Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום (שישי) חבר שלי חנה ברחוב צידי ליד הים בחנייה שנראית לגיטימית לגמרי, אך כשחזר לאוטו גילה קנס מהעירייה בסך 165 שקלים.

צבע המדרכה היה אפור ולא היה שום שלט לפני שאוסר על החנייה. לאחר חיפוש גילינו שלט שמורה שאסורה החנייה בשעות מסוימוות בימים ו' ו-ש' בין שעות מסויימות, אך שלט זה הוצב במרחק רב מאיזור החנייה ואחריה ברחוב (הרחוב הוא חד סטרי), כלומר - בכניסתו לרחוב לא יכל הבחור לראות את השלט.

לא הגיוני שתוקפם של שלטים חל על המסלול שבא לפניהם. זה כמו שיתנו קנס מהירות לאדם שנסע 50 בעיר במקום ש-100 מטר אחריו יש שלט שמורה שמותר לנסוע 30 בלבד.

להלן שתי שתמונות ושרטוט של המקרה.

הרכב הוא המיצובישי אאוטלנדר, בסרטוט בכחול מצויר מיקום השלט ובאדום מיקום החנייה.

53038569.jpg

בתמונה רואים את צבע המדרכה שבה חנה הרכב.

61079720.jpg

בתמונה רואים שלפני מיקום החנייה אין כל שלט המורה על האיסור.

47073497.jpg

התמונה של השלט בהמשך נמחקה מסיבה לא ברורה אבל הוא כ-50 מטר בהמשך הרחוב.

מיותר לציין שכל האנשים בשורה קיבלו את הדוח ואפילו האנשים הנראים בתחילת הרחוב שלא יכלו אפילו לדמיין שיופיע השלט בהמשך הדרך.

אשמח לדעתכם הכנה,

תודה מראש.

פורסם

כתבת שהרחוב הוא חד סטרי.

זאת אומרת שאם החבר נכנס מהכיוון הנכון הוא צריך לראות את השלט (תמרור) לא?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
כתבת שהרחוב הוא חד סטרי.

זאת אומרת שאם החבר נכנס מהכיוון הנכון הוא צריך לראות את השלט (תמרור) לא?

אהלן,

הבחור נכנס מהכיווון הנכון ע"פ החץ השחור בשרטוט (כמו כל שאר האנשים).

מיד לאחר השלט האוסר על החנייה (לאחר הצומת יש שלט של אין כניסה - לאחר המפגש עם רחוב חבצלת השרון).

פורסם

לפי התיאור שלך, הרחוב חצי חד סיטרי מכיוון הים מזרחה וחלקו חד סיטרי לכיוון הים

אם אין תמרור מכיוון הים קשה להסביר על סמך מה ניתן הדו"ח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מדוע אתה מיתמם? אתם חונים בניגוד לחוק. אתם חונים בצדו השמאלי של רחוב דו סטרי. ברור שהתמרור נמצא לפניכם ואתם יכולים לראות רק את הגב שלו. לו הייתם מגיעים מכיוון רחוב חבצלת השרון ופונים מערבה לנילי, הייתם רואים את התמרור מולכם.

ארז רונן

פורסם

ארז סלח לי אתה מניח הנחה כי מדובר בכביש דו סיטרי כאשר הבחור טוען חד סיטרי ממערב למזרח עד לחבצלת השרון , חבצלת השרון חד סיטרי לכיון מדרום לצפון , שוב בניגוד למה שאתה כותב , ונילי עד לחבצלת השרון חד סיטרי ממזרח למערב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ארז סלח לי אתה מניח הנחה כי מדובר בכביש דו סיטרי כאשר הבחור טוען חד סיטרי ממערב למזרח עד לחבצלת השרון , חבצלת השרון חד סיטרי לכיון מדרום לצפון , שוב בניגוד למה שאתה כותב , ונילי עד לחבצלת השרון חד סיטרי ממזרח למערב.

טעות שלי לגבי כיוון הנסיעה בחבצלת השרון. (התכוונתי רגלי... :oops: )

עדיין לפי מפות YMAP, רחוב נילי, בקטע מצומת חבצלת השרון לרמת ים, דו סטרי. המשמעות שהבחור נסע ברחוב רמת ים מדרום לצפון, נכנס לרחוב נילי ממערב למזרח וחנה בצידו הצפוני של רחוב נילי. מאחר ונילי דו סטרי בקטע הזה, התמרור מוצב "הפוך" לגביו.

