Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה 1.4 ידני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיים פער ניכר באיכות.

הפאביה איכותית מאד, תא הנוסעים מוצק ובנוי מחומרים הרבה הרבה יותר איכותיים בהשוואה לסוויפט ובטח ובטח בהשוואה לספלאש.

אני לא מבין איך אפשר שלא להבחין בזה.

על אף ההתעקשות שלך, הספלאש היא מיני לעומת הפאביה שהיא סופר מיני.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן. הסוויפט החדשה חביבה מאוד, אבל עדיין נופלת מהפאביה באיכות תא נוסעים / מרחב פנים / תא מטען ושילוב מנוע-גיר. היתרון של הסוויפט בא לידי ביטוי בבטיחות עדיפה / התנהגות שובבה ומהנה יותר ועיצוב צעיר יותר (אבל זה כבר עניין של טעם).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
קיים פער ניכר באיכות.

הפאביה איכותית מאד, תא הנוסעים מוצק ובנוי מחומרים הרבה הרבה יותר איכותיים בהשוואה לסוויפט ובטח ובטח בהשוואה לספלאש.

אני לא מבין איך אפשר שלא להבחין בזה.

איך אתה בודק שהחומרים של הפאביה טובים יותר? יהיה מעניין לשמוע כיצד ביצעת את הבדיקה.

באיזה חלק בתא הנוסעים בדיוק ראית הבדל בחומרים בין הספלאש לסוויפט? אני מבטיח לבדוק בביקור הבא שלי בסוכנות (שבו אאסוף את הספלאש). אני לא ראיתי הבדל, אבל אם אקבל מידע יותר ממוקד אשמח לבדוק את זה ולדווח. אולי אפילו אשתמש באותו פרוטוקול בדיקה שלך ;)

על אף ההתעקשות שלך, הספלאש היא מיני לעומת הפאביה שהיא סופר מיני.
נראה שיש לך דיעה מאוד ברורה לגבי קטגוריות, אז אולי תוכל לענות על השאלה הבאה: האם הסוויפט היא סופר מיני? שאלה פשוטה.
פורסם
כן. הסוויפט החדשה חביבה מאוד, אבל עדיין נופלת מהפאביה באיכות תא נוסעים / מרחב פנים / תא מטען ושילוב מנוע-גיר. היתרון של הסוויפט בא לידי ביטוי בבטיחות עדיפה / התנהגות שובבה ומהנה יותר ועיצוב צעיר יותר (אבל זה כבר עניין של טעם).

אוקי, אני מבין מהתשובה שלך שהשוואה בין הסוויפט לפאביה כן רלוונטית. מצויין. עכשיו תסביר איך 7.5 ס"מ פחות באורך של הספלאש מול הסוויפט הופכים את הראשונה ללא רלוונטית להשוואה מול הפאביה ואת השניה לכן. כי בתא הנוסעים קשה עד בלתי אפשרי למצוא הבדל במרחב בין שתי המכוניות של סוזוקי, ובתא המטען יש יתרון של כמה ס"מ לסוויפט לעומק, ומצד שני יתרון דומה לספלאש בגובה (שהופך למשמעותי למדי כשמקפלים את הבסיס). איפה בדיוק עובר הגבול בין מיני לסופר-מיני? עד 3.81 מ' זה מיני, ומ-3.82 מ' זה סופר-מיני?

פורסם
איך אתה בודק שהחומרים של הפאביה טובים יותר? יהיה מעניין לשמוע כיצד ביצעת את הבדיקה.

באיזה חלק בתא הנוסעים בדיוק ראית הבדל בחומרים בין הספלאש לסוויפט? אני מבטיח לבדוק בביקור הבא שלי בסוכנות (שבו אאסוף את הספלאש). אני לא ראיתי הבדל, אבל אם אקבל מידע יותר ממוקד אשמח לבדוק את זה ולדווח. אולי אפילו אשתמש באותו פרוטוקול בדיקה שלך ;)

חומרים יותר נעימים למגע, תחושה יותר מוצקה, דיפונים יותר איכותיים, בידוד רעשים עדיף והרשימה ארוכה.

