Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לנו רכב סיאט לאון שנת 2002, נפח 1600 סמ"ק, עשה עד עכשיו 130000 ק"מ, גיר ידני (אם זה משנה).

השאלה כל כמה זמן/קילומטרים חייבים להחליף חגורת טיימינג לרכב, ובסביבות כמה עולה הטיפול במוסך מורשה (כולל חלפים ועבודה) ?

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם

מוסך צ׳מפיון שוחט בטיימינג כמו בכל טיפול אחר בערך..

לרכב פאסאט שנת 99 עבור טיימינג+משאבת מים חדשה וטיפול (פילטרים,שמנים וכרגיל..) דרשו באיזור ה5.

הרצועה של הטיימינג עצמה עולה גרושים- 300 שח אבל להגיע אליה זה חתיכת עבודה ובגלל זה המחיר.

לא יודע אם בדיוק זה המחיר שתקבל על הליאון אבל לא נראלי יש הבדל משמעותי..

משאבת מים בד״כ מחליפים גם כי זה ״על הדרך״ ולא רצוי לפתוח הכול במקרה של משאבת מים שגם כן עולה לא הרבה.

• ספונסר פורום
פורסם

במקום סתם להעלות ספקולציות לגבי המחיר פנה אל אבי וייזל ממרכז שירות פליקס בת"א.

אחרי שתתן לו מספר רכב אני בטוח שהוא ישמח לעזור לך עם הצעת מחיר והסבר לגבי שגרת הטיפולים ברכבך.

פורסם

אאל"ט, טיימינג לרכב זה צריך להעשות כל 90000 ק"מ או 3 שנים - הקודם מביניהם.

מציע לך לקבל הצעות מחיר גם ממוסכים שאינם מוסכי יבואן. מניח שתוכל לחסוך כמה שקלים (ע"ע מוסך רון).

alfa 156 2.5.

פורסם
שלום,

יש לנו רכב סיאט לאון שנת 2002, נפח 1600 סמ"ק, עשה עד עכשיו 130000 ק"מ, גיר ידני (אם זה משנה).

השאלה כל כמה זמן/קילומטרים חייבים להחליף חגורת טיימינג לרכב, ובסביבות כמה עולה הטיפול במוסך מורשה (כולל חלפים ועבודה) ?

שלום רב,

על פי הוראות היצרן, במנועי בנזין תוחלף החגורה בין 120,000 ק"מ לבין 180,000 ק"מ, כאשר בכל 30,000 ק"מ יש לבצע בדיקה.

היות וכך, אם הגיע מועד טיפול הבקרה השנתי שלך, (15,000 ק"מ או שנה, כל הקודם!), אני מציע לך לקבוע פגישה עם יועץ שירות.

בברכה,

אבי וייזל, סמנכ"ל קבוצת פליקס

פורסם

תודה לכל העונים אבל עכשיו אני באמת מבולבל, כי אם להחליף כל 90 אלף אז הטיפול הבא אמור להיות ב- 180,000 אז אפשר לנסוע עוד 50,000 בלי לדאוג, ואם להחליף בין 120,000 לבין 180,000 אז זה הזמן להחליף, כי כשקניתי את הרכב היה ב- 110,000 ולא הצלחנו להשיג את הבעלים הקודמים כדי לשאול מתי עשו טיימינג לאחרונה, או אם בכלל עשו והרכב עכשיו ב-130,000. השאלה היא - בד"כ מתי עושים טיימינג לרכב הזה במוסך מורשה שהוא לא מוסך צ'מפיונס? כלומר במציאות - ולא לפי הספר.

וכששאלתי על המחיר התכוונתי למוסך מורשה שהוא לא מוסך החברה, למישהו יש מושג ?

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם

למה אתה מתבלבל?

קיבלת ממני מידע מוסמך לגבי מועדי החלפת חגורת טיימינג. כל מידע אחר הוא בגדר שמועה.

מנין לך שאתה צריך להחליף חגורת טיימינג?! זה יתברר בבדיקה במהלך טיפול בקרה שנתי.

פורסם

מומלץ לטפל במוסכים מתמחים כגון "מוסך רון" ברחוב המסגר בתל אביב, פער המחירים משמעותי.

הרכב לא באחריות, אין סיבה לטפל במורשה יבואן ולשלם מחירים גבוהים.

פורסם

קבלת תשובה מוסמכת מאחד ממוסכי היבואן המובילים (לפי מה שלי נראה - העלו מתישהו את מרווחי הק"מ בין ההחלפות ואין יותר הגבלת זמן).

גם במוסך שאינו מורשה יבואן אמורים לפעול לפי אותו מרווח זמנים (אם כי רצוי אז לברר את טיב החלקים המוחלפים - מקורי / תחליפי).

עריכה - שאלה בבקשה לנציג פליקס - האם הוראה זו (החלפת חגורת טיימינג) חלה על כל מנועי הבנזין של הקונצרן ?

מאיזו שנת ייצור (אם זה משנה) ? אילו דגמי מנוע (כל הדגמים ?) ?

alfa 156 2.5.

פורסם
למה אתה מתבלבל?

קיבלת ממני מידע מוסמך לגבי מועדי החלפת חגורת טיימינג. כל מידע אחר הוא בגדר שמועה.

מנין לך שאתה צריך להחליף חגורת טיימינג?! זה יתברר בבדיקה במהלך טיפול בקרה שנתי.

התבלבלתי כי קיבלתי שתי תשובות שונות בתגובות, ולא ידעתי שאתה מטעם צ'מפיונס.

אז "טיפול בקרה שנתי" עושים רק במוסך החברה ? כי אני מטפל במוסך מורשה שמתמחה ברכבים אלה ואמרו לי שאי-אפשר להבדיל בין חגורת טיימינג חדשה לישנה.

אז תכלס זה או לשאול את הבעלים הקודמים (לא הצלחתי). או ללכת למוסך החברה לעשות את הבדיקה שם ? (דבר שאני לא אעשה - מנסיון אישי).

לימשהו יש עוד הצעות איך אפשר לדעת ?

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

• ספונסר פורום
פורסם

ברור שלא ניתן בהסתכלות לקבוע את גיל החגורה ועוד כמה ק"מ נשאר לה. אבל כאשר אבי רשם שכל טיפול בודקים ויזואלית את החגורה הכוונה שבודקים שאין סדקים או סימנים של פרימה של החגורה שידרוש החלפה שלה לפני הזמן המומלץ ע"י היצרן/יבואן.

במידה והבעלים הקודם לא יודע ואין תיעוד של היסטוריית טיפולים אני ממליץ לך להחליף את החגורה בהקדם, קרע של החגורה יגרום לנזק משמעותי למנוע שיעלה לך אלפי שקלים לתיקון.

פורסם

הבנתי תודה,

אז בסביבות כמה הטיפול אמור לעלות לי? כולל חומר ועבודה

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

• תוכן חדש...