Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה לערן

פוקוס החדשה שנת 2012 נפח 2000 סמ"ק ניתנת להסבה?

ביצעת כבר הסבה כזו?

אני יודע שחברת פורד מסירה אחריות מכל תקלה שהיא שתגרם לרכב והקשורה במערכת ההסבה.

הם גם מציינים בפירוש שהגז עלול לגרום לבעיה בשסתומי המנוע והיה ותאובחן הבעיה ככשל בשסתומים

הם מסירים את אחריותם מן המנוע בכלל.

הם אומרים זאת בצורה מפורשת וביכתב.

האם אתה בתור מתקין נותן בכתב התחייבות ואחריות לתיקון כל תקלה שתגרם עקב ובשל המערכת?

ובוא ניקח מצב היפותטי שחברת פורד קובעת שהנזק הינו בשל המערכת ואילו אתה המתקין קובע שהנזק הינו בשל כשל שבאחריות היצרן/יבואן, האם אתה תישא בעלות התיקון ותיתבע את חברת פורד על הנזק שניגרם לך ?

כך בחשבון שהשאלות אינן קנטרניות, אני רוצה להתקין גז... אבל לא בכל מחיר.

תודה

דרור

פורסם

עניין האחריות על המנוע הוא בינך לבין היבואן בלבד, ככל שאני יודע. היבואן מחוייב לתת אחריות על הרכב ורק אם הוכיח כי הנזק נוצר כתוצאה מהגז לא יתן אחריות על המנוע. מה שמעמיד אותך במצב קצת בעייתי, אם באמת יהיה נזק למנוע מהגז.

ככלל, במכוניות חדשות אשר אמינותן בגז לא ברורה, אנחנו הולכים על בטוח ושמים את כל ההגנות הנדרשות, כך שמערכת הגז לא תעיק על המנוע מעבר לעומס שהוא עובד עליו בבנזין. במקרה של הפוקוס הזאת, מדובר בתוספת של מערכת שימון ממוחשבת, וגם תוספת אוטומטית של בנזין בעומס. מה שאומר שמבחינת המנוע, הוא מוגן לחלוטין מנזקים או בלאי נוסף מהגז, גם אם הוא סופר רגיש.

פורסם
עניין האחריות על המנוע הוא בינך לבין היבואן בלבד, ככל שאני יודע. היבואן מחוייב לתת אחריות על הרכב ורק אם הוכיח כי הנזק נוצר כתוצאה מהגז לא יתן אחריות על המנוע. מה שמעמיד אותך במצב קצת בעייתי, אם באמת יהיה נזק למנוע מהגז.

ככלל, במכוניות חדשות אשר אמינותן בגז לא ברורה, אנחנו הולכים על בטוח ושמים את כל ההגנות הנדרשות, כך שמערכת הגז לא תעיק על המנוע מעבר לעומס שהוא עובד עליו בבנזין. במקרה של הפוקוס הזאת, מדובר בתוספת של מערכת שימון ממוחשבת, וגם תוספת אוטומטית של בנזין בעומס. מה שאומר שמבחינת המנוע, הוא מוגן לחלוטין מנזקים או בלאי נוסף מהגז, גם אם הוא סופר רגיש.

בקיצור מה שאתה אומר לי זה שאם בכל זאת יגרם נזק למנוע או לרכב עקב התקנת מע' גז, אתה המתקין לא לוקח כל אחריות על העניין? ואני הלקוח נמצא במצב בעייתי?

נשמע לי לא כל כך סביר.

פורסם

רכב שיש לו תקלה, נבדק ע"י היבואן ומטופל במסגרת האחריות. אם הם ינסו להתנער מהאחריות זאת בעייה אחרת. במקרים רבים, כן כיבדו את האחריות בגלל בעיות כאלה או אחרות שהיו ולא היו קשורות לגז.

נזק כתוצאה מהגז לא אמור לקרות אם העבודה נעשתה כמו שצריך. אם הטעות היא אצלנו, מן הסתם נאלץ לספוג את הוצאות התיקון.

פורסם
רכב שיש לו תקלה, נבדק ע"י היבואן ומטופל במסגרת האחריות. אם הם ינסו להתנער מהאחריות זאת בעייה אחרת. במקרים רבים, כן כיבדו את האחריות בגלל בעיות כאלה או אחרות שהיו ולא היו קשורות לגז.

