Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.לימודים זה דבר מאוד חשוב כשבוחרים מקצוע מתאים.

2.במצב כזה יהיה לך יתרון על פני מישהו עם נתונים דומים אך ללא השכלה.

3.אם לא תבחר מקצוע מתאים אתה עלול לגלות שאין לך יתרון כשתציע את עצמך למקום עבודה.

מי שמחליט ללכת ללמוד לחלוטין יכול וצריך להתחשב בזה. אבל בכל התגובה שלך, שכחת לציין שניתן גם לעקוף את המגבלה של הלימודים ע"י הפיכה לעצמאי.

משפט לא חכם מפיו של אדם מבריק. על דולארים אי אפשר להגיש ארוחת צהריים, בשביל זה צריך שולחן, גם אם אינו נושא ריבית.

שים לב למילה "חדש" במשפט שאישתו אמרה. היא אמרה שהיא רוצה שולחן חדש, זה לא שלא היה לה שולחן.

אם אין שולחן- מסכים אתך, למרות שדעתי האישית היא, שניתן לייצר אחד בעצמך יחסית בקלות ובכיף אם אתה הטיפוס שאוהב התעסקות עם בניות דברים מעניינים (ואני לחלוטין הטיפוס הזה, ואני דיי גאה לומר שבערך חצי מהרהיטים החשובים אצלי בדירה הם מתוצרת עצמית). החיסרון בזה הוא ההשקעה על הכלים...:lol:

מה שאני רוצה לומר הוא שיש הוצאות חיוניות שחייבים להוציא, ולפעמים בזמן מסויים, ולפעמים זה אפילו מחייב נטילת הלואה. אני תמיד חוזר למיטת התינוק - אשתך לא תחכה בחדר הלידה עד שיהיה מספיק מזומן לרכישתה.

ושוב, אתה צודק ולא צודק. יש הוצאות חיוניות- נשברו לי פעם המשקפיים באמצע יום עבודה, מה שדיי תקע לי את תכנון הכספים לחודשיים-שלושה קדימה. אבל מאחר ואני לא יכול לנהוג בלי משקפיים, איזו ברירה הייתה לי? וזו דוגמא קטנה בלבד.

עכשיו תגיד לי שניתן לקנות זוג שעולה גרושים (יחסית). נכון. ולהסתכן שיישבר שוב... או לקנות 3 זוגות במחיר של אחד, ויש לי ספייר לעוד משהו כמו 10 שנים לפחות, שבהם לא אצטרך להוציא שוב הון על משקפיים.

והאישה בחדר הלידה, אם אין לך כסף למיטת תינוק, אל תתקמצן על קונדום...:lol:

מענין לקרוא כאן את גישתם הכלכלית של חברי הפורום. אני מרגיש יותר קרוב ל-fitch מאשר לפוקימון, סדרי העדיפות שלו יותר הגיוניים, אם כי אני עדיין לא רואה חיוניות בהחזקת רכב בגיל 25 אלא אם אין דרך סבירה אחרת להתניידות לעבודה\לימודים.

אישית לא הייתי חושב על רכב בכלל בגיל הזה, הבעייה הייתה שעבדתי במקום המרוחק מעל 30 ק"מ מביתי ועם ח*א של תחבורה ציבורית, וה"חבר" לעבודה שהסיע אותי היה דפוק בשכל לחלוטין, כך שלא הרגשתי שיש לי ברירה. אחרת הייתי ממשיך עם אוטובוסים בלי בעייה. בתוך חיפה התח"צ במצב סביר לחלוטין בעיניי.

לגבי דברי עידן - בקוים כלליים הוא צודק. חפשו את השרשורים של פרנקוס על חוסר עבודה לבעלי מקצועות "מעופפים". אבל לימודים לא חייבים להיות אקדמיים - היה כאן שרשור של הבחור שהתלבט לגבי לימודי קירור, הוא יגיע לשטח עם בסיס ידע טוב מבי"ס להנדסאים ואני בטוח שהבסיס יאפשר לו להיות בעל מקצוע טוב ומצליח, ולפי התאור שלו - הוא גם יהנה מהעבודה. אבא שלי מספר תמיד על אחד מחבריו הטובים שהיו לו שני בנים: האחד הלך ללמוד הנדסה בטכניון, האחר הלך להיות שוליה של אינסטלטור ואת הכסף שחסך השקיע בכלי עבודה לצורך הקמת עסק עצמאי. כעבור מספר שנים האינסטלטור העסיק את המהנדס.

