Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני מתלבט בין אלפא רומיאו מיטו ידנית שנת 2009, 155 כ"ס עם 40-60 אלף ק"מ לבין אודי A3 שנת 2008 מנוע 2.0T עם 200 כ"ס ותיבת DSG. ברור לי שהאודי יותר חזקה ויותר איכותית, אבל מה לגבי התנהגות הכביש? איך היא פונה? איזה כיפית יותר? איזה תהיה סחירה יותר כשארצה למכור אותה ב 120-130 אלף ק"מ?

אופציה נוספת היא אודי A1 שנת 2011 עם 20,000 ק"מ. נכון, אין לה את המנוע הנהדר של ה A3 או את התנהגות הכביש של המיטו, אבל זה עדיין רכב איכותי מאוד, המנוע שלו בהחלט לא חלש ואני מניח שיש לו התנהגות כביש טובה. היתרון המובן שלו הוא הקילומטרז' הנמוך והשנה הגבוהה (הרכב בעקרון חדש), והחסרון הוא שאין תיבה ידנית (בעקרון אני רוצה או תיבה ידנית או DSG עם "Flappy pedal", כלומר העברת הילוכים מפדלים קטנים מאחורי ההגה, תיבה 'חצי ידנית').

אז מה שחשוב לי: איכות, נוחות (שיהיה נוח להתנהל איתו ביום-יום), סחירות סבירה, ביצועים, התנהגות כביש, ותיבה ידנית/חצי ידנית היא יתרון (הדברים הללו אינם לפי סדר מסוים).

תודה.

פורסם

על המיטו הייתי מוותר, רכב סתמי ביותר, לא נותן שום חדוות נהיגה, ההגה קל מדי והאוטו בכללי מאוד משעמם לנהיגה.

הוא גם לא איכותי (בטוח לא ברמה של ה A3) ולא נוח (טוב, את זה תקח בערבון מוגבל כי הנסיון שלי היה עם מיטו שנועלת צמיגי 18" עם חתך נמוך אז יכול להיות שעם 16" היא כן תהיה לך נוחה).

ואם כבר A3 2.0T למה לא לשקול גולף GTI ידנית? לפי דעתי היא יותר מתאימה לדרישות שלך (אבל בדומה למיטו, היא גם לא כזאת נוחה ונוטה להתרסק חזק בבורות).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

הוא מברר לגבי איך האוטו פונה ו"כיפיות", במיטו וב A3 הוא לא יקבל שום כיפיות :-D .

הסדרה 1 לא חזקה (הכוונה ל 118 ול 120 הנפוצות) לא מאובזרת ומאוד צפופה. והיא גם מגיעה עם גיר אוטומטי פלנטרי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

שקלתי את ה GTI, אבל אני לא עד כדי כך "הארדקור". במחיר הזה מצאתי אותן עם קילומטרז' של 90 אלף צפונה, שזה יותר מדי. אני מניח יהיה לי קשה מאוד למכור אותו כשהוא יהיה ב 150,000 (מי ירצה לקנות רכב בן 8-9 עם כ"כ הרבה קילומטר כשהוא מתחיל להיות יקר לתחזוקה? או שאולי אני טועה?).

הסדרה 1 דווקא נראית כמו אופציה לא רעה למרות הגיר, שוב, אני לא מחפש כוח של hot-hatch (למרות שזה בונוס נחמד), גם פחות יספיק לי. למעשה שקלתי אפילו לקחת פורד פיאסטה חדשה, נכון היא גרועה ב 1000 מונים מהמכוניות שאני משווה כאן (והיא עגלה למות), אבל חוץ מהמנוע יש בה את מה שאני מחפש.

רעיון שעכשיו עלה לי לראש הוא לא אחרת מאשר המיאטה (MX-5). אני חושב שזה מתאים לי - הרבה כח אבל לא המון, התנהגות כביש פנומנאלית ואני בטוח שכיף לנהוג בה. קצת מפריע לי הגג הנפתח המטופש, אבל שיהיה... מצאתי אחת עם 60,000 ק"מ.

פורסם

שלום. אני מתלבט בין אלפא רומיאו מיטו ידנית שנת 2009, 155 כ"ס עם 40-60 אלף ק"מ לבין אודי A3 שנת 2008 מנוע 2.0T עם 200 כ"ס ותיבת DSG. ברור לי שהאודי יותר חזקה ויותר איכותית, אבל מה לגבי התנהגות הכביש? איך היא פונה? איזה כיפית יותר? איזה תהיה סחירה יותר כשארצה למכור אותה ב 120-130 אלף ק"מ?

אופציה נוספת היא אודי A1 שנת 2011 עם 20,000 ק"מ. נכון, אין לה את המנוע הנהדר של ה A3 או את התנהגות הכביש של המיטו, אבל זה עדיין רכב איכותי מאוד, המנוע שלו בהחלט לא חלש ואני מניח שיש לו התנהגות כביש טובה. היתרון המובן שלו הוא הקילומטרז' הנמוך והשנה הגבוהה (הרכב בעקרון חדש), והחסרון הוא שאין תיבה ידנית (בעקרון אני רוצה או תיבה ידנית או DSG עם "Flappy pedal", כלומר העברת הילוכים מפדלים קטנים מאחורי ההגה, תיבה 'חצי ידנית').

