Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים אפורים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לקראת סיום בניה של בית במושב.

ברור לי (טעות?) שנכון ללכת על מערכת של מים אפורים, אבל לא מבין כלום בתחום.

בבניית המערכת הסניטרית הופרדו הכיורים והמקלחות מהאסלות ליציאות נפרדות מהבית.

מכונת כביסה ומטבח לא בעסק.

מבין שעד לטופס 4 אסור:roll:להתקין מערכת של מים אפורים...

המים מיועדים להשקיית הגינה.

המלצות, הפניות לאתרים מקצועיים ורלוונטיים ולחברות/בעלי מקצוע יתקבלו בשמחה!

גר בשפלה, ליד גדרה.

תודה,

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

יש לך קצת בעייה. החוק אוסר להתקין, למכור, לייצר, לייבא או לעשות שימוש במערכות כאלה ולכן כל מי שיתקין לך אותה עובד למעשה מתחת לשולחן. אם תהיה בעייה אין לך עם מי לדבר.

אם אתה רוצה להשקות את הגינה שקול להכין בריכה תת קרקעית של כ 4-5 קוב ולנקז את המרזבים אליה. אצלי בעבודה מגג של 1500 מטר אני ממלא תוך כמה ימי גשם מיכלים של מתקני בדיקה בנפח כולל של 10 קוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בין השאר בגלל היות נושא המים האפורים בתחום האפור :lol: , אני מחפש כאן עצות ודעות.

אגירת מי גשם, אלא אם אני מפספס כאן משהו, נראה לי לא בכיוון. נניח שהקמתי מערכת לא קטנה בכלל עם מיכל אגירה של 10 קוב. נניח גם שהחורף היה גשום והמיכל מלא. אז עכשיו יש לי מיכל מלא במים בשווי 80 ש״ח... אם נשקלל את אגרת הביוב אולי נגיע ל 120 ש״ח... לא מתקרב לעלות הקמת המערכת-מיכל, צנרת איסוף, משאבות לאיסוף ולפיזור. ובסוף יש לך 10 קוב שמספיקים לשתי השקיות בערך=שבוע...

והרי מהרגע שמילאת את המיכל אין לך מה לעשות עם המים עד הקיץ, אם השימוש הוא רק להשקיה.

במים אפורים הסיפור שונה לגמרי, בהנחה של צריכה מינימאלית של 50 קוב בחודש ומיחזור של נניח 50%,אתה מייצר 25 קוב בחודש, זה כבר סיפור אחר.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הן לא חוקיות כי המדינה מרויחה יפה מטיהור המים.

אתה משלם על כל קוב ביוב לפי צריכת המים שלך והם מטהרים ומוכרים לחקלאים.

שי, בניית המאגר התת קרקעי זולה מאוד אם עושים אותה בשלב הבנייה. הפיזור נעשה באמצעות משאבה די זולה שסונקת לכל מערכת ההמטרה.

איזה שטח יש לך להשקות שאתה מתכנן על כל כך הרבה מים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מים אפורים הוא לא תחום אפור אלא שחור והוא לא חוקי בארץ.

מי גשם וניקוז שלהם זה סיפור אחר לגמרי ולא נכנס לתחום המים האפורים.

מי גשם כדאי מאוד לנקז ולאגור ולהשתמש בהם להשקיה, אך יש להכין מאגר מים בשביל זה וגם משאבה כדי שתוכל לעשות משהו עם המים אחר כך. אגירת מי גשם הוא נושא שהתעסקו איתו אלפי שנים ואלו המים הטובים ביותר שיש להשיג אבל מעטים הם המקומות שבהם ניתן לעשות את זה, למעט בית חדש לגמרי שתוכנן כך במקור.

מים אפורים הם מים שמקורם במטבח ובכיורים ואמבטיה (לא אסלה), אלו מים שניתן להשתמש בהם שוב לאחר סינון.

בארץ אסור להשתמש במים האפורים מכיוון שאגירה שלהם במיכל הופכת אותם תוך 24 שעות למים שחורים שהם אסורים לשימוש.

יש מערכות שיודעות לאסוף ולאגור וגם לסנן אותם, אך כפי שנאמר לא לפי החוק. (משרד הבריאות לא מאשר למרות שמשרד לאיכות הסביבה היה שמח).

לי אישית לא יצא להתעסק עם המערכות האלו מכיוון שרוב הלקוחות היו מתקפלים כששומעים שזה לא חוקי.

יש דרכים אקולוגיות לסנן את המים בעזרת צמחיה ובריכות סינון מיוחדות ותמצא ברשת הרבה אנשים שמתעסקים עם זה.

שיהיה בהצלחה

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם
יש לך קצת בעייה. החוק אוסר להתקין, למכור, לייצר, לייבא או לעשות שימוש במערכות כאלה ולכן כל מי שיתקין לך אותה עובד למעשה מתחת לשולחן. אם תהיה בעייה אין לך עם מי לדבר.

אם אתה רוצה להשקות את הגינה שקול להכין בריכה תת קרקעית של כ 4-5 קוב ולנקז את המרזבים אליה. אצלי בעבודה מגג של 1500 מטר אני ממלא תוך כמה ימי גשם מיכלים של מתקני בדיקה בנפח כולל של 10 קוב.

אגב, אתה יודע שגם זה לא חוקי ?

