Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205GTI 1988,תחילתו של סיפור אהבה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם על התגובות!

אני ממשיך להציף בדברים חדשים שצצים,כדי לסגור כמה שיותר פינות.

היה פה שרשור על רכב בלי טסט שבו כתבתי:

הייתי באותה בעיה כמו פותח הנושא,רק שלא ידעתי שדבר כזה אפשרי,כשקניתי את ה205 לפני שבוע היא הייתה בלי טסט כמה חודשים,שילמתי למוסך על אישור רכב ישן(גם כן הנפצה...),שילמתי חצי אגרה שנתית והעברתי את הרכב טסט,בעוד פחות מחודש יהיה עליי לשלם שוב(!) למוסך בשביל אישור הרכב הישן,את חצי האגרה שנשארה ולהעביר מחדש את הרכב טסט!

מה עליי לעשות?יש דרך להיחלץ מהסיפור הזה למרות שכבר נעשה הטסט?

האישור רכב ישן בדר״כ לא זול וזה יוצא שהטסט לפני שבוע עלה לי כמעט אלפייה כשבעוד פחות מחודש יהיה עליי לשלם את אותו הסכום מחדש.

הבנתי שהייתי פשוט יכול לעשות טסט למשך 7 חודשים וזהו,האם זה אפשרי לשנות את הרישיון או שיהיה עליי לעבור טסט מחדש?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלעד תודה.

עדכון קצר מהיום:

הוצאתי את הרכב מהמוסך בצהריים,מוכן להישבע שהתחלתי להתגעגע,נכנסתי למוסך ובעל המקום מיד התחיל להסביר לי מה עשו ברכב ואיך,המליץ לי להוציא את הרכב לנסוע כמה ימים ולחזור עם מסקנות לגבי המשך העבודה.

ניסו להוריד את הסל"ד כמה שיותר והצליחו עד ל1200-1100 לבנתיים(בגלל שמדובר במשהו קצת יותר מורכב,אני משאיר את זה עד אחרי שנסגור פינות נוספות),החליפו 2 גומיות,האחת על סף התפוררות במוט מייצב מה שגרם לדפיקות החזקות בכבישים משובשים בצד ימין ברכב,בנוסף איזה בורג ואום באחת הציריות שהסתובבו על ריק ואי אפשר היה לשחררם גם הוסיפו לחגיגת הרעשים במהמורות ושיבושים,היה צריך לשבור אותם ולהרכיב חדשים,בנוסף עשו חיזוקים וסגירות בכל הפרונט,עלות של 50 שקלים סה"כ ל2 גומיות אבל העבודה על הרכב לקחה 3 וחצי שעות,מה שהקפיץ את עלות התיקון ל750 ש"ח כולל מע"מ.

בעל המקום באמת בן אדם נחמד ומסודר,מסביר הכל ובעל סבלנות רבה,והכי חשוב-הוא מאוד אוהב את התחום ובעצמו בתהליך שיפוץ של אלפא ספיידר(הבחור מכוחותינו :lol: )כך שהוא לא אחד שמחפף בעבודה על הרכב,אני יכול להיות בראש שקט.

בנוסף,הוא הסב את צומת לבי שוב לכך שבזמן שדוושת הגז עזובה,ולוחצים עליה כדי להאיץ יש מין "מכה" כזו עם הלחיצה על הגז,ובעזיבה בדיוק אותו דבר,הרכב מגיב במין בעיטה בלחיצה ועזיבה על הגז,שמתי לב לזה כבר כשקניתי את הרכב,שאלתי אותו מה זה יכול להיות,הוא אמר שאולי משהו במערכת הזרקה,הוא לא רצה לנחש ואמר שמתי שנחליט לטפל בזה הוא יבדוק את זה כמו שצריך.

דברים חשובים שאני רוצה לסגור בזמן הקרוב-טיפול גדול,כולל טיימינג בשביל הראש השקט,שמנים,פילטרים,נוזלים,מצתים וכו'.

לאחר מכן,בעל המקום המליץ לי לעבור לאט לאט על כל מערכות הרכב בחיפוש אחר תקלות(יש כאלה שאנחנו כבר מודעים להם),לא הכל ביחד אלא לקחת את הזמן(גם בשביל הכיס),לבצע תיקונים,לנסוע עם הרכב שבוע-שבועיים ולחזור להמשך טיפול.

והכי חשוב-קניתי לרכב כיסוי :wink:

זרקתי את הטויוטה ליד המוסך,ועברתי לפיג'ו...שיא החום בצהריים,מטפטף זיעה בדרך לבית אבל בכל לחיצה על הגז,בכל סיבוב החיוך עולה מחדש,פשוט תענוג.

