Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B3 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר אז אני מניח שמנוע 1,500 (אני מחפש רכב בעיקר לנסיעות בת"א)... מה דעתכם?

אמור לעלות סביבות 60,000, איך הרכב באופן כללי, ואיך התמורה לכסף? יש אלטרנטיבות טובות יותר בעלות הזו?

פורסם

סובארו B3 מהשנתון הזה עולה פחות מ-60 אלף ש"ח, במיוחד אם מדובר בגרסת ה-1.5 ליטר.

בכללי הרכב לא רע אבל יש לו חיסרון מהותי אחד וזה המנוע החלש. זה גורר לעיתים גם צריכת דלק שהיא קצת גבוהה מהמקובל, בהתאם לאופי הנהיגה של הנהג. בסך הכל הרכב אמין, לא יקר לאחזקה וגם לא לרכישה אבל יש טובים ממנו.

אם הגעת לאזור התקציב של ה-60 אלף ש"ח תוכל לחפש גם יונדאי i30 או פורד פוקוס 5 דלתות.

פורסם

יש לרכב תא מטעם ממש פצפון והמנוע מעט עצל ולא נעים.

אם כבר התפשרת על תא המטען, ולאור המחיר הנמוך יחסית של הרכב במשומשות, תחפש אחת מנוע 2.0 הנעה כפולה. ככה לפחות תקבל מעט הנאה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

רכב סביר בסה"כ, לא מהגרועים ביותר אך בוודאי לא מצטיין בשום דבר

חלל פנים גדול, תא מטען קטן, מנוע עצל בצורה שלא נתקלתי בה באף רכב אחר. עקיפות הן בגדר פנטסיה.

צריכת הדלק בנסיעה רגועה גבוהה מהמקובל, ועקב המנוע העצל יש צורך ללחוץ על הגז חזק יותר על מנת להגיע לאנשהו.

איכות הרכבה בסדר, אבזור בRX נמוך, בגרסא הגבוהה המצב משתפר.

ב4 שנות אחזקה לא נתגלו בעיות אמינות כלשהן.

אני הייתי ממליץ לחפש רכב אחר בקטגוריה, או אפילו רכב קטן יותר אם הנסיעות מתבצעות בעיקר לבד.

פורסם

דווקא חשבתי שהמנוע אמור להיות חסכוני,

מה שבאמת לא מוצא חן בעיניי ברכב הוא שלמרות שהוא האצ'בק, הוא עדיין ארוך למדיי - 4.41 מ'.

רוב הנסיעות שלי אכן מתבצעות לבד, אבל הרכב מצא חן בעיניי בין היתר בגלל הגימור, הוא נראה יחסית צעיר,

את היונדאי איי30 אני לא אוהב, נראית משעממת ומגושמת,

ופוקוס 5 דלתות, אני כמעט לא רואה ביד2 כזו שהייתה ביד פרטית, כולן מליסינג..

יש גם טענה שבפורד יש המון בעיות חשמל, לא יודע אם היא נכונה..

אז אילו עוד אלטרנטיבות קיימות?

פורסם
דווקא חשבתי שהמנוע אמור להיות חסכוני,

מה שבאמת לא מוצא חן בעיניי ברכב הוא שלמרות שהוא האצ'בק, הוא עדיין ארוך למדיי - 4.41 מ'.

רוב הנסיעות שלי אכן מתבצעות לבד, אבל הרכב מצא חן בעיניי בין היתר בגלל הגימור, הוא נראה יחסית צעיר,

את היונדאי איי30 אני לא אוהב, נראית משעממת ומגושמת,

ופוקוס 5 דלתות, אני כמעט לא רואה ביד2 כזו שהייתה ביד פרטית, כולן מליסינג..

יש גם טענה שבפורד יש המון בעיות חשמל, לא יודע אם היא נכונה..

אז אילו עוד אלטרנטיבות קיימות?

אני לא ממש מבין מה מצאת בסובארו.

ה-I30 עדיפה עליה כמעט בהכל, היא חסכונית יותר, זריזה יותר, בטוחה יותר ומאובזרת יותר. גם התנהגות הכביש שלה עדיפה על השיממון והרכות המוגזמת של מתלי הסובארו.