שתי עבירות לדעתי. האחת, נסיעה וחנייה כנגד כיוון התנועה והשנייה הדו"ח שקיבל.

ארז רונן

פורסם

ארז אמרתי לך את הכדור הכחול לא לקחת:lol:

הבחור טוען שחנה ברחוב חד סיטרי ולא בדו סיטרי!!

ואם דו סיטרי לשיטתך אז שלט האוסר חניה צריך שיהיה בתחילת הרחוב בפינה שמגיעים מרמת ים

כמובן אן הכביש דו סיטרי אז כל הצפוניים זכאים ל דו"ח על חניה בצד הלא נכון של הכביש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ארז אמרתי לך את הכדור הכחול לא לקחת:lol:

1. הבחור טוען שחנה ברחוב חד סיטרי ולא בדו סיטרי!!

2. ואם דו סיטרי לשיטתך אז שלט האוסר חניה צריך שיהיה בתחילת הרחוב בפינה שמגיעים מרמת ים

3. כמובן אם הכביש דו סיטרי אז כל הצפוניים זכאים ל דו"ח על חניה בצד הלא נכון של הכביש

1. זה שהבחור טוען לא אומר שזה נכון.

2. אני מניח שאין שלט איסור חנייה לרכבים המגיעים מכיוון רמת ים מאחר ונהוג לאפשר חנייה לדיירי הרחוב רק בצד אחד של בדרך ובצד השני לנהגים מזדמנים.

3. נכון אבל... פקח אינו שוטר. למזלם של החונים כנגד כיוון הנסיעה את הדו"ח כתב פקח ולא שוטר, אחרת היו חוטפים שני דוחות.

במפה שצרף הבחור הוא סימן את מיקום החנייה ואת מיקום התמרור. הוא רק לא ציין שהתמרור פונה לנוסעים ממזרח למערב.

רוצה לדבר שוב על עניין הכדורים?... :-)

ארז רונן

פורסם

אהלן,

רק להבהיר כמה דברים.. הרחוב אכן דו-סטרי, טעיתי. אך לא ראינו את גבו של השלט אלא את פניו לפנינו.

המכתב נשלח לעירייה ביחד עם מספר אנשים שקבלו את הדוח על לא עוול בכפם.

אעדכן בהמשך.

תודה לכולם.

נ.ב. זה שהכביש דו סטרי לא אומר שאסור לחנות בצידו השמאלי, עובדה שהשלט היה עם הפנים אלינו ולא לכיוון השני בצד שמאל ו2 המכוניות היחידות שהיו עם תו חנייה אזורי (וחנו לאותו כיוון בדיוק כמונו) לא קיבלו את הדוח.

פורסם
אהלן,

רק להבהיר כמה דברים.. הרחוב אכן דו-סטרי, טעיתי. אך לא ראינו את גבו של השלט אלא את פניו לפנינו.

המכתב נשלח לעירייה ביחד עם מספר אנשים שקבלו את הדוח על לא עוול בכפם.

אעדכן בהמשך.

תודה לכולם.

נ.ב. זה שהכביש דו סטרי לא אומר שאסור לחנות בצידו השמאלי, עובדה שהשלט היה עם הפנים אלינו ולא לכיוון השני בצד שמאל ו2 המכוניות היחידות שהיו עם תו חנייה אזורי (וחנו לאותו כיוון בדיוק כמונו) לא קיבלו את הדוח.

אל תתבלבל.

זה שזה כביש דו סטרי אומר שאסור לחנות בצידו השמאלי. העובדה שהשלט היה מסובב מוכיחה רק שאלמוני סיבב אותו אך הזה לא רלוונטי לעניין שלכם.

שתי המכוניות שהיו עם תו חנייה אזורי לא קבלו דו"ח מאחר וזה לא עניין של העיריה אלא עניין של המשטרה.

אני מאחל לכם בהצלחה אבל אני מסופק מאחר ויש עוול בכפם.

ארז רונן

פורסם
אל תתבלבל.

זה שזה כביש דו סטרי אומר שאסור לחנות בצידו השמאלי. העובדה שהשלט היה מסובב מוכיחה רק שאלמוני סיבב אותו אך הזה לא רלוונטי לעניין שלכם.

שתי המכוניות שהיו עם תו חנייה אזורי לא קבלו דו"ח מאחר וזה לא עניין של העיריה אלא עניין של המשטרה.

אני מאחל לכם בהצלחה אבל אני מסופק מאחר ויש עוול בכפם.