עכשיו אני מבין את המושג "הגה של פעם",כמה שזה כיף...בכל פעם שאני עובר בין הרכבים אני מרגיש את ההבדל,האחד אילם,מת,לא מדבר,לא מתקשר,בלי משקל,אפשר להתרגל אבל אחרי שעוברים ל205 מרגישים על מה מדברים "זקני העם" שהם מדברים על מכוניות שלא מייצרים יותר,הגה שעושה חשק להתחיל לגהץ סיבובים...

הגעתי לבית וחניתי,שלפתי את הכיסוי החדש והתחלתי לכסות את הרכב,אחד השכנים עבר ושאל אותי למה לעזאזל אני שם כיסוי על 205?!אם היה לי כוח להסביר לכל אחד במה מדובר...

פורסם
דבר עם אבי ממוסך התלתן ,לאחד העובדים שם יש 205 gti 1.9 מדוגמת.

לי הוא פתר זיופים בסרק ברכב אחר תוך שעה.

הפלאפון שלו הוא 0578883038

תגיד לו שדודי עם הhf הפנה אותך

כמו שאמרתי לך אביעד, אבי ממוסך התלתן, יש שם את יוסי שהוא חובב 205 GTI מושבע ומכיר את הרכב על בוריו,

ויש את נמרוד שקנה ממני את ה-GTI 1.9 כמו שהבחור מעליי ציין, מאוד ממולצים!

פורסם

המכה שאתה מתאר בלחיצה/עזיבה של הגז מקורה יכול להיות בתושבות מנוע גמורות, לא?

פורסם

גם אפשרות שאני אבדוק,אני אכניס את הרכב למוסך בפתח תקווה שהמלצתם עליו,אני מעדיף שמישהו שמבין בדגם הזה יתעסק עם הרכב גם אם מדובר בנסיעה של שעה ויום עבודה שרוף.

עידכונים:

מצאתי ג׳אנטים של 1.9,אחד מהם עקום לטענת המוכר,יש אפשרות ליישר כמו שצריך ולהיות בראש שקט?

מצאתי כנראה גם מושבים קדמיים,אני צריך שמישהו יאשר לי שמדובר במושבים של GTI,מהתמונות בגוגל היה קשה לי לזהות בוודאות.

4fb41e8d-1632-22cf.jpg

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני לא יודע אם מדובר על המוכר הנ"ל, אבל יש סט למכירה ביד 2.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicAccessory.php?CatID=1&SubCatID=7&CarID=308178&Code=75ef93f1385c0da63d62f9713f934f75

מחיר 1000 ש"ח.

בהצלחה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ממליץ בחום להשאיר את הג'אנטים המקוריים של ה1.6 (לא מבין את כל מי שאמר שהם לא יפים...) :cry:

תהנה ותעדכן בתמונות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
גם אפשרות שאני אבדוק,אני אכניס את הרכב למוסך בפתח תקווה שהמלצתם עליו,אני מעדיף שמישהו שמבין בדגם הזה יתעסק עם הרכב גם אם מדובר בנסיעה של שעה ויום עבודה שרוף.

עידכונים:

מצאתי ג׳אנטים של 1.9,אחד מהם עקום לטענת המוכר,יש אפשרות ליישר כמו שצריך ולהיות בראש שקט?

מצאתי כנראה גם מושבים קדמיים,אני צריך שמישהו יאשר לי שמדובר במושבים של GTI,מהתמונות בגוגל היה קשה לי לזהות בוודאות.

4fb41e8d-1632-22cf.jpg

מצטער לאכזב הכיסאות שייכים לסיטרואן ZX בדגמי 3 דלתות מנועי 1800 ומעלה

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם
אני לא יודע אם מדובר על המוכר הנ"ל, אבל יש סט למכירה ביד 2.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicAccessory.php?CatID=1&SubCatID=7&CarID=308178&Code=75ef93f1385c0da63d62f9713f934f75

מחיר 1000 ש"ח.

בהצלחה.

גם אני מצטער לאכזב, אבל אלה ג׳אנטים של ה 1.6, ולא 1.9.

מלבד זאת, הם צבועים בצבע אפור, ולא מבריקים כמו במקור.

עידו.

פורסם

רכב מדהים! תתחדש ותהנה!

אני אישית מאד אוהב את כל דגמי ה-205.

אשמח אם תשתף היכן מוכרים חלקי דשבורד (או בכלל חלקים ל-205...)

