Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר לדעת איזה מגבר עם איזה נתונים אני צריך אם אני יודע כמה וואט הרמקולים וכמה rms יש להם, איך זה הולך ?

וכמובן מגבר שאליו גם יתחבר סאב מתאים בהמשך.

פורסם

יש נתונים של כל מגבר שקיים באינטרנט ,אם אתה רוצה לחבר את סאב לאותה מגבר אז חפש מגברים עם גישור לסאב

מקווה שעזרתי ;)

פורסם

עקב החוסר היכולת שלי לשלוח הודעות בהודעות פרטיות (בגלל חוק ה25 הודעות)

אני אענה לך פה

מבחינת המגברים JBL

מבחינת סאב וופר CS1214T JBL

שמח אם עזרתי :)

פורסם

אוקי אחי ***פה זה לא פורום הייד פארק ואתה מתבקש להשתמש בשפה קצת פחות זולה*** ואתה אומר באמת יהיה סאונד רציני והמגבר יסחוב טוב את הסאב הזה?

ועוד שאלה לחיבור סאב צריך כבל מיוחד ? או פשוט חוט חשמל?

פורסם

בהתאם לתקציב שלך זה מערכת בסיסית מצויינת!

צריך כבלים מיוחדים לא רגילים תקרא מאמרים ותיעזר בהם להבנת הכללי

אם במקרה רצית להתקין לבד איני ממליץ... לך למתקין מקצועי ומסומך

מקווה שעזרתי :)

פורסם

בהתאם לתקציב שלך זה מערכת בסיסית מצויינת!

צריך כבלים מיוחדים לא רגילים תקרא מאמרים ותיעזר בהם להבנת הכללי

אם במקרה רצית להתקין לבד איני ממליץ... לך למתקין מקצועי ומסומך

מקווה שעזרתי :)

פורסם

המגבר שלך מוצהר להוצאת הספק של 80 וואט RMS לערוץ ב4 אוהם.

הSNR של המגבר שלך הוא מאוד נמוך לפי ההצהרות - 80DB

לעומת זאת הTHD (אחוז עיוות כולל) הוא נמוך מאוד 0.04

עכשיו - בידיעה שהמגבר הזה הוא מגבר עלום שם ככל הנראה מתוצרת סין או מקום כלשהוא אחר במזרח הרחוק - רוב הסיכויים שהמרחק בין המציאות לבין ההצהרות של היצרן הן בערך כמו המרחק בין רום כרמל ליגוואר.

גם אם המגבר הזה מוציא 80 וואט - כנראה שהאחוז השמיע שם יגיע הרבה הרבה קודם ואני ממש לא אתפלא אם יהיה לך היססס רציני הודות לרצפת רעש נמוכה כל כך.

תוך כדי ידיעה שניצולת ממוצעת של מגברים היא איפשהו באזור ה75 אחוז מראש הייתי אומר שהמקסימום במקרה הכי טוב שאני מצפה מהמגבר הזה להוציא הוא 65 וואט בערוץ לערך כאשר הייתי נותן מרווח בטחון גם בשביל כל נושא העיוות ומתייחס עליו מראש כאל מגבר שמוציא 50 וואט לערוץ.

כל זה עוד לפני שבכלל דיברנו על איכות הקרוס אובר שכנראה מותקן בו ועל ההשפעה האפשרית שלו על הצליל - אבל זה, באמת אי אפשר אפילו להניח מה תהיה התוצאה עד אשר תחבר אותו לרמקולים.

זה לגבי המגבר.

באופן כללי - איך לבחור רמקולים

בוא נאמר והקשבת לעצתי ולקחת את מרווח הבטחון הזה ויצאנו מתוך נקודת הנחה שהמגבר שלך יפיק הספק שהוא עדיין נקי מעיוותים (רצפת הרעש - לא יעזור לך בית דין) וההספק שאנחנו רועים אותו כיעיל יהיה 50 וואט לערוץ

זה עדיין לא רע בכלל!

בגישה המסורתית והנכונה בעצם - אתה צריך לבחור מגבר שהוא חזק יותר בהספק המוצהר שלו ממה שהרמקול מסוגל לספוג - הסיבה לכך היא למנוע מהמגבר להתאמץ ולהשאיר לו עתודות של כוח לרגעים בהם המוזיקה דורשת הספקים מתמשכים וגם רגעים שאתה עובר בהם מהר מאוד מדרישה גבוהה להספק לבין דרישה נמוכה להספק.

כמה יותר חזק? כמה שאפשר בעקרון.

הבעיה כאן - תכוון לא נכון את המגבר ותיתן לרמקול תחום תדר רחב מידי - שרפת את הרמקול בעניין של שניות (במקרים מסויימים).

הגישה היותר פרקטית - רמקול בד"כ יגיע לניצול מלא של יכולת התנועה שלו כבר כאשר יסופק לו שליש מההספק שהוא מוצהר לעמוד בו. (לסאב וופרים גדולים וחזקים - מומלץ לקחת מרווח בטחון ולספק להם לפחות 50 אחוז מההספק שהם מוצהרים לספוג).

הבעיה היא שגם כאן - מגבר חלש מידי ואתה תביא את המגבר לרוויה, אולי תשרוף אותו ואולי גם תשרוף את הרמקול בגלל אחוזי עיוות גדולים מידי הודות לכך שהמגבר מתאמץ.

אז מה הדבר הכי בטוח? לבחור במגבר שההספק המוצהר שלו יכול לתת לרמקול לפחות את ה50 אחוז מההספק המוצהר שלו.

לדעתי - רמקולים עד אזור ה80-90 וואט RMS וסאב וופר עד אזור ה250 וואט RMS אתה תגביר על המגבר הזה בצורה יחסית יפה.

הבעיה שלך תהיה ככל הנראה ברגעים השקטים - אתה תשמע היסס (ציינתי כבר שיש למגבר הזה רצפת רעש נוראית)

אתה תהנה מהמוזיקה סה"כ, אבל לאוזן מאומנת אני די בטוח שיורגשו שם בעיות כמו הפרדה לא טובה בין כלים, פירוט ועומק שכנראה יהיו מרוחים משהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...