וזה מה שגם אני אומר: אם אתה כישרוני מספיק, תמיד תוכל לעקוף את הלימודים ולהפוך לעצמאי. זה לא מבטיח שתצליח, אבל מצד שני גם לימודי דוקטורט למדעי הזדווגות הזבוב לא מבטיחים כלום.

משפט חכם מאדם מבריק

את השולחן האמן לי הוא קנה .

אבל הוא בדיוק מגדיר את ההבדל בין כסף שעובד בשבילך לאורך זמן (ריבית דריבית )לבין כסף שאתה לווה ועובד נגדך (שוב בריבית דריבית )רק הריבית יותר גבוהה מההתחלה.!!

נקודה מעניינת למחשבה והסבר מעולה על המשפט. אבל אל תשכח שבשביל לעשות כסף, צריך שיהיה כסף...

דחיית סיפוקים הוא שם המשחק , דחייה לא ביטולם.

חייה לפי הכנסתך כאשר אתה שם כל חודש גם לחיסכון וזה לא משנה אם אתה חי על 5000 ש"ח או על 50000 ש"ח.

זה לחלוטין נכון!

ההבדל הוא רק בסכום החיסכון וחלקו מסה"כ ההכנסה.

רכב זה לא השקעה זו הוצאה ורכישת רכב חדש היא ההוצאה הכבדה ביותר כי רק ירידת הערך ב 3 השנים הראשונות היא כ 50%

ואם תוסיף על כך שחלקו מימנת בהלוואה אתה בכלל "גאון" קלקלי ( הטעות במכוון ).

פשוט הרבה מאוד כסף בשביל לקרוע ניילונים ולהריח את הריח של החדש.

זה נכון. אם אין לך את הכסף לקנות אחד חדש בכיף בלי להיתקע כספית, וותר על התענוג. אין שום דבר רע באחד משומש.

השוני בין רכב חדש לרכב בן 3שנים הוא אפסי מבחינה בטיחותית ובמקום 100 שחציים לקחת בהלוואה אתה רוכש ב50 שיש לך. כבר חסכת ב 3 שנים 50K + עלות הריבית עליהם נעגל ל 60K

ועוד, ההבדל בעלויות האחזקה הוא זניח. רכב בן 3 עדיין לא מפגין ריבוי קילקולים כמו רכב בן 7 למשל. יפנית חדישה (מניסיון עם 2 כאלה) תבלה במוסך אותה כמות פעמים כמו יפנית חדשה לחלוטין מהניילונים. אולי הבדל יחיד: יפנית מליסינג בד"כ תצטרך טיפול טיימינג סמוך למועד קנייתה.

מקצועיות - תהיה שפיץ בתחומך לא משנה אם זה אינסטלטור או מהנדס טילים.

וסתם ניקח את הדוגמה שהביא כאן נהג הלילה בקשר לרכב של אשתו שנוסעת כ 7000 ק"מ בשנה.

לא מן הנמנע שהכלכלי ביותר בשבילה הוא נסיעה במונית ספיישל ולא החזקת רכב !!

ויותר בטיחותי מרכב בכזה גיל...

ישה, אני חולק עליך. יש מצבים שבהם אין אפשרות לדחיית סיפוקים. לא תשאר רעב כדי להרויח ריבית על הסכום שצריך לצאת בסופר. לא תשאר ללא קורת גג כיון שאתה רוצה להשקיע בני"ע את עלות הדיור (ואיני נכנס לויכוח הבלתי נגמר על בעלות מול שכירות, הדבר נכון בשני המצבים). אז אולי למר באפט לא היתה בעיה לדחות את רכישת השולחן כיון שהיה לו אחד קצת פחות מפואר, אבל למר ישראלי שהתחתן אתמול ושכר דירה היום אין שולחן ואני לא חושב שהוא צריך לפרוש מפה על הרצפה.

