Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפשר להדחף לשרשור אני אשאל שאלה לערן או למי שמבין ומכיר

יש לי גולף 2004 מנוע 2000 עם 110k קמ. ניתן להתקין מערכת גז לרכב? הוא בנוי לזה? לא אמורה להיות בעיה ?

קיבלתי הצעת מחיר מחברת עדי גז ב6500 שח מערכת איטלקית החדשה שעכשיו יצאה עם משאבה חשמלית או משהו בסגנון הם נותנים שנתיים אחריות . אתה או מישהו אחר מכיר אותם יש למישהו ניסיון איתם ?המחיר סביר ?

תודה

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ערן, תודה על התשובות המלומדות ואשמח לקבל תשובות לשאלותיי.

1. האם עברת תקופת השתלמות אצל ייצרן הרכב ?

2. האם יש ביידך ספרות מקורית של הייצרן המסבירה כיצד לבצע הסבה של רכב בנזין לגז ?

1. אני מתקין את כל סוגי הרכבים הקיימים בארץ פחות או יותר, כך שהשתלמות מסביב לגלובוס תהיה קצת בעייתית.

2. יש בידי את הספרות המקצועית של יצרן מערכת הגז, וקשר איתו ועם מהנדס רכב לגבי כל דבר שצריך לדעת או שאלה שצצה כמובן.

פורסם
אם אפשר להדחף לשרשור אני אשאל שאלה לערן או למי שמבין ומכיר

יש לי גולף 2004 מנוע 2000 עם 110k קמ. ניתן להתקין מערכת גז לרכב? הוא בנוי לזה? לא אמורה להיות בעיה ?

קיבלתי הצעת מחיר מחברת עדי גז ב6500 שח מערכת איטלקית החדשה שעכשיו יצאה עם משאבה חשמלית או משהו בסגנון הם נותנים שנתיים אחריות . אתה או מישהו אחר מכיר אותם יש למישהו ניסיון איתם ?המחיר סביר ?

תודה

הגולף מעולה לגז, כמו כל הרכבים הגרמניים ורוב הרכבים האירופאיים.

עדי גז, הוא יבואן בלבד, ואינו מתקין מערכות. הוא עובד עם כמה מכוני הסבה. הוא עובד גם איתנו. אתה יכול לדרוש ממנו לעשות את ההסבה אצלנו, ולדעתי הוא אפילו יכול לספק לך רכב חלופי להובלת הרכב אלינו.

משאבה חשמלית? אולי הוא מדבר על משמנת אלקטרונית. בכל מקרה אתה לא צריך משמנת ברכב הזה.

לדעתי, מדובר בהתקנה של מערכת לנדי רנצו ה"קטנה" עם משמנת שסתומים מהסוג הפשוט (עם מצוף חשמלי בלבד), ולא האלקטרונית ממוחשבת.

המחיר תואם את המערכת. אם אתה מעוניין במערכת איכותית יותר, אתה יכול לבקש מהם הצעה למערכת ה"גדולה" שלהם, שהיא יותר איכותית, וכמובן יותר יקרה.

לגבי האחריות, היא באמת ניתנת ומכסה כל בעייה במערכת הגז, ואתה יכול לקבל אותה אצל כל אחד מהמתקינים עימם עובד היבואן.

פורסם

תודה על התגובה המהירה .. בכל מקרה, עכשיו נזכרתי כשרשמת את זה. הם הציעו לי את המערכת האיטלקית שרשמת עם המשמנת האלקטרונית. ואין לי שמץ לאיזה מערכת הם התכוונו , הגדולה או הקטנה אני רק יודע שזו המערכת הכי חדשה שיצא ללנדי רנצו לפי מה שהם אמרו . יש לי את הדגם רשום איפשהו( אם זה משנה אני יחפש את זה).

אם אני בסופו של דבר יילך על זה הם יסכימו לבקשתי לבצע את ההסבה אצלך ? אם כן אז תשאיר לי את הפרטים שלך (בפרטי אם תרצה) שאני אדע שהרכב מקבל טיפול איכותי :) (וגם שתוכל לזהות את הרכב שלי)

תודה.  

פורסם

**** נמחקה תגובה לא ראויה.

כל מי שכותב תגובה שלילית חייב לגבות אותה בעובדות, אחרת אין לה מקום כאן.****

תודה, ההנהלה.