נראה שיש לך דיעה מאוד ברורה לגבי קטגוריות, אז אולי תוכל לענות על השאלה הבאה: האם הסוויפט היא סופר מיני? שאלה פשוטה.

הסוויפט היא סופרמיני.

פורסם

אתה אמיתי או שאתה עושה את עצמך אוויל?

אכן כן, הסוויפט הינה סופר מיני (קטגורייה מעל מיני, בה נמצאת הספלאש יקירתך).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS, פיספסת את התגובה שלי להודעה שלך. הנה היא שוב: אני מבין מהתשובה שלך שהשוואה בין הסוויפט לפאביה כן רלוונטית. מצויין. עכשיו תסביר איך 7.5 ס"מ פחות באורך של הספלאש מול הסוויפט הופכים את הראשונה ללא רלוונטית להשוואה מול הפאביה ואת השניה לכן. כי בתא הנוסעים קשה עד בלתי אפשרי למצוא הבדל במרחב בין שתי המכוניות של סוזוקי, ובתא המטען יש יתרון של כמה ס"מ לסוויפט לעומק, ומצד שני יתרון דומה לספלאש בגובה (שהופך למשמעותי למדי כשמקפלים את הבסיס). איפה בדיוק עובר הגבול בין מיני לסופר-מיני? עד 3.81 מ' זה מיני, ומ-3.82 מ' זה סופר-מיני?

פורסם

טוב, קודם כל אני ממש לא מסכים שהפאביה טובה יותר מהסוויפט גם כרכב (מנוע/גיר/בטיחות/התנהגות/מראה/צריכת דלק) וגם כעלות/תמורה (משך אחריות, עלויות ביטוחים), הסוויפט בעיני טובה יותר (כן, יש לה תא מטען קטן שיכול להוות בעיה למי שצריך תא מטען גדול, אחרת, זה לא פקטור).

בנוגע למראה, הסוויפט היא מכונית מאוד יפה, לא מלכת יופי? כן היא לא אלפא רומיאו ולא BMW אבל בעיני, היא היפה בקטגוריה.

בנוגע לאיכות החומרים, איכות החומרים בפאביה כנראה מעט טובה יותר מבסוויפט (רק מבחן הזמן יגיד, ראו דוגמה גולף דור רביעי), אז כן, אין חומרים רכים בסוויפט אבל הפלסטיק בדשבורד הוא מהסוג האיכותי, ההרכבה טובה, בפאביה, כנראה, יש שימוש בחומרים מעט יותר איכותיים.

השוואה בין איכות חומרים בין הסוויפט לספלאש? ברצינות, מיותר לדבר על זה

פורסם
הפאביה מרגישה הרבה יותר נעימה ובוגרת מספלאש לפי דעתי . הן לא מאותה קבוצה וזה מורגש. בייחוד אם הנסועה שלך כוללת נסיעות בינעירוניות הפאביה - טובה יותר ולדעתי היא נותנת את התמורה הטובה ביותר מבין מכוניות 70 האלף.

הנסיעה כוללת 95% בין עירוני :D תודה על התגובה.

מודרני או לא. למנוע של VAG יש יותר קג"מ שגם מתקבל יותר מוקדם ככה שאני לא יודע אם הוא חלש יותר.

הפאביה איכותית בהרבה מהספלאש שבכלל לא באותה הקטגוריה.

על אף המנוע החלש, הייתי בודק את הפיאסטה.

למה היית בודק את הפיאסטה אם אתה אומר שהיא חלשה יותר?

