Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Shakim

כן עשינו בדיקה לפני, דווקא אני מרוצה מהתוצאה הסופית הצליל לא צורם ויחסית ממוקד למרכז הנוסע

.lanosforce

החומר ניקנה ב 150 שקל.

http://www.elgad.co.il

הבחור ביקש שאני יברר באמת היכן אפשר לקרוא ספרות מקצועית על עבודות עם חומרים מרכובים, ועל טכניקות עבודה אם פיבר?

פורסם

אני בזמנו הזמנתי ספרים מאמזון - באנגלית כמובן על תיקון פיבר ובניית הוט-רודים

תחפש גם בתחום הספנות ובמכללות טכנולוגיות כמו למשל HIT חולון...

את אלגד אני מכיר היטב, תודה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הפיבר נדבק ישירות לפלסטיק או שצריך לעבור עליו אם איזה חומר מיוחד?

02377021-3eea-ff19.jpg

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם

פיבר באנגלית זה סיב.

החומר שאתה קורא לו פיבר גלאס הוא לא חומר - זו תרכובת חומרים.

זה סיבי זכוכית (בד שעשוי מסיבי זכוכית) שמחזקים אותה בעזרת זה שמכניסים אותה לתוך תמיסת פוליאסטר 55 שאחרי שהיא מתקשה היא בעצם הופכת לפלסטיק.

מה שנדבק לפלסטיק זה בעצם הפוליאסטר בזמן שהוא בתצורת שרף (נוזל סמיך דביק - אוי זה נשמע גרוע)

כשהוא מתקשה הוא נדבק לחלוטין לפלסטיק של המשטח עליו בנית אותו - הבעיה היא עוצמת ההידבקות.

כאשר המשטח הוא חלק - אתה תצליח להפריד את שני החלקים יחסית בקלות ועם הזמן - חום וקור יעשו את זה בשבילך.

מה שאתה צריך לעשות (בכל פעולה של הדבקה בעצם - לא משנה מה) זה לדאוג שפני השטח יהיו מחוספסים!

שיוף של המשולשים בעזרת נייר לטש גס היה עושה יופי של עבודת הכנה, לא היה מזיק לעטוף עם הפיבר את כל המשולש גם כלפי הצד האחורי שלו.

טיפ נוסף קטן הוא לעשות כמה חורים קטנים במשולש ולדאוג שהפוליאוריטן ינזל לתוכם ויתפס בהם.

בצורה כזו אתה מקבל חוזק מבני שהוא הדבר הכי קרוב לתהליך הלחמה של שני משטחי פלסטיק אחד לשני - אי אפשר לעשות הלחמה עם פיבר לכן זה הדבר הכי קרוב.

שיטה אחרת לעשות עבודות שכאלו היא יציקת ABS בעזרת אקדח דבק ABS ומקלות ABS - אבל לקנות חומרים כאלו אפשר בדרך כלל רק בכמות תעשייתית ולעבודות כל כך קטנות זה פשוט לא משתלם.

אהבתי את הרעיון של שימוש בעיסת פיבר, אני צריך לבדוק את העניין לעבודות עתידיות שאני אולי אצרה לעשות בשביל להפיג שעמום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

העיסת פיבר, זה למעשה דוראגלאס.

הוא טוה לדברים קטנטנים, או לתיקונים, לא לעבודות בסדר גודל כזה.

עדיף היא להשתמש בפיברגלאס סיבים לעבודה כזאת.

בנוסף, אחת הסיבות לגימור הלא אסטטי, הוא שימוש לא נכון בפוליארטן מוקצץ, שנועד לתת נפח וצורה, ובמקרה הנ"ל זה לא בא לידי ביטוי, אבל אפשר לתקן גם את העבודה הנל, ע"י שימוש בפיבר סיבים, עם בונדו לאחר מכו.

בנוסף, עצה קטנה:

אם הגימור הוא אינו מושלם וחלק לגמרי, הדבר האחרון שכדאי לעשות זה גימור בצע, בטח שלא מבריק ובטח לא להשתמש בלקה.

חוץ מלהבליט את כל הפגמים, זה לא מוסיף כלום ליופי, וגם שום פלסטיקה בסלון הרכב היא לא מבריקה,הכל בגימור מט.

under construction..

פורסם

בשביל לעשות גימור לרכב בצבע בתצורה של סלון הרכב יש חומרים ייעודיים כמו חברת SEM שעושה מוצרים כמו הCOLOR COAT

יש להם גם חומרים שכאלו שיוצרים גימור בטקסטורה רצוייה - לא חלק אלא דווקא יותר נותן גימור של פלסטיקה של דש-בורד.

חפשו אותם באמאזון. זה לא יקר גם.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...