Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו זוג+1, כעת רוצים לקנות רכב לראשונה. התקציב הוא 40K, לא יותר. עדיף כמה שיותר חסכוני בדלק, אבל לא קטן מדי. שכרנו לא מזמן למשל סיריון והוא היה קטן מדי לעגלה שלנו. מזדה 2 מצד שני התאים בדיוק בול. הבעיה שהמזדה יקרה מדי ואנחנו לא מוצאים בכזה מחיר. השימוש ברכב נועד לנסיעות ארוכות יחסית בכבישי הצפון באופן יומיומי, כך שעניין החיסכון בדלק די מהווה גורם חשוב מאד וגם אמינות הרכב(שלא יתפרק לנו אחרי כמה חודשים). עוד דרישה מהותית זה שיהיה אוטומטי... ואל תשאלו אותי למה גם אני לא סגור על התשובה לשאלה הזו.

 

אז מה אתם ממליצים? איזה רכב יכול להוות תחליף זול למזדה 2 אבל להיות אמין וחסכוני בכזה מחיר? או שאני חי בסרט ודורש יותר מדי...

 

תודה מראש!

פורסם

בתקציב שלכם נכנסת רנו קליאו 3 מ-2007, מימדים כמעט משפחתיים ומנוע 1.6 שיהיה נוח לשימוש בנסיעות בין עירוניות.

לגבי אמינות לא ידוע לי יותר מדי אבל גם לא שמעתי על מחלות מיוחדות.

אם אתם מעדיפים משהו יותר שגרתי אז קיה ריו מ-2007 או אפילו 2008, יש האצ'בק אבל ממש מעטות והסדאן יותר נפוצה ובעלת תא מטען דיי גדול, רכב פשוט ואמין עם מנוע 1.4 וצריכת דלק ממוצעת. הרוב המכריע של הרכבים יוצאי ליסינג/השכרה.

 

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

לדייהטסו סיריון יש אכן תא מטען קטן מאוד, לא ממש מתאים לעגלה, אולי לטיולון.

אופציה אחרת עם תא מטען גדול יותר היא יונדאי אקסנט. למעשה מדובר ברכב שמבחינה מכאנית די דומה לקיה ריו שהציעו לכם כאן, קיה היא חברת בת של יונדאי ושני הרכבים מבוססים על טכנולוגיה דומה. פשוט האקסנט בשנים האלו הרבה יותר נפוצה מהריו ולכן יהיה קל יותר למצוא אחת טובה במחיר משתלם. בתקציב שלכם תוכלו למצוא רכב מודל 2008, יד ראשונה מליסינג.

פורסם

כתבתי פה לפני כמה ימים, אנחנו מחפשים רכב למשפחה(זוג+1), בעיקר לנסיעות ארוכות יומיומיות. חשוב שיהיה אוטומטי, חסכוני ותא מטען מספיק גדול בשביל עגלה. תקציב - 35K+-. חשוב גם שזה יהיה רכב שלא דורש הרבה תיקונים(עד כמה שאפשר לנבא מראש...)

לאחר מחקר קצר ושיטוט בפורום ובאינטרנט אלו הכיוונים:

אפשרות אחת זה רכב יותר ישן, 2003-04, הונדה גא'ז או מאזדה לאנטיס, יפניות ששמעתי וקראתי עליהם רק דברים טובים. החסרון הוא כמובן הגיל שגורר תיקונים וצריכת דלק יותר גבוהה.

אפשרות שנייה זה רכב יותר חדש, 2007-08, וכאן הרשימה היא: פיג'ו 307, רנו קליאו 3, יונדאי אקסנט, קיה ריו.

 

המבחר הכי גדול מבין כל אלו הוא של היונדאי אבל הביקורות לא מאד מפרגנות ולא ברור עד כמה הוא חסכוני. על הצרפתיות הרבה מאד אומרים שהן מאד אוהבות מוסך, אבל זה נאמר בעיקר על המגאן.

 

מישהו יכול להחכים אותנו קצת יותר מניסיונו?

