Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא חושב שזה טוב שמחמירים בנושא זיהום האויר. כל נסיעה אני רואה מכוניות ישנות שפולטות עשן שחור.

בסוף זה האויר שכולנו נושמים.

ובאיזה רכב אתה נוסע?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Don't Shoot, אתה טועה ומטעה. מנועי שתי פעימות נמצאים כיום רק באופנועי שטח קלים וקטנועי 50 סמ"ק ישנים. מנוע שתי פעימות כמובן מזהם יותר מכיוון שהוא שורף בנוסף לדלק גם שמן, ומכיוון שאין בו שסתומים שיאפשרו שריפה מלאה של התערובת.

אך הרוב המוחלט של הכלים הדו-גלגליים שנושאים בכבישינו מצוידים במנועי 4 פעימות, בעלי אופן פעולה זהה לזה שבמכוניות.

כמו שאמרתי... לא הבנתי את ההסבר המדעי שלהם לעומקו - אבל הניסוי בוצע באופנועים של שנות ה80, ה90 וה2000 ולמרות שניכרת ירידה בכמות המזהמים באופנועים החדישים יותר הניסוי הוכיח עדיין זיהום משמעותית יותר ניכר מרכבים שנסעו באותו מסלול בכל הפרמטרים.

למה שלא תראו ביוטוב את הניסוי בעצמכם ותיווכחו.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

שוב, אין פה את ההסבר המלא אבל הנה הכתבה שפורסמה לאחר התוכנית בעיתון Times:

http://latimesblogs.latimes.com/greenspace/2011/09/mythbusters-motorcycle-emissions.html

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

מה שמעניין אך הם הולכים לישם את זה, אני עם רכב ללא ממיר מהיצרן, מה יקרה אם ינסו לבדוק אותי לפי בדיקת 4 גזים ואני יבעט בבוחן הזה?

עכשיו עוד יותר אנחנו תחת חסדו של הבוחן.

פורסם

don't

פספסתאת הפואנטה.

אם לרכב לוקח בשעות הבוקר להגיע מנתניה לת"א כ 45 דקות,אופנוע יעשה את הדרך במחצית הזמן. אותו רכב יחפש אח"כ חנייה במשך זמן רב בה בשעה שהאופנוען כבר מזמן במשרד עם קפה ועיתון. כנ"לבדרך חזרה בשעות הערב. ההפרש בזמן מצטבר בין שניהם עומד על 40 דקות– שעה במינימום.כלומר, האופנוע היה במצב מונע ומזהם פחות זמן מהרכב, באופן משמעותי. תכפיל את הדוגמא (וזו רק דוגמא, ישגם דוגמאות קיצוניות בהרבה) בשבוע, בחודש, בשנה ותגלה מי מזהם יותר.

חוץ מזה, אופנועים משתמשים בפחות שמן ודלק (קידוחים מזהמים), משתמשים בפחות חומרי בנייה (ייצור פלדה זה תהליך מזהם)וכו'.

מעברלכך,

COאינו חומר מסרטן.

http://www.osh.org.il/uploadfiles/d_fridland_ziv_co.pdf

תחמוצת חנקן אינה מסרטנת:

http://old.sviva.gov.il/Enviroment/bin/en.jsp?enPage=BlankPage&enDisplay=view&enDispWhat=Object&enDispWho=Articals^l248&enZone=pollute_air

הרי געש, מטאוריטים, כוכבי שביט והגז הארקטי בסיביר פולטים חומרים מסוכנים בהרבה ואחראים לשינויי אקלים היסטוריים, הרבה לפני שכף רגלו של האדם דרכה על הפלנטה הזו, אז בוא לא נפתח פה את נושא ההתחממות הגלובלית בבקשה.

פורסם

CO2 אינו חומר רעיל, CO הינו חומר רעיל. וזה לא משנה אם הוא מסרטן או לא גם ציאניד וכדור אקדח אינם מסרטנים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

CO (פחמן חד חמצני) תופס את מקומו של החמצן על כדוריות הדם האדומות בחוזק של פי 240 יותר מחמצן. כלומר אם תהיה בחדר אטום שבו כמות החמצן והפחמן החד חמצני תהיה מחולקת לחצי למרות שיהיה מספיק חמצן בחדר בשביל לקיים אותך אתה עדיין תיחנק למוות במהירות.