במדינה שלנו מי הגשם אינם שלך, אלא של המדינה (ולמען האמת יש בזה הגיון מסויים). אסור לך לצבור או לאגור אותם.

http://hidavrut.gov.il/content/2094

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מכיוון שאגירה שלהם במיכל הופכת אותם תוך 24 שעות למים שחורים שהם אסורים לשימוש.

אשמח מאד אם תוכל להרחיב בנושא. גם אני מתכנן מערכת מיחזור לאפורים הללו, ואם אשים רגע את האיסור בצד - ארצה לשמוע מה עוד בעד ונגד.

תודה.

פורסם
בהנחה של צריכה מינימאלית של 50 קוב בחודש ומיחזור של נניח 50%,אתה מייצר 25 קוב בחודש, זה כבר סיפור אחר.

שי

50 קוב בחודש צריכה של משפחה אחת (לא כולל הגינה)?

אתה אמיתי?

זו צריכה מופקעת לחלוטין.

צריכה הגיונית לאדם לחודש (לא חודשיים) היא אולי בסביבות 3-5 קוב. כמובן לא כולל השקיה.

אלא אם אתם 10-12 איש 50 קוב מגלם בזבוז מים די רציני.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שימוש בחומרי כביסה ללא דטרגנט מאפשר הפניה ישירה של המים להשקיה, וללא שום סינון. כך שאת מכונת הכביסה טוב שלא חיברת עם השאר.

אצלנו כל המים האפורים עוברים טיהור ביולוגי ומופנים להשקיה, כך שאם יש לך שאלות ספציפיות, אתה יותר ממוזמן.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

השקיה צורכת המון המון מים ולהערכתי זו הסיבה לצריכה המטורפת.

אני מניח שפותח השרשור התכוון ל 50 קוב לחודשיים (החשבונות הם דו חודשיים) ולא לחודש (אחרת 100 קוב לחודשיים זה באמת פסיכי לגמרי).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק צודק והטעות היא שלי, זה לחודשיים :oops:

בחורף אנחנו סביב ה 25 קוב לחודש, בקיץ זה באיזור ה 40.

אם אני מצליח למחזר חצי מהצריכה הביתית, כלומר באיזור 12-13 קוב, כיסיתי את כל התוספת להשקיה בקיץ.

בגלל שהרשת מלאה בחברות והצעות, מבקש המלצות לבעלי מקצוע בתחום.

תודה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

יש בשירשור הזה הרבה מידע מוטעה.

מים אפורים - מקלחת ומכונת כביסה.

מים שחורים - מטבח ואסלות.

ההבדל הוא בעומס החומר האורגני.

מותר למחזר עד 200 ליטרים מים אפורים ביממה. הסיבה לכך היא שהרטבת הקרקע מעבר לרמה זו, למשק בית פרטי, עלולה לגרום להגעת המים למי תהום. (התקנה הזו לא מתייחסת לשטח המושקה ולכן היא קצת תמוהה)

אם אתה ממחזר את מי מכונת הכביסה, מומלץ לעבור לאבקות קומפקט. הן מכילות פחות בורון ופוספט בצורה משמעותית (בורון גורם את הנזק הכי גדול בקרקע וא"א להרחיק אותו מהקרקע)

אסור להשקות מים אפורים בהמטרה\התזה מסיבות תברואה.

יש הרבה שיטות לבניית מערכת כזו. החל מבנית מפריד שומנים דרך טיהור ע"י צמחי מים ועד טיהור באמצעות פטריה ש"אוכלת" את החומר האורגני ומאפשרת לשמור את המים למס' ימים.

אני ממליץ לך:

ראשית, להתחיל לחפור ברשת. יש המון גישות ושיטות.

שנית, את מי הכביסה\מקלחת להפנות למילוי הניאגרות בבית. רק מי הניאגרה הם כ 35% מצריכת המים היומית לנפש הממוצע. כך אתה לא מחזיר את המים לקרקע, לא מפר חוק\תקנה וגם העיקרון פשוט כמו פה:

http://www.dtox.co.il/2010/02/%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%A7%D7%9D-%D7%91%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A8-%D7%95%D7%91%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מים אפורים לא יחזרו אצלי לניאגרות, אלף כי אני לא רוצה שום חיבור בין המים המתוקים למים האפורים ובית כי הבית כבר כמעט גמור וזה לא בוצע ואני לא הולך לשנות את המערכת הסניטרית לטובת העניין.

יש לי 150 מטר של שיחים לגדר ועוד מספרצלא קטן של עצים כך שלא תהיה לי בעיה לנצל את כל המים שאפיק ולא בהמטרה.

יש בעיה להשקות עצי פרי במים אפורים? הדרים?

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
אשמח מאד אם תוכל להרחיב בנושא. גם אני מתכנן מערכת מיחזור לאפורים הללו, ואם אשים רגע את האיסור בצד - ארצה לשמוע מה עוד בעד ונגד.

תודה.

אני לא יכול לעזור לך יותר מידי בנושא כי אין לי מספיק מידע, אבל יש פה אחרים שמבינים הרבה יותר.

גם הרשת מלאה בחומר בנושא.

נושא האגירה מעל 24 שעות הוא קריטריון של משרד הבריאות. אם המים לא עברו סינון במשך הזמן הנ"ל אזי הם כבר לא מים אפורים.

היום ניתן לשתות אפילו מים שחורים שעברו סינון ביולוגי (אתה יכול לבקש כוס באתר של מקורות ברשל"צ...)

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

• תוכן חדש...