Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך בדיוק אתה מתרשם מאובייקטיביות?

- הבנאדם מדרג בלי לנהוג.

- משנה דירוג בגלל תלונת משתתף בפורום.

- קשר מוזר בין מפרסמים לדירוגים.

- תלוי במיעוט קטן של מפרסמים.

- אינו שקוף לחלוטין ואין סיכוי שיהיה - התרשמות מהתנהגות ומהעובדה שהוא סוליסט, ולכן אינו חיי בסיכון שמישהו יחשוף אותו.

- רוצה עוד?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר החמור ביותר ש"אוטו" עשה באמצע שנות ה-90 הוא אפילו לא השחיתות הנטענת, אלא ירידה נוראית באיכות ורמת הכתיבה. לפעמים אני מעלעל בגליונות ישנים והדבר פשוט בוטה. לקראת סוף שנות ה-90 הרמה שופרה, או, אם תרצו, חזרה לטיבה.

איך בדיוק אתה מתרשם מאובייקטיביות?

+100000!!!!!

אין לאף אחד כאן, ללא היכרות אישית, שום אינדיקציה לאובייקטיביות, וזה לא רק כלפי אהרונוביץ' אלא כלפי כולם. צריך פשוט להפסיק עם הטענה המופרכת הזו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קשר מוזר בין מפרסמים לדירוגים.

נכנסתי בדיוק עכשיו לאתר שלו ולמעלה מופיעה מודעת פרסום לפולקסווגן פולו 1.4.

אם תיגש למדריך לרכישת רכב חדש שהוא מפרסם, תשים לב שהיא מקבלת שני כוכבים, שזה ציון נמוך מאוד (ה- TSI מקבלת חמישה כוכבים). ע"פ דברייך, כל הדגמים היו צריכים לקבל ציון גבוה.

פורסם

הבנתי שקוראים לך רוני ואתה עובד באוטו. אפשר שם משפחה בבקשה ותפקיד?

אם לא הייתי חושב שהמידע הזה צריך להיות נחלת הכלל הייתי פונה בפרטי.

לא נראה לי שראוי שאגיב לאנשים שאין לי מושג מה הם מייצגים ולא רק מה הם דעותיהם

תודה

שטרן, ואני כתב. אגב, כתבתי את זה כבר עשרות פעמים כאן בפורום. קל מאוד למצוא את המידע הזה. כך שאינני מסתתר אם זה מה שנדמה לך.

אם תיגש למדריך לרכישת רכב חדש שהוא מפרסם, תשים לב שהיא מקבלת שני כוכבים, שזה ציון נמוך מאוד (ה- TSI מקבלת חמישה כוכבים). ע"פ דברייך, כל הדגמים היו צריכים לקבל ציון גבוה.

הבעיה שלי עם הדירוג היא אחרת: אין לקורא שום יכולת לדעת את הסיבות לבחירת דירוג כזה או אחר. למה גרסאות שונות של אותו הדגם מקבלות דירוגים שונים בתכלית? לפי מה נקבע הדירוג? עיתונאי רציני היה מסביר זאת לקוראיו, ולא מתייחס אליהם בשחצנות כזו. "אני קבעתי ואתם לא צריכים לדעת למה". למה הוא לא עושה את זה? לטעמי התשובה פשוטה - כי הוא לא יכול. הרי אין סיבה רציונלית לפערי דירוג כאלה. זה חסר הגיון לתת כוכב אחד למכונית מצוינת כמו פורד S מקס בגלל המזגן שלה, או שני כוכבים במקום חמישה לגרסה של מכונית רק בגלל המנוע ותיבת ההילוכים שלה. זה לא מקצועי לתת חמישה כוכבים לסיאט איביזה עוד לפני שנהגת עליה, רק בגלל שהיא כוללת תיבת DSG. ויש עוד המון דוגמאות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבעיה שלי עם הדירוג היא אחרת: אין לקורא שום יכולת לדעת את הסיבות לבחירת דירוג כזה או אחר. למה גרסאות שונות של אותו הדגם מקבלות דירוגים שונים בתכלית? לפי מה נקבע הדירוג? עיתונאי רציני היה מסביר זאת לקוראיו, ולא מתייחס אליהם בשחצנות כזו. "אני קבעתי ואתם לא צריכים לדעת למה". למה הוא לא עושה את זה? לטעמי התשובה פשוטה - כי הוא לא יכול. הרי אין סיבה רציונלית לפערי דירוג כאלה. זה חסר הגיון לתת כוכב אחד למכונית מצוינת כמו פורד S מקס בגלל המזגן שלה, או שני כוכבים במקום חמישה לגרסה של מכונית רק בגלל המנוע ותיבת ההילוכים שלה. זה לא מקצועי לתת חמישה כוכבים לסיאט איביזה עוד לפני שנהגת עליה, רק בגלל שהיא כוללת תיבת DSG. ויש עוד המון דוגמאות.

