Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לרכוש רכב משפחתי חדש (אחרי שנות ליסינג ארוכות). יש לי שני ילדים קטנים (אחד עם בוסטר, השני עם כסא). לאורך תקופת האחזקה של הרכב, צפוי להיות גם ילד שלישי, כלומר תהיה לפחות שנה שבה יצטרכו לשבת מאחור מבוגר/ת + 2 בוסטרים.

חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני בדלק, חסכוני בעלויות אחזקה ותא מטען לא קטן מדי.

הסכום שתכננתי לרכוש בו הוא 120K לכל היותר, ולכן אחד הרכבים שמאוד אהבתי, זה הטויוטה ספייס וורסו.

אשמח אם מישהו יוכל להמליץ או לפסול את הרכב, ו/או רכבים מתחרים :)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שלמשפחה שלך + תכניות לעתיד רנו פלואנס DCI (טורבו דיזל) תהיה יותר מתאימה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחרי שיצא לי לנהוג ולנסוע בכמה דגמי רנו, סיטרואן ופיז'ו, אני לא מתקרב אליהן.

אגב, דיזל משתלם בימינו? הוא לא יקר מבנזין?

פורסם

אני ממלא ב 30 אג' פחות מבנזין.

צריך רק למצוא תחנה שנותנת מחיר טוב, ולא חסר תחנות כאלה.

ראית מה צריכת הסולר של רנו כזאת?

לפי המבחן של קארספורום, 1:19 ק"מ לליטר סולר:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/498/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%E2%80%93-%D7%99%D7%97%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאמור, אני מלא אכזבות מרנו, פיז'ו וסיטרואן, למרות שהביקורת נראית מעניינת...

חוצמזה, כשאמרתי לאשתי שבפורום ממליצים על רנו קיבלתי תגובה מתנגדת נמרצות, אז לא רלוונטי גם מהכיוון הזה. היא תנהג בה לרוב :-)

פורסם

ממליץ על הספייס. נוח מרווח. אין לי בוסטרים. אבל יש לי ילדים גדולים [ 90 ק"ג].

לא צפוף אחורה.

על הנייר עושה 1:19

בפועל עם מזגן 1:14

ממליץ על הגירסה הפשוטה. לקחתי את המפוארת [5000 ש"ח יותר] לא מוצדק.

תוסיף חלונות אחורים לבד. רדיו מה שבא לך. יצא פחות.

הרדיו המקורי די פרימיטיבי. מזכיר רדיו תאדירן.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
ממליץ על הספייס. נוח מרווח. אין לי בוסטרים. אבל יש לי ילדים גדולים [ 90 ק"ג].

לא צפוף אחורה.

על הנייר עושה 1:19

בפועל עם מזגן 1:14

ממליץ על הגירסה הפשוטה. לקחתי את המפוארת [5000 ש"ח יותר] לא מוצדק.

תוסיף חלונות אחורים לבד. רדיו מה שבא לך. יצא פחות.

הרדיו המקורי די פרימיטיבי. מזכיר רדיו תאדירן.

אכן אפשר להצטרף על המלצה של ספייס דיזל, אם מה שחשוב זה צריכת דלק (1:20 ללא מזגן) ותא מטען ענקי.

יחד עם זאת, ספייס בפרט ופביה בכלל הם רכבים די צרים, לכן להושיב 3 ילדים מאחורה עם בוסטרים/כסאות בטיחות נראת לי משימה בלתי אפשרית.

נ.ב. כמובן רק גיר ידני, אין אוטומטי בדיזל. ובנזין לא חסכוני כ״כ ...

פורסם

הייתי על סקודה אוקטביה. מרווחת מאחורה(יותר מהפאביה ספייס), בעלת תא מטען מכובד ומנוע 1.2 TSI חסכוני למדיי.

אם אני לא טועה מחירה הוא 122K לאוטומטית(DSG) ופחות לידנית.

המנוע מצויין ותשיג צריכת דלק כמעט כמו ברכב דיזל בנהיגה מתונה.

פורסם
תבדוק גם את הסקודה יטי. אמור לתת מרווח מספק מאחור ואם מתאים לך ידני אז המחיר נמוך בעשיריה מהתקציב שלך.

יטי ידנית עולה 122 אלף (אוטומטית 137K) וידנית בטח גם לא אקטואלית.

אולי התכוונת לרומסטר (שיש גם דיזל ידנית חסכונית בדלק ב-124 אלף) שהיא צרה ב-2 ס"מ מהספייס וורסו, והבנזין פחות חסכונית.

אוקטביה אוטומטית בנזין (1.2 tsi) עולה 123 אלף וגם היא פחות חסכונית מהספייס.