ממליץ בחום לעשות טיפול (שמן ופילטרים) כל 7 אלף ק"מ, ושימוש בשמן Xado.

עוד מומלץ, זה למרוח חומר לשמירה על הדשבורד (לא סקאי!) ולשים כיסוי שמש בכל עת, הפלסטיקה ברכב הזה רגישה מאד.

ד"א באיביי יש אין-ספור חלקים מכל הסוגים (אפילו מדבקות וויניל מקוריות) לרכב הזה.

ולגבי הכסאות, הם זהים לכסאות של סיטרואן BX (אולי הדוגמה שונה).

:twisted:Peugeot 205 GR 1994:twisted:

:lol:קליאו RSI למכירה - 0533349930 :oops:

פורסם

איתמר-תודה רבה,חלקים אפשר להשיג בכל מיני מקומות,יש נדירים ויש פחות,בכל תלוי באיזה חלק,לרוב איפה שמוצאים חלק אחד,חלק אחר לא יהיה שם,פלסטיקה כמעט בלתי אפשרי למצוא,רק אצל אנשים פרטיים שרוצים לרוב המון כסף.

הרכב מכוסה יום-יום,אני מקווה שזה מספיק.

רן חס וחלילה נמוג!אומנם לא יצא לי להגיע עדיין למפגש כמו שהבטחתי ועל כך מגיעה לך התנצלות אבל אני בהחלט משקיע את נשמתי ברכב!

מה עשיתי בנתיים-צבעתי את הג׳אנטים בעצמי,עבודה לא קלה אבל התוצאה שווה את זה,יצא מצויין.

בעיית הסל״ד סודרה,כל הבעיה הייתה בגלל שאוויר נכנס למערכת,הודות למדיד השמן המקומבן שלא היה יושב כמו שצריך,נקנה מדיד חדש ומקורי,והמנוע כוון ואחרי חימום קצר עומד יפה על 800-900 סל״ד.

נעשה טיפול,פלגים,פילטרים ושמנים,אישור רכב ישן וטסט נעשה ע״י המוסך.

ראדיטור פורק מהרכב,נשלח לניקוי,חזר ונהנה עכשיו מנוזל קירור חדש של וולאו,יצא לי לנהוג ברכב בצורה די תובענית באמצע היום,שהטמפ׳ בשיאה והרכב נוסע נהדר.

2 ברגים שנשברו לי בתוך הנאבה בזמן פירוק הג׳אנט האחורי עשו לי חיים קשים,נאלצתי לפרק את הנאבה(לקח לי זמן למצוא בוקסה מתאימה)ולתת לבעל מקצוע לחלץ אותם משם,לנאבה שלום,עכשיו צריך למצוא 2 ברגים חדשים,משימה לא קלה.

דשבורד נשאר כמו שהוא,בנתיים,אני ממש רוצה לצבוע לפני ההרכבה בגלל הבדלי צבעים,נאמר לי שצריך לבדוק את סוג הפלסטיק כי יכול מאוד להיות שמדובר בפלסטיק בעייתי שצבע לא ישרוד עליו יותר מכמה חודשים,מה גם שניסיתי כמה פעמים לפרק את החלקים שכן מורכבים אך ללא הצלחה,אני מת מפחד שהם ישברו...

אני עדיין מחפש צמיג אוחז במידה הבעייתית של הצמיגים ללא הצלחה,ביררתי גם לגבי בולמים אבל זה כנראה יגיע בשלב מאוחר יותר,לא כל כך זול.

חסר לי פלסטיק של התאורה הפנימית,חלק שאליו מתחברים גם הבקרה של הסנרוף והסוככי שמש.

זהו סך הכל,אולי יש עוד כמה פיצ׳קסים שעשיתי ואני לא זוכר,אבל הרכב בהחלט מקבל אהבה,ועם הזמן שעובר אני אחזיר אותו לימי הזוהר שלו :)))

9y2ahu9u.jpg

va7u9aty.jpg

u7ugehaz.jpg

u2e5azu2.jpg

adude5yg.jpg

ume7e5yb.jpg

6e2ejezy.jpg

7utypyda.jpg

5azeme3u.jpg

ניסיון הדבקה שלא צלח:

pa5a8uva.jpg

ImageUploadedByTapatalk1348344110.661294.jpg

הייתי בנורבורגרינג בשבוע שעבר,קניתי מדבקה לאוונסיס,ו2 לפג׳ו,למה 2?אחת לעכשיו,ואחת לאחרי הפחחות והצבע שתבוא מתישהו בהמשך..

ImageUploadedByTapatalk1348344140.275572.jpg

• תוכן חדש...