Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ושבת שלום

אני חייב לשתף מה שקרה לי היום.

אני מתנדב במשטרה וגר במעלה אדומים. היום הייתי במשמרת חופים - הפגנת נוכחות ובולטות בעיקר, וטיפול באירועים פשוטים. היום במהלך המשמרת, אישה בשנות ה-40 לחייה, קיבלה התקף אלרגי, והפסיקה לנשום.

עברתי בצבא כמה וכמה קורסים של ע"ר ורפואה, והידע שלי מקביל לידע של חובש, רק שאין לי את הטייטל. כשוטר, החלטתי על סמך הידע שלי והזמין אמבולנס ושרופא יראה אותה. האמבולנס יצא ממעלה אדומים (נט"ן) ובטלפון הנה ג אמר לי שייקח לו משהו כמו רבע שעה להגיע, ואם אני יכול לצמצם אליו.

קיבלתי אישור, וצמצמתי. חברתי לאמבולנס והם פינו את האישה להדסה הר הצופים.

במקביך להכל, המשל"ט פתח לי אירוע, ומפקד המשמרת לא התערב (למרות שהאזין לגל). היומן דיבר איתי בטלפון, המשל"ט כולם. רק לא הוא.

הגעתי אליו ודיווחתי לו ישירות, והוא בתגובה התחיל לצרוח עלי מול אנשים (שוטרים ואזרחים) על כמה שאני כלום, ועל כמה שאני אפס, ולמה שאני מטפל באירועים שאני לא אמור לטפל בהם.

אני מבחינתי שלם עם מה שעשיתי - ניגשתי אליה, סייעתי כמה שיכולתי בהתאם לידע שלי, העליתי אותה לניידת והעברתי אותה לאמבולנס. עד כמה קציני משטרה יכולים להיות טיפשים?

איכס. זה הדבר היחיד שיש לי לומר עליו. כל הקצינים האחרים מעריכים וכשתצריך - מתערבים ומדריכים אותי מה לעשות. הוא - כלום.

מה אתם אומרים - פעלתי כשורה?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תראה, אני לא יודע מכיר את נהלי המשטרה, אבל נדמה לי שהכלל הוא שצריך לתת שירות לציבור. וסיוע לאדם במצוקה, גם אם לא מאימים עליו באקדח, הוא שירות כזה.

כל עוד הטיפל באשה לא פגע ביכולתך לתת מענה לארועים משטרתיים "טהורים" הרי שנהגת נכון בכך שסייעת לאשה.

כמובן שיש שקיימת בעיה של אחריות משפטית לטיפול כאשר אינך מוסמך לתת טיפול רפואי, בארץ חסר חוק "השומרוני הטוב", אבל מכאן ועד איסור לסייע לאדם במצוקה המרחק גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא טיפלתי בכך שהזרקתי משהו. היא הזריקה לעצמה לפני שבאתי אפינפרין - חומר אנטי היסטמיני.

בכל מהלך האירוע לא ביצעתי שופ פעולה של מתן טיפול רפואי, אלא רק שמרתי על נתיב אוויר פתוח.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

לפי מה שהבנתי אתה לא חובש, לא פרמדיק ולא רופא,

חשבת מה היה קורה אילו היה קורה לה משהו?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בכלל לא מפתיע.

ביום ראשון תפסתי עובד בגניבה מעובד אחר (היה חשד בו אחרי ש 3 פעמים נעלמו לעובד מסויים שנמצא במקום מוסתר סכומי כסף די גדולים מהארנק שהיה בארונית במקום העבודה שלו. בלי הוכחות חותכות וחד משעיות אני לא הולך לדבר עם החשוד כי כל אדם זכאי עד שהוכח אחרת ואני לא מתכוון לפגוע בו. סימנתי שטרות ורשמתי את המספרים שלהם, שמנו בארנק של אותו בחור ועשינו אמבוש. הבחור נתפס עם השטרות המסומנים עליו ועם הארנק של אותו בחור כי הפתענו אותו והוא לא הספיק להחזיר אותו).

אני לא סמכות להגיש תלונה או להזמין ניידת כי רק הנפגע יכול (מצידי כמובן שאותו עובד הפסיק לעבוד באותה השנייה). אחרי שהגנב התחיל לאיים על הקורבן הוזמנה ניידת וכשהם הגיעו הם אמרו שחשבו שזהב מישהו מבחוץ וככה הם לא היו באים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ל'

היה הרבה יותר גרוע אם לא הייתי מסייע. השפתיים שלה הכחילו, וכשפתחנו נתיב אוויר היא חזרה לנשום.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אני בטוחה שהכוונות שלך מאוד טובות והמטרה שלך היתה להציל חיי אדם.