אני לא כ"כ מסכים עם שיטת הכוכבים שלו לודעתי, שיטת ה"בעד" ו"נגד" הרבה יותר טובה.

עדיין, הפולו בגרסת ה- TSI הרבה יותר טובה מזו הידנית 1.4. רק מי שנסע ברכב עם מצמדים כפולים, יודע להעריך את היתורנות שלהם והיכולת הגבוהה.

הפורד S MAX הוא באמת רכב מעולה, אבל תסכים איתי שבמדינה כמו שלנו נושא המזגן הוא חשוב מאין כמוהו (אם אני לא טועה, הוא מציין זאת), לכן הדירוג הוא כזה. אני, לא הייתי קונה רכב עם בעיית מיזוג.

פורסם
אין לאף אחד כאן, ללא היכרות אישית, שום אינדיקציה לאובייקטיביות, וזה לא רק כלפי אהרונוביץ' אלא כלפי כולם. צריך פשוט להפסיק עם הטענה המופרכת הזו.
גם היכרות אישית אינה ערובה לכך... דברים שבנפשו של אדם נסתרים מן העין... ואכן נושא האוביקטיביות הנו בעייה כלל מערכתית, אשר הדרך להתמודד עם הסיכון שלה הוא כפי שכבר פרטתי.

אף פעם לא זילזלתי באינטליגנציה של אהרנוביץ' הוא לא נופל בצורה כה מביכה כפי שאתה מציג. בכל אופן הפרסום של מה שאתה הפנית אליו אינו מופיע במדריך שלו, מדובר במכונית במבצע. וכפי שאתה יודע היטב הוא לא "מתייחס למבצעים" והדירוג שלו מותנה מחיר...

הפורד S MAX הוא באמת רכב מעולה, אבל תסכים איתי שבמדינה כמו שלנו נושא המזגן הוא חשוב מאין כמוהו (אם אני לא טועה, הוא מציין זאת), לכן הדירוג הוא כזה. אני, לא הייתי קונה רכב עם בעיית מיזוג.

ואיך בדיוק אתה מסיק שיש בעיית מיזוג - אתה ממשיך להאמין לגורו שכתב כך למרות שלא טרח לבדוק זאת בעצמו. לזה קוראים אמונה עיוורת. תשתחרר מזה.

אגב חשוב שציינת שאינך קשור אליו, כי לאור שמך והאות הבאה היה ניתן לחשוד שאתה בנו. זאת היית הבהרה חשובה.

פורסם

ואיך בדיוק אתה מסיק שיש בעיית מיזוג - אתה ממשיך להאמין לגורו שכתב כך למרות שלא טרח לבדוק זאת בעצמו. לזה קוראים אמונה עיוורת. תשתחרר מזה.

אגב חשוב שציינת שאינך קשור אליו, כי לאור שמך והאות הבאה היה ניתן לחשוד שאתה בנו. זאת היית הבהרה חשובה.

