Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
8)

דבר ראשון זה המשקל,

רוב המכוניות 1.6 היפאניות משנים 90-99 שוקלות בין 900 ל1200 ק"ג,

האימפלה שלך וכל רכב אחר שהוא יותר מודרני שוקלים בד"כ בין 300 ל500 ק"ג יותר (!!!).

במשקל, המכוניות של שנות ה90 לוקחות... זה כבר היתרון הראשון והכביר ביותר ב"פתיחות".

דבר שני זה המנוע, ניקח לדוגמא את המנוע ברכב שלי ניסאן סאני:

דגם מנוע GA16DE,

המנוע מאוד זריז ומטפס בסל"ד במהירות בזכות דאבל קאמשאפט (גלי זיזים כפולים DOHC) ובזכות 16 שסתומים.

שתי התכונות האלה (16 שסתומים וDOHC)

זיכו את המנוע כשיצא מהמפעל ב102 כ"ס (בגרסא האירופאית)

ובגרסא עם תזמון שסתומים משתנה (שלא הגיע לארץ, משהו בסגנון VTEC) שנקרא NVCS המנוע מפיק 115 כ"ס (!).

המנוע באימפלה, מדגם LA1 3400 מפיק 180 כ"ס לרכב ששוקל 1560 ק"ג...

דבר שלישי זה הגיר,

גיר אוטומטי מאוד מסרס את המנוע ובעצם מוריד מהאפקטיביות של הכ"ס,

גיר ידני מאידך יודע לנצל יותר את הכוח של המנוע ופה באה ההעדפה לגיר ידני אצל ה"ערסים".

אז בוא נעשה את החשבון,

אם תקח מנוע של הונדה סיוויק מ92-00 מדגם D16Y8 שמפיק 128 כ"ס בזכות מערכת תזמון השסתומים (VTEC),

על הונדה ששוקלת 1150 ק"ג וגיר ידני, אני בטוח שהאימפלה שלך קצת תתבייש לפתוח איתו ברמזור.

אבל בגלל שבאימפלה שלך יש 3400 סמ"ק, גיר 4 הילוכים ו180 כ"ס, אחרי 200 קמ"ש העניינים יראו קצת אחרת ביניכם.

בעוד ההונדה תתחיל להתעייף ב210 האוטו שלך עוד ימשיך לשוט כמו ספינה לעבר ה240,

שם תוכל להתחיל לצחוק :-P

אבל אני אישית אוהב "לפתוח" חזק, אז קניתי לי ניסאן 8)

ואל תקח קשה,

יצאתי פתיחות עם מאזדה 2.0 חדשה (מנוע 150 כ"ס) עד 100 קמ"ש,

ועמדתי איתה עד 110 פגוש לפגוש!

משם והלך הוא כבר התחיל לצחוק עליי ולעקוף...

קודם כל תודה על ההסברים. זה שמשקל הוא פקטור מספר 1 זה ברור לי, אני זוכר את ההונדות של שנות ה 90 המוקדמות (93-95 אלה שעד היום יש שמחזיקים אותן בשביל שיפורים) ששקלו אם אני זוכר טוב 1020 ק"ג והיו עם 125 כ"ס מהמפעל. מה שכן אני גם זוכר דיי טוב שהקורולה הייתה בין היותר כבדות, קרוב יותר ל 1200 ק"ג אם אני זוכר טוב. האימפלה שלי אכן כבדה יחסית זה ברור לי, 1540 ק"ג ריקה, תוסיף לזה ג'ק עגלה, גלון מים לוישרים, גלון מים אדומים, גלון שמן 5W 30 שאני מחזקי קבוע בתא מטען (למרות שאני לא משתמש בהם, רק ליתר ביטחון :)), תוסיף את העובדה שיש לי גם מיכל דלק וגם מיכל גז באוטו, בשניהם יחד יש בד"כ בערך 100 ליטר שזה נניח עוד 100 ק"ג, אני מניח שזה כבר משהו באזור ה 1700 ק"ג. ברור לי שלא אידאלי. :)

