Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעלת בלאומילך בראשון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בערים רבות בעולם יש נהר שחוצה אותן ומכניס עניין וצבע.

בראשון מזה חודשים סגורים קטעים ברחוב ראשי בעקבות חפירות וצנרת. מכניס צבע ועניין, גם אבק.

ראשית, משהו קורה בעיר, כבר טוב.

שנית, מזכיר לי סרט אהוב ושחקן מצויין- בומבה צור.

מעבר לכך, החפירות מתקדמות, בכל פעם מיקטע אחר,לכן תמיד מפתיע אותי מחדש כשאני צריך להיכנס לעיר ומחייב להיכנס לרחובות שלא ראיתי כבר שנים.חלקם השתנו- נעלמו בתים צנועים חד קומתיים ישנים, נבנו בניינים גדולים או אחוזות טוסקניות של אצילים מקומיים.

ברחובות שונים היו לי בעבר מוקדי עניין, הם השתנו עם השנים: חנויות צעצועים, בתים של חברים, בית של ילדה מהכיתה, מגרש כדורסל, מכוניות מענינות. פעם אפשר היה לתת הוראות הגעה לפי מיקום של מכוניות שהפכו לעצמים נייחים: בג'וליה תפנה ימינה, סע עד הוולבו[121] ופנה שמאלה. היום לכולם יש גיפיאס.מכוניות ישנות רואים פחות.

רוב נקודות העניין נעלמו או כבר לא יוצרים עניין.

כבר לא מכיר את העיר לפי חנויות צעצועים אלא לפי מכונים רפואיים. אלו צמחו בשפע, תודה לאל.

נקודות ההתיחסות משתנות, טוב שמדי פעם יש הברקות:חנות חיות, צעצועים וצרכים משרדיים. לא זוכר את שמה למרות שהוא מוצלח.

פיצה ב14.99 למגש ברחוב הרצל. שיא מקומי, לדעתי. למרות שפיקניק פיצה היה מכניס אותה לכיס.

יש גם דברים שלא משתנים-פעם התעכבתי כמה דקות כי מישהי דיברה הרבה בטלפון ציבורי וחיכיתי לטלפון, היום התעכבתי בנסיעה כי הגברת שנסעה לפני דיברה בטלפון ונסעה לאט. מי יודע, אולי זו אותה אחת.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההודעה הזו היא משהו שהייתי שמח למצוא כתוב על נייר ומונח על אדן החלון בספרייה.

למרות שגם כאן מתוארת סוג של התנכרות,אך מוגש בטיב טעם נוסטלגי עם הומור פנדובאי.

Gn'f'R

פורסם

בדיוק היום עלתה בי מחשבה כזאת.

הגיע הזמן להסתפר, הספר שלי נמצא במרכז העיר, ותמיד שאני רוצה להגיע דרך מרכז העיר יש לי שריטה לנסוע דרך רמז.

נזכרתי שהרחוב סגור ואני אצטרך לתמרן, ואז אמרתי לעצמי יאללה נו, נסתפר כבר שבוע הבא שהרחוב ייפתח.

כן, אני יודע שיש לי סיבות הזויות לדחות דברים.

תומר הורידו את המזרקה!?

הילדות שלי סבבה הרבה סביב המזרקה הזאת, באסה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

כן, הורידו את המזרקה ואין כוונה להחזירה כרגע, ביננו היא הייתה נראית די מוזנחת ומגעילה, כמו כל המדרחוב שהפך בלילה ובעיקר בסופ"שים למקום שלא כיף להסתובב בו.

אני מקווה שהמדרחוב המחודש יימשוך הרבה יותר בתי עסק בתחום המסעדנות במקום 1001 CHANGEים ויהיה שם יפה יותר, בפעם האחרונה שהייתי באיזור תעשיה הישן לדעתי יצא להם מאוד יפה - הרבה יותר יפה ממה שהיה, אז אני מקווה שאם שמה הצליחו, גם במרכז יצליחו.

פורסם

בתור תושב ראשון כבר שלושה עשורים,אני חייב לציין שאחרי שראש העיירה מאיר ניצן הוחלף בדב צור,היו לי מעט חששות איך תיתנהל העיר?

