Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע משומש מיבוא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי מנוע 500 סמ"ק עבור ההונדה שלי (משומש ובחו"ל).

המנוע בא קומפלט כולל סטרטר ויכול לחסוך לי הרבה כאבי ראש.

מה הסיכוי לייבא אותו בצורה חוקית,מה הבלאגן מבחינת ניירת,ובאיזה עליות זה קשור?!

פורסם

"לא בעיה" חפש בעל מוסך או בעל עסק עם רשיון סחר לחלקים משומשים הם יוכלו לייבא אל שמם (עבורך) את המנוע אם יש להם את הרשיונות הנ"ל, כמובן אל גבי המנוע צריך להיות מוטבע המיספר מנוע בצורה מסודרת אל מנת שיהיה אפשר לרשום אותו בעתיד ברשיון הרכב.

טל

פורסם

ניתן לייבא אותו גם אישית, אבל פשוט יותר דרך יבואן מנועים

1. תודא שהמוכר מוכן לשלוח אותו לארץ ובכמה (זה יצבור מכס אז תחשב אם שווה לך כספית)

2. שהמוכר יישלח לך חשבונית קבלה מסודרת עם מספר המנוע סוג המנוע ולאיזה דגם מדוייק (שלך כמובן), רצוי גם תמונה

3. תביא אישור מוסך מורשה (על דף מודפס) שהמנוע שברכבך דורש החלפה (עדיף מורשה יבואן)

4. תכתוב מכתב שבו אתה מתחייב להחליף המנוע במוסך מורשה בלבד

5. תמלא טופס בקשת רשיון יבוא אישי של משרד התחבורה כרגיל ותצרף את כל המסמכים הרגילים פלוס אלו שלמעלה (צילום החשבונית ולא המקור), ושלח להם או מסור במשרד עצמו.

6. חכה בסבלנות עד שיחזירו לך תשובה, אם הם דורשים עוד אישורים, תן להם, עד לקבלת האישור.

7. רק אז שהמוכר ישלח לך את המנוע (אחרי אישור)

8. חכה להודעה לשיחרור החבילה מהמכס, לך עם האישור והחשבונית.

יש סיכוי שיטרטרו אותך לעמיל מכס להוצאת מסמך לתשלום המכס, או ללשכת המסחר, עשה זאת.

9. שלם את המכס וקח את המנוע.

10. עכשיו צריך לייצר "שטר מכר", זה הקטע הבעייתי מעט, כי מכוני רישוי דורשים "שטר מכר מחורר" בלבד למרות שזה לא הנוהל של משרד התחבורה אלא של איגוד המוסכים (אם אני לא טועה) כי הם לא יודעים שניתן לייבא גם אישית מנועים.

ויש שתי אופציות שאני מכיר:

א. הקשה (שאני עשיתי) - הכן לך אחד כזה לבד (צלם שטר מכר למנוע ממשרד רישוי כלשהו ושנה את הנתונים), הוא לא יהיה מחורר ולכן תצטרך לגשת לאחראי על המוסכים ומכוני הרישוי שיושב במשרד התחבורה (ומקבל קהל יום בשבוע), ושהוא יאשר ויחתום את שטר המכר שהכנת (הם לא אוהבים זאת אבל תתעקש ותתחנן) ואם אפשר שירים טלפון למכון הרישוי ויודיע להם שאתה "בסדר". עם זה תיגש למכון הרישוי והם ישנו רישום המנוע.

ב. הקלה - תמצא יבואן מנועים או סוכן מנועים שמוכן לתת לך שטר מכר מחורר למרות שאתה ייבאת אותו (לא יודע איך, תאלתר...) ולך איתו למכון הרישוי

בהצלחה

פורסם

ערב טוב

חתיכת וואג'ארס אני מבין שאם המוכר יסכים ,לבצע פירוק והמנוע תחתון אשר כולל את המספר המוטבע,ישאר אצלו.

אני אחסוך כאבי ראש וגם אחסוך משקל בשילוח.

• תוכן חדש...