לגבי כוח, לאימפלה יש "רק" 180 כ"ס אבל זה בגלל שהמנוע הוא מיושן יחסית עם 12 שסתומים ובלי תזמון משתנה, מצד שני זה עדיין V6 עם 29 קג"מ מומנט. היא אולי כבדה בפתיחות יחסית לרכבים קלים יחסית אבל כשמדובר בהאצות ביניים, קיק דאון מהדבר הזה זה לא אותו דבר כמו בקורולה :) האימפלה משייטת מנומנמת כזו על 50-60 בעלייה ואז אם אתה לוחץ פול גז זה מוריד להילוך שני והאוטו פשוט עף קדימה בשעטה אדירה, כמו איזה ענק מנומנם שקיבל סתירה מצלצלת ועכשיו הוא מתפרע לכל הכיוונים :lol: קיק דאון משני לראשון זה בכלל מבהיל, אם אתה על 30 בערך ולוחץ פול גז, הילוך יורד לראשון והשעטה היא אפילו יותר פראית.

לגבי מהירות מירבית, צר לי לאכזב אותך אבל האימפלה מוגבלת ל 180 קמ"ש בלבד. כשאתה מגיע לשם המחשב פשוט מנתק מגביל אותך, אתה יכול ללחוץ גז עד מחר, האוטו יישאר על 180. ניסיתי פעם, ב 170 לחצתי פול גז, קיק דאון לשלישי, האצה עד ל 180 וזהו. :)

בסה"כ בפתיחות ברור לי שהיא כבדה אם כי היא לוקחת בפתיחה את רוב המשפחתיות המודרניות ואני חושב שגם רכבים כבדים אחרים עם מנועי 2000 וכאלה, נניח 6, אקורד, מונדיאו, B4 וכו', אפילו חדשות יותר, לפחות בדגמים הסטנדרטיים. היתרון הגדול של האימפלה הוא בזה שהמנוע שלה כאילו חי באטמוספרה אחרת, כשאני עובר לנהוג על רכב 1600 אפילו חדש, הנסיעה מרגישה שונה מאוד, לאימפלה יש תנופה אדירה, אתה יכול ללחוץ גז קבוע ולפתוח כמו זקנה ברמזור (אני בד"כ פותח מאוד רגוע, איטי יותר מהממוצע), להישאר עם אותו גז וכשרוב הרכבים באזור ה 80-90 כבר מפסיקים להאיץ, האימפלה מגיעה גם ל 100 ו 110 כמו כלום, אם יש מספיק כביש כמובן. אם אתה פותח עם חצי גז או לוחץ באמצע הדרך אפילו חצי, בד"כ אתה תהיה ראשון ודיי בקלות.

אם הייתי שם את זה על גרף אז זה נראה לי כאילו שמנוע קטן מגיע לשיאו רק בסלדי"ם גבוהים מאוד יחסית (למשל פתיחה במהירות מירבית) אבל בנסיעה רגילה יש לו הרבה פחות כוח מאשר לאימפלה למשל שגם בסל"ד נמוך בחצי גז נותנת הרבה כוח באופן יחסי, אם כי כמו שכתבתי מוגבלת בפתיחות קצת בגלל המשקל.

היום בארה"ב אימפלה 2012 כבר עם מנוע 3600 DOHC עם 24 שסתומים בתזמון משתנה, 306 כ"ס ומשהו כמו 37 קג"מ. חבל שלא מביאים אותה לארץ, הייתי קונה שוב אחת כשהיא כבר 5 שנים על הכביש בגרושים. לא תאמין האוטו הזה כמו שלי היום נמכר בפחות מ 30K, נוח בטירוף, חזק, שקט, ספינה ועם מערכת גז (שמתאימה למנוע) אני גם משלם דלק לא הרבה יותר מ i10 אוטומטית. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם כל הכבוד לחלק נכבד מהכותבים בשרשור, אבל קצת עפתם על עצמכם.

