Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה: TSI VS MPI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נושא שלא היתי אומר שהוא דחוף לי כרגע מבחינה כספית אין לי את התקציב למשו חדש אבל הייתי רוצה להתעניין מאנשים שהיה להם ניסיון על שני הרכבים הללו

בלי קשר למחיר והשנתון הייתי רוצה לדעת מבחינת חסכון בדלק אמינות יציבות בטיחות ונוחות של 2 הרכבים

שנייהם ידניות!

Skoda Fabia 1400 16V MPI 2002-2008

100 כ"ס

נגד

Skoda Fabia 1200 TSI

105/86 כ"ס

טוב אז זה 3 רכבים בעצם :-D

תודה מראש.

פורסם

מכוניות שונות לחלוטין, אין כאן הרבה מקום להשוואה, גם העלויות רכישה אחרות לחלוטין.

תנסה להתמקד על הדגם המבוקש (דור ראשון 02-07 או דור שני 08 ומעלה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מכוניות שונות לחלוטין, אין כאן הרבה מקום להשוואה, גם העלויות רכישה אחרות לחלוטין.

תנסה להתמקד על הדגם המבוקש (דור ראשון 02-07 או דור שני 08 ומעלה).

זאת בדיוק השאלה איזה דור עדיף הדור החדש והיקר אם המנוע TSI הלא מספיק מוכח בק"מ גבוהה הריי תוך 3 שנים מה הם כבר עברו..

או הישן והזול שרובכם מכירים כי אני ממש לא מכיר את הרכב.

לאחי יש אוקטביה קומבי MPI 1600 אוטו' בנזין שאני לעיתים רחוקות נוסע בא ונהנה מכל רגע חוץ מהעניין שהיא אוטו'

(עד כמה שזה ישמע הזוי אבל כן יש רכבים כאלה 1.6 בנזין חוץ מאחי אני מכיר עוד אחד שיש לו)

השאלה שלי אם אני יחליט ללכת על FABIA ידנית מהדור הראשון 02-08 היא תהיה שונה בהרבה מהאוקטביה בגודל סלון ובביצואים על הכביש? או שעדיף כבר ללכת על דור חדש ?

אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי בלי להתחשב בעלות הרכבים והשנתון בהנכה שכולן חדשות גם דור MK1 וגם דור MK2 נגיד שהם היו אוטו שנתון..

פשוט חוויות אישיות שלכם אם הרכבים זה כל מה שרציתי לדעת.

מצטער אם חפרתי

פורסם

היו לנו צמד מהדור הראשון (1.4 100 כ"ס ידניות) ושלוש מהדור השני (הראשונות היו 1.6 והאחרונה 1.2TSI, ידניות כמובן).

ראשית תתמקד בדור הרצוי (ראשון או שני), לאחר מכן יהיה פשוט וקל יותר לעזור לך נקודתית. יש כאן גם את התלות בתקציב כמובן, הרי טווח המחירים בין הדורות והשנתונים משתנה, גם בין רמות הגימור מן הסתם.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
היו לנו צמד מהדור הראשון (1.4 100 כ"ס ידניות) ושלוש מהדור השני (הראשונות היו 1.6 והאחרונה 1.2TSI, ידניות כמובן).

ראשית תתמקד בדור הרצוי (ראשון או שני), לאחר מכן יהיה פשוט וקל יותר לעזור לך נקודתית. יש כאן גם את התלות בתקציב כמובן, הרי טווח המחירים בין הדורות והשנתונים משתנה, גם בין רמות הגימור מן הסתם.

אוקיי ומה אתה אומר על הדור הראשון שהיה לכם היא לא צפופה, חסכונית, נוחה, מבחינת אמינות יש תקלות קבועות כלשהם לרכב הזה?

עד איזה קילומטר'ג הגעתם איתה?

נהנתה מהנסיעות בא או שהיא עגלה כשהיא מלאה בנוסעים ומטען?

פורסם

הראשונה גמעה 40K ק"מ (4 שנים על הכביש) ונמכרה. השנייה גמעה 20K ק"מ (שנה וחצי על הכביש) והושבתה בתאונה בצער רב.

מבחינת תקלות, הראשונה (מעט לפני המכירה) סבלה מזיוף קל באחד מחיישני הלמדא. לבסוף הוחלט שלא להחליפו, הוא רק נוקה מלכלוך וחזר לתפקד כהרגלו, ללא בעיות נוספות כאלה ואחרות.

השנייה עמדה זמן רב בבונדד (צבע צהוב לא מבוקש במיוחד בארצנו) ובאחת הנסיעות הראשונות בגשם - נוצר עיוות באחד מהדיסקים הקידמיים, מה שגרם לרעידות בבלימה, והם כמובן הוחלפו תחת אחריות - יחד עם הרפידות.

בנוסף לכך הייתה תקלה נקודתית עם תאורת לוח השעונים שלא תפקדה, מה שהתברר בשלב מאוחר יותר כהתקנה לקויה של הקודנית - פורקה, הורכבה מחדש והוחלף לוח השעונים בחדש (תחת אחריות כמובן).

ה-1.4 בגרסת ה-101 כ"ס אינו מנוע גמיש במיוחד. הוא מ-א-ו-ד אנמי מתחת לאיזור 3000 סל"ד, רק מ-3000 סל"ד ומעלה הוא מתעורר לחיים ומורגשת תחושת נמרצות וזריזות - ביצועים מספקים בהחלט, גם עם 4 אנשים ומטען קל. בנוסף לכך לא מדובר במנוע שקט במיוחד, יש לו צליל נוכח (בעיקר בסל"ד בינוני-גבוה), אך צריכת הדלק שלו טובה בהחלט - בעיר ומחוצה לה. נתון של 1:16 בבינעירוני הוא נפוץ בהחלט - במידה והנהיגה שלך הדרגתית ומתונה, בלי האצות אגרסיביות מיותרות או שיוט על סל"ד גבוה / מהירות גבוה מהמותר :wink:

מבחינת מרווח פנים ונוחות נסיעה - יתרון לדור השני בכל הקשור למרחב הפנימי (בעיקר מבחינת מרווח ראש) ותא מטען. יתרון ברור לחלוטין יש לדור הראשון על פני הדור השני בכל הקשור לנוחות הנסיעה, היא פשוט מכויילת באופן מוצלח ונעים משמעותית מהחדשה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כן ולא.

לטעמי ה-MK1 מוצלחת יותר בכל הנוגע לאיכות החומרים / הקפדה בתא הנוסעים ובנוחות הנסיעה.

מצד שני, ל-MK2 עדיפות בכל הקשור למנוע (בעיקר עם ה-TSI המצויין), מרחב פנים, תא מטען, התנהגות ואיבזור.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...