Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי מאזדה 323 שנת 2003 GLX אוטומטית. אני מעוניין להכין רשימה של חלפים מומלצים ואילו טיפולים צריך לעשות מראש בשביל כל מצב עתידי שבו אצטרך מידע זה בשלוף. אני תמיד מעדיף חלפים איכותיים / אמינים (רצוי יפניים) בטווח מחירים סביר. אני מבקש המלצה על:

1. טיפולים שיגרתיים:

1.1. אילו טיפולים יש לעשות ?

1.2. כל כמה זמן / ק"מ ?

1.3. אילו חלפים יש להחליף בכל אחד מהטיפולים ?

1.4. מהי התוצרת המומלצת עבור כל אחד מהחלפים הללו ?

2. בולמי זעזועים ?

3. רפידות לבלמים ? כל כמה ק"מ להחליף ?

4. דיסקיות לבלמים ? כל כמה ק"מ להחליף ?

5. נוזל הידראולי לבלמים ? כל כמה ק"מ להחליף ?

6. נוזל הידראולי לתיבת ההילוכים ? כל כמה ק"מ להחליף ?

7. פלגים ?

8. מסנן שמן ?

9. פילטר אויר ?

10. שמן מנוע ?

11. מסנן דלק ?

תודה מראש

פורסם
נסה להשיג את ספר הרכב של הדגם הנ"ל (אולי הוא נמצא בתא כפפות) ויענה לך על כל שאלותיך.

לגבי טיפולים אני אבדוק. לגבי החלפים, אולי לא הסברתי את עצמי טוב: אני מעוניין בחברות אלטרנטיביות ובדגמים ספציפים של אותם הפירמות ( כגון בולמי זעזועים של חברת KYB דגם premium, ....) על מנת לטפל ברכב בעלות נמוכה יותר, אך באיכות לא פחות טובה.

פורסם

הי, יש לי את אותו אוטו 1.6 GLX 2003

אני אישית, מחליף שמן כל 6,000 ק״מ, Liquid Molly 10w40

זה כולל פילטר דלק מקורי ממחסן חילופי מורשה, הסיבה לכך שרוב הנסיעות בעיר שבה השחיקה גבוהה יותר, מה שגם אלו מנועים רגישים מאוד, לשמן לא איכותי ולשמן ישן.

דבר נוסף שעשיתי כשקניתי על השבוע הראשון, נקיתי את החיישן אוויר MAF הוא נוטע להתלכלך, ואז אין סחיבה כמו שצריך ויש ביזבוז דלק, הוא נמצא על בית פילטר, 2 ברגי פיליפס וספרי מגעים.

בנוסף ניקיתי את בית מצערת, עם ספרי קורבורטורים, זה מתקן את יציבות הסל״ד ומונע רעידות, יש לציין לפני ביצוע כל הפעולות הללו יש לנתק את קוטב (-) מהמצבר.

פלגים כל 30,000 של NGK, ופילטר אוויר מקורי.

שמן גיר כל 30,000 רק במורשה יש להם מכונה השואבת את השמן הישן ומזרימה שמן חדש בלחץ שזה גם שוטף מבפנים, כנ״ל פילטר ואטם, סה״כ 330₪ כולל מע״מ. (7 ליטר שמן)

זהו, לגבי בולמים אין לי מושג, לא החלפתי עדיין.

בלמים ודיסקיות במקרה הצורך, נוזל בלמים פעם ב 30,000

וזהו יש לך אוטו אמין וטוב, בהצלחה.

פורסם
הי, יש לי את אותו אוטו 1.6 GLX 2003

אני אישית, מחליף שמן כל 6,000 ק״מ, Liquid Molly 10w40

זה כולל פילטר דלק מקורי ממחסן חילופי מורשה, הסיבה לכך שרוב הנסיעות בעיר שבה השחיקה גבוהה יותר, מה שגם אלו מנועים רגישים מאוד, לשמן לא איכותי ולשמן ישן.

דבר נוסף שעשיתי כשקניתי על השבוע הראשון, נקיתי את החיישן אוויר MAF הוא נוטע להתלכלך, ואז אין סחיבה כמו שצריך ויש ביזבוז דלק, הוא נמצא על בית פילטר, 2 ברגי פיליפס וספרי מגעים.

בנוסף ניקיתי את בית מצערת, עם ספרי קורבורטורים, זה מתקן את יציבות הסל״ד ומונע רעידות, יש לציין לפני ביצוע כל הפעולות הללו יש לנתק את קוטב (-) מהמצבר.

פלגים כל 30,000 של NGK, ופילטר אוויר מקורי.

שמן גיר כל 30,000 רק במורשה יש להם מכונה השואבת את השמן הישן ומזרימה שמן חדש בלחץ שזה גם שוטף מבפנים, כנ״ל פילטר ואטם, סה״כ 330₪ כולל מע״מ. (7 ליטר שמן)

זהו, לגבי בולמים אין לי מושג, לא החלפתי עדיין.

בלמים ודיסקיות במקרה הצורך, נוזל בלמים פעם ב 30,000

וזהו יש לך אוטו אמין וטוב, בהצלחה.

התכוונתי לפילטר שמן מקורי ולא פילטר דלק, סליחה.

פילטר דלק באוטו הזה לא נוגעים בו, עד שמתה משאבת הדלק מתחת למושב האחורי, ואז מחליפים קומפלט.

פורסם

שמן פילטר שמן כל 15000 קמ״ או שנה (הקודם מביניהם) בלמים זה תלוי בסגנון הנהיגה שלך ועם רוב הנסיעות שלך הן בעיר או מחוץ! נוזל בלמים יש להחליף אחת לשנתיים לא משנה הקמ״ פילטר אויר כל 30 אם אני זוכר נכון, פלאגים המקוריים אמורים להיות אירידיום שאותם מחליפים כל 90000 קמ״ או 3 שנים (הקודם מביניהם) עלות בערך 400 שקל למקוריים! לגבי המסנן דלק אם אני זוכר נכון 120000 קמ״ לא יודע מאיפה השטות הזאת עד שהוא נתקע ומחליפים אותו ביחד עם המשאבה! אם אתה לא רוצה להשקיע כל כך תקנה חליפי או שתקנה מקורי ותרכיב לבד הוא נמצא מתחת לכיסא האחורי, לא אמורה להיות בעיה להחליף אותו. נוזל קירור אני ממליץ לך על נוזל ירוק רגיל של דלקור (זה מה ששמים במורשים של מזדה) והשנים הוכיחו שאין איתו שום בעיה והוא עומד בתקן! יש כמה רגישויות בנוגע לנזילות כדי שתדע בעיקר מהקרטר שמן ומחיישן נקישות שנמצא מעל למסנן שמן.

החלק הכי חשוב שתקפיד עליו למקורי בלבד הוא מסנן שמן אל תיקח שום תחליפי שקיים לא שווה לחסוך, שמן 1040 איכותי ושייבה לפקק ריקון כל טיפול עיניין של שקלים בודדים! מקווה שעזרתי!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...