צודק. הכל תלוי במצב ובאפשרויות- כבר אמרתי, שניתן גם לבנות שולחן.

אם אתה מכיר את ההיסטוריה שלי בפורום אתה יודע היטב מה מדיניות החסכון שלי, אבל גישתי היא שצריך לחלק את ההכנסות לשלושה חלקים:

1. צריכה שוטפת - מצבי מאפשר לי לא להתקמצן, אבל אני בהחלט בוחן תמיד את הדרך לקבל את התמורה הטובה ביותר לכספי. זה מתחיל בבחירת היוגורט, עובר דרך בחירת הטלפון ומגיע עד בחירת הרכב והדירה.

2. חסכון להוצאות גדולות - נניח שדרוג או שיפוץ דירה או החלפת רכב - סכומים פנויים המועברים לחשבון מקביל ורצוי השקעה נושאת ריבית או ניירות ערך.

3. חסכון לטווח ארוך מאוד - חסכון פנסיוני, אמנם מבוסס בעיקר על הניכויים מהמשכורת אבל מפעם לפעם גם תרומה מההכנסה השוטפת, בדומה לסעיף 2.

רוב המגיבים כאן מוציאים את מרבית כספם בצורה שוטפת, וחלק נכבד מהם כלל לא חוסכים, או שחוסכים סכומים קטנים ואז מוציאים את החסכון למטרות לא חיוניות הסובלות דיחוי. ככה לא בונים חומה. הדוגמא הקלאסית היא הפוקימון שכל כספו יוצא על רכב יוקרה, בלי כל מחשבה על העתיד, אפילו הקרוב.

לכן אני חוזר ואומר - יש הוצאות חיוניות צריך לעשות אותן בשום שכל ובהתאם להכנסות, אבל לעתים קרובות אין דרך להמנע מהן. מעבר לכך - חייבים לחשוב על העתיד ולהשקיע בו - וזה כולל הן חסכון כספי והן השקעות לא כספיות כגון הכשרה מקצועית. לא לרעוב ללחם לצורך חסכון, אבל גם לא לחיות את "החיים הטובים" ובגיל 30 להגיע לחתונה בלי גרוש על הנשמה.

לצערי יש מצב רביעי, שבו לא ניתן לחסוך כמעט כלום, או כלום ורבע, בגלל מה שאתה מרוויח שיוצא הכל על מחייה בלבד. במצב כזה אתה פשוט אבוד.

אני למשל יודע על דרך שהיא 90% בטוחה עבורי להפוך לעמיד, לעשות משהו שאני מבין בו לעומק ולרוחב, בצורה טובה ועם הוכחות שהרעיונות שלי טובים לשיווק. אבל אין לי אפילו משהו שמזכיר את ההון ההתחלתי שאני צריך לעניין.

נקודה למחשבה:

כדי לדעת באיזה עמדה אתה נמצא מבחינת היחס לכסף, תענה בלי לחשוב:

מה היית עושה אם היית זוכה ב-10 מליון בלוטו?

אם התשובה היא "קונה בית\דירה ורכב\משהו בסגנון הזה ולא עובד יותר כל החיים", קו המחשבה הזה הוא בעייתי ומעיד על חשיבה קצת לקוייה ביחס לתכנון פיננסי מצדך.

אם התשובה היא "פותח עסק עצמאי בתחום שאני טוב בו או פותח מפעל לייצור משהו" או משהו בסגנון, סימן שאתה יודע להתכונן לעתיד בצורה קצת יותר טובה.

אגב, התשובה שלי היא התחתונה- פותח עסק רציני, הרבה יותר ממה שיש לי עכשיו, ובהמשך גם פותח מפעל בנושא אחר לגמרי, בהתאם לרווחים מהעסק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי

דחיית סיפוקים זה לא לקנות את האייפון שזה עתה יצא בX כאשר בעוד חצי שנה הוא יעלה חצי X

לא אמרתי לא לקנות לחם בסופר ולהישאר רעב.

