Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה תאונת עבודה סדרתית של ממש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

השכלה

חשובה זו פוליסת ביטוח , ותקרת הזכוכית פשוט יותר גבוהה

פנסיה

בכל העולם מתחבטים באותה בעיה תוחלת החיים מתארכת ולכן יותר משאבים יוצאים מהקופה לפנסיונר

בנוסף עקב שוק ההון ומשבריו התשואה שהקרנות חשבו להשיג לא התממשו ולכן נכנס פחות כסף לקופה

בנוסף היחס בין המשלמים ( העובדים ) לבין הפנסיונרים הולך ומורע כל זה מביא לכך שהפנסיות נשחקות

הוסף על זה את הגאונות של ביבי שהוציא את החיסכון הפנסיוני לשוק ההון בלי להבטיח להם רצפה + גביית דמי ניהול באחוזים גבוהים ותקבל את מצב החיסכון הפנסיוני בישראל

חרה.

בורסה

מי שלא מבין שיתרחק. אפשר להרויח מאות אחוזים ולהפסיד רק 100% .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה תאונת עבודה סדרתית של ממש.

.זה ידוע ששמאליים יותר מועדים לתאונות

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה לא נכון בתחום התוכנה; המתכנתים הכי טובים (ובעלי המשכורות הגבוהות ביותר) שאני מכיר הם אנשים ללא רקע אקדמי. באופן אישי הייתי מעדיף בכל יום מישהו שלמד לתכנת בעצמו לפני הצבא ועסק בזה בצבא מאשר דוקטור מהטכניון. לגבי היתר, נכון. לא שזו המלצה קטיגורית לא ללמוד, המסקנה היא שהנסיון הוא הדבר החשוב ביותר וכל היתר בא אח"כ.

מסכים עם כל מילה, ומוסיף לזה עוד תכונה חשובה מאין כמותה - כישרון וחוכמת חיים.

ואת זה לא קונים בכסף ולא מלמדים באוניברסיטה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
צביקה - ראשית, כל אותם יזמים שרוצים לבנות עסק, בודאי אם הוא קצת יותר גדול מאשר אינסטלטור שעובד לבד, זקוקים לבעל המקצוע על מנת לה תמודד עם הניהול, עם הדרישות הרגולטוריות, עם רשויות המס, כריתת חוזים וכו'. לכן השכלה בתחום תסייע להם ואם אין להם ההשכלה הדרושה הם יאלצו להעזר בבעלי מקצוע בתחום, אלה שלמדו אותו באופן מסודר.

אם תרצה להקים עסק גדול, בכל מקרה תצטרך להסתייע בבעלי מקצוע שלמדו באופן מסודר. הרי אתה לא יכול להיות גם רואה חשבון, גם עורך דין, גם מנהל שיווק, גם מנהל חשבונות וגם איש מכירות. זאת אומרת אתה יכול, אבל אם תנסה ללמוד את כל אלו זה אחר זה לא תיהיה לך זמן להצליח.

אני כם לא כל כך מתרשם מאותם בודדים שבונים עסקים גדולים מאוד "בעשר אצבעות" - מול כל איש עסקים מצליח כזה יש עשרות שפשטו רגל בדרך, חלקם בגלל חוסר הידע כיצד לנהל נכון את העסק.

אני גם לא מתרשם מאלו שהגיעו למשרות בכירות בחברות בכירות על ידי עבודה קשה. על כל אחד כזה יש עשרות שנתקעו כפקידים קטנים בארגונים גדולים.

זה לא נכון בתחום התוכנה; המתכנתים הכי טובים (ובעלי המשכורות הגבוהות ביותר) שאני מכיר הם אנשים ללא רקע אקדמי. באופן אישי הייתי מעדיף בכל יום מישהו שלמד לתכנת בעצמו לפני הצבא ועסק בזה בצבא מאשר דוקטור מהטכניון. לגבי היתר, נכון. לא שזו המלצה קטיגורית לא ללמוד, המסקנה היא שהנסיון הוא הדבר החשוב ביותר וכל היתר בא אח"כ.

אני לא בא בקטע של חלילה להעליב, אבל אתה לא קובע.

זאת אומרת, זה שאתה היית מעדיף מתכנת שלימד את עצמו זה נחמד מאוד. אבל רוב התכנתים עובדים בסופו של דבר בבתי התוכנה הגדולים ואנשי כוח האדם שם חושבים אחרת. תהיה טוב ככל שתהיה, בלי תואר כמהנדס תוכנה או בוגר מדעי המחשב ידפדפו את קורות החיים שלך לסוף הרשימה, אם בכלל לא יזרקו אותם לפח.

ספריאל - אני בכוונה לא נכנס איתך לדיון על נושא הפנסיה. יש לי הרבה מה לכתוב בנושא, המון תסכולים שהצטברו עם השנים. לא נראה לי שזה נושא הדיון כאן. אבל רק אציין שאני לגמרי בעד חיסכון לגיל הפנסיה. צריך לעשות את זה, גם אם לא בהכרח בדרך הסטנדרטית שהמדינה מחייבת אותך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביק - גבי נושא הפנסיה, שים לב שהיו לי לא מעט הסתייגויות לגבי הדרך - אבל זה מה שיש כרגע ועד שלא יחול שינוי (והינוי צפוי) צריך לשחק לפי הכללים הקיימים.

לגבי נושא הלימודים - אני ממש לא מאמין בהמנעות מהם. ה-self made men המצליחים באמת ללא רכישת השכלה פורמלית מעטים מאוד. ברור שצריך כשרון וצריך ללהיות בזמן הנכון, במקום הנכון ועם התגובה הנכונה, אבל כל אלה לא יעזרו בלי ידה בסיסי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא בא בקטע של חלילה להעליב, אבל אתה לא קובע.