גם אני בדקתי את הסוויפט והספלאש ונהגתי על שתיהן. לא ראיתי שום הבדל בחומרים או באיכות בין השתיים, וגם לא במרחב בתא הנוסעים. כן ראיתי, תרתי משמע, ששדה הראיה בסוויפט נחות מזה של הספלאש, דבר שבולט גם במה שרואים (או שלא רואים) דרך החלונות וגם במראות. על מה בדיוק משלמים עוד 7000 ש"ח בסוויפט? על עיצוב שונה, כניסות AUX/USB, כוכב נוסף בבטיחות, ותא מטען שגדול לפי הנתונים ב-30 ליטר אבל כשמשווים בפועל מסתבר שיש בספלאש אפשרות להרים את משטח הבסיס על ציר ולקבל תא מטען שלדעתי גדול יותר מזה של הסוויפט (בטוח עמוק יותר). העיצוב סביר בעיני בשני המקרים. שתיהן לא מלכות יופי, אבל לטעמי נראות טוב יותר מהפאביה. את כניסות האודיו אפשר להוסיף עם קופסת מתאם (וכך עשיתי). היתרון היחידי שראוי להתייחס אליו הוא בבטיחות, אבל ההבדל לא מאוד גדול.

Yirg, יופי של טרול סוזוקי אתה - עבודה נאמנה.

אין כל מקום השוואה בין הפאביה לבין הספלאש - הספלאש מתחרה בשקודה סיטיגו (שעוד לא נמכרת בארץ) ונחותה ממנה בכל אספקט.

אני בכלל לא אכנס להשוואה העילגת בין מיני (ספלאש) לסופר מיני (פאביה). הפאביה עדיפה ברב מוחלט גם על הסוויפט, לה יתרון בטיחות ועיצוב (וגם זה עניין של טעם).

תודה:)

פורסם
RS, פיספסת את התגובה שלי להודעה שלך. הנה היא שוב: אני מבין מהתשובה שלך שהשוואה בין הסוויפט לפאביה כן רלוונטית. מצויין. עכשיו תסביר איך 7.5 ס"מ פחות באורך של הספלאש מול הסוויפט הופכים את הראשונה ללא רלוונטית להשוואה מול הפאביה ואת השניה לכן. כי בתא הנוסעים קשה עד בלתי אפשרי למצוא הבדל במרחב בין שתי המכוניות של סוזוקי, ובתא המטען יש יתרון של כמה ס"מ לסוויפט לעומק, ומצד שני יתרון דומה לספלאש בגובה (שהופך למשמעותי למדי כשמקפלים את הבסיס). איפה בדיוק עובר הגבול בין מיני לסופר-מיני? עד 3.81 מ' זה מיני, ומ-3.82 מ' זה סופר-מיני?

בפעם העשירית - סוויפט ופאביה הן סופר מיני. ספלאש וסיטיגו הן מיני (למרות שהסיטיגו / אפ / מי הן חריגות בנוף המיני - יש להן בסיס גלגלים כמעט זהה לזה של הפאביה / פולו / איביזה, רק שאר המימדים נחותים משמעותית).

ההבדל המהותי בין הקטגוריות טמון ראשית בבסיס הגלגלים - לספלאש 2.36 מטר מול 2.43 בסוויפט (או 2.46 בפאביה).

למרות שמימדי האורך של הספלאש והסוויפט די קרובים, יש פער ביניהן במימד הרחוב. הפאביה - למשל - ארוכה מהן משמעותית (4.00).

פריק מחשבים, אתה יכול להסכים - ואתה יכול לא להסכים. מדינה חופשית, דעות חופשיות.

בפועל, הפאביה - למרות היותה קשישה ביחס למתחרותיה - טובה מתעלה על הסוויפט ברב מוחלט של אספקטים. לסוויפט יתרונות בדמות בטיחות עדיפה, עיצוב רענן יותר (שוב - עניין של טעם, היא בהחלט לטעמי. אבל מעדיף פאביה לבנת גג) והתנהגות שובבה יותר.

מבחינת מנוע, אם אתה משווה את הסוויפט 1.2 הידנית לפאביה 1.4 ידנית - כנראה שצריכת הדלק של הסוויפט תהיה עדיפה במקצת, אך המנוע והגיר בפאביה טובים יותר - אומנם ההספק נמוך בסוסים בודדים, אבל המומנט גבוה יותר ומגיע מוקדם יותר לעניות זכרוני. תפעול ההילוכים נעים ומדוייק משל הסוויפט.