לא להחליף רכב בן 3 רק בגלל שהשכן החליף כאשר רכבך גמע 30K קילומטר והוא תקין לעוד 3 שנים ללא שום תקלה.

לא לקנות כרגע שאתה זוג צעיר דירה 5 חדרים ולהיכנס למשכנתא מטורפת שממנה רק הבנק נהנה בריביות נשך שלא מביישות את השוק האפור אלא קנה דירה מתאימה למצבך הכלכלי והצורך ולאט לאט תתקדם.

מקווה שהרעיון ברור.

לפני X שנים חבר שלי ואני השתכרנו 400 לירות זה מתחת ל 5000 ש"ח של היום בכוח קניה. אני הוצאתי 500 לירות כי אי אפשר היה לכאורה לחיות הוא הוציא 300 לירות וחסך 100.

כיוון שמדובר בגאון במקצועו הוא היום בעל 50 דירות כולל הדירה הראשונה שקנינו ביחד בנצרת עלית שעד היום מביאה לו הכנסות.

ובקשר לאשה בחדר לידה אין לך כסף למיטת תינוק ושאר ירקות פשוט דחה סיפוקים או קנה קונדום איכותי.

ובקשר לזכיה בלוטו /טוטו/ מפעל הפיס

אני זכיתי ב 100K ש"ח לפחות על ידי שלא מילאתי אלא מספר פעמים של פחות מ 10 פעמים.

וכיוון שאני אשכנזי אז הגיע הזמן שאררלה תנסה לפתות גם אותי.

10 מיליון ש"ח פרס , לפי מחקרים שנעשו כאן בזמנו כחל הזוכים בהם הגיעו לבסוף לפת לחם כי הקימו מפעל וכו' וכו'

שפר את רמת חייך לא בהפרזה שים היתר בהשקעות בטוחות והמשך בעבודתך בכיף

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא לקנות כרגע שאתה זוג צעיר דירה 5 חדרים ולהיכנס למשכנתא מטורפת שממנה רק הבנק נהנה בריביות נשך שלא מביישות את השוק האפור אלא קנה דירה מתאימה למצבך הכלכלי והצורך ולאט לאט תתקדם.

בזה אשם ה"דור שלכם" (AKA "זקני השבט"), יאשה, שדוחף את הילדים לקנות 5 חדרים (עוד לפני שהביצית פגשה את הזרע בפעם הראשונה אצל הזוג). במקום שה"דור שלכם" ידריך את הילדים לחיות בצניעות, הוא עושה בדיוק ההפך.

"מכל מלמדי השכלתי" - מזל שאצלי בבית לא חינכו אותנו כמו שהרוב ב"דור שלכם" מחנך (אולי זה בגלל שההורים שלי יחסית צעירים ונולדתי כשאימי היתה בת 19).

כל החברים של אחי (בן 29), למעט זוג 1 בלבד, קנו דירות 5 חדרים חדשות מקבלן.

זה מאוד יפה שההורים עוזרים בכסף, אבל למה לעזור לילד בכסף ולדחוף אותו (לתהום) בלקנות בית יותר גדול עם משכנתא מנופחת ? הרי לאחר הילד הראשון הזוג נמצא תחת קריסה שלא ממש עוזרת לו לתכנן את השני או השלישי, אז מה הלחץ ?!

תעזור לילד במה שאתה יכול - ואם אפשר אז שיקנה 3 חדרים יד-שניה בלי משכנתא בכלל ואז ישפר דיור בהמשך הדרך. לא כולם צריכים להתחיל את החיים עם דירות חדשות מקבלן ורכב שהצמיגים שלו עוד לא עשו סיבוב אחד על האספלט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה צודק בהכל ויש לי רק דבר אחד להוסיף.

כשמבצעים רכישה גדולה כמו דירה או רכב אסור למהר. צריך סבלנות ועצבים של ברזל ולקנות בחוכמה. יש מציאות וצריך לאתר אותן.

