Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנצי, יש מחלות יותר קשות מסקביאס, וה-50 דולר יכולים בקלות להיות 50,000 ויותר. זה נכון בארץ, בארה"ב פי כמה, ויש לרופאים האמריקאים נטיה לנפח הוצאת. הם מרויחים מזה. בארץ אנחנו עדיין לא ם, אם כי חבורת ביבי עושה הכל כדי שזה יקרה.

נתתי דוגמא לטיפול רפואי קטן, בשביל אלו שכותבים שהביקור הכי קטן אצל רופא עולה ים, וזה עוד היה ללא ביטוח.

רופאים לא מנפחים חשבונות סתם, יש אנשים שהמקצוע שלהם הוא Medical Billing.

הרופאים לא מרוויחים יותר כשהם גובים יותר. אין מערכת עמלות בבתי החולים.

יש בונוסים.

ד"א, הרופאים נמדדים ומקבלים בונוסים לפי:

זמן קצר לשחרור חולים, חולים ששוחררו וחוזרים מהווים ציון שלישי, חסכון בבדיקות וכד'.

זה הידע האישי שלי אחרי שלוש שנים בזוגיות עם רופאה בבית חולים.

haters will hate

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנצי. סיפורים. חפש קצת על שערוריות רפואיות, רופאים ובתי חולים שעשו יד אחת וביצעו פולות מיותרות בהיקף גדול כדי להרויח מיליונים. וני לא מדבר על בדיקת דם, אני מדבר על ניתוחי לב פתוח ודברים בהיקף הזה. או הפניות מרופא לרופא כך שפרוצדורה של $300 מגיעה לכמה עשרות אלפים, כיון שמפנים את החולה לבית החולים הפרטי האונברסיטאי - ולא רק זאת, במקום לבצע את הפעולה במרחק יריקה מביתו שולחים אותו 200 מייל.

דע לך שהרפואה האמריקאית חולה קשות, שלא לדבר על כך שהשחיתות בארה"ב (לא דווקא ברפואה) עצומה. פשוט היא בחסות החוק. קוראים לזה lobbying.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוב המשפחה הקרובה של אשתי עוסקים ברפואת חירום ונשימה בארה"ב. אנקדוטה מהם, היא שלכל מי שמגיע למיון נותנים חמצן.

זה לא מזיק הרי, ואפשר לחייב על זה משהו כמו 80 דולר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ספריאל אתה מציג צד אחד של המטבע. אני אגב מסכים עם לא מעט ממנו - אכן לחיות בארה"ב ללא ביטוח בריאות זה מפחיד, ואם חלילה קרה משהו רע ועקב מחלה רצינית אתה מאבד את מקום העבודה (ואת הביטוח שלו), אפשר להגיע לפשיטת רגל ומשם הדרך מטה תלולה והנחיתה (שלא לומר התרסקות) כואבת.

אבל כאמור - צד אחד...

הצד השני, המקצועיות, השירות, האבחון, הטיפול - כל הדברים בהם בתי"ח פרטיים בארה"ב יהיו טובים לאין שיעור מאלו בארץ. משום מה לא מוצג בהודעות שלך. האם אתה סבור שהרמה באמת זהה, או אפילו לטובת ישראל?

סיפור אישי:

לחבר קרוב התגלתה מחלת לב נדירה בעת השירות הצבאי (לא רשרוש בלב).

בארץ, נאמר לו שהוא לנצח יצטרך לאכול כדורים, להמנע לחלוטין מפעילות גופנית, ועוד כל מיני דברים שלא נעים לשמוע. לא ממש ידעו איך 'לאכול' את זה.

היגר לארה"ב, כעת מדברים איתו על דרכים להחלמה מלאה...

לא מדובר בבחור טיפש (למען האמת הוא גאון אבל לא משנה), כך שזה לא איזה מר בחור שמישהו האכיל בסיפורי אלף לילה ולילה - את המידע הזה קיבלתי ממנו אחרי שהוא חפר את הנושאים שהציגו לו שם מלמעלה למטה, והיה בהלם מוחלט.