אם מכניסים למשוואה את ה-1.2TSI, הוא עושה כבד קצוץ מהסוויפט 1.2 - בשידוך לתיבה ידנית או DSG.

סביר להניח שצריכת הדלק של ה-TSI גם תהיה טובה משל הסוויפט, הוא מנוע זמין וחזק משמעותית בכל קשת הסל"ד - ובנהיגה מנהלתית ורגועה בבינעירוני (אי שם בשיא המומנט, שהמנוע סובב לו על 2000 סל"ד) היא חסכונית מ-א-ו-ד, מניסיון.

בסעיף ההתנהגות - כפי שכבר ציינתי - הסוויפט מהנה ושובבה יותר. הפאביה - מצד שני - אוחזת יותר ומעבירה תחושות ביטחון עדיפות, כך שניתן לנהוג בה מהר יותר ולדחוק בה - לטעמי.

תא הנוסעים של הפאביה מרגיש איכותי יותר בדרגה או שתיים, ורק העיצוב הותיק מראה את גילה ונותן לסוויפט יתרון עיצובי.

עם בסיס גלגלים ארוך יותר ותכנון יעיל של תא הנוסעים, לפאביה היתרון בכל הקשור למרחב הרגליים / ראש - קדימה ואחורה. צרף לכך את תא המטען הגדול בקבוצה - לעומת התא המיניאטורי של הסוויפט.

והסעיף האחרון - עלויות אחזקה. חולק על דעתך - לחברים היו סוויפטים (2007 ו-2008) ועלויות הטיפולים במוסך מורשה היו גבוהות משל הפאביה (שלאחד מהם יש כרגע, היא החליפה את הסוויפט). לזכות הסוויפט יאמר כי השירות של מכשירי תנועה - טוב מזה של צ'מפיון מוטורס.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רב מה שאמרת נכון, רק שהצגת את הדברים בצורה שגויה - אף אחד לא משווה מנוע 1.2 TSI כי זו לא ההשוואה שאנחנו מדברים עליה בת'רד הזה, ברור שמנוע טורבו 1.2 יהיה חזק יותר, אבל אם נחזור לשרשור ונדבר על ה1.4, לסוויפט ביצועים מעט טובים יותר (או אם אתה מתעקש, אז לפחות דומים), אין למנוע של הסוויפט נחיתות לעומת הפאביה (כן, למרות ההבדל במומנט שמשום מה לא מורגש, אל תשכח גם, שהסוויפט קלה יותר, אני יכול למצוא לך גם סימוכין לעניין של הביצועים), בנוגע לגיר, הגיר של הסוויפט מדהים!, חלק, מדוייק, מהלכים קצרים של ידית ההילוכים, עם הרגשת "קלאק" בכל העברה, ממש כיף!

צריכת הדלק טובה יותר בצורה ברורה (באזור 3 קמ"ל פער) שוב, ההשואה לDSG/TSI לא רלוונטית אבל לדעתי גם שם, אם קצת תאמץ אותה, שוב היתרון יהיה לטובת הסוויפט.

בנוגע למרווח, אני מאוד מאוד בספק, אם יש הבדלי מרווח במושבים הקדמיים (בכנות ממש לא אכפת לי כמה מרווח יהיה מאחור מכיוון שרק אני או +1 נוסעים ברכב), הסוויפט מאוד מרווחת מקדימה והמרווח מאחור בכלל לא רע (יותר טוב מהפיאסטה/206/איביזה).

את כל מה שאני אומר לך, אני אומר אחרי בדיקה מאוד קפדנית, הייתי באותה התלבטות לפני חודשיים, הסתכלתי על כל הקריטריונים ולא הסתמכתי על מה שאחרים אומרים.

פורסם
בפעם העשירית - סוויפט ופאביה הן סופר מיני. ספלאש וסיטיגו הן מיני (למרות שהסיטיגו / אפ / מי הן חריגות בנוף המיני - יש להן בסיס גלגלים כמעט זהה לזה של הפאביה / פולו / איביזה, רק שאר המימדים נחותים משמעותית).