כשאני קניתי את הדירה שלי (5 חדרים חדשה מקבלן) קניתי אותה במחיר של 3.5 חדרים כי הפרוייקט כבר היה מאוכלס והקבלן רצה לצאת ממנו. שקלול המחיר יחד עם העובדה של קבלת מפתח מיידית הפך את הרכישה לזולה מאוד ואם לא הייתי מבצע אותה הייתי משלם בסך הכל הרבה יותר (חיפשתי בכלל 3 חדרים וכשזו פורסמה אשתי לא רצתה אפילו ללכת לראות כי היתה בטוחה שזה חסר טעם. המודעה התפרסמה ביום שישי ובאותו היום ב 9 בבוקר הוצאתי את.אשתי מהעבודה וסגרנו עיסקה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ARKODrama, אני לא כזה מבין מה אתה מסתבך.

בתור סטודנט שגר עם ההורים, ללא רכב, ושכול שכר הלימוד שלו +מלגה ממומן ע"י פקדון לחיילים משוחררים, אני מצליח להתסדר גם עם הוצאה של 1500 שקל בחודש. ואמנם אני לא מתפרע כול חודש, אבל גם לא מונע ממני יותר מדי דברים. ככה שבכיף אם לא רוצים לחסוך, בסטטוס שגרים עם ההורים, אפשר לקנות כול מה שאתר רוצה תוך שאתה פורס את זה ל-1000 תשלומים.

בקשר להתנהלות כלכלית, אני יכול להציע לך טיפים שטובים וחכמים ממני הציעו לי, ורק עכשיו אני מתחיל להבין עד כמה הם צדקו:

-להפסיק להסתכל על דברים באחוזים אלא רק ע"פ כסף נטו שהמוצר עולה לך. התנהגות אבסורדית זאת גורמת לאנשים ללכת למקום אחר בשביל לקנות משחת שיניים ב-5 שקל פחות, אך מצד שני גורמת לאנשים להתעצל ללכת למקום אחר בשביל לקנות מקרר ב-500 שקל פחות.

-להבין שמוצרים מסויימים באמת טובים יותר כשאתה משווה בניהם זה מול זה בחנות, אבל לדעת שאתה מתרגל לדברים ובכלל לא תזכור שמוצר א היה יותר טוב ממוצר ב. האם זה באמת ישנה לך כשאתה קונה אייפון ב-3.5 אלף שהוא עובד בשניה וחצי מהר יותר מאיזה אנדרואיד בינוני שעולה 1200?

-לדעת שהחפצים שאתה קונה בסופו של דבר הם חפצים ולא צריך להקשר אליהם רגשית(אולי זה נשמע מצחיק, אבל כמעט כולם עושים את זה) וכשמוצר לקראת סיום עבודה, צריך להפטר ממנו ולקנות משהו אחר במקום. זה יכול לחסוך לך לא מעט כסף.

פורסם

+2 לשתי הפסקאות האחרונות.

בפסקה הראשונה יש משפט מאוד בעייתי לגבי חלוקה לתשלומים: זו בעייתם של רבים. מחלקים כל רכישה ל-12-36 תשלומים, אבל צריך לשלם אותם, וכיון שמדובר בתשלומים רבים הם הולכים ומצטברים.

לגבי השואת מוצרים - תמיד שאלת עלות מול תועלת. הרבה פעמים יש למוצר יקר ערך מוסף, אבל השאלה היא אם ההוצאה מוצדקת. התנהלות נכונה קובעת מחד המנעות מרכישת מוצרים יקרים שאין להם ערך מוסף משמעותי, אבל גם מרכישת מוצרים זולים הגוררים הוצאות נוספות על תיקונים או החלפה מוקדמת של המוצר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איציק

לא מכיר המלצות כאלה בסביבת החברים שלי .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברווז - למה אתה לא שוקל אפשרות של למצוא מישהו שישקיע את ההון הדרוש?(או מס' משקיעים) האם אז הדבר לא יהיה משתלם כלכלית עבורך?

בנוגע ללוטו - זה שאתה תחליט להשתמש בכסף כמדרגה לפיתוח עסק כלשהו וכו', ממש לא אומר שתצליח. אתה עלול להפסיד את הכסף אם העסק ייכשל.

