Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנדר גדול (FULL TRUCK)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני קבלן עצמאי, וכרגע יש לי טנדר איסוזו דימקס 2007 4X4,

אז ראיתי שבשנה האחרונה הרבה מאוד קבלנים עברו לטנדרים הגדולים כמו השברולט סילבראדו החדש והפורד F350 וגם הדודג' החדש,

אז אני גם התחלתי להתעניין בטנדר כזה חדש מהחברה או יד שנייה 2011 ,תלוי מה הפרשי המחיר, אם היד השניה עולה כמו חדש בערך אז אני בטוח מעדיך ללכת על חדש.

והבנתי שבכל 3 הטנדרים האלה מגיע לי החזר מע"מ מלא בקנייה, ומגיע לי החזר בלו ועוד דברים,

אז נשאר לי דבר אחד והוא הכי חשוב, על איזה טנדר ללכת? סילבראוד? או דודג' או פורד?

את הפורד לא אהבתי כי הוא נראה קצת מפלצתי ואולי קצת יותר גדול מהשאר, ואני מעדיף כמה שיותר קטן כי אני עובד הרבה בתוך העיר ויש בעיות חניה,

אז מה דעתכם על השברולט? הוא יותר חזר וזריז מהדודג'?

מה ההבדל בין 2 הטנדרים האלה?

האם השברולט נחשב יותר אמין מהדודג' או שניהם אותו דבר?

מי יותר יקר באחזקה ובמוסכים?

והאם זה נכון שהדודג' צורך 1/7? ולא צריך אוריאה?

אז בקיצור מנסיון שלכם על מה כדאי ללכת מבין 3 הטנדרים האלה?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

את נוזל האוראה לא צריך למלא בתדירות גבוהה מאוד אם אני לא טועה המיכל הקטן אמור להספיק למרחקים של כמה עשרות אלפי קילומטרים והמחיר של הנוזל יחסית לא יקר.

לגבי תצרוכת דלק אני ממש לא יודע כי לא נהגתי על הרכבים הללו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שאלה לבעלי המשאיות, לגבי נוזל האוריאה,

לפי מה קובעים אם צריך להוסיף או למלא נוזל במיכל? יש שעון בפנים או מדיד בתוך המיכל?

ואם אני נוסע והמיכל מתרוקן, אז מה יקרה? המשאית או הטנדר תעצור ולא תיסע בלי אוריאה?

וכמה עולה גלון של ה 20 ליטר בערך?

והאם הוא באמת תורם לסביבה ומוריד את הזהום אוויר?

ונחזור לטנדרים,

מנסיון שלכם, על מה הכי כדאי ללכת?

והאם יש הפרש גדול מבחינת הכוח בין הסילבראדו לבין הדודג'?

אם אני אסע בדודג' ויסע לידי סילבראדו אז הוא יעקוף אותו ויעלם ממני בפער גדול מאוד או שיש הפרש קטן?

פורסם

לדעתי אם אתה נוסע הרבה בתוך העיר וצריך למצוא חניה- עדיף לך ללכת על טנדר קטן יותר. עם הבהמות האלה יהיה לך קשה מאוד למצוא חניה, תהיה פרקטי.

פורסם

נסיעה בתוך העיר עם המפלצות האלו תהיה בעייתית מאוד לדעתי הבנתי שצריך להגיע דגם חדש של הדימקס וטנדר נוסף תוצרת פולקסווגן, שווה לבדוק.

לגבי האוריאה במשאיות(לפחות במשאית של אבא) יש מד אוריאה על הצג.

אם נגמר האוריאה הרכב לא יעצור פשוט תהיה לו הגבלת מהירות ממש נמוכה.

מבחינת זיהום הוא עוזר מאוד והגזים הנפטים רעילים פחות.

לגבי גלון המחירים משתנים כי לרוב מי שקונה קונה כמות גדולה/שנתית שמוזילה את עלויות האוריאה.