אם אתה רוצה רכב נאה אתה יכול לבדוק את המאזדה 3 האצ'בק, כמעט כולן פרטיות במקור ולדעתי היא נראית מעולה.

פורסם

המאזדה 3 האצ'בק היא באורך של 4.43 מ' לפי בירור שעשיתי עכשיו,

בהבדל מזערי כזה של כ 6 ס"מ בלבד לעומת הסדאן אני כבר מעדיף את הסדאן מבחינת המראה...

היונדאי i20 נראית די אנמית מבחינת הגימור,

והפורד פיאסטה אם איני טועה יצאה רק ב 2010, לפי חיפוש שעשיתי אין יותר מדי היצע עבור הדגם הזה ביד2, רק מספר בודד של מכוניות, אני גם לא בטוח שהיא יפה בעיניי...

חבר זרק לי על הסובארו ובמבט ראשון היא נראתה נחמד...

אולי בסיאט / פולו / גולף אפשר למצוא משהו יחסית לא ארוך, יפה, ואוטומט, באזור התקציב הנ"ל?

פורסם

מכונית אמינה מאוד , מרווחת , הגה מתקשר וכייפי (יותר מה I30), קיצור ממוצעת לגמרי .

מנוע חלש ביותר ,מרגישים את כושר הסחיבה הלקוי הייתי אומר (אם האצות לא מעניינות שכח ממה שאמרתי),צרכנית דלק גדולה.

היתרון, ניתן להשיג אקזמפלרים כאלו בשוק המשומשות ב כ 50,000 ש"ח .

מחירון 60,000 ש"ח .

בברכה

פורסם

לא הייתי בוחר ב-B3 כרכב לנסיעות עירוניות. אכן מרגישה עצלה, תא מהטען קטן אך היא מרגישה די מגודלת (החזית למשל ארוכה יחסית). בשורה התחתונה אתה מקבל משפחתית שנותנת פחות מסופר-מיני בזמן שבסכום דומה אתה יכול לרכוש סופר-מיני חדשה או כמעט חדשה.

ברשותינו הייתה B3 ידנית 1.5 חדשה מהסוכנות. שקטה יחסית, לא שתיינית גדולה, אבזור מינימלי, נוחות סבירה+, איכות חומרים ככה ככה (פסי הפלסטיק הכסופים בדש בורד ובידיות הדלת הפנימיות נוטים להשתפשף/להתקלף).

בשורה התחתונה - שום דבר מיוחד, ולאור תא המטען+מרווח תא הנוסעים+ביצועים מול המימדים החציוניים והמחיר אתה מקבל כלי רכב עם שימושיות די נמוכה.

לגבי האמינות לא היו שום טענות, גם לא לגבי הבטיחות.

IMG_0252.JPG

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

תשמע מר סלע איתן, בתור מי שגר כמעט 3 שנים במרכז ת"א ושונא תח"צ מושבע, שלא תעיז לחשוב בכיוון של רכב יותר גדול מסופר מיני (פונטו, פיאסטה, מזדה 2 וכו).

ההבדל של ה-40 ס"מ הללו בין סופר מיני (בין 3.8-4 מטר) למשפחתית קומפקטית הצבק(4.2-4.4 מ') הוא משמעותי מאוד בחניה באיזורים הללו, ובאופן כללי עושה את התמרון בתוך העיר לקל יותר.

אם ניקח לדוגמא את הפיאסטה, היא לא נופלת מהרבה משפחתיות בכל הקשור לנוחות, איכות ואיבזור. ויש אותה מ2009.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לקחתי לתשומת ליבי את מה שאמרת על סופר מיני, אבל עד עכשיו לא מצאתי שום סופר מיני נורמלית,

חלק פשוט גרועות מבחינת חווית הנסיעה ואיכות חומרים, וחלק אחר מתוכנן עם שדה ראייה בלתי נסבל מבחינתי (למשל פיאסטה, פולו),

וברובן ההיגוי מאוד מנותק.

אני לא מרגיש שיש תמורה למחיר עבור אף אחת מהן, בין אם יד שניה מאזור 2009, ואפילו חדשות...

אז מה עושים? אני כבר אובד עצות.. מחפש רכב יותר מחודשיים, הייתי בטוח שיהיה קל יותר למצוא משהו שאני אוהב

• תוכן חדש...