אני ב10 מיליון הייתי מממן לעצמי לימודים אקדמאיים, רוכש רכב בכ150-200 אלף לי ולהוריי, משלם את המשכנתא של הוריי, רוכש עוד דירה ומשכיר אותה בזמן שאין לי צורך בה. שאר הכסף היה הולך חלק להשקעה בתחומים מסויימים וחלק מהכסף הייתי שם בצד ליום גשום.

לאחר סיום הלימודים האקדמאיים, בלי קשר לדירות ולכסף שהושקע - היה לי סכום כסף נחמד מאוד להתחיל איתו את הקריירה שלי.

זו לדעתי התנהלות נכונה.

פורסם

ברווז, אם אתה רוצה להקים מפעל כדי להרויח הרבה אז בחר לך השקעה אחרת. מפעל מקימים בעיקר בשביל ליצור ובשביל האתגר. גודל ההשקעה ורמת הסיכון לא מצדיקים את התשואה כשהיום התחרות גדולה (ולהקים מפעל זה לא ליבא מסין ולארוז בארץ. תעשייה מקימים כדי ליצור ולייצר).

פורסם

10 מיליון ש"ח פרס , לפי מחקרים שנעשו כאן בזמנו כחל הזוכים בהם הגיעו לבסוף לפת לחם כי הקימו מפעל וכו' וכו'

שפר את רמת חייך לא בהפרזה שים היתר בהשקעות בטוחות והמשך בעבודתך בכיף

יש לך אולי קישור למחקרים הללו? אני מאד מעוניין לקרוא.

ברווז - למה אתה לא שוקל אפשרות של למצוא מישהו שישקיע את ההון הדרוש?(או מס' משקיעים) האם אז הדבר לא יהיה משתלם כלכלית עבורך?

בנוגע ללוטו - זה שאתה תחליט להשתמש בכסף כמדרגה לפיתוח עסק כלשהו וכו', ממש לא אומר שתצליח. אתה עלול להפסיד את הכסף אם העסק ייכשל.

נכון. אבל לפחות אדע שניסיתי הכי טוב שאני יכול רק לחשוב עליו, ובאמת אין לי את מה שצריך, אז כדאי שאמשיך בעבודת היום יום שלי ואשתוק...

אני ב10 מיליון הייתי מממן לעצמי לימודים אקדמאיים, רוכש רכב בכ150-200 אלף לי ולהוריי, משלם את המשכנתא של הוריי, רוכש עוד דירה ומשכיר אותה בזמן שאין לי צורך בה. שאר הכסף היה הולך חלק להשקעה בתחומים מסויימים וחלק מהכסף הייתי שם בצד ליום גשום.

לאחר סיום הלימודים האקדמאיים, בלי קשר לדירות ולכסף שהושקע - היה לי סכום כסף נחמד מאוד להתחיל איתו את הקריירה שלי.

זו לדעתי התנהלות נכונה.

אם אחפש משקיעים (ברבים, כן?) עבור המפעל שלי, זה כבר לא יהיה המפעל שלי. מה שאני מתכנן מצריך הון רציני.

ברווז, אם אתה רוצה להקים מפעל כדי להרויח הרבה אז בחר לך השקעה אחרת. מפעל מקימים בעיקר בשביל ליצור ובשביל האתגר. גודל ההשקעה ורמת הסיכון לא מצדיקים את התשואה כשהיום התחרות גדולה (ולהקים מפעל זה לא ליבא מסין ולארוז בארץ. תעשייה מקימים כדי ליצור ולייצר).

האמת היא שאני לא רוצה להקים מפעל כדי להרוויח הרבה. אני רוצה להקים מפעל כדי להקים מפעל, כדי לייצר מה שחסר לי כל כך, כדי לראות את השם שלי על קו מוצרים שזה חלום ישן מאד שלי, ובצד זה, גם יש רווח נאה.

האמן לי שאני מבין את הלוגיסטיקה הכרוכה בפתיחת מפעל. אני מבין יותר ממספיק בשביל להבין שאני לא מסוגל לעשות את זה בעצמי אלא ע"י שכירת אנשי מקצוע מובילים בתחום פתיחת מפעלים...

אבל, כמו שאמרתי, זה רק החלום ועד שלא אזכה בלוטו (בינתיים תודה לאל אני לא ממלא), לא יצא מזה כלום.