פורסם

יברשותי סילברדו קבינה וחציltz 2011, רכב חזק יחסית 7.5 שניות ל100 בקלות מגיע להגבלה של 170. בנוגע לאוריאה יש התראה של 400 קמ לפני שהוא מגביל ל96 קמש. צריכת דלק היא כ1 ל5 במשולב תובעני. מאוד אוהב את ההתנעה מרחוק וגם יעיל בחורף לקולד סטרט, מצד שני יש לו כמה מגרעות מעצבנות כמו חלונות שלא עולים למעלה אוטומטית, אין חיוויי על 4x4 ובנוסף המתג של האורות צמוד למתג ה4x4, לכן ניתן להתבלבל ולנסוע עם הנעה כפולה על הכביש ולטחון את הטרנספר דיפרנציאל והגיר. מה גם השהיית טורבו די ארוכה ולוקח כמה שניות עד שהכח מגיע, ופעולת הגיר מעט מעצבנת, בייחוד ששברולט עשו ראשון ארוך משמקשה על נהיגה חוליגנית, פירפורים ו180ים. אם תלחצו אותו הרבה הוא יגיע גם לצריכה של 1 ל1. לא משנה מה מעמיסים עליו פלוס נגרר, הוא סוחב טוב גם בקסטל. 20 ליטר אוריון הם 70 שקל.

.S.L

פורסם

אנחנו משלמים על אוריאה כ-2.3 ש"ח לליטר במיכלים של 10 ליטר. לדעתי שווה לתמרן קצת בקושי בעיר ולקבל טנדר מפנק שניתן להעמיס עליו יותר, או לסגור חלק מהארגז בתור ארגז כלים קבוע, יותר נוחות בעבודה. אני הבנתי מקבלן בעל דודג' שהוא אוכל יחסית מעט דלק משהו כמו 1 ל-9 יכול להיות שזה אגדה אבל שווה לבדוק

פורסם
אהלן חברים,

אני קבלן עצמאי, וכרגע יש לי טנדר איסוזו דימקס 2007 4X4,

אז ראיתי שבשנה האחרונה הרבה מאוד קבלנים עברו לטנדרים הגדולים כמו השברולט סילבראדו החדש והפורד F350 וגם הדודג' החדש,

אז אני גם התחלתי להתעניין בטנדר כזה חדש מהחברה או יד שנייה 2011 ,תלוי מה הפרשי המחיר, אם היד השניה עולה כמו חדש בערך אז אני בטוח מעדיך ללכת על חדש.

והבנתי שבכל 3 הטנדרים האלה מגיע לי החזר מע"מ מלא בקנייה, ומגיע לי החזר בלו ועוד דברים,

אז נשאר לי דבר אחד והוא הכי חשוב, על איזה טנדר ללכת? סילבראוד? או דודג' או פורד?

את הפורד לא אהבתי כי הוא נראה קצת מפלצתי ואולי קצת יותר גדול מהשאר, ואני מעדיף כמה שיותר קטן כי אני עובד הרבה בתוך העיר ויש בעיות חניה,

אז מה דעתכם על השברולט? הוא יותר חזר וזריז מהדודג'?

מה ההבדל בין 2 הטנדרים האלה?

האם השברולט נחשב יותר אמין מהדודג' או שניהם אותו דבר?

מי יותר יקר באחזקה ובמוסכים?

והאם זה נכון שהדודג' צורך 1/7? ולא צריך אוריאה?

אז בקיצור מנסיון שלכם על מה כדאי ללכת מבין 3 הטנדרים האלה?

היי,

אחד ההיתרונות של הטנדרים הללו ובכלל הוא שווי שימוש 0, בנוסף על הההחזר על הבלו עד 12,000 ש"ח בשנה

והחזר מע"מ מלא.

לגבי אורך- האורך של הפורד אכן מפלצתי 6.27, הדודג' 6.0 והסילברדו הקצר ביותר בקטגוריה 5.85.

לגבי אחזקה טיפולים ושירות מוסכים- הסילברדו הוא בעל המוניטין הגדול ביותר בשוק,

לפי הידע האישי שלי למוסכים של מכשירי תנועה עדיין אין ניסיון מירבי בטיפול השוטף של הדודג' ראם בגלל שהרכב קיים כשנה וחצי בארץ...

לגביי צריכת הדלק של הרכבים היא זהה לחלוטין, צריכת הדלק של הסילברדו היא ליטר ל 6 ק"מ בנסיעה משולבת,

בנסיעה בינעירונית ניתן להגיע לצריכה של ליטר ל 8 ק"מ

לגביי האוריאה אין צורך להבהל, יש למלא את המיכל פעם ב 8,000 ק"מ עלותו 100 ש"ח ומטרתו להקטין את זיהום האויר ולגרום לצריכת דלק יותר נמוכה...

אשמח לענות על כל שאלה,

גיא משברולט.

פורסם

אוקי חברים,

לפי התגובות שלכם פה וגם חרשתי את גוגל וכל כתבות הרכב ובפורומים בכלל הבנתי מה ההבדלים בין 3 הרכבים,

הבנתי שאם אני נוסע בשטח הרבה אז עדיף פורד או דודג' ואם לא נוסע הרבה בשטח אז הסילבראדו הכי טוב וחזק על הכביש.