אתה צודק, אנחנו לא נמות מסרטן אחרי שנים של סבל - נמות מהר מאוד מCO ע"י היחנקות - שכנעת אותי! אני בוחר באופנוע :wink:

ולגבי משך זמן הנסיעה. אם ניקח רק את הנתון של הפחמן החד חמצני, שאני מזכיר, נפלט ב8065% יותר מאופנוע מאשר רכב שזה אומר בשפה פשוטה שהאופנוע פולט את החומר פי 80 יותר מאשר שהוא נפלט מהרכב. כלומר אם בשבוע שלך האופנוע נוסע קילומטראז' של 1/80 מכמות הנסיעה של רכב - רק אז! השתווית (לא התעלית, רק השווית) לרמת הזיהום של הרכב (בהיבט החומר הרעיל הספציפי הזה). אם תבדוק אולי בשאיפה אופטימית האופנוע שלך יסע על הכביש עשירית מהזמן שהרכב שלי נוסע, בחיים לא 1/80 אז לא, לא פספסתי נקודה, לא נראה לי....

כדי לפשט לך את זה עוד יותר אני אבחר בנוסחה מתמטית פשוטה.

הרכב שלי עושה בשנה בממוצע 15,000 ק"מ - חלקי שמונים זה יוצא 187.5

כלומר רק אם האופנוע שלך עושה פחות מ187.5 ק"מ לשנה אז אתה יכול לבוא ולומר שהאופנוע שלך פחות מזהם.

קשה להתווכח עם המדע, תשאל את הוותיקן - הם מנסים לעשות את זה שנים!

פורסם

גם כשמתקנים אותך לגבי מסרטן \ לא מסרטן, אתה ישר קופץ.

את השפעת ה CO אתה תרגיש במקום סגור ולא מאוורר. אתה בטח שלא מריח אותו

כשאתה נמצא מאחורי משאית מזהמת. אני פשוט מתייחס למה שכתבת בהודעות הקודמות שלך.

יודע מה, שיהיה לך בילוי נעים בטסט הבא, כשיכניסו לך את הפרוב לאחוריים של האוטו.

את הפרוב השני אנחנו כבר נקבל בחשבון הבנק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מספיק עם כל הבולשיט המדעי הזה! :-)

מישהו יודע איפה מוצאים את התקנים החדשים שצריך לעמוד בהם עכשיו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תגיע לטסט תדע...

(זה לא כאילו שאם היינו אומרים לך עכשיו, היית הולך לבצע בדיקת 4 גזים לפני הטסט לראות אם תעבור. למרות שכן מעניין להשוות את זה לתוצאות של הטסט האחרון.)

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

האם רכב שהזיהום שלו בבדיקה היה 0.01-0.02% צריך "לדאוג" לבדיקה הבאה? האם כל השיטה משתנה ?

האם גם נתון הלמדה מצטמצם ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
מה שמעניין אך הם הולכים לישם את זה, אני עם רכב ללא ממיר מהיצרן, מה יקרה אם ינסו לבדוק אותי לפי בדיקת 4 גזים ואני יבעט בבוחן הזה?

עכשיו עוד יותר אנחנו תחת חסדו של הבוחן.

אני מניח שיש נתוני יצרן לרכב כמו שלך, שאתה טוען שבא ללא ממיר. הרכב צריך לעמוד בנתונים האלה (כאילו שהוא חדש ולא בן 17-19 ). יכול להיות שבמקרה הפרטי שלך דווקא הרווחת, כי כנראה נתוני היצרן שאתה צריך לעמוד בהם גבוהים יחסית לרכב עם ממיר.

בכל מקרה- נצטרך כולנו לעמוד ב-4 גזים, ממיר או לא ממיר. אנשים הולכים לאכול צינור , שיוציא להם את החשק מוויכוחים תיאורטיים על אופנועים ואיכות הסביבה. פשוט מאד: ישראלים לא זזים כשהגרזן באוויר. הם רק צועקים אחרי שהוא נוחת להם על הראש.

ואגב- אם תבעט בבוחן כנראה תסיים במעצר, לא לפני שכל צוות המכון יסיים לבעוט בך חזרה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

כבר נמאס מכל הגזירות האלה פשוט לא רוצים את המכוניות שלנו על הכביש! ממזמן כבר הבנתי את זה, כבר שנים שבכל מכון טסט חופרים לי באותו ולא מוצאים כלום לפעמים מכשילים סתם, אני עובד במוסך ואני מטפל ברכב שלי בצורה הכי טובה שיכולה להיות. שהתחילה הגריטה אפילו זכיתי למכתב ממשרד הרישוי שהרכב שלי נמצא מתאים, כל פעם מוסיפים גזירות ועוקצים את הקטנים הרי רוב האנשים שמחזיקים רכבים כאלה לא יכולים להרשות לעצמם רכב יותר טוב, ויש את אלה שפשוט לא רוצים להחליף רכב אני משתייך אליהם.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

בכל העולם קיימת שיטת המקל והגזר ואילו בארץ המוח היהודי ממציא לנו פטנטים, שיטת המקל והמקל הגדול יותר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...