נצטרך לחכות ולראות מה ייצא מהעסקים בארץ, כשיהיו יותר מאחד...:lol: :lol: :lol:

פורסם

כשקבלן בנייה יוזם פרויקט כלשהו הוא לוקח הלוואות מהבנק אך עדיין הפרוייקט נשאר על שמו.

כשמישהו מקים חברה ומתכנן לה עתיד(סטרטאפ) הוא לוקח הלוואות/מוצא משקיעים.

כשהבוס של אבא שלי שהוא מונופול בארץ בתחום שלו, יזם בניית מפעל חדש את כל הכסף הוא לווה מהבנק(למרות שמהכיס שלו יכל גם לממן שלושה מפעלים כאלו).

כל אלו עדיין שולטים בחברה והחברה שלהם, ההבדל הוא שיש אנשים שהשקיעו בחברה ושלא כל הרווח יילך לכיס של היזם אלא חלק גם לכיס של המשקיעים.

יש כאלו שגם ידרשו להיות בדירקטריון ולהיות שותפים פעילים בקבלת החלטות אבל כל זה כבר תלוי אדם וההסכם שלך איתו.

אם תמצא משקיעים המפעל עדיין יהיה שלך, עדיין יישא את שמך על קו המוצרים(אלא אם תסכמו משהו אחר אך אני מאמין שאתה תוכל למצוא אנשים שיסכימו לזה).

פורסם

רווח הוא פונקציה של השקעה ונמדד מול האלטרנטיבות. להשקיע 10,000,000 שקל בהקמת מפעל ולהרויח חצי מליון שקל בשנה זו השקעה גרועה מאוד.

פורסם

אני כמעט שנתיים אחרי צבא, מרוויח נטו כ-8K עד 10K ש"ח, גר עם ההורים, נוסע בפולו SDI.

כמעט ולא מוציא כסף על בגדים, יוצא לבלות אך לא מבזבז הרבה, מעשן רגיל, משלם רק בשטרות.

8)

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
מי שמחליט ללכת ללמוד לחלוטין יכול וצריך להתחשב בזה. אבל בכל התגובה שלך, שכחת לציין שניתן גם לעקוף את המגבלה של הלימודים ע"י הפיכה לעצמאי.

.

אני לא חושב שהפיכה לעצמאי תעקוף לימודים, מכמה סיבות:

1.אי אפשר לדעת אם הקריירה שלך כעצמאי תשגשג.

2.עצמאות עולה כסף שלעיתים ניתן לצבור רק לאחר שנות עבודה כשכיר.

3.אף פעם לא מזיק שתיהיה לך תכנית ב', על כל מקרה.

4.אני רוצה לעבוד פרי לנסר כאדריכל- אני יכול לעשות את זה בלי ללמוד את המקצוע? (סתם דוגמא).

אני נמצא היום במקצוע\ תחום שבו אין לי צורך בלימודים וכל עוד ארצה להשאר בתחום הזה לא אזדקק לשום לימודים ועבודה לא תיהיה חסרה כי תמיד יש במקצוע שלי ביקוש לאנשים עם נסיון ועם רקורד אמינות כך שכביכול אני "מוגן" אבל- מי אמר שארצה לעסוק במקצוע הזה עוד 20 שנה? (כשכיר או כעצמאי).

אולי בעוד שנה אני אחליט שדי, זה היה פרק נחמד בחיים ועכשיו בא לי שינוי?

אני לא פוסל להרשם ללמוד משהו (לאו דווקא תואר, יכול להיות לימודים מקצועיים), שתיהיה לי אופציה על כל מקרה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לחלוטין מסכים אתך. עם כל מה שאמרת.

יש מצבים שבהם ניתן לעקוף את הגבלת הלימודים, ויש מצבים שלא.

אם אתה לא יודע לעשות כלום שלא מצריך לימודים גבוהים עבורו, אין לך הרבה ברירות.

אבל אם יש לך רעיון טוב מספיק, בתחום שלא מצריך לימודים גבוהים, ויש לך גם ידע לגבות אותו, דיינו.

• תוכן חדש...