זאת אומרת, זה שאתה היית מעדיף מתכנת שלימד את עצמו זה נחמד מאוד. אבל רוב התכנתים עובדים בסופו של דבר בבתי התוכנה הגדולים ואנשי כוח האדם שם חושבים אחרת. תהיה טוב ככל שתהיה, בלי תואר כמהנדס תוכנה או בוגר מדעי המחשב ידפדפו את קורות החיים שלך לסוף הרשימה, אם בכלל לא יזרקו אותם לפח.

נגעת כאן בנקודה מעניינת. רוב המקומות שמסננים לפי קורות חיים והשכלה אקדמאית הם אלו שמלכתחילה מושכים אנשים חלשים יותר (קומברס, ECI, מטריקס וכו'). החברות שנמצאות בחוד, מבחינת מו"פ לרוב מגייסות בצורה שונה. נסיון ומוניטין תמיד ינצחו לימודים אקדמאיים. רוצה לשמוע קטע? גם שירות המדינה מגייס אנשים חזקים מאוד ומוצעים סכומים אסטרונומיים בלי שישאלו אותך על השכלה (ואני מדבר על אנשים בלי בגרות, שלא לדבר על תואר). כמובן שאם אין למועמד נסיון או מוניטין, וכל מה שיש לו זה לימודים אקדמאיים, אז כדאי שלפחות יהיו לו ציונים טובים ממקום מוכר - ועדיין יעדיפו כל יוצא 8200 עליו.

מבחינת מקצועית, אדם שסיים לימודים כרגע הוא unemployable ומי ששוכר אותו בסך הכל עושה לו טובה או מאמין בו בהמשך. בניגוד לראיית חשבון, למשל, העבודה בהייטק כלכך רחוקה היום מהאקדמיה שאין שום קשר ביניהם.

מספר לא מועט של אנשים שאני מכיר עובדים ללא כל השכלה פורמלית בתחום ועושים משכורות של עד פי 2 מהממוצע (30-40).

ושוב, אני בתור מעסיק תמיד אעדיף את האדם שמתעניין בתחום בעצמו ולמד בעצמו מעוד אחד שעשה תואר. אין לי מה לעשות עם אחד שלמד ארבע שנים, יש לי הרבה מה לעשות עם אחד שעבד ארבע שנים.

ממזמן אין לאקדמיה מונופול על הידע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יש לא מעט אנשים בלי השכלה פורמלית שעשו חייל בהי טק.

שני חברים טובים שלי ששניהם הפסיקו ללמוד בכיתה י' עבדו כמתכנתים בארה"ב במשכורות גבוהות מאוד (אחד בסוני והשני שהתפרסם והתעשר מאוד דווקא מקולנוע בחברה שברח לי השם שלה). איתם עבדו לא מעט מכל העולם ללא השכלה פורמלית.

ללימודים יש יתרונות אבל גם חסרונות. לימודים הרבה פעמים מסרסים את החשיבה המקורית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוגר 8200 מעולה, שגם למד לימודים אקדמאיים ,או בוגר 8200 מעולה , שלא למד.

מי עדיף לטווח זמן של 10 שנים?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אחרי 10 שנים לאף אחד לא אכפת איפה למדת ומה. אמנם יש חלק תיאורטי מסויים מאוד שנלמד בזמן התואר ועשוי להועיל לך בהמשך, אבל הוא כלכך דל שזה מגוחך לעומת כמות הזמן והכסף שהושקעו בשביל להשיג אותו.

כמובן שיש מקצועות או משרות ספציפיות שבהן אתה נוגע בחומר תיאורטי ומתמטי יותר (עיבוד אותות, אלגוריתמיקה וכו'), אבל אלו נמצאים די בשוליים ובכל מקרה ברוב המקרים מדובר על דברים שיחסית קל להשלים למישהו עם הבנה מתמטית סבירה.

אני לא יוצא נגד התארים - סתם מציין עובדות מהנסיון שלי עם עשרות מהנדסים ועשרות חברות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אאל"ט 8200 היא דוגמא גרועה - מדובר באנשים שלומדים בקורסים מרוכזים וטובים מטעם היחידה. אז אולי זה לא תואר אקדמי, אבל זה גם לא לימוד עצמי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא המסלולים הטובים יותר שיש ל8200 להציע לאנשים טכניים ללא רקע אקדמי מסתמכים מאוד על הרקע שהמועמד מביא איתו מהבית. כפועל יוצא, הקורסים קצרים ומשמשים בעיקר ליישור קו ולמתן רקע מודיעיני.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בסוף כששניהם יבואו לראיון העבודה ייקחו את הבן אדם היותר טוב.

בראיונות עבודה היום בהיי טק שואלים המון שאלות טכניות, בין אם שאלות תיאורטיות במדעי המחשב, ובין אם שאלות מאוד טכניות ע"מ לבדוק כמה הבן אדם טכנולוג בשפה בה הוא מתכנת.

אני יכול להגיד בתור מישהו עם ניסיון גם באקדמיה וגם בצבא, שבראיונות האלו שאלו שאלות שהניסיון המקצועי שלי עזר לי לפתור אותן, והיו לא מעט שאלות שהניסיון האקדמי שלי עזר לפתור.

אם יש מישהו ללא ניסיון אקדמי שיצליח לפתור הכל, אז כנראה שהוא יעבור בלי קשר לתואר X או Y.

מגאן 265

• תוכן חדש...