אז קודם כל, נכון שאתם נוהגים במכוניות חזקות וספורטיביות, אבל זה עדיין לא אומר שמנסים לעשות עליכם רושם, וכולנו באמת יודעים שאין על הקופרות/GTI-אים שלכם. נתקלתי במספיק מפגשי ערסים שמנסים לעשות את אותו הדבר עלי כשאני בתוך המרצדס-דיזל-טרקטור-מונית לשעבר-אוטומטית שלי. זה לא נקרא שהם מנסים לעשות רושם, זה סתם שגעון גדלות והצורך המוזר לרצות ולהתחרות מול כל דבר שזז כדי כאילו להוכיח שיש להם צינור ענק.

viper05, כל אלה שמנסים "לאתגר אותך בכביש" זה נקרא שהם מנסים לעשות עליך רושם. ואת מי כבודו מנסה להרשים בלחיצות עם שירוקו 2 ל' עם GIAC?

אני מאמין שבגלל הוותק תגובתך לא תעלם באופן מסתורי, בדיוק כמו ששלי נעלמה לה :|

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

דבר ראשון, הוותק לא מקנה לי שום חסינות בפורום, וכבר היו לי הודעות שנעלמו. דבר שני, אשמח אם תגיד לי למה שההודעה שלי תיעלם? לא השתמשתי בשפה גסה, ולא עברתי על אף כלל פורום.

פורסם

הסיפורים פה קורעים מצחוק :lol:

איו דברים כאלה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

נסעתי עם אבא שלי בסוואנה שלו (הדגם הארוך) האוטו עמוס בציוד =משקל.

איזה טמבל עם מאזדה בכל רמזור הוא לוחץ ואז שורף את הרפידות כדי לעצור ברמזור הבא.

הוא מתחיל לחתוך את כולם כדי להגיע ראשון לרמזור אבא שלי אומר תראה איך אני מבאס אותו איך שנהייה ירוק נעלמנו

לו שברמזורים הבאים פתאום כבר לא הייה איכפת לו איפה לעמוד.

פורסם
משום מה לי קורה דווקא הפוך.... כשאני נוסע עם הלינקולן בשעות הלילה המאוחרות ושומע צרחות במזרחית מאיזה עונדה נחמדה מחליט הבחור להיות ילד טוב ירושלים ומחליש את המוזיקה ונוסע רגוע....:shock:

אני חושב שזה בגלל הלינקולן השחורה עם החלונות הכהים אבל לא יודע קטע מוזר...:wink:

אני מה זה מזדהה איתך, רק במקרה שלי הבחור לא מחליש את המוזיקה, ואני בכלל עם האלטו.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

כשהיה לי המרצדס 280S שנת 76, כל הזמן היו מנסים לפתוח איתי.

פה בצ'ילה אין שוטרי תנועה כמעט בתוך העיר ואתה יכול לעבור באדום בלי בעיה כל עוד אתה לא נכנס במישהו.

כל ערס באימפרזה היה עושה לי פוזות ומנסה לפתוח איתי.

הכי מצחיק היה פעם אחת כשאידיוט במזראטי קוואטרופורה דור ראשון פתח איתי עם כביש רטוב ונכנס עם הגלגל במדרכה על 30 קמ"ש. באסה לו...

מצ"ב תמונה של הרכב שלי והרכב שלו (לא הרכבים הספציפיים אלא מה שמצאתי בגוגל)

שלו:

modelpicture.php?id=3581

שלי:

1973_280SE.116.jpg

פורסם
דבר ראשון, הוותק לא מקנה לי שום חסינות בפורום, וכבר היו לי הודעות שנעלמו. דבר שני, אשמח אם תגיד לי למה שההודעה שלי תיעלם? לא השתמשתי בשפה גסה, ולא עברתי על אף כלל פורום.

ההיפך, לא אמרת שום דבר לא בסדר, ואני מאוד מסכים איתך.

העניין הוא שאני כתבתי :

"Give me a Break

כל בעלי הקופרות חיים בסרט שהם נוהגים במינימום זונדה

כולה סיאט משפתית עם מנוע של פולקסווגן... אהמ."

ההודעה כמובן, נעלמה באופן מסתורי.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

קודם כל זה מנוע של Audi ולא Vw.