חבר אחר שהיגר אומר דברים דומים מנק' המבט של לידה וטיפול בקטנטנים: לטענתו יש הבדל של שמים וארץ בין מה שהולך בארץ לשם. שם *הרבה* יותר יקר, אבל הרבה הרבה יותר מקצועי. הוא מעדיף את האלטרנטיבה האמריקאית בלי למצמץ לרגע, לדבריו.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא חושב שמישהו טוען שבארה"ב לא טוב, אלא שיש כל מיני דברים שפה עובדים טוב לא פחות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אור, למזלי אין לי ניסיון אישי, אבל אין לי כל ספק שיש בארה"ב הרבה מוסדות רפואיים מעולים שתקבל בהם את הטיפול הטוב ביותר עלי אדמות. השאלה היא באיזה מחיר.

לגבי חברך - צריך לדעת באיזה מחלה מדובר, מתי אובחנה בארץ ומתי טופלה בארה"ב. סה"כ למעט דברים סופר נדירים תקבל בארץ טיפול שאינו נחות מהאמריקאי. אבל תנאי המלון יהיו הרבה פחות טובים.

קוריוז קטן מהמשפחה המורחבת: אחד מקרוביו ומכרו של השפן (אם מישהו זוכר את פו הדב. המשפחה של אשתי היא כזו - מיליון קרובים, אבל רק מעטים יודעים מה הקרבה המדוייקת) בילה שנה בארה"ב, במהלכה אושפז לבירור של איזה כאבים כאלה או אחרים. כאשר חזר ארצה המשפחה פנתה לבית החולים כדי לקבל את תוצאות הבירור. בדואר חוזר התקבלה חבילה יפה של חשבונות, אבל אף תוצאה של בדיקה כלשהי.

והערה קטנה - אין "רשרוש בלב" אלא "אוושה". וזו לא מחלה אלא משהו שהרופא שומע באמצעות הסטתוסקופ, לפעמים מעיד על מחלה ולפעמים לא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סה"כ למעט דברים סופר נדירים תקבל בארץ טיפול שאינו נחות מהאמריקאי.

אתה טועה. במחלות כרוניות/קשות נפוצות, הטיפול האמריקאי יותר טוב. יותר חדיש. יותר פתוחים.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הויכוח הנוכחי פה מזכיר לי את השאלה איפה עדיף לחיות, בדנמרק או בניגריה.

אם אתה עשיר בצורה קיצונית, עדיף לך ניגריה, עם כל השחיתות אתה יכול לעשות מה שבא שלך. בדנמרק ימסו לך את התחת ולא תזכה ליותר מדי פריווילגיות וחסינות מהחוק.

אם אתה לא כזה עשיר, עדיף דנמרק, בה התנאים לכולם יותר טובים בממוצע (והחציון).

נכון, למי שמסודר, ארה"ב נהדרת. אבל רוב האנשים לא מסודרים.

הח"מ מסודר ונותח בארה"ב ע"י אחד הרופאים הטובים בעולם בתחומו בבית חולים מוביל, אבל יודע שלרוב האנשים אין ולא תהיה גישה לכזה טיפול רפואי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ניטש, נראה לי שאתה מגזים. כתבת שרוב האנשים לא מסודרים - אולי זה המצב בארץ

בארה"ב רוב האנשים כן מסודרים, יותר מזה, כל האנשים העובדים מסודרים (כן, אפילו זה שאוסף את הזבל) בניגוד לארץ שחוץ מאוליגרכים, עוכרי דין ועבדי היי-טק רוב האוכלוסיה לא גומרת את החודש.

פורסם

יש לא מעט מקומות עבודה שלא נותנים ביטוח רפואי ראוי, או לא מסבסדים אותו כמו שצריך. היעדר רשתות הבטחון החברתיות מוביל לכך שהרבה יותר אנשים רחוקים מרחק קטסטרופה אחת מלהיות הומלסים. חייתי בארה"ב וחייתי גם במדינות בהן זה לא ככה. רואים את ההבדל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שזו קצת הגזמה לומר שכל מי שעובד ולו בעבודה בשכר מינימום בארה"ב מסודר. לא שבישראל תענוג גדול אבל לא צריכים להגזים כדי להביע את הנקודה הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ניטש, נראה לי שאתה מגזים. כתבת שרוב האנשים לא מסודרים - אולי זה המצב בארץ

בארה"ב רוב האנשים כן מסודרים, יותר מזה, כל האנשים העובדים מסודרים (כן, אפילו זה שאוסף את הזבל) בניגוד לארץ שחוץ מאוליגרכים, עוכרי דין ועבדי היי-טק רוב האוכלוסיה לא גומרת את החודש.