בקיצור, ספייס-וורסו מנצחת גם במחיר וגם בחיסכון בדלק.

פורסם
יטי ידנית עולה 122 אלף (אוטומטית 137K) וידנית בטח גם לא אקטואלית.

אולי התכוונת לרומסטר (שיש גם דיזל ידנית חסכונית בדלק ב-124 אלף) שהיא צרה ב-2 ס"מ מהספייס וורסו, והבנזין פחות חסכונית.

אוקטביה אוטומטית בנזין (1.2 tsi) עולה 123 אלף וגם היא פחות חסכונית מהספייס.

בקיצור, ספייס-וורסו מנצחת גם במחיר וגם בחיסכון בדלק.

ה- 1.2 TSI הוא מנוע מאד חסכוני אבל נכון שהדיזל חסכוני יותר. תקח בחשבון שליטר סולר עולה הרבה יותר מאוקטן 95, ככה שבסופו של דבר נראה לי שתצא יותר בזול עם מנוע בנזין.

הפאביה במרכב סטיישן בעלת תא מטען ענקי אבל קצת צפופה מאחורה.

האוקטביה מרווחת הרבה יותר מבפנים ועדיין בעלת תא מטען גדול.

הפאביה בעלת 4 כוכבי בטיחות לעומת האוקטביה שבעלת 5 כוכבי בטיחות.

בסופו של דבר הלקוח הפוטנציאלי יפגוש את 2 הרכבים באותה הסוכנות, זה לצד זה ויחליט מה טוב יותר בעבורו.

לטעמי אם לא חייבים תא מטען חריג בגודלו כמו בפאביה ספייס מוטב לבחור באוקטביה.

פורסם

לא כל מי שיש לו ילדים צריך תא מטען בגודל של מקרר ומעלה... עובדה שהוא התרשם מהטויוטה וכנראה שהבגאז' שלה יספיק לו

(ילדים שצריכים בוסטר הם כבר לא קטנים וכבר אין עגלות ילדים) והוא יקבל אוטומטית די מרווחת וחסכונית בדלק ב-110/115 אלף.

(לפני חודשיים גרסת הבסיס נמכרה במשך חודש ב-105 אלף)

פורסם
ה- 1.2 TSI הוא מנוע מאד חסכוני אבל נכון שהדיזל חסכוני יותר. תקח בחשבון שליטר סולר עולה הרבה יותר מאוקטן 95, ככה שבסופו של דבר נראה לי שתצא יותר בזול עם מנוע בנזין.

הפאביה במרכב סטיישן בעלת תא מטען ענקי אבל קצת צפופה מאחורה.

האוקטביה מרווחת הרבה יותר מבפנים ועדיין בעלת תא מטען גדול.

הפאביה בעלת 4 כוכבי בטיחות לעומת האוקטביה שבעלת 5 כוכבי בטיחות.

בסופו של דבר הלקוח הפוטנציאלי יפגוש את 2 הרכבים באותה הסוכנות, זה לצד זה ויחליט מה טוב יותר בעבורו.

לטעמי אם לא חייבים תא מטען חריג בגודלו כמו בפאביה ספייס מוטב לבחור באוקטביה.

סליחה, אבל זה לא ממש נכון.

1) ליטר סולר לא יותר יקר מליטר 95, אני קונה סולר ב-7.23, ויש הרבה תחנות שמוכרות ב-7.40...7.50, בדוק באפליקציית fulltank

2) אוקטביה tsi בכלל לא רכב חסכוני. לפחות, מול דיזל. הבדל שמיים וארץ : .13.5 קמ״ל מול כמעט 20 ! ויש עוד הבדל רציני בביטוח מקיף.

3)גם לאוקטביה 4 כוכבי בטיחות, אם זה בכלל מעניין מישהו, מה הקטע בכלל ? מתאונה באמת רצינית שום כוכבים לא יצילו.

מה שכן, באוקטביה 2 כריות אויר יותר מול פביה דיזל וגיר dsg מול גיר ידני. אני אישית מעדיף ידני :)

פורסם

לדרישות צנועות ורגילות של רכב משפחתי עם מינימום עלות אחזקה - טויוטה קורולה.

זו ברירת המחדל.

אם הוא לא מספק, יש אפשרויות רבות שמפורטות בתגובות אחרות, אבל אף אחת מהן לא תתן לך עלויות אחזקה ושמירת ערך כו זולות.

יש תמיד אפשרות לקנות במבצעים, כמו רנו פולאנס ב 15 אלף הנחה למהנדסים, או פיזו 308 וכד' בהנחה דומה ב"חבר", וכך לקזז ירידת ערך גדולה שלהם.

• תוכן חדש...