Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הוורסו וגם היטי רכבים מצויינים ואני חושב שבסופו של דבר נסיעת מבחן על הרכבים תביא לך את ההחלטה הסופית.

את הרנו אני שולל כי בשונה מהסקודה והוורסו היא לא יורדת בחצי מחיר כל שנה!!!

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור בעלים של ספייס ורסו - אני ממליץ על הרכב מאוד.

חסכוני מאוד (מחוץ לעיר הצלחתי להגיע איתו ל 20 קמ"ל), מרווח, ולפי הבדיקות שערכתי לפני הרכישה - הזול ביותר לאחזקה מבין המתחרים.

העניין הוא שנראה לי קצת מוגזם לשלם 110,000 על רכב כזה כשיש רכבים טובים אחרים ב 70-80 (אבל ידניים וחסכוניים פחות).

חיסרון נוסף - כשמאמצים את המנוע שומעים רעש חזק בתוך הרכב. כדאי לעשות נסיעת מבחן ולבדוק אם זה לא מפריע לך, למרות שאם תנהג בצורה רגועה תשמע אותו לעיתים נדירות.

פורסם
בתור בעלים של ספייס ורסו - אני ממליץ על הרכב מאוד.

חסכוני מאוד (מחוץ לעיר הצלחתי להגיע איתו ל 20 קמ"ל), מרווח, ולפי הבדיקות שערכתי לפני הרכישה - הזול ביותר לאחזקה מבין המתחרים.

העניין הוא שנראה לי קצת מוגזם לשלם 110,000 על רכב כזה כשיש רכבים טובים אחרים ב 70-80 (אבל ידניים וחסכוניים פחות).

חיסרון נוסף - כשמאמצים את המנוע שומעים רעש חזק בתוך הרכב. כדאי לעשות נסיעת מבחן ולבדוק אם זה לא מפריע לך, למרות שאם תנהג בצורה רגועה תשמע אותו לעיתים נדירות.

היי.

אין רכב חדש, משפחתי, אוטומטי, במחיר זול יותר מ-110.

יש לך ילדים? איך הם מסתדרים מאחור?

אני רואה שאתה מירושלים - איך היא בעליות?

תודה.

פורסם
היי.

אין רכב חדש, משפחתי, אוטומטי, במחיר זול יותר מ-110.

יש לך ילדים? איך הם מסתדרים מאחור?

אני רואה שאתה מירושלים - איך היא בעליות?

תודה.

אין לי ילדים, אבל לפני כשבוע נסעתי עם רכב מלא במבוגרים שלפני כן ישבו במאזדה 3 דור אחרון. לדבריהם, היה להם קצת יותר צפוף בצדדים, יותר מקום לרגליים, ובאופן כללי יותר נוח.

הרכב סוחב מצוין בעליות, אבל כמו שאמרתי - אם לוחצים חזק על הדוושה (כדי לשמור על 70-80 קמ"ש בעליות לגילה) שומעים את המנוע והגיר די חזק, אבל הרכב סוחב בלי בעיה.

פורסם

הרכב סוחב מצוין בעליות, אבל כמו שאמרתי - אם לוחצים חזק על הדוושה (כדי לשמור על 70-80 קמ"ש בעליות לגילה) שומעים את המנוע והגיר די חזק, אבל הרכב סוחב בלי בעיה.

אתה שומע בעיקר את הגיר

הגיד הינו גיר רציף

פורסם
אתה שומע בעיקר את הגיר

הגיד הינו גיר רציף

אני יודע שהגיר אחראי לרוב הרעש (אגב, גם בלימה בירידות תלולות תפיק ממנו צלילים כאלו), אבל בעליות גם המנוע מצטרף לחגיגה.

ואם כבר הוזכר הגיר, כדאי לציין שפרט לרעש מדובר בגיר פשוט מצוין. אין קפיצות בין הילוכים, הנסיעה חלקה, וגם הבלימה בירידות מאוד עוזרת. בנוסף לכל אלו אפשר גם לשלוט על הגיר מההגה (ואפילו להתערב בבחירת ההילוכים בלי להיות על מצב "ידני"). אני לא מבין למה בכל המכוניות האוטומטיות עם הגיר הפלנטרי לא שמו אחד כזה. לא מדובר בפיתוח חדשני, אני מכיר אותו ממכוניות אאודי של שנת 2002.

פורסם
אין לי ילדים, אבל לפני כשבוע נסעתי עם רכב מלא במבוגרים שלפני כן ישבו במאזדה 3 דור אחרון. לדבריהם, היה להם קצת יותר צפוף בצדדים, יותר מקום לרגליים, ובאופן כללי יותר נוח.

כשאתה אומר "רכב מלא מבוגרים" זה 2 או 3 מאחור? :)

פורסם
סליחה, אבל זה לא ממש נכון.

1) ליטר סולר לא יותר יקר מליטר 95, אני קונה סולר ב-7.23, ויש הרבה תחנות שמוכרות ב-7.40...7.50, בדוק באפליקציית fulltank

2) אוקטביה tsi בכלל לא רכב חסכוני. לפחות, מול דיזל. הבדל שמיים וארץ : .13.5 קמ״ל מול כמעט 20 ! ויש עוד הבדל רציני בביטוח מקיף.