אני חייב לציין שראש העיר הנבחר פשוט עולה כל הציפיות,יש התחדשות עירונית אדירה באזורים הותיקים של העיר שכוללים גם תשתיות , גם גנים ציבוריים שמשופצים,קידום פרוייקטים של שיפוץ חזיתות ותמ"א 38 ,שיפוץ המדרחוב,שיפוץ מתחם הבילויים באזור התעשייה הישן, הורדת ארנונה ובטח עוד כמה דברים ששכחתי ובאופן כללי הרגשה מעולה בתור אזרח (ולא..אין לי שום קשר אישי לראש העיר).

אני מאוד מקווה שהמגמה תמשיך גם לקראת הקדנציה השניה ואולי בכל זאת יש קשר לחפירות בכל העיר בין ראש העיר לשחקן בומבה צור-דב צור.:-D

שתהיה אחלה שבת לכולם.

פורסם

בומבה דוב צור. איך לא חשבתי על זה. זה מסביר הכל.

שמח ללמוד שיש כאן ראשונים, אבל השרשור הזה הוא לא על ראשון

או ליתר דיוק, ראשון היא רק דוגמא.

לא נורא, כל אחד והאסוציאציות שלו

פורסם

העיר ראשון לא סתם מתפתחת ככה, אני חושב שמהנדס העיר או משהו כזה שהיה אחראי לפיתוח של העיר ת"א, עבר לעבוד עבור ראשון לציון.

הוא תאר באחת מתוכניות הטלויזיה על נדלן, איך הוא מיתג את ת"א וזה מה שהוא מתכוון לעשות עם ראשון לציון.

מה שחבל זה שבאזור תעשיה הישן צימצמו בענק את שטח החניה שממילא לא הספיק עוד כשהיה גדול יותר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
...

הוא תאר באחת מתוכניות הטלויזיה על נדלן, איך הוא מיתג את ת"א וזה מה שהוא מתכוון לעשות עם ראשון לציון.

...

איזה כיף לכם עכשיו גם המחירים בראשון יגיעו לסכומים שישראלים לא יכולים לקנות דירות.

גם תל אביב קיבלה תעלת בלאומילך בזמן האחרון.

סגרו את חצי שינקין לכמה חודשים והקבלן היה צריך לעמוד בחוט זמנים חודשי אז הוא היה מסיים הכל השבוע הראשון ואז 3 שבועות נח.

אחרי זה שעבדו על המשך הרחוב עבדו הרבה יותר מהר.

הבעיה שהרגו את הרחוב,יש שם כמה עשרות חנויות סגורות עכשיו

אייל

פורסם

מה שחבל זה שבאזור תעשיה הישן צימצמו בענק את שטח החניה שממילא לא הספיק עוד כשהיה גדול יותר

באמת? אני מרגיש ההפך, עכשיו יש לך את חניון אג ד שמספק המון חניה. מה היה לפני? כמה חניות מול ה-SOHO?

פורסם

חניון אגד פתוח לקהל? את זה לא ידעתי.

אני עובר שם פשוט עם האופניים אני משתדל לא להתקרב לאזור הזה אלא אם גוררים אותי לאכול שם

ולי לא כיף כלום אני לא גר בראשון לציון, גרתי שם בילדות והיה מאוד כיף בעבר.

in the face

with a chair

פורסם

לפחות איפה שאני גרתי, הייתה אווירה של משפחה בכל הבניין, עוד בגיל 6 הייתי הולך לבד לגן בבוקר וחוזר לבד הולך לחברים.

היום זה לא קיים, היום יש מחשב וזהו. בתור ילד הייתי עולה לשכנים מתי שבא לי, היום אין דבר כזה אתה צריך לתאם איתם בין החוג יוגה לחוג פילאטיס לחוג בישול גורמה של הילדים.

היום הכל קר, בונים לך מגדלים בכל חור, אם אתה מכיר את רחוב ירושלים בראשון לציון, מול בית ספר אורנים (לשעבר?) יש שיכונים, והיום הכל מסביב מפלצות חדשות יחסית שדורסות את מה שהיה פעם.

גם אל תשכח שמערב ראשון היה אזור המעיין והחורשה שם בסוף, לא היה את כל השכונות החדשות ואת קניון הזהב. היה רק כביש ארוך עד הים וזהו.

מידי פעם אני עובר ליד הבניין שגרתי בו בראשון, מוזנח כזה חיצונית וכנראה שכל הדיירים שהיו שם בתקופתי כבר עברו, ובכל זאת בא לי לחזור לבית שגרתי בו.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...