אם אני לא טועה רוב כתבי הרכב התלוננו על בעיית המזגן בפורד.

הייתי מעדיף להיות בנו של השטן מאשר של אהרונוביץ' :wink:

פורסם

אני חושש שאתה טועה ואני יכול להראות לך דוגמאות. העניין הוא פשוט - בנאדם מדרג מכוניות בלי לנהוג בהן ומשנה דירוג מסיבה שלא בדק. זה היה הרבה פחות נורא אילו היה כותב בעד ונגד ולמשל מוסיף "שמועה על בעית מזגן". לפחות היינו יודעים שיש נקודה ראויה לבדיקה. זאת התנשאות במקרה הטוב לדרג מכוניות שלא נהגת בהן. זה עלבון לערכי המקצועיות ואני מאוד מקווה שזה לא דברים אחרים.

לטענתך יש בעיה עם עתון שהתנהג בצורה לא ראויה לפני מספר שנים. אני מראה לך שיש בעיה ברגע זה!

אסיים בבדיחה - הייתה פיאט 500 טריבוטו פרארי 695 שמחירה במדריך היה 380,000 א'ש"ח. הדירוג שזכתה לו היה מקסמיאלי (5 כוכבים)...

פורסם
אני לא כ"כ מסכים עם שיטת הכוכבים שלו לודעתי, שיטת ה"בעד" ו"נגד" הרבה יותר טובה.

עדיין, הפולו בגרסת ה- TSI הרבה יותר טובה מזו הידנית 1.4. רק מי שנסע ברכב עם מצמדים כפולים, יודע להעריך את היתורנות שלהם והיכולת הגבוהה.

בוא נניח לרגע שהפולו TSI הרבה יותר טובה מה-1.4 הידנית. אבל היא גם עולה 24 אלף שקלים יותר לפני מבצעים - הפרש של יותר מ-25%! אם הניקוד מתחשב גם במחיר, היית מצפה לקצת יותר הגינות. ואני יודע מה ר.א. יגיד עכשיו - שמתחרותיה של ה-1.4 הידנית זולות ממנה משמעותית - נכון, אבל 2 כוכבים מול 5? לא הגזמת קצת? האם אתה מדרג רכב או עסקה? ועל בסיס מה? DSG לבדו מעלה מכונית מ-2 כוכבים ל-5? אז למה איביזה ידנית שעולה 109 אלף שקלים מקבלת גם 5 כוכבים? אה, בגלל ה-TSI? בטח... היא קיבלה את הציון הזה גם כשהיה לה 1.6 מיושן, רק בזכות ה-DSG...

פיג'ו 206+ מקבלת 3 כוכבים? באמת?

רגע, ולמה מיקרה 1.2 ידנית שעולה 70 מקבלת את אותו הציון (2 כוכבים) כמו מיקרה אוטומטית שעולה 100?

ולמה יונדאי i10 אוטומטית 1.1 שעולה 71 מקבלת כוכב 1 בעוד אחותה האוטומטית עם 1.2 ליטר שעולה 88 מקבלת 3?

למה הונדה ג'אז 1.2 ידנית שעולה 99 אלף מקבלת 4 כוכבים? קטנות ידניות אחרות במחיר נמוך מכך מקבלות 2...

אופל קורסה ידנית מול אוטומטית (אותו מנוע) בהפרש של 15000 שקלים - אותו ציון של 3 כוכבים.

ואלו רק דוגמאות ראשוניות מקבוצת הקטנות. יש עוד המון...

נ.ב. עניין המיזוג במונדיאו/אסמקס/גלקסי יצא מכל פרופורציה. רוצה הוכחה? תסביר לי בבקשה איך זה שבגלל המיזוג שני המיניואנים המצוינים הללו מקבלים כוכב אחד ויחיד, בעוד המונדיאו (שאני מוכן להתערב שמקבלת את אותה מערכת המיזוג בדיוק) מקבלת 4-5 כוכבים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...