Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מתלבט בין ליסינג לבין רכישת רכב פרטי. פתחתי לפני כמה זמן שירשור בנושא אבל עדיין לא הגיתי למסקנה סופית.

לצורך בדיקת הכדאיות הכלכלית השתמשתי במחשבון של CCALCS. התוצאה היא לא חד משמעית - ברכישת רכב חדש שעולה כ-120 אלף (דוגמת פוקוס) ההבדל הוא זניח. אם יורדים במחיר הרכב (בגלל רכב ישן יותר או קטן יותר) יש יותר נטייה לרכב פרטי אבל עדיין לא ודאי.

עלתה בראשי מחשבה שהבעיה נעוצה גם בכך שכל החישוב הוא ל-3 שנים.

האם אכן שווה להחליף רכב כל 3 שנים גם אם הרכב לא נקנה חדש כלומר מלכתחילה הוא לא היה באחריות?

אני לא יודע איך לממש את זה מבחינה חשבונאית אבל נראה לי שאם מושכים את הרכב יותר מ-3 שנים - נגיד 6 שנים לפני החלפה זה יכול להגדיל את כדאיות הרכישה של הרכב ?

אני מודע לזה שעם הגיל יש יותר הוצאות אבל האם ההחלפה הדתירה של רכבים שווה את זה?

פורסם

אי אפשר לתת לך תשובה מדוייקת, כי אין לדעת כמה יעלו תיקונים ברכב ישן.

מה שפחות או יותר הגיוני, זה לקנות רכב בן שנתיים-שלוש ולהחזיק אותו כ 3 שנים.

בשלושת השנים הראשונות הרכב סופג ירידת ערך רצינית ביותר, אבל עדיין לא ישן ולא מתקלקל כל שני וחמישי.

אפשר למצוא רכבים בני 3 במצב שמור, שלא ידרשו השקעת תיקונים רבה לתווך הקרוב.

מה עוד - יש מבחר גדול של רכבים בני 3 מחברות ליסינג במחירים נוחים ותנאי תשלום גמישים (גם ללא ריבית).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

משך החזקת רכב הוא עניין שכמעט אי אפשר לחזות, בדיוק כ]י שאין לחזות תאונות או תקלות.

הדוגמא האישית שלי - שתי מכוניות שרכשתי לפני כ-11 שנה, יד שניה, מתוך כונה להחזיק בהן 3-4 שנים. את האחת מכרתי כעבור 5 שנים (אשתי קיבלה רכב צמוד) ואת האחרת כעבורכ-9.5 שנים (אחרי תקלה ראשונה, לא חמורה במיוחד). פשוט המכוניות הגיעו לגיל 11-12 במצב מצויין ולא ראיתי צורך בהשקעה הכרוכה בהחלפה.

התחשיבים המבוססים על החלפת רכב כל 3 שנים נגזרים ממשך חוזי הליסינג ולא משום סיבה אחרת. רכב שמתוחזק כיאות ולא סובל המתעללות חריגה אמור להיות מסוגל להחזיק מעמד בלי קושי עד גיל 10 ו-200,000 ק"מ ואף יותר. ראה כל שרשורי ה"רכב ראשון לצעיר" למיניהם שבהם מככבות מכוניות בנות 15.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...