פורסם

בחור חמוד, אני לא בעל העסק אלא שכיר. לא מרוויח כסף מהתקנות, אלא עובד לפי שעה. פשוט סתם אוהב את העבודה שלי. אני אחראי על כל העניין המקצועי, דיאגנוסטיקה תקלות כווני מנוע וכל דבר מיוחד. מאחר וזה עסק קטן יחסית, כל עבודה שהיא נמצאת תחת פיקוחי, או תחת ידי.

אנחנו עובדים על פי חוק, וגם מעבר לזה. הלוואי והיו פה לקוחות שלנו שיספרו בעצמם על התרשמותם במשך השנים. מדובר על מאות של לקוחות, שחלקם קורעים את הרכבים שלהם במשלוחים, רכבי חברה, מוניות וכמובן פרטיים.

אגב, חוץ מזה שאני אישית נוסע על הרכב הפרטי שלי בגז, לעסק יש צי רכבים שלם מוסב לגז, אשר משמש להשכרה וליסינג.

פורסם

לא יודע למה הסקת מסקנה שזה אישית נגדך

פשוט מכמה עשרות חברות שמתקינים גז שדיברתי איתם הם רק מנסים לדחוף לך את המערכת בשביל להרוויח וכמובן שאחרי זה לא תראה אותם יותר , וחוץ מיזה יש מלא כאלו שמציעים לך שהם יקחו את הרכב ויחזירו לך את זה מונע בגז .... עזוב זה שוק פרוץ!!!!!!

פורסם

לא הבנתי. לוקחים את הרכב ומחזירים לך אותו מונע בגז. לי זה נשמע כמו שירות טוב לא?

דוחפים מערכת גז בשביל להרויח? אתה זה שפונה אליהם בשביל מערכת גז ולא הם אליך, וכמובן שהם רוצים להרויח. אתה רוצה מערכת גז במתנה?

אחריות זה דבר שחובה לכבד, וכל היבואנים והמתקינים שאני מכיר, מכבדים אותה.

ואם יורשה לי לאמר. אני לא בטוח שיש אפילו 10 חברות להסבה לגז בכל הארץ, שלא לדבר על עשרות.

אל תכעס אבל זה דיי ברור שיש לך אינטרס כלשהו, והכתיבה הזאת לא עושה טוב לכלום, גם לא לך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הסבה לגז.

אני לא מכיר את ערן ואת ההסבה שלי ביצעתי בנענע גז בראשון ואני יכול להעיד עליהם שהם נותנים שירות מעולה! בעל העסק פתח מוסך רגיל בנוסף למוסך ההסבה כמענה לצורך של הרכבים המוסבים לפיתרון אמיתי במקום הפינגפונג בין בעלי המוסך.

אני מקבל ממנו שירות מעולה לאורך שנים! אחריות ואיכות ללא פשרות והכי חשוב הגינות!

ממליץ בחום על הסבת רכבים על ידי אנשים מקצועיים ולצערי בתחום זה אין הרבה.

אגב, בארץ למיטב ידיעתי רק מנועים בהזרקה ישירה ודיזל לא מסבים לגז ולכל השאר יש פתרון טוב לדעתי.

בהצלחה

פורסם

אני יודע שעשו בארץ כמה הסבות בודדות לרכבים מסוג זה.

להבנתי כל ההבדל הוא לא טכנולוגי אלא ממש מחשב שיודע בסל"ד נמוך לעבוד בדלק וכל X קמ לעבור מגז לבנזין וכו'....

אם כך הדבר כל סוגית הסבה לגז ברכבים כאלו תיהיה להערכתי שוות חיסכון של כ20% נטו הרי ההסבה היום חוסכת כ40% נטו

אם יש דברים חדשים אחרים אשמח לשמוע.

כמוכן ערו, מה דעתך על פלאגים מותאמים לגז?

תודה

פורסם

ביונדאי טוסון אנחנו מרכיבים משמנת מסוג פשוט, שעושה את העבודה. מבחינת מחיר, אתה מוזמן ליצור איתי קשר במשך יום העבודה, ונברר.

לגבי מערכת הזרקה ישירה, ביום רביעי סוף סוף, אני הולך לעשות השתלמות והסמכה, ואז אוכל לחזור עם תשובות מלומדות בנושא.

פלאגים לגז. ברמת העקרון, הגז בוער בטמפרטורות גבוהות יותר, אז צריך לשים פלאגים קרים יותר, אבל ברכבים חדישים ייתכן שזה לא יעבוד בצורה טובה. לכן, לדעתי עדיף ללכת על הפלאגים המקוריים ולהחליף אותם לפני הטווח המומלץ ע"י היצרן.

• תוכן חדש...