Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205GTI 1988,תחילתו של סיפור אהבה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב,הרכב במוסך כדי לסדר את כל הקשקושים והרשרושים,אני רוצה על הדרך לעשות טיפול תקופתי כדי להיות בראש שקט,ומאוד בא לי ללמוד לעשות טיפול כזה בעצמי.

מהיכן קונים את כל החלקים לטיפול כזה?

ואני מאוד אשמח אם יש חבר פורום מירושלים והסביבה שמכיר את הדגם ובא לו ללמד אותי(גם בתשלום!) איך עושים טיפול כזה.

תודה לכולכם!

ישנה קבוצה של חובבי התחום בי-ם שנפגשת מדי פעם, כבר כמה שנים

ויש בניהם כמה חובבי צרפתיות סיטרואן/פיג'ו מהדגמים הדומים לשלך

שלח לי בפרטי טלפון שלך ונצרף אותך לרשימת התפוצה בדבר ההודעה

על המפגשים. נשמח להכיר אותך - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כול ערך של 205 משופרת עולה,בדוק מול אתרים באנגליה.

דבר שני אם כבר מבצעים רעינון, אז למה לא ליעל?

לא אני לא חד שחולה על 500 סוסים וצמיגי סליקס, אבל אם אני יבחר בין בולם מקורי או אחד של בילשטיין, אז כמובן אני לא יקח מקורי, זה ברור.

לא עץ אשוח של חג המולד, ולא רכב של באטמן, אבל בטוב טעם להוסיף במקומות שצריך, זה בטוח כן מבחינתי.

אחד הסיבות שאני בחרתי ב205 5 תלתות, כיוון שהGTI שחוטות ודורשות עבוןדות יסודיות בהרבה כסף, כמובן שרובן עם מכות שלדה וקצה שילדה, מה שרק מוכיח שצריך גם לדעת לנהוג בדברים האלה!

פורסם

הכל תלוי בצורה שבה עושים את זה,אני דוגל במקורי,אבל ביום שבו אני אצטרך להחליף בולמים יכול מאוד להיות שאני אבחר לייעל אותם,כל עוד הרכב לא הופך להיות סוג של קשקוש עם בקליות שקופות,מנוע של GTI6 ומושבים של אימפרזה-הכל טוב מבחינתי.

פורסם

אביאל תתחדש! אני כמעט קניתי את ה GTi של יהונתן אבל בגלל יותר מדי רכבים יותר נכון ג'יפים שהיו לי לא יכולתי לקנות עוד אחד,

ושוב מבורק, קנית רכב יפיפה, רכב סופרט צרפתי שאיך שראובן ציין פה גיבורת תקופה רכב שעומד על שלו אומנם היא לא Mi16 אבל עדיין תשמור אליה תשקיע בה והיא תחזיר לך אהבה באותה המידה.

אני ממליץ שתשאיר לפני דעתי את ה GTi מקורית לחלוטין ובעניין החלפת הג'נטים לשל 1.9 זה גם אני הייתי עושה.

בנוסף כולנו התחלנו את דרכנו בתחום הזה עם אפס ידע אתה תלמד לאט לאט.

בהצלחה וסע רק בדרכים טובות ופסטורליות :)

דייב

פורסם
שבאתי לפגוש אותך בלי להכיר אותך או את הפיג׳ו הזאת, דימיינתי בראש עוד 205 שנשאר מעט מאוד GTI ממנה והדרך להחזיר אותה להיות GTI כרוכה בהרבה כסף וכאבי ראש שלדעתי אתה תמנע מלהכנס אליהם.

תוך כדי שאני מחפש אותך במקום המפגש המסוכם פתאום אני קולט, GTI ! טמבון שלם , פנסי ערפל , מזכירה לי את הGTI של יונתן ובהחלט יש לה את הלוק המקורי והשמור ! סיבוב זריז מסביב לאוטו, כן יש כמה נקודות אבל הבודי ישר , נראה טוב ! מפה לשם בודקים שלדה הרצפה האחורית מקורית תפרים מקוריים נקיים, הפרונט כנ״ל ואפילו אין אזיקונים, חוטים מיותרים ואילתורים במנוע! עד עכשיו רק הפתעות נעימות !

מניעים אותה, הטורים מתייצבים די גבוה על 1300 -1400 אבל יציב לא משחק, לא רועד לא מגמגם, עגול לגמרי! בחיאת את פיג׳ו!!! ועוד GTI שנת 88 שראתה הרבה בעלים בחייה ! איך את עושה את זה? איך בשנת 2012 את עדיין 1.6 ולא הסבו אותך מזמן ל1.9 ? איך הצלחת לחמוק מידיים שיעשו לך שאסי ותהפכי לאחת מתוך רבות ...