נזק כתוצאה מהגז לא אמור לקרות אם העבודה נעשתה כמו שצריך. אם הטעות היא אצלנו, מן הסתם נאלץ לספוג את הוצאות התיקון.

יפה מאוד

עכשיו נשאלת השאלה מי קובע ? האם מבחינתך המתקין, קביעה של מוסך השרות של היבואן שהאשמה בתקלה היא על המתקין מתקבלת ללא עוררין או שתבצע בדיקה משלך?

ברור לכולנו שכאשר הרכב כבר לא באחריות אז המשחק פשוט הרבה יותר, כי זה ניסגר בין המתקין ללקוח, אבל כשיש צד שלישי קרי היבואן המחוייב באחריות שהוא ישמח להיפרד ממנה לשלום אז העסק מיסתבך.

שאלה: אתה מתקין בפועל יותר רכבים שסיימו את תקופת האחריות או יותר רכבים חדשים 0 קילומטר ?

אחרי החג אני אצלך, לדסקס את העניין לעומק.

דרור

פורסם

שגיא, אתה תותח.

אנחנו מתקינים רכבים חדשים מהניילונים וגם ישנים וגם באחריות. מאות של רכבים.

אם יש תקלה ברכב, והמוסך קובע שהיא באשמת הגז, הרכב מוזמן לבוא אלינו, ואני מבצע את הבדיקה בעצמי ומאבחן בדיוק מה ומאיפה נובעת התקלה.

עד היום, יצא רכב אחד שהותקן חדש בניילונים בגז, נפגע לו שסתום תוך קילומטרים ספורים. הרכב הובא ליבואן ותוקן במסגרת האחריות. לאמר שזה תמיד ילך כזה יפה, אני לא יכול להבטיח, והעולם לא כולו ורוד, אבל מצד שני זה היה מקרה נדיר ביותר, שבאמת היה נזק לשסתום במנוע (באשמת או לא באשמת הגז).

אני חושב שההתעסקות עם "מה יהיה ולו קרה" היא קצת מוגזמת. חיישנים, מסכים, מערכות, אזעקות והשבתות מנוע כולם מתקינים ברכב, ותאמינו לי, העבודה שעושים היא ברמה לא טובה במילים עדינות, אבל לא שמעתי מישהו מתלונן. ההיפך, כולם מתים לקנות רכב שעבר התעללות כזאת משום מה. התקנת מערכת גז, במקום טוב, נעשית ברמה מקצועית בהרבה מעבר לעבודות האלה.

על כל פנים. שיהיה סופ"ש תענוג לכולנו.

פורסם

אתה מציג תמונה חד צדדית וורודה מידי. אני מכיר יותר מידי מקרים של נזקים ברורים ומוכחים כתוצאה מהנעה בגז.

רוב המנועים המודרנים אינם יעודו ע"י יצרן לעבודה בגז, אחרת למה בדיוק צריך את המשמנות למיניהם , הזרקת דלק נוספת בעומס.

מדובר בהתקנה לא פשוטה כלל ואנו מכירים היטב את הנזקים הנגרמים המתקנה פשוטה של מערכות מיגון פשוטות ע"י מתקינים מקומיים, אז כל וחומר רמת הסיכון הקיימת בהתקנה כושלת של מערכת גז ונזקים תוצאתיים וישירים עקב ההתקנה.

כיול המערכת מוטל בספק, ליצרן הרכב יש תוכנה ניהול מנוע שפותחה בעלות של מיליוני דולר כדי להגיע לרמת אמינות וזיהום אויר מדוייקת, יצרני המערכות גז לא משקיעים חצי מהסכומים האלו לכיול המערכות, מה גם שלמתקין יש אפשרות לכיול סופי של המערכת ולא ברור אך הוא עושה אותה ולפי איזה פרמטרים.

איכות הגז מוטלת בספק והנושא לא בפיקוח מלא- אפשר לטעון ברכב גז ברמה מאוד ירודה ולהאיץ כשל מנוע.