3)גם לאוקטביה 4 כוכבי בטיחות, אם זה בכלל מעניין מישהו, מה הקטע בכלל ? מתאונה באמת רצינית שום כוכבים לא יצילו.

מה שכן, באוקטביה 2 כריות אויר יותר מול פביה דיזל וגיר dsg מול גיר ידני. אני אישית מעדיף ידני :)

1. אני לא מתדלק סולר. המחיר הרשמי הוא מעל ל-10 שקלים לליטר, אין לי מושג אילו הנחות ניתן לקבל על סולר ומה איכות הסולר שמקבלים ב-7.5 ש"ח לליטר.

2. 1.2 TSI לא מנוע חסכוני? זה אחד ממנועי הבנזין החסכוניים ביותר כיום. ניתן להשיג צריכת דלק של 1-16 ללא בעיה ורבים מדווחים על צריכה טובה אף יותר. תוכל לראות את זה כאן(בתחתית העמוד הראשון):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=427068

3. לגבי כוכבי הבטיחות אכן טעיתי, משום מה זה היה חקוק לי ככה בזכרון. מבדיקה שטחית ניתן להבחין שהאוקטביה איכותית ומרגישה עמידה לעומת קוריאניות וכו' על אף 4 כוכבי בטיחות בלבד.

בקשר לידני אני איתך, מעולם לא היה בבעלותי רכב אוטומטי.

פורסם

כמחזיקי אוקטביה אני יכול להגיד כמה דברים:

-צריכת הדלק היא יוצאת לנו בממוצא 15.5 ק"מ/ליטר ובנסיעה רגועה או חודש של טיולים יכול להגיע גם ל16.5

-בקשר לכוכבי הבטיחות,באמת היא קיבלה 4 כוכבים אבל זה היה בדגם הקודם בשנת 2004 ומאז 8 שנים היא לא נבחנה,אני מניח שאם היא הייתה נבחנת עכשיו היא הייתה מקבלת 5 כוכבים (רוב הרכבים באותה תקופה אפילו מאזדה 3 מ2007 קיבלה 4 כוכבים)

-אם אתם נוסעים מעל 20K ק"מ בשנה הייתי שוקל את האוריס ההיברידית חברים שלנו עושים עיתה תמיד בממוצא 20.5 ק"מ לליטר גם שהיא מיתאמצת.החיסרון היחיד מהאוטו הזה הוא הבגאג' הקטן שמספיק אולי למיזוודה אחת גדולה.היא עולה 135k שקלים וזה רכב אמין.

-המרווח באוקטביה הוא במוטו של אורך ולא של רוחב המרחב מאחורה ענקי,אבל לרגליים כלומר גם שהכיסא מלפנים הכי אחורה יש הרבה מקום לרגליים לעומת זאת שיושבים שלושה במושב האחורי די צפוף לכתפיים

תודה ניצן

how it's like to drive :twisted:

פורסם

לא מבין למה אנשים מציעים הצעות יקרות (לפעמים בהרבה) מהתקציב שלו...

אמנם הספייס-וורסו לא ממש מרווחת (ברוחב) ל-3 מבוגרים, אבל לדעתי בוסטר רגיל (בניגוד לכסא תינוק) תופס פחות רוחב ממבוגר.

פורסם

נכון, גם אני לא מבין כאשר אנשים כותבים על זה ש״ניתן להשיג ... ק״מ לליטר בנסיעה רגועה״, אני משיג 19.5-20 קמ״ל ללא שום נסיעה רגועה ועוד בחיפה עם עליות לאזור בית אורן כל יום :lol: איך בכלל אפשר להשוות רכבים הברידיים או דיזל מול בנזין מבחינת צריכת דלק ? זה פשוט לא בר השוואה !

פורסם
יטי ידנית עולה 122 אלף (אוטומטית 137K) וידנית בטח גם לא אקטואלית.

אולי התכוונת לרומסטר (שיש גם דיזל ידנית חסכונית בדלק ב-124 אלף) שהיא צרה ב-2 ס"מ מהספייס וורסו, והבנזין פחות חסכונית.

אוקטביה אוטומטית בנזין (1.2 tsi) עולה 123 אלף וגם היא פחות חסכונית מהספייס.

בקיצור, ספייס-וורסו מנצחת גם במחיר וגם בחיסכון בדלק.

המחירון של היטי הידנית הופחת ל- 115K, וכעת היא נמכרת במבצע ב- 110K.

ומבדיקה שלי - זו קנייה מצוינת.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

בקשר לחסכון גבוה של 1.2TSI - זה כנראה יכול להיות רק בערי משור ותלוי בגודל הרכב וכמובן בהרגלי נהיגה . לי יש לאון 1.2 והוא בממוצע צורך 1:10 בעיר לטנק דלק (לפי תדלוקים,נסיעה בירושלים 99% ) . האמת אני חושב שזה לא רעה כי הוא נותן תמורה יחסית טובה בביצועים. לרוב נסיעה היא בטווח של טורבו בגלל עליות ולפעמים אני "לוחץ" (כי בלי טורבו בעליות 1.2 בלאון = עגלה) .כמו שכתבו הרבה בפורום זה בקשר למנוע TSI - מקבלים חסכון רק כאשר לא לוחצים יותר מדי .

• תוכן חדש...