שנית, הלאון קופרה עם תוכנה ודאון פייפ בלבד תימצא באיזור ה-340 כ״ס שזה פנומנאלי.

הסיכוי לפגוש על הכביש רכב שיהיה מהיר יותר ממנה הוא מאוד נמוך. גם רכבים עם נפחים והספקים גבוהים יותר יקבלו בראש.

אני נהנה לפגוש בכביש קאמרו/מוסטנג כי הם נדלקים יחסית בקלות ולמרות 300 הסוסים שלהן הן מפסידות בפער ניכר כל פעם מחדש (GTI משופרת קלות), ואני לא מדבר על ה-v6 שלה בכלל לא מגיע השם מוסטנג מרוב שהיא קאראקשה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ההיפך, לא אמרת שום דבר לא בסדר, ואני מאוד מסכים איתך.

העניין הוא שאני כתבתי :

"Give me a Break

כל בעלי הקופרות חיים בסרט שהם נוהגים במינימום זונדה

כולה סיאט משפתית עם מנוע של פולקסווגן... אהמ."

ההודעה כמובן, נעלמה באופן מסתורי.

צודק 100 אחוז.

איביזה קופרה וfr ומגאן ספורט וgti וכל אלה הם באמת אחלה של אוטו אבל באזור שלי לא חסר ערסים על M6 שייקחו אותכם בלי להתאמץ אפילו בפתיחות ברמזור.

וחוץ מזה אני לא מבין מה ההסתייגות הזאת מלעשות תחרות עם איזה מישהו כאשר כל הכבישים ריקים.

כאילו לא בכבוד שלכם להתחרות מול הונדה או מזדה כי זה של ערסים? (ותאמינו לי שאני ממש לא אחד כזה)

פורסם

אתה מתכוון עם מדבקה של M6, כי M6 אמיתיות מכל הארץ אפשר לספור על יד אחת.

ולמה שמישהו עם קופרה שיש לה פי 3 הספק ממאזדה ילחץ איתה? זה ממש מעורר רחמים.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

יפה הזלזול באדם שאינך מכיר בכלל (והכוונה לתגובה "אולי מדבקה של M6").

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה מתכוון עם מדבקה של M6, כי M6 אמיתיות מכל הארץ אפשר לספור על יד אחת.

ולמה שמישהו עם קופרה שיש לה פי 3 הספק ממאזדה ילחץ איתה? זה ממש מעורר רחמים.

טויוטה קאמרי 3.5 "נותנת לך בראש" ואני חותם על זה!. אם לי היה רכב משמעותי עם המון כח סוסים לא הייתי מתלהב ככה, אמנם הייתי נהנה על הכביש עם עצמי. קצת צניעות לא תזיק לך.

פורסם

אני לא מזלזל חלילה, אבל להצהיר שלא חסר אנשים עם M6 שיתנו לי בראש (כשיש אחדות בכל המדינה) זה נובע מחוסר ידע.

סדרה 6 עם מדבקות של M יש המון, לא M6 אמיתיות.

ולאושריקו, כל כך מהר אתה חותם? על ילדים/אנשים כמוך אפשר לעשות הרבה כסף. אתה לא יודע מה יש לי באוטו וכבר חותם?! :lol:

אני יכול להיתמם ולהגיד לך לקרוא לקאמרי 3.5 לבדוק איתי תמורת ארוחה טובה לזוכה אבל אני אהיה אמיתי ואחסוך לך כאב ראש,

לחברים מהעבודה של אבא שלי יש שני קאמרי כאלה (עם 290 כ״ס נראה לי) ואבא שלי בדק עם שניהם יחד ממש במקרה כשהם נפגשו

לעל האש. בשבוע אחרי זה כולם בעבודה דיברו על איך הם הפסידו לגולף מנוע 2.0 ליטר.

מילא להשוות לאינפיניטי g37 (מעניין יהיה לבדוק), אבל לקאמרי? בחייך... :wink:

אני הכי לא מתלהב, רק אומר את האמת בפנים. ולפעמים קשה לשמוע אותה, מה לעשות...

לפני 5 שעות, green כתב:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...