אני דווקא חושב שאם זהו המצב (אלמוני סיבב את השלט) זה כן רלוונטי למקרה שלנו כי גם אם נניח היינו באים מכיוון מזרח למערב, לא יכל הנהג לראות את השלט האוסר על החנייה.

אני יכול רק לשער שרוב התנועה באה מכיוון הים, אנשים עושים חונים בצד שמאל (עבירה על חוק שלא הייתי מודע אליו, אגב) ובעצם מגבילים חניות של הגרים במקום בעקבות זאת אחד הדיירים סובב את השלט לכיוון שבו נראה שבאמת ישפיע על החונים בצידו השמאלי. כל זה בהנחה שאתה צודק ואכן השלט סובב (ולא הייתה כאן טעות מהותית בהצבת השלט)..

בכל מקרה ארז, הפריע לי שיצאת מנקודת הנחה שאני "מיתמם", מקטין ראש ומסתיר בכוונה פרטים (כמו שהשלט היה הפוך ולא יכלנו לראות אותו) מה שלא היה בפועל..

אכן חידשת לי בנושא של חנייה בצד שמאל, אך אין צורך בתוקפניות בתגובה.

בכל מקרה תודה על התגובות.

פורסם
אני דווקא חושב שאם זהו המצב (אלמוני סיבב את השלט) זה כן רלוונטי למקרה שלנו כי גם אם נניח היינו באים מכיוון מזרח למערב, לא יכל הנהג לראות את השלט האוסר על החנייה.

אני יכול רק לשער שרוב התנועה באה מכיוון הים, אנשים עושים חונים בצד שמאל (עבירה על חוק שלא הייתי מודע אליו, אגב) ובעצם מגבילים חניות של הגרים במקום בעקבות זאת אחד הדיירים סובב את השלט לכיוון שבו נראה שבאמת ישפיע על החונים בצידו השמאלי. כל זה בהנחה שאתה צודק ואכן השלט סובב (ולא הייתה כאן טעות מהותית בהצבת השלט)..

בכל מקרה ארז, הפריע לי שיצאת מנקודת הנחה שאני "מיתמם", מקטין ראש ומסתיר בכוונה פרטים (כמו שהשלט היה הפוך ולא יכלנו לראות אותו) מה שלא היה בפועל..

אכן חידשת לי בנושא של חנייה בצד שמאל, אך אין צורך בתוקפניות בתגובה.

בכל מקרה תודה על התגובות.

לו הייתי כותב "מדוע אתה משקר", היה בזה אקט של תוקפנות אבל לאחר שהצצתי בפרופיל שלך וראיתי את גילך והנחתי שיש לך רישיון נהיגה מספר שנים וכבעל רישיון נהיגה אתה מכיר את חוקי התנועה הכרות סבירה, בחרתי במילה "מיתמם". הרי לא יכולתי לדעת שבטעות חשבת שכביש דו סטרי, הוא בטעות חד סטרי, שאינך יודע שאסור לחנות כנגד כיוון התנועה (תחשוב רגע, כדי לחנות, אתה נוסע כנגד כיוון התנועה) וגם את התמרור, שיש לו חשיבות מהותית בסיפור הזה, לא טרחת לצלם.

אני דווקא חושב ש"התנהגתי בהתאם..."

נ.ב.

רק אם הייתם באים ממזרח למערב, זה היה רלוונטי. אז גם הייתה דרך להחלץ מהדו"ח.

ארז רונן

פורסם

אם חניתם בצד שמאל של הרחוב (בקטע הדו סטרי שלו), אין הרבה מה לעשות, בלי קשר לשאלה האם טרחתם להסתובב ולחנות בכיוון הנכון או לא.

ולמה, כי העיריה לא יכולה להציב תמרורי חניה כל 2 מטרים עבור אותם נהגים שנכנסים לרחוב בצד אחד, אבל חונים בצידו השני ולא עוברים דרך התמרורים המוצבים כחוק בצומת.

זה אומנם מצב מעצבן שבו גם אם לא ביצעת שום עבירה כדי להגיע למקום חניה מסויים, אין לך דרך לדעת אם מותר או אסור לחנות שם.

הפתרון היחיד הוא שמי שחונה בצד הנגדי לכיוון הנסיעה שלו, צריך הלתכבד ולצעוד לצומת הקרוב כדי לבחון האם מוצבים תמרורי חניה לרוונטים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי Blacko,

קרה לי מקרה דומה לפני שבוע- תוכל בבקשה לשלוח לי בהודעה פרטית את המייל שלך? אשמח לעוד פרטים כדי לדעת איך נכון לפעול.

תודה רבה

• תוכן חדש...