פורסם

אכן האופציה הזמינה ביותר היא יונדאי אקסנט או קיה ריו בחברות הליסינג.

אם אתה מעוניין במשפחתית פול סייז יפנית אני ממליץ לבדוק את ניסאן אלמרה ומיצובישי לאנסר, קצת פחות זוהרות מהקורולה והלאנטיס שהובילו את השוק אבל יהיו חדשות יותר בתקציב שלך ולא נופלות בהרבה אם בכלל.

פורסם

המבחר הכי גדול מבין כל אלו הוא של היונדאי אבל הביקורות לא מאד מפרגנות ולא ברור עד כמה הוא חסכוני. על הצרפתיות הרבה מאד אומרים שהן מאד אוהבות מוסך, אבל זה נאמר בעיקר על המגאן.

 

מישהו יכול להחכים אותנו קצת יותר מניסיונו?

 

אומרים הרבה דברים, לא הכל נכון.

אני יכול להעיד מניסיוננו כי המגאן אינה סובלת מתקלות יותר מכל רכב אירופאי אחר ולמעשה אף אמינה יותר מכמה מהמותגים היפאנים שנחשבים בשוק לאמינים ביותר. אקדים ואומר שהרכב אינו חף לחלוטין מתקלות, כמו כל רכב משומש אחר שתקנה. כל רכב שנוסע 3, 4 או 5 שנים על הכביש בסופו של דבר יסבול מתקלות ומבלאי סביר, המגאן אינה חורגת מהמקובל כאן. אתה מוזמן לחפש בפורום ולראות בעצמך שיש לא מעט לקוחות מרוצים, שרכשו מגאן חדשה או משומשת ויספרו לך שמבחינת אמינות היא בסדר גמור.

 

אם תצליח להתגבר על הסטיגמה תגלה מכונית משפחתית נוחה, בטיחותית, מרווחת ובעלת צריכת דלק טובה שתענה על דרישותיך ואף תאפשר לך אחריות ארוכת טווח שתעניק לך ראש שקט.

פורסם

עדכון+שאלה:

 

כרגע הנטייה היא לכיוון האקסנט. זה הרכב המיני-משפחתי עם השנתון הכי מתקדם שנכנס בתקציב שלנו, והוא כנראה גם הכי נפוץ בשוק וזה חשוב כי אין לנו יותר מדי זמן לחפש. הבנתי כבר שהוא רחוק מאד מלהיות רכב טוב אבל הוא נחשב לכזה שלא מתקלקל וזה חשוב מאד.

עכשיו שאלה: יש שני דגמים, 1400 ו1600. ה1600 קצת יותר יקר. מישהו יכול לומר מנסיון מה צריכת הדלק של המנועים האלו בנסיעה בינעירונית רגועה? זה הולך להיות השימוש היומיומי ברכב אז זה חשוב... האם אין מצב להסתדר עם 1400 בחיפה או ירושלים?

עוד שאלה של טירונים: מה נחשב לקילומטרז' סביר לרכב מ2008? הרוב מליסינג בעבר או בהווה... ראיתי למשל רכב ב180K אבל זה נראה לי הרבה יותר מדי. 100K זה נחשב סבבה?

 

תודה מראש?

פורסם

הצריכה שלהם דומה למדי, שניהם לא חסכוניים, אני דווקא חשוב שה-1.6 עדיף אבל הוא נדיר יותר, הביצועים הרבה הרבה יותר טובים.

בנוסף, רוב האקסנטים מ-2008 שמשתחררים כרגע מעיסקאות ליסינג הם רכבים ששירתו בצבא ולכן גם הקילומטרז' הגבוהה, ה-1.6 לא נמצא בציי הרכב של צה"ל וזאת עוד סיבה להעדיף אותו.

אם הרכב מ-2008 100 אלף קילומטרים זה סביר לרכב ליסינג אבל מעט גבוהה יותר מנסועה של רכב פרטי.

×
×
  • תוכן חדש...