לאחר שנגרם הכשל, המתקינים, במקרים שאני נתקלתי בהם וישנם לא מעט, עומדים על הרגליים האחריות ומכחישים כל קשר לנזק, גם נזקים ברורים ומוכרים לעבודה בגז כמו שחיקות תושבות שסתומים - מה יוצא? הלקוח לא מקבל אחריות מיבואן הרכב ולא ממתקין המערכת, שטוען שהמערכת מתאימה לרכב ויש אישור טכניון, אישור יצרן המערכת ועוד כל מיני אישורים שלא שויים את הנייר הכתוב עליהם ולקוח נשאר עם מנוע גמור בלי אחריות.

פורסם

כיוון שאני באמת מתעניין בנושא אז אני חופר וחוקר בו מכל צדדיו, עכשיו אני באמת לא בא לעשות פרסומת לשום גורם או בעל עניין כזה או אחר בתחום וגם לא לפגוע בפרנסתו של אף אחד, אני פשוט חושב שכל מי שהעניין מעניין וחשוב לו יוכל להפיק מהדיון המעמיק הזה לא מעט אינפורמציה חשובה.

ולאינפורמציה: משיחות שניהלתי עם חברת גזפרו שהיא על פי הבנתי המתקין והיבואן הבכיר בארץ ושידידנו המסוקס נמנה על המתקינים המורשים מטעמה, הם אומרים לי דבר פשוט, 1. להם ורק להם יש פוליסת ביטוח שמבטחת אותי הבעלים כנגד כשל ברכב שנגרם כתוצאה מהתקנת מערכת הגז (אני לא קראתי או ראיתי את הפוליסה אבל זה צעד גדול קדימה לדעת שיש לקיחת אחריות מוסדרת), 2.דבר נוסף הם נותנים את הפוליסה הזו אך ורק למי שבא ומתקין אצלם במרכז השירות שלהם, ולשאלתי האם הם נותנים את הפוליסה הזו גם כאשר אני מתקין אצל מתקין מוסמך מטעמם, נענתי בשלילה (ערן זה חומר למחשבה לך ולשאר המתקינים הקטנים אתם נראים לא טוב מול החברה הגדולה).3. במידה ויש תקלה במנוע שהיבואן אינו לוקח אחריות הם (גזפרו) ישאו בעלות התיקון ולאחר מיכן יבואו בדין ודברים עם היבואן. 4. אצל גז פרו שאלו אותי בדיוק מה קוד הדגם של המנוע ולאחר שנתתי להם את הנתונים הם חזרו אלי (ומאוד מהר) והודיעו לי שהמנוע הינו מן הסוג של הזרקה ישירה ונכון לעכשיו אין להם ערכה שמתאימה למנוע, ושהם מקווים שבחודשים הקרובים תגיע לארץ ערכה מתאימה ועד אז הם לא יכולים להתקין אצלי מערכת.

אני אישית מעריך מאוד את הישירות, ואני שואל את עצמי אם התקנה של משמנת ממוחשבת לא מספיקה פה, מה עוד נידרש בכדי להגן על המנוע ?

אז כרגע אני עוצר, עד שמישהו, ערן או אחר יוכל לבוא ולתת לי הסבר איך אני מתקין מערכת גז במנוע 2000 סמ"ק של פורד פוקוס חדשה שנת 2012 ולא סובל מתקלות ולא מאבד את האחריות.

דרור

פורסם

לפי מה שהסקתי מהדיונים כאן ולפי הברורים השוק הזה פרוץ ויש הרבה נוכלים בתחום

עדיף להישאר בנתיים עם בנזין!

פורסם
אתה מציג תמונה חד צדדית וורודה מידי. אני מכיר יותר מידי מקרים של נזקים ברורים ומוכחים כתוצאה מהנעה בגז.

רוב המנועים המודרנים אינם יעודו ע"י יצרן לעבודה בגז, אחרת למה בדיוק צריך את המשמנות למיניהם , הזרקת דלק נוספת בעומס.

מדובר בהתקנה לא פשוטה כלל ואנו מכירים היטב את הנזקים הנגרמים המתקנה פשוטה של מערכות מיגון פשוטות ע"י מתקינים מקומיים, אז כל וחומר רמת הסיכון הקיימת בהתקנה כושלת של