Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי שיש הבדל של שמים וארץ בין הדגם של עכשיו לדור הקודם? הדור הקודם יותר נוקשה וספורטיבי ומכויל יותר טוב, מרגיש כמו בנהיגה בקארטינג.

לא נכון. ההבדל הוא לא שמים וארץ. הדור הקודם לא נוקשה וספורטיבי ומכויל יותר טוב וגם לא מרגיש כמו בנהיגה בקארטינג, לפחות לרכב לא משופר. הדבר היחיד שנכון הוא שהדעה הרווחת היא שה-NB מתנהגת יותר טוב מה-NC. עם זאת, היא חלשה משמעותית, ובנוסף - בעלות לא גבוהה אפשר לשדרג את ההתנהגות של ה-NC לרמה גבוהה מאוד עבור נהגים ספורטיביים. לנהגים לא מאוד ספורטיביים גם במצב סטוק היא תהיה מצוינת.

אני מתכוון להשאיר את הרכב ללא שום "שיפורים". מבחינת ההחזקה לפי מה שידוע לי הוא די זול לא?

עוד משהו, פוינטר מוריד משמעותית את עלות הביטוח?

חפש שרשור שלי על 3 שנות אחזקת מיאטה NC שנת 2006.

פוינטר הוא חובה ב-NC (או איתוראן). עלות ביטוח לנהג מעל 24 ללא תאונות היא כ-1800 לחובה וכ-5000-6000 למקיף.

טיפולים סטנדרטים (שמן + פילטרים) יעלו כמו כל מזדה, כל דבר שהוא יחודי לרכב יעלה הון קטן (ידית הילוכים מקורית - מעל 900 שקל, מנוע לחלון חשמלי - 1500 שקל [בודד לא זוג], פילטר דלק מעל 400 שקל).

לגבי פויינטר \ איתורן, אני לא חושב שבכלל יהיו מוכנים לבטח אותך בלי.

לא זכור לי שפילטר דלק עלה אצלי 400 שקלים. את שאר הדברים שציינת לא הייתי צריך להחליף. בגדול - גם את הדברים היקרים ניתן להשיג מחו"ל במחירים זולים.

אני יודע שזה לא צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות אל עדיין: מהי צריכת דלק? בנסיעה רגוע\מתונה, בנסיעה רגילה-רגל טיפה כבדה.

האם יש הבדל משמעותי בין nc 2.0L לבין 1.8 NB?

בנסיעה רגועה אפשר להגיע גם ל-1:12. ממוצע 1:11-1:10 כתלות במאפייני הנהיגה. נסיעה אגרסיבית יותר - 1:9.

הייתה לי מיאטה 2008 גג קשיח. מדובר ברכב מהנה מאוד לנהיגה, הגג הקשיח מוזיל את עלות הביטוח המקיף בכמה עשרות שקלים, לא משהו רציני. אני נהג ותיק, מנסיון לנהג צעיר ביטוח לרכב כזה בהחלט יהיה יקר. חסרונות נוספים, מדובר ברכב נמוך שכל מעמורה תרגיש בחוסר נעימות, בכניסה לקניונים תרגיש איך הלמטה של הרכב נשרט (אני אישית הייתי חונה רחוק רק כדי לחסוך ללב שלי את זה), הרכב חלש יחסית. אם כל זאת מדובר ברכב שהוא אחד המהנים לנהיגה שיש, בעיקר בפניות :) הגג הפתוח פשוט תענוג בימים יפים. בקיצור לא תתאכזב מהרכב הנ"ל. עלות טיפולים סבירה בהחלט יחסית לרכב ספורט.

הפתרון לנגיעה בתחתית הרכב בכניסה לחניונים הוא - להחליף צמיגים בזמן. צמיגים שחוקים מורידים את הגובה של האוטו בכמה סנטימטרים שמהווים בדיוק את הגבול בין מעבר חלק למעבר עם נגיעה.

בשורה התחתונה: מי שכמוון יודע, האם הפער מאד דרמטי בין שני הדגמים? האם האקסטרה תוספות שבדור החדש (חוץ מהשנתון היותר גבוה) שוות את ההשקעה?

הדור החדש בטיחותי יותר, נעים יותר מבפנים, מאובזר יותר, חזק יותר, מודרני יותר ובאופן כללי מתאים הרבה יותר למרבית הנהגים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא זכור לי שפילטר דלק עלה אצלי 400 שקלים. את שאר הדברים שציינת לא הייתי צריך להחליף. בגדול - גם את הדברים היקרים ניתן להשיג מחו"ל במחירים זולים.

אני אבדוק את הקבלה יותר מאוחר. ידית הילוכים לא מצאתי בחו"ל ועקב המחיר לא החלפתי (בסך הכל ירד קצת הציפוי עור). מנוע לחלון חשמלי לא מצאו בארץ, הוא נתן הערכת מחיר. בחו"ל הכי זול שמצאתי היה 250 פאונד.

הפתרון לנגיעה בתחתית הרכב בכניסה לחניונים הוא - להחליף צמיגים בזמן. צמיגים שחוקים מורידים את הגובה של האוטו בכמה סנטימטרים שמהווים בדיוק את הגבול בין מעבר חלק למעבר עם נגיעה.

ה-NB נמוכה יותר, אתה תמיד תשפשף מחסומי דוקרנים. אבל זה רק הדוקרנים הקפיציים שנוגעים ברכב אז הם לא משאירים סימן. מה גם שהם נוגעים רק בחיזוק שילדה מתחת לגיר ולא במרכב.

הדור החדש בטיחותי יותר, נעים יותר מבפנים, מאובזר יותר, חזק יותר, מודרני יותר ובאופן כללי מתאים הרבה יותר למרבית הנהגים.

אכן מגיע עם בקרת יציבות, בניגוד ל-NB, האם זה יתרון או חיסרון תלוי בנהג, אני אוהב לא הוציא את התחת קצת בכיכרות ואם הייתי צריך כל פעם שאני נכנס לרכב לכבות אותה זה היה מציק. מצד שני ESP מאוד שימושי בחורף, חבל שאין מצב של OPT IN.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...