וראיתי גם בדיוק מה המידות הפיזיות שלהם בפועל, הסילבראדו הקצר הוא הכי נוח אבל פה אני צריך לוותר על קבינה כפולה אמיתית, אומנם אין לי צורך בקבינה כפולה כי אין לי 4 עובדים כל יום אבל אני בדימקס היתי מעמיס קצת דברים על מושב האחורי, אז אולי בסלבראדו הארגז עצמו גדול בהרבה אז אני אעמיס את כל הציוד מאחורה וככה אני מקבל קבינה וחצי נקי וללא כל ציוד בפנים.

אז ככה:

אני לא נוסע בשטח אז לא צריך טנדר שטח אמיתי, אבל אם אני הולך על שברולט אני מטלבט אם לקחת 2X4 או להוסיף קצת כסף ולקבל את ה 4X4 וככה אני מוכן אם פעם בה אצטרך אותו אז אני לא אתקע.

מצד שני המחיר של סלבראדו הקצר 2X4 הוא הכי זול והכי משתלם ויותר זול מטנדר דימקס חדש אפילו.

אבל הבנתי שהוא צורך 1/5 ולמטה, והדודג' הרבה אמרו לי הוא צורך 1/7, השאלה האם ההפרש הזה באמת משמעותי?

אני ארגיש את ה 2 ליטר האלה מכה חזקה או לא כזה פער בפועל?

כי המנוע של השברולט הוא מטוס אמיתי והבנתי שהדודג' הוא קצת פחות חזק אז אולי כדאי לשלם קצת יותר על סולר אבל לקבל מנוע הכי חזק הקטוגוריה?

מה דעתכם?

בקיצור אני מטלבט בין דודג' לבין סילבראדו,

ולמה הדודג' יותר יקר בהרבה?

והאם באמת הבלם אגזוז ש הדודג' לא חזק מספיק והוא כמעט לא שווה? ושל השברולט הוא באמת חזק?

פורסם

מה דעתכם על טנדר סילבראדו חדש מהחברה, דגם קבינה וחצי, הנעה 2X4 הדגם הכי פשוט והכי זול,

המחיר שלו ערום בלי תוספות, רק כולל מע"מ 219.000 ש"ח,

ואני צריך לשלם אגרת רישוי 2000 ש"ח בערך, וצריך להוסיף וו גרירה עוד איזה 2000ש"ח ואני חייב ארגז סגור שזה עוד תוספת של איזה 6000 ש"ח,

אז בקיצור הדגם הכי פשוט של סילבראדו כולל כל התוספות שאני רוצה, יצא על הכביש ב 235.000 ש"ח,

האם כדאי?

או ללכת על סילבראדו קבינה וחצי אבל הנעה 4X4? ולשלם עוד איזה 10000 יותר?

או ללכת על דודג'?

מה היתם עושים במקומי? (כמובן אני רוצה כמה שיותר זול).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברים יש לי שאלה לבעלי מקצוע:

מה יותר טוב ויותר חזק ויותר אמין ומאסיבי, מנוע DURAMAX V8 או CUMMENS V6 ?

והאם באמת המנוע של דורמקס הוא הטוב ביותר והאיכות שלו היא יותר טובה וחזקה מקמינס?

והאם קמינס זה אותו חברה שימצרת מנועים למשאיות?

פורסם

לא מכיר את השברולט אבל מנסיון של חבר שעובד בשטח קשה (חפירות והנדסה ימית כולל גרירות קשות) הפורד הקודם היה זוועה.פעמיים במסגרת האחריות הלך מנוע ופעם אחת גיר.הוחלף לו לדגם החדש ומאז הוא מרוצה עד הגג.צריכת דלק שלו 1 ל 4.

המנוע החדש הוא מנוע שונה לחלוטין ומאוד מוצלח לטענתו.

מקווה שעזרתי.

חבר,אתה חופר

פורסם

כן הפורד החדש חיה רעה ומנוע טוב אבל אני לא אוהב את הצורה שלו,

אז אני הולך רק על שברולט אבל רוצה לשמוע עצות מבעלי נסיון.

פורסם

גם לי יש דימקס 2008 עם משולש לזכוכיות בארגז.

רציתי בזמנו להחליף לסילברדו, אבל אין שום אפשרות להכנס לחניונים תת קרקעיים ולמי שעובד

באיזור המרכז זה פשוט עינוי.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...