Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השחרת חלונות ברכב - סדר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מותר להשחיר את חלון האחורי מאותה סיבה שאפשר לעבור טסט בלי מראה אמצעית ( וזה אני אומר מניסיון כי נהגתי על רכב ללא מראה אמצעית במשך 6 שנים), לא יודע איך אתה מספרים שהכשילו על השחרה שכזו בזמן הטסט ואם כך לא היה להם על מה להכשיל.

שבת שלום לכולם ולא לשכוח את הקלאסיקו מחר בערב :)

פורסם

חבל שאנשים מקטינים ראש, ותרשו לי להיות בוטה ולשאול - את מי מעניין החוק? מה שמעניין זה הביטחון שלנו ושל זולתנו. מבחינה בטיחותית (ושוב, את החוק תזרקו מהחלון) אסור להשחיר את השמשה הקדמית ואת חלונות הצד הקדמיים וגם את השמשה האחורית. בחלונות הצדיים האחוריים אפשר לבצע הכהיה ובלבד שעדיין נוכל לראות דרכם בצורה סבירה כשנצטרך.

נכון שיש רכבים ללא מראה פנימית, אבל זו לא סיבה לחסום במכוון את שדה הראיה של הראי הפנימי במידה וישנו, כמו שאתה לא מתקין מערכת בלמים פנאומטית מיושנת ברכב הפרטי שלך במקום המערכת החדישה שקיימת בו...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא מבין מה הקטע עם השימשה האחורית ! כל איביזה שנמכרת באה מושחרת מאחורה, כל הסיטרואנים החדשים באים ככה, איך הבחור בטסט אמור לדעת מה עבר השחרה\השחמה ומה לא ? מאיפה הוא אמור לדעת מה היצרן עשה ?

ואם קניתי איביזה והשחרתי אותה מאוחרה, איך עכשו הם אמורים להבדיל ?...

פשוט חרטה המדינה הזאת

אוטו-מאניה :-)

פורסם

מאיפה ההנפצה הזאת שלא מעבירים טסט עם שמשה אחורית מושחרת?? שוב בו תן לי לחזור על עצמי.

כ-ל חלונות הרכב שלי מושחרים ברמה של 5%, חוץ מהשתיים הקדמיים שמושחרים ברמה עדינה כדי לאפשר ראות למה שהולך בסביבה של הרכב, את הטסט ביצעתי לפני חודש בידיוק באשדוד עם חלונות קדמיים למטה ( כי היה חם :-D).

ועברתי כמו גדול, ויותר מזה תוך 7 דקות על השעון מהרגע שנכנסתי למסלול ועוד היה רכב לפניי, הייתי עם המדבקה של 2013 ביד ובדרך הביתה או בעצם בדרך לאיזור תעשיה לאכול שווארמה כי הייתי ממש רעב.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
חבל שאנשים מקטינים ראש, ותרשו לי להיות בוטה ולשאול - את מי מעניין החוק? מה שמעניין זה הביטחון שלנו ושל זולתנו. מבחינה בטיחותית (ושוב, את החוק תזרקו מהחלון) אסור להשחיר את השמשה הקדמית ואת חלונות הצד הקדמיים וגם את השמשה האחורית. בחלונות הצדיים האחוריים אפשר לבצע הכהיה ובלבד שעדיין נוכל לראות דרכם בצורה סבירה כשנצטרך.

נכון שיש רכבים ללא מראה פנימית, אבל זו לא סיבה לחסום במכוון את שדה הראיה של הראי הפנימי במידה וישנו, כמו שאתה לא מתקין מערכת בלמים פנאומטית מיושנת ברכב הפרטי שלך במקום המערכת החדישה שקיימת בו...

לראות דרכם בצורה סבירה? אתה מודע לעניין שהראות לא משתנה כלל וכלל כשעושים השחרת חלונות, רק ההשחרה מקטינה את מעבר קרני השמש לתוך הרכב. איפה הסיכון הבטיחותי פה? ולא, אני לא מדבר על שמשה קדמית, אלא אחורית וגם בצידי הנהג והנוסע שלידו. מה הבעיה? כמובן אני מדבר על השחרה בעזרת מדבקות יעודיות נגד קרני שמש ולא זבל מהמזבלה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

גם אני מתכנן לעשות חלונות שחורים כולל השמשה האחורית.

