה, מערכת חשמל רחוקה מלהיות מדהימה, רמת בטיחות פאסיבית נמוכה ובאופן כללי איכות חיים נמוכה יותר ביחס לרכב מודרני.

אם אתה מוכן לקבל את כל אלה, לך על זה בלי לחשוב פעמיים, ואני כותב לך את זה בתור מישהו שביומיום מתנייד ברכב מודרני ובשביל הכיף מחזיק ברכב שבעוד שנה וקצת מקבל לוחית רישוי חדשה.

נ.ב.: אם אתה מצליח לשים את היד על GTV 916 עם מנוע V6 - כוסומו על כל מה שכתבתי :twisted:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המומנט, המומנט. ה-1.6 בקושי זזה.

10.7 שניות 0 ל-100 ו14.9 קג"מ מומנט על 4000סל"ד ו110 סוסים.

לא הייתי מגדיר את זה בתור "בקושי זזה", בטח לא יחסית לנפח מנוע.

1.8 הזרקה:

10.4 שניות 0 ל100, מומנט בסביבות 17 קג"מ ו120 סוסים. כן יותר חזקה, אבל לא בהרבה.

מנוע 2000TS זה משהו אחר, כימעט 150 סוסים. אבל אין להשיג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

על הכביש ה 1.6 מרגישה חלשה יחסית, ההגה אינו מוגבר כוח וכבד מאד והמזגן המקורי תיאורטי בלבד.

רוב ה 75 בנפח 1.6 היו משנת 90' וחלק גדול מהן החל את חייו כרכב השכרה של חברת אלדן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ההגה במאוחרות מוגבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממליץ כמו קודמיי להתמקד במציאת מכונית אספנות של אלפא.

הדגמים הישנים דורשים אחזקה אבל אם אתה מבין קצת ברכבים אתה תוכל לתחזק אותה בעצמך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אלעד כתב היטב. גם האחרים. אוסיף מעט:

שתי מכוניות לאדם אחד הן מותרות. זכותך ולשיקולך. אם תחשב כמה עולה לך נסיעה אחת של רכב בו אתה נוסע פעם בשבוע, אולי תירתע. מרבה נכסים מרבה דאגה,. והוצאות.

אם תשמור את הסיטרואן ויהיו בעיות באלפא, תוכל להזמין לעיחתים חלק מחו"ל במקום חלק יקר מהארץ ובינתיים לא לנסוע. זהו יתרון אך בעיניי אינו מספק.

מחיר העבודה ברוב המוסכים הוגן. מחיר חלק מהחלקים מופרך. שלא באשמתם.

היתרון העיקרי במכירת הסיטרואן אינו בכסף שתקבל תמורתה, אלא בחסכון ההוצאות השוטפות- טסט, ביטוח, טיפול תקופתי.

אם אתה חייב אלפא, אני מבין את הסטיה, אך במחיר הנתון אין זו האפשרות הטובה ביותר לרכב ספורטיבי אמיתי, יש רנו קליאו ועוד מכוניות שייתנו יותר, בפחות.

נניח שאתה "חייב" אלפא.

מגיל מסויים של רכב, אתה משרת אותו ולא הוא אותך. הוא הופך מכלי- למטרה, לתחביב.

כך לגבי אלפות ישנות מאלו שציינת.

כעת הבה נתייחס ספציפית לדגמים שהזכרת:

GTV: ישנה, קושי לעיתים בחלקים, בלאי, לא פרקטית כרכב יחד אם אין C5, יקרה.

166: הידנית יקרה ונדירה. אינה ממש ספורטיבית. האוטומטית מוסיפה עוד צרות. יקרה לתחזוקה, שתיינית, לא בריא לנסוע רק פעם בשבוע.

147: הרוב הן מ-2002. אם 1600 מספק אותך, נחמד. לא חזק. רוב ה-2000 הן סלספיד על עלויות הכרוכות בכך אם וכאשר.

2000 ידנית נדירה ויקרה. מנוע TS 2000 אינו מאוד מאריך שנים.

156: על TS ועל סלספיד כתבתי בשורה קודמת. על JTS, לא אכביר מילים.

ה-V6 שתיינית, מזדקנת, יקרה לתחזוקה אך אפשרית. רובן ישנות. ה-Q-SYSTEM פוגע מאוד בביצועים. יופי של עיצוב ושל תחושות.

159: בהישג ידך בעוד שנתיים. לא יודע אם לטעמך.

קשה קשה.

פורסם

ולא אופטימית ועל כך אני מצר. אך היא ראלית.

חייב אלפא? לך על זה בכיף למרות הכל.

רוצה ספורטיבית במחיר סביר גם להחזיק? יש אלטרנטיבות. נקבל אותך גם איתן[ ונבקש סיבוב]

פורסם

לנצ'יה זה רק קאפה או דדרה, אולי תמא (הופכת לנדירה מאד). לא חושב שזה מה שאתה מחפש. אלא אם תלך ללנצ'יות ישנות יותר - ושם זה מעניין הרבה יותר, אך גם יקר יותר (מן הסתם).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תמה- ישנה ובעיית חלקים.

קאפה- קצת פחות מבעיות אלו. מרווחת, חזקה, לא ספורטיבית. עיצוב- עניין של טעם.

2000 לא מענין. 2400 כן. טורבו- קשה למצוא אחת טובה.

דלתא חדשה. יקר מדי. לא ספורטיבי.

סאבב זה מענין, ויש לה מן הסתם הבעיות שלה. משיגה סיטרואן בתאוצה ובצניחת ערך.

עריכה" שכחתי דדרה. היא בסדר. לא מענינת.

בצד השני של הכסף- בראבו, בעוד שנה וקצת.

• תוכן חדש...