סיבוב מאחורי האיזור תעשיה התרשמתי יש קרקוש שנכנסים בבורות, לדעתי הבולמים תקינים ומדובר באיזה תפוח או בושינג כלשהו אבל בהחלט האוטו מרגיש מהודק וטוב, זאת פעם ראשונה שנוהג ב1.6 GTI והמנוע מרגיש בריא סוחב לא רע עם צליל מגניב, ממש כיפי , מוריד הילוך לפני הסיבוב, נכנס, באמצע הסיבוב עוזב את הגז עם ליטוף על ברקס - התחת נזרק והחיוך עולה - זאת GTI. (מצטער אביאל הייתי חייב -)

לא הכל ורוד, כן תצטרך להרכיב את כל הדשבורד מחלה של כל הגיטיאיי, טוב לפחות שיש את כל החלקים. בחלודה תצטרך לטפל ועוד הרבה עצבים זמן וכסף ילכו על דברים שאתה עוד לא יודע, אבל לראות את החיוך שעולה לך בנסיעה באמצע הפקקים, בחום בלי מזגן והגה כוח מראה שזה הולך להיות שווה את זה, רכב ישן ועוד אייקון מוטורי יספק לך הנאה ששום קופרה או שירוקו TSI בחיים לא יספקו לך או לפחות לא ב20 שנה הקרובות .

נהנתי לעזור, מיכה.

נ.ב איך הסתדר עם ההעברת בעלות, ונסעת בערב בנס הרים? :)

מיכאל גם אני נהנתי לקורא את התגובה שלך :mm_yeah:

פורסם
הכל תלוי בצורה שבה עושים את זה,אני דוגל במקורי

הבעיה היא שברכב צרפתי המקורי בדרך כלל גרוע למדי. כך שאתה בעצם מתפשר כאשר אתה לא מרכיב תחליפי...

תופעה זו בולטת במיוחד ברכיבים של מערכת החשמל בכלל וחיווט בפרט.

דני

פורסם

תודה על התגובות.

עידכון קטן:

הרכב במוסך כדי לטפל בכל מיני פ׳יצקסים כאלה ואחרים,בין השאר בבעיית הסל״ד הגבוה(1400 סל״ד במנוחה),הצליחו לטפל בזה חלקית ע״י כיוון והסל״ד עדיין מעט גבוה,המוסכניק דיבר איתי בטלפון ואמר שהוא לא רוצה להיכנס להרפתקאות לפניי שנשקול את כל האפשרויות,כי יש שם תקלה לא ברורה.

מה יכולה להיות הבעיה?

הרכב לא מגמגם,יציב על 1400,עכשיו בטח פחות למרות שעדיין לא הוצאתי את הרכב אז אני לא יכול להגיד בוודאות.

אשמח לדעות מהחבר׳ה המנוסים פה.

פורסם

הי,

מד זרימת האויר הוא מכאני,

עם הזמן מסילת הנגדים נשחקת ואז בסל"ד נמוך עקב קריאה שגויה הרכב נכבה לעיתים תכופות,

הדרך הקלה לפתור את זה היא באמצעות העלת סל"ד הסרק.

לצערי אין לזה פתרון אחר לאורך זמן - אין תחליף ל- PCB עם הנגדים המודפסים.

או שיכול להיות שה- SAD תקוע (זה סוג של צ'וק אוטומאטי).

אלעד.

פורסם
תודה על התגובות.

עידכון קטן:

הרכב במוסך כדי לטפל בכל מיני פ׳יצקסים כאלה ואחרים,בין השאר בבעיית הסל״ד הגבוה(1400 סל״ד במנוחה),הצליחו לטפל בזה חלקית ע״י כיוון והסל״ד עדיין מעט גבוה,המוסכניק דיבר איתי בטלפון ואמר שהוא לא רוצה להיכנס להרפתקאות לפניי שנשקול את כל האפשרויות,כי יש שם תקלה לא ברורה.

מה יכולה להיות הבעיה?

הרכב לא מגמגם,יציב על 1400,עכשיו בטח פחות למרות שעדיין לא הוצאתי את הרכב אז אני לא יכול להגיד בוודאות.

אשמח לדעות מהחבר׳ה המנוסים פה.

חפש מישהו שמבין במערכות האלו של בוש הייתה לי כזו מורכבת בגולף (הם לא עד כדי כך מסובכות- למרות שפעם חשבו כך)

אני הייתי מהמר על בורג אוויר פתוח או קרע בצינור אוויר.

להסבר כמו "תקלה לא ברורה" נשמע כמו משהו שלא מבין במערכות האלו

פורסם

אוקיי,תודה על התגובה המהירה.

אז בעצם,אני מבין ממך שאין לזה שום פיתרון נורמאלי חוץ מאשר לשמוע את המנוע עובד שעות נוספות ברמזורים?

עריכה:nfoffman ראיתי את התגובה עכשיו,זו בעיה ידועה ונפוצה ב205,שמעתי עליה לא מעט אבל אף פעם לא התעמקתי בזה,וכמו שאלעד אמר כנראה שלא מדובר בצינור אוויר,למרות שצריך לשקול כל אפשרות ולכן בנתיים אמרתי למוסכניק לחכות עם זה.

פורסם

אני לא סגור שיש כזה ב205 אבל ב106 ראלי שהייתה לי לפני שנים בעיות של סל"ד גבוה או סל"ד משחק בין סרק ל1500 היו קשורות למנוע צעדים תקול או מלוכלך.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

את האמת כולם פה צודקים , אז לך מהקל לכבד. נכון שהחיישן כמות אוויר בעייתי, אבל עם השנים יש גם שיבובים אחרים כגון דליפות ואקום ומשיכות אוויר.

• תוכן חדש...