Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סיטואצייה כזאתי באוטו:

מותקנת לי דיבורית באוטו של פארוט - הדיבורית מותקנת במקום קבוע באוטו (דיבורית בלוטוס), הטלפון מתחבר אליה עם הבלוטוס והטלפון חופשי בתוך האוטו הוא לא קבוע, נשאלת השאלה האם כאשר "תפס" אותי שוטר לצורך העיניין עם הטלפון כשאני מדבר בדיבורית האם זה דו"ח? אווקיי זאת שאלה 1 ועשיו תוך כדי הסיטואצייה הזאתי נוצרה סיטואצייה חדשה ==>יש מדבקה לרכב שמדביקים אותה על כל מקום שרוצים וזה מקבע את הטלפון למדבקה עכשיו יש כאלה שישאלו אם הטלפון זז או לא זז אז התשובה היא שהטלפון לא זז גם לא בברקס ולא בגז ולא בסיבוב אני שואל דבר כזה אם אני שם את המדבקה על הפלסטיק מעל הלוח שעונים זה חוקי? אם כן יש עוד שאלה, האם זה חוקי לשים את המדבקה בכדי לקבע את הטלפון על ההגה?

**אגב - זאתי המדבקה:

http://www.bejooba.co.il/products/sticky%20pad/

פורסם

כשהיו לי שאלות בנוגע למה מותר ואסור בזמן נהיגה עצרתי ליד שוטר תנועה שהיה מסתתר ונותן דוחות לאנשים.

במשך 10 דקות הפנתי לו מס' שאלות שהוא ענה על כולן ואפילו נימק הופתעתי מהענות שלו לפנות לי זמן ולהפסיק ממלאכת הדוחות.

אציין עוד שעדיין לא הבנתי מדוע אסור לדחוף את הסלולארי בתוך הקסדה ולדבר הרי זה כמו אוזניה בדיבורית.

הטענה שלו הייתה שהטלפון יכול ליפול או לזוז וזה יסיח את דעתי.

פורסם

אציין עוד שעדיין לא הבנתי מדוע אסור לדחוף את הסלולארי בתוך הקסדה ולדבר הרי זה כמו אוזניה בדיבורית.

הטענה שלו הייתה שהטלפון יכול ליפול או לזוז וזה יסיח את דעתי.

:roflmao: מזל שלא שאלת אותו למה אסור לדחוף את הטלפון למקומות אחרים ...

- סליחה , זה היה מתבקש .

אתה רציני שאתה שואל ? זה לא שהטלפון אטום בתוך הקסדה ומקבוע למקום. במיוחד על אופנוע זה פשוט דורש שתקרה לך תאונה ככה .

אני מאמין שהמדבקה חוקית או לפחות אסור לשוטר להגיד לך כלום כל עוד הוא לא תוםס אותך מתעסק עם הטלפון תוך כדי נסיעה. אני מאמין שמותר לדבר אפילו ברמזור - כל עוד אתה מעיף אותו ישר איך שנהיה ירוק . כשאני שואל את עצמי אם משהו חוקי או לא אני חושב אם זה לגיטימי ולא מהווה סכנה כלשהי .אני גם מאמין שהחק אמור להיות בנוי כך שהוא באמת מכוון לטוב ולא סתם קופץ לנקוט עמדות שלא מבוססות מספיק (כמו חק הזנות למשל... ) .

ובטח שמותר לך לדבר בדיבורית , בשביל מה יש דיבורית אם כך ? אם אתה מוטרד מזה שאין לך ידית אחיזה זה עולה איזה 60 ש"ח באייס אחד כזה שנדבק לשמשה ואתה אפילו יכול פשוט לאלתר לעצמך אחד כזה עם תייל, חתיכת מתכת

וכמה ברגים - אני הרכבתי לעצמי מחזיק כוס .

אמא של במבי מלחכת לא רק דשא .

פורסם
, האם זה חוקי לשים את המדבקה בכדי לקבע את הטלפון על ההגה?

**אגב - זאתי המדבקה:

http://www.bejooba.co.il/products/sticky%20pad/

עדיף שלא מבחינה בטיחותית, היה ותהיה מעורב בתאונת דרכים,

כרית אויר נפתחת במהירות גבוהה מאוד,

הסלולר ישוגר ישר אליך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ננסה לענות על הכל:

1. האם מותר להשתמש בטלפון עם דיבורית בלוטות', בזמן שהמכשיר עצמו לא מונח במקום קבוע?

לפי החוק היבש מותר לשוחח כך. אומנם יש בתקנות אזכור לחובה לקבע את המכשיר, אבל היא תקפה רק כאשר משתמשים ברמקול הפנימי של המכשיר עצמו.

אבל ברגע שתחזיק את המכשיר כדי לחייג, עברת עבירה. כך שמוטב, גם לפי ההגיון ובטיחות, למצוא דרך לקבע את המכשיר, ולא חסרים פתרונות.

2. האם המדבקה הזו נחשבת קיבוע? החוק לא מגדיר במה מותר להשתמש לקיבוע המכשיר, כל עוד יהיה מקובע ולא יפול. אם המדבקה עושה את מה שהיא אומרת, מה טוב.