אבל המרחק בין צל"ש לטר"ש מאוד מאוד קטן,

אני שמחה שזה הסתיים בצורה כו ולא אחרת,

כי בימנו כל אחד חשוף לתביעה של אנשים אחרים,

גם אם בכוונתו לסייע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לפי התאור שלך מדובר במצב מסכן חיים, וחובה ועל כן אפיל אם כל מה ששית היה להיות לצידה בעת ההמתנה לאמבולנס היה מוצדק.

להזכירכם - לפני מספר חדושים המידנה היתה מזועזעת ממותה של צעירה רגישה לאגוזים לאחר שהוגש לה מאפה שהכיל נוטלה. מה שרועי תאר כאן היה ארוע זהה, שבהחלט היה יכול להגמר פחות טוב.

מחזיר אותי הרבה שנים לאחור, כאשר במילואים הראשונים שלי סייענו עם נ.נ. לחלץ רכב פרטי ששקע בחול בסיני. בסוף הארוע הקצין האחראי הזכיר שיש "חובות שאינן כתובות בספר". החובה להיות אדם.

והערה קטנה - אפינפרין אינו חומר אנטיהיסטאמיני. מדובר באדרנלין ופעולתו שונה לחלוטין מזו של אנטיהיסטאמינים - החשוב הוא שהתגובה להזרקה זו מהירה מאוד. אנשים בעלי אלרגיות קשות מצוידים במזרק אוטומטי הקרוי Epipen ומודרכים להשתמש בו במצבים כפי שתוארו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ל'

הוא בסך הכל קבע שצריך להזעיק אמבולנס ולפי בקשת נהג האמבולנס צמצם טווחים. הוא עשה את מה שכל אדם מהשורה היה עושה.

אישית אני חושב שלהיות בן אדם קודם להכל גם אם יפטרו אותך או יענישו אותך על זה. מעדיף לחטוף (וכבר חטפתי בעבר די קשה. חטפתי סכין בכתף כשעצרתי על מדים בחוצה שומרון לסייע לנפגעי תאונת דרכים פלסטיניים. הדוקר היה מקומי וגם אלה שפינו אותי למחסום אואורנית עם הרכב שלי היו מקומיים) מאשר לדעת שהייתי צריך ויכול לסייע ולא עשיתי את זה כי פחדתי שיענישו אותי.

פורסם

אני אינני מבקרת את ההתנהלות שלו בשטח, ובשטח כל אחד פועל לפי ראות עיניו באותו הרגע.

אני רק כותבת ומזכירה את האופציות הנוספות שיכלו להיות באותה סיטואציה.

ללמוד לפתוח מעבר אויר ולטפל בפצועים לא כל אחד מוסמך ולא כל אחד יודע.

הוא ציין שהוא יודע לטפל ולמד, אבל אין לו את ההסמכה.

ל'

פורסם

את זה כל לוחם לומד וכל מע"ר מוסמך לעשות.

בלי קשר להסמכה אם האופציה היא חנק וודאי אז גם מי שלמד מהיוטיוב עדיף על כלום וכדאי שיפעל.

פורסם

זו בדיוק הבעיה שלנו - באולם המערבי יש חוקי "שהשומרוני הטוב" שבהם אדם פטור מאחריות במקרה כשלון אם הוא נותן סיוע לאחק שנקלע למקום באקראי ועשה את מעשה בתום לב. בארץ יש חוה לסייע, אבל עלול להתבע במקרה כשלון.

אני מניח שזו הבעהישהקצין ראה: פותח השרשור פעל במדים, ואם תוצאת הארוע היתה פחות טיובה משטרת ישראל היתה עלולה להתבע. לעומת זאת אילו לא התערב המשטרה לא היתה עלולה לעמוד במצב כזה.

פורסם

לפותח השרשור

כל הכבוד על היוזמה, ההחלטיות ונקיטת פעולות מצילות חיים בתנאי לחץ.

אשר למשל"ט...דבילים לא חסרים בכל אירגון, בטח ובטח במשטרת ישראל.

אתה יכול לישון בשקט בידיעה שפעולתך הצילו חיים, וזו צריכה להיות השורה התחתונה.

פורסם

תודה פילון. תודה לכולכם על העצה הטובה.

המזל שלי הוא שיש לי קצין שתומך בפעולות שאני עושה, כי הוא יודע שאני לא עושה דברים מפגרים. מחר יהיה בירור אצל מפקד התחנה (סנ"צ) באשר להתנהגות הקצין. נקווה שיהיה טוב. מביאים את ההקלטות מהגל וגם עדים לאירוע.

נקווה שיהיה טוב, אעדכן.

שבוע טוב לכולם.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

כל הכבוד לך, אתה מאה%.

מי שיש לו את הידע, חייב לעזור בהצלת חיים גם על פי החוק.

תעביר לעיונו את זה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תוכן חדש...