נשאל את זה ככה, מה זה שונה בדיוק מוילון אחורי?

עד כמה שאני מכיר וילון אחורי, הוא ממש עוזר בנהיגה בין עירונית ובנהיגה בכלל, אחרת הייתי מסונוור מכל החכמים והאורות הגבוהים שלהם.

לדעתי זה שטויות אם שמים השחרה של 70%, זה רק עוזר לנהיגה

Polo 2012

פורסם
לראות דרכם בצורה סבירה? אתה מודע לעניין שהראות לא משתנה כלל וכלל כשעושים השחרת חלונות, רק ההשחרה מקטינה את מעבר קרני השמש לתוך הרכב. איפה הסיכון הבטיחותי פה?

הקטנת מעבר קרני שמש פירושו הקטנת הראות. "לראות" זה לא מונח בינרי: זה לא שרואים או שלא רואים - תמיד אפשר לראות טוב יותר. לכן, יש לעשות את כל מה שניתן כדי לראות טוב יותר וזה כולל: שמירה על שמשות נקיות, הימנעות ממדבקות על השמשות ותלאים בתוך חלל הרכב (ע"ע עץ ריח על הראי), הימנעות משימוש בצלונים לחלונות הצד הקדמיים, מוילון אחורי בשמשה מאחור ומהכהיה.

בחלונות הצד האחוריים ניתן להשתמש בהכהיה או מגיני צל, ובלבד שעדיין נוכל לראות. בשמשה האחורית עדיף לא לגעת בכלל, מה גם שהיא חשובה גם לניראות כלומר ליכולת של הנהג מאחורה לראות דרכה לתוך הרכב ואף אל מעבר לו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לראות דרכם בצורה סבירה? אתה מודע לעניין שהראות לא משתנה כלל וכלל כשעושים השחרת חלונות, רק ההשחרה מקטינה את מעבר קרני השמש לתוך הרכב. איפה הסיכון הבטיחותי פה? ולא, אני לא מדבר על שמשה קדמית, אלא אחורית וגם בצידי הנהג והנוסע שלידו. מה הבעיה? כמובן אני מדבר על השחרה בעזרת מדבקות יעודיות נגד קרני שמש ולא זבל מהמזבלה.

בו לא נקטין ראש חביבי, בתור אחד עם חלונות שחורים גם מקדימה, זה דיי גורע מאיכות הראייה שלך את הסביבה בנסיעה בלילה בעיקר או בגשם.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

שתי סיבות עיקריות שבגללן אסור להשחיר את החלונות הקדמיים והשמשה האחורית :

1. סיבה בטחונית. יש חשש שרכבי ביטחון משטרה וכו' לא יוכלו לזהות ולראות את הנעשה ברכב.

2. בעת תאונה הציפוי שעל השמשות מונע את פיזורן של הזכוכיות, מה שגורם לקושי לכוחות הצלה בפינוי נפגעים\פצועים.

אצלי ברכב לאחר בדיקה רבה בנושא החלטתי להשחיר חלונות צדדיים אחוריים בלבד.

שמשה אחורית בעלת וילון נצמד וזהו לא מעוניין למשוך אליי צרות.

אין צורך בחתימה....

פורסם

יש לי ברכב וילונות!! אטומים לגמרי מאחורה! והוא אצלי כבר 5-6 שנים בערך.

אני מדגיש. לא אני התקנתי את הדבר המכוער הזה. הדוס שקניתי ממנו את הרכב התקין.

אני צריך לציין שזה עוזר למנוע עיינים חטטניות לכיוון הכסא האחורי. (בעיקר בגלל הבלגן שיש לי תמיד שם.)

ואפילו לא פעם אחת! לא עשו לי בעיות לעבור טסט.

עשו על שטויות אחרות. כמו שהרכב נמוך מדיי.

או חשבו להפיל אותי על צמיגים דפוקים (היו בני שנה בערך ועם הרבה הרבה בשר. )

פסים זוהרים.

פח זבל.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...