ההבדל המהותי בין הקטגוריות טמון ראשית בבסיס הגלגלים - לספלאש 2.36 מטר מול 2.43 בסוויפט (או 2.46 בפאביה).

למרות שמימדי האורך של הספלאש והסוויפט די קרובים, יש פער ביניהן במימד הרחוב. הפאביה - למשל - ארוכה מהן משמעותית (4.00).

פריק מחשבים, אתה יכול להסכים - ואתה יכול לא להסכים. מדינה חופשית, דעות חופשיות.

בפועל, הפאביה - למרות היותה קשישה ביחס למתחרותיה - טובה מתעלה על הסוויפט ברב מוחלט של אספקטים. לסוויפט יתרונות בדמות בטיחות עדיפה, עיצוב רענן יותר (שוב - עניין של טעם, היא בהחלט לטעמי. אבל מעדיף פאביה לבנת גג) והתנהגות שובבה יותר.

מבחינת מנוע, אם אתה משווה את הסוויפט 1.2 הידנית לפאביה 1.4 ידנית - כנראה שצריכת הדלק של הסוויפט תהיה עדיפה במקצת, אך המנוע והגיר בפאביה טובים יותר - אומנם ההספק נמוך בסוסים בודדים, אבל המומנט גבוה יותר ומגיע מוקדם יותר לעניות זכרוני. תפעול ההילוכים נעים ומדוייק משל הסוויפט.

אם מכניסים למשוואה את ה-1.2TSI, הוא עושה כבד קצוץ מהסוויפט 1.2 - בשידוך לתיבה ידנית או DSG.

סביר להניח שצריכת הדלק של ה-TSI גם תהיה טובה משל הסוויפט, הוא מנוע זמין וחזק משמעותית בכל קשת הסל"ד - ובנהיגה מנהלתית ורגועה בבינעירוני (אי שם בשיא המומנט, שהמנוע סובב לו על 2000 סל"ד) היא חסכונית מ-א-ו-ד, מניסיון.

בסעיף ההתנהגות - כפי שכבר ציינתי - הסוויפט מהנה ושובבה יותר. הפאביה - מצד שני - אוחזת יותר ומעבירה תחושות ביטחון עדיפות, כך שניתן לנהוג בה מהר יותר ולדחוק בה - לטעמי.

תא הנוסעים של הפאביה מרגיש איכותי יותר בדרגה או שתיים, ורק העיצוב הותיק מראה את גילה ונותן לסוויפט יתרון עיצובי.

עם בסיס גלגלים ארוך יותר ותכנון יעיל של תא הנוסעים, לפאביה היתרון בכל הקשור למרחב הרגליים / ראש - קדימה ואחורה. צרף לכך את תא המטען הגדול בקבוצה - לעומת התא המיניאטורי של הסוויפט.

והסעיף האחרון - עלויות אחזקה. חולק על דעתך - לחברים היו סוויפטים (2007 ו-2008) ועלויות הטיפולים במוסך מורשה היו גבוהות משל הפאביה (שלאחד מהם יש כרגע, היא החליפה את הסוויפט). לזכות הסוויפט יאמר כי השירות של מכשירי תנועה - טוב מזה של צ'מפיון מוטורס.

לדעתי הפאביה מדהימה בעיצוב.. שלא נדבר על אוקטביה שלדעתי אחת המכוניות היפות והמשפחתית היפה ביותר. אבל שוב לטעמי.

האם הפאביה סוחבת טוב או שדרוש לחיצה הולמת בשביל שתזוז?

פורסם
זה משפט שלא רואים כל יום :)

כן, היא סוחבת טוב, לפחות כמו משפחתית 1.6.

ומה דעתך על העיצוב של האוקטביה? עליו אי אפשר להגיד שהוא לא מדהים :D

אממ ו.. תודה רבה :) אז אתם אומרים בגדול היא נותנת תמורה טובה למחיר?

והכי חשוב מה הסיפור עם השירות של צ'מפיון?

פורסם

ממה שאני רואה לפי הפוסטים,זה חוסר מקצועיות ולפעמים התנערות מבעיה,תריץ חיפוש,יש מלא מלא פוסטים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...