40 מיליון אמריקאים מקבלים תלושי מזון. בעיר גדולה בארצות הברית צריך להרוויח 50,000$ בשנה לפני מס רק כדי לשרוד.

אתה טועה. במחלות כרוניות/קשות נפוצות, הטיפול האמריקאי יותר טוב. יותר חדיש. יותר פתוחים.

בתנאי שאתה גבר לבן נוצרי פרוטסטנטי מעמד בינוני ומעלה עם ביטוח בריאות טוב. אם לא, תתייבש בתור במרפאות Medicare.

פורסם

ארקו - ברור שיש הרבה מה לשפר במערכת שלנו, שסובלת מתת תקצוב וחסור בכח אדם. אבל באותה מידה אין שום סיבה לעשות אידיליזציה של המערכת האמריקאית, וגם לא של המערכות האירופיות. כתבתי לפני כמה עמודים, ואני חוזר: לא כל בית חולים בארה"ב הוא Mayo clinic, ולא כל אוניברסיטה היא הרוורד. יש שם לא מעט מוסדות באיכות למטה מבינונית, גם בקנה מידה שלנו. קצת פרופורציות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
40 מיליון אמריקאים מקבלים תלושי מזון. בעיר גדולה בארצות הברית צריך להרוויח 50,000$ בשנה לפני מס רק כדי לשרוד.

בתנאי שאתה גבר לבן נוצרי פרוטסטנטי מעמד בינוני ומעלה עם ביטוח בריאות טוב. אם לא, תתייבש בתור במרפאות Medicare.

אוקיי, אולי זה קצת ניטפיקינג מצידי אבל 40 מיליון זה שביעית מהאוכלוסיה, עדיין לא רוב :p

לגבי זה שצריך להרוויח 50000 בשנה - שוב, זה לא כזה בשמיים (נחזור לאיש הזבל מהדוגמה - משכורת ממוצעת 37000$, יותר מעשרת אלפים שקל לחודש ולא מדובר במשרה מלאה, אפילו לא קרוב לכך)

כמו שאמרתי קודם- מי שמוכן לעבוד (אוקיי, תוסיף לכך שיהיו לו גם רוב הגפיים במצב עבודה תקין) לא יגיע לפת לחם.

מה זה אומר בהקשר של נושא השרשיר? לא יותר מידי, אני לא שקלתי מעולם לרדת ואני לא חושב שבארה"ב הכל וורוד אז בסופו של דבר נראה לי שעל הרוב אנחנו מסכימים (יש דברים טובים יותר וטובים פחות, קשה עד בלתי אפשרי לעשות שקלול של הכל, מה שבטוח גם שם וגם פה עדיף על פני סוריה לדוגמה :p)

פורסם (נערך)
רוב המשפחה הקרובה של אשתי עוסקים ברפואת חירום ונשימה בארה"ב. אנקדוטה מהם, היא שלכל מי שמגיע למיון נותנים חמצן.

זה לא מזיק הרי, ואפשר לחייב על זה משהו כמו 80 דולר.

אנקטודות זה אחלה, אני לא מבין כלום במערכת הבריאות האמריקאית אבל אם אתה רוצה אנקטודות כדי להביע טענה אז גם אני יכול. שאבא שלי היה עם אירוע לב ובעיות נשימה וחיכינו בתור לפקידה במיון (לא למענה רפואי, רק לרישום כמובן, שלא יובן שאיש רפואה בכלל אמור לסווג את האנשים לפי דחיפות) ,ביקשנו שוב ושוב בלון חמצן ומשקפיים ושנחבר אפילו לבד. סורבנו ועד שלא נכנסו בסוף לתוך המיון והתחלתי לצלם ולהקליט (כי אם צועקים אז זורקים אותך החוצה, שזה מובן בימינו) אז מיד הביאו לי משקפיים שאחבר אותו לבד. (אם כבר אנקדוטה, באותו יום לקח מהגעה למיון שעתיים וחצי עד בדיקת אחות ושלוש ורבע שעות עד בדיקת רופא ומשם ישירות לטיפול נמרץ)

כנראה שלא הכל דבש פה או שם, אנקטודות זה נחמד אבל אני בטוח שיש השוואות יותר אמפיריות. הכוונה היא לא רק לניטש אלא בכלל לדיון, אם יש השוואה אמיתית בין מערכות הבריאות (עלות, תמותה, הבראה) אז אחלה, אם כל אחד מביא מפה ומשם...

עריכה אחרונה על ידי הספגטי המעופף
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...