אז מה שחשוב לי: איכות, נוחות (שיהיה נוח להתנהל איתו ביום-יום), סחירות סבירה, ביצועים, התנהגות כביש, ותיבה ידנית/חצי ידנית היא יתרון (הדברים הללו אינם לפי סדר מסוים).

תודה.

אם חשבת על אאודי A1 ואתה רוצה דווקא ידנית, אז תנסה להשיג את המחיר המבצע שהיה לאחרונה - 115K לאחת חדשה מהסוכנות עם מנוע 1.4 טורבו וגיר ידני.

אופציה נוספת היא לחפש אחת כזאת ממישהו שרכש ובמבצע התחרט על כך שקנה ידני.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

טוב, הגדרתי יותר איזה סוג של רכב אני רוצה. אני רוצה רכב מהנה עם התנהגות כביש טובה. על A1 ויתרתי. האופציות הן:

A3 2.0T - האם הוא מהנה? (אני משער שבפניות הוא קצת יותר משעמם, אבל האם 200 סוסים מפצים על כך?)

Mazda Miata - כיף חיים, אבל האם אפשר לחיות איתה ביום-יום, מהבחינה של הגג? כלומר האם אין יותר מדי רעש כשהגג סגור והאם לא נכנס גשם?

אופציה נוספת: Mini Cooper. זה גם מהנה וגם נוח וגם עם 120 כ"ס לא בדיוק שור זועם, אבל בהחלט לא עגלה בשביל נהג עם רשיון שלושה חודשים וחצי. גם ההתנהגות מפצה על המחסור בכח.

פורסם

A3 - לא נהגתי על ה 2.0T, אבל כן נהגתי על גראסות אחרות, מאוד איכותית ושקטה אבל משעממת מאוד לנהיגה. מכונית חזקה יכולה להיות כיפית לתקופה קצרה אבל מתרגלים לזה מאוד מהר.

מיאטה - תבדוק עלויות ביטוח, אם אתה מוצא הצעה סבירה ואתה מוכן לוותר על הפרקטיות אתה מאוד תהנה ממנה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

למה שלא תיקח נסיעת מבחן על השתיים ותראה מה מתאים לך?

לפי התיאור שלך המיטו דווקא נשמעת מתאימה לך. היא לא קליאו ספורט בפניות אבל המנוע מצויין, יש לה אחיזה טובה, ההגה מהיר ומדוייק (אבל חסר תחושה).

emotion of motion

פורסם

ויתרתי על המיטו, הבנתי שאין לה שוק גדול כשארצה למכור ושהיא קצת בעייתית מהבחינה של אמינות.

האודי A3 כרגע בסטנד-ביי.

אז הבחירה היא בין המזדה מיאטה (MX5) לבין המיני קופר. לפי מה שידוע לי שתיהם מהנות מאוד ולשתיהם יש התנהגות כביש מעולה. המיאטה חזקה בהרבה (משהו כמו 3 שניות קצרות יותר ל 100), אבל המיני סקסית כזאת ויש לה אופי...

איזה נוחה יותר? לאיזה יש תיבת הילוכים טובה יותר?

מחר אני קובע נסיעות מבחן על שתיהן.

פורסם

אני לא בטוח שהוא צודק לגבי השוק כי השוק מת בלי קשר למיטו.

מסכים שטועה באשר לאמינות.

לפותח השרשור,

דווקא מכל מה שסיפרת, המיטו נשמעת מאוד מתאימה. היא חזקה, מתנהגת בסדר גמור ,נראת מעולה ומספיק אמינה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

המיני קופר הרגילה היא ממש לא רכב ספורטיבי (אולי אפשר לקרוא לה ספורטיבי לייט) אבל המיאטה היא בהחלט רכב ספורטיבי.

המיאטה היא לא הכי חזקה, לא הכי מתנהגת, לא הכי מאובזרת ולא הכי יפה בקטגוריה שלה אבל היא כן נותנת חבילה מאוד משתלמת שמתבססת על אמינות ועלויות אחזקה שפויות (תברר כמה עולה ביטוח ל-Z4 או כמה עולים טיפולים ל-S2000 ואז תבין). בידיים הנכונות ועם קצת שיפורים אפשר להפוך את המיאטה למכונת נהיגה מאוד מוצלחת (במצב סטנדרטי האוטו עדיין מאוד מאוד מהנה אבל מרגיש קצת רך).

אני לא הייתי ממליץ על הרכב כתור רכב ספורטיבי ראשון, במיוחד למי שלא מחפש את חוויית הגג הנפתח (שמאוד מהנה שהוא פתוח אבל צורך גם הרבה יחס, תחזוקה וצומת לב).

דווקא המיני קופר S (ולא הקופר הרגילה) היא בהחלט אחד מרכבי ההנעה הקדמית הטובים ביותר והיא תוכן ללמד אותך המון.

אני לא נמנה על חובבי המיטו אבל היא בהחלט עונה להגדרה "ספורטיבית לייט", חורכת אספלט היא לא אבל אף אחד לא יכול לקחת ממנה את המראה המיוחד (יש שאוהבים ויש שלא) והסמל הנחשק בחזית (של פיאט :roll:).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...