3. האם מותר לדבר בסלולרי שמוחזק בין הראש לקסדה? היה פסק דין לפני מספר שנים שזוכה רוכב שנהג כך, ומאז עד כמה שידוע לי העמדה הזו נשארה: http://www.oron-law.co.il/P184/

4. לגבי סוגית הרמזור, על פי הפסיקה בעמידה ברמזור אסור לדבר. למרות זאת, רוב השוטרים ימתינו שתתקדם מעט לפני שיקפצו לתת דו"ח. ובודדים אלה שבאמת מקפידים לא לזוז מילימטר לפני שהניחו את המכשיר בצד, וחשוב לזכור שזו העדפה פנימית של השוטרים, לא נוהל או חוק מחייב.

פורסם
ננסה לענות על הכל:

1. האם מותר להשתמש בטלפון עם דיבורית בלוטות', בזמן שהמכשיר עצמו לא מונח במקום קבוע?

לפי החוק היבש מותר לשוחח כך. אומנם יש בתקנות אזכור לחובה לקבע את המכשיר, אבל היא תקפה רק כאשר משתמשים ברמקול הפנימי של המכשיר עצמו.

אבל ברגע שתחזיק את המכשיר כדי לחייג, עברת עבירה. כך שמוטב, גם לפי ההגיון ובטיחות, למצוא דרך לקבע את המכשיר, ולא חסרים פתרונות.

2. האם המדבקה הזו נחשבת קיבוע? החוק לא מגדיר במה מותר להשתמש לקיבוע המכשיר, כל עוד יהיה מקובע ולא יפול. אם המדבקה עושה את מה שהיא אומרת, מה טוב.

3. האם מותר לדבר בסלולרי שמוחזק בין הראש לקסדה? היה פסק דין לפני מספר שנים שזוכה רוכב שנהג כך, ומאז עד כמה שידוע לי העמדה הזו נשארה: http://www.oron-law.co.il/P184/

4. לגבי סוגית הרמזור, על פי הפסיקה בעמידה ברמזור אסור לדבר. למרות זאת, רוב השוטרים ימתינו שתתקדם מעט לפני שיקפצו לתת דו"ח. ובודדים אלה שבאמת מקפידים לא לזוז מילימטר לפני שהניחו את המכשיר בצד, וחשוב לזכור שזו העדפה פנימית של השוטרים, לא נוהל או חוק מחייב.

בקשר לתשובה 4 יש פסיקה שמותר לדבר ואפילו המשטרה פרסמה את זה לפני כ-3 חודשים

אפשר לעמוד ברמזור ולדבר בטלפון גם בלי דיבורית!!!

פורסם
בקשר לתשובה 4 יש פסיקה שמותר לדבר ואפילו המשטרה פרסמה את זה לפני כ-3 חודשים

אפשר לעמוד ברמזור ולדבר בטלפון גם בלי דיבורית!!!

חלק מבתי משפט פסקו כי מותר להשתמש בטלפון, כאשר הרכב עומד ברמזור וזיכו נהגים. בהתייחס לאותו המשפט -"ובעת שהרכב היה בתנועה".

לכן, הוציא אגף התנועה הנחיה - לא לאכוף. וזה גם מה שפורסם בתקשורת.

פורסם

בתי המשפט שפסקו שמותר הן ערכאות נמוכות יותר. הפסיקה ה"חזקה" והמאוחרת יותר היא של בית המשפט המחוזי בת"א שקבע כי יש לפרש את המושג "בתנועה" כ-Traffic ולא כ-Motion, ולכן אין זה משנה אם הרכב עומד או זז, עמידה ברמזור היא חלק מתווך התנועה ולכן אסור לדבר במקרה זה.

המשטרה החליטה שלא שווה לה לבזבז זמן בבית משפט ולכן יש הנחיה פנימית, שיכולה להשתנות מחר, לא לאכוף מקרים כאלה בגלל סדרי עדיפויות ובגלל העדר מחסור של דו"חות על סלולרי, והעובדה שרוב הנהגים ממילא לא טורחים לסיים את השיחה לפני שהרמזור מתחלף.

מידע נוסף

פורסם

מה היו בדיוק נסיבות הדו"ח?

היא ביקשה להשפט?

כבר נתקלתי בשוטרים שהחליטו על פי פרשנות אישית לקבוע שאסור לגעת בכפתור כדי לענות או לנתק שיחה, לא רק בבלוטות', אלא בכל דיבורית, גם כאשר המכשיר מקובע.

זו כמובן פרשנות שאין לה גיבוי בשום מקום, וקשה לי להאמין שיש בית משפט שקיבל/יקבל אותה (פסיקות מרשיעות לא מצאתי), אבל נהגים רבים לא בקיאים בחוק ולא מבקשים להשפט.

יש לך אפשרות לסרוק את הדו"ח?

פורסם
נתנו לאחותי דוח על כך שהיא ענתה בדיבורים בלוטות', אז איך הם מתכוונים שנענה?

אם זה לא חוקי, למה זה קיים ומתיימר להיות כזה?

כשהיא ענתה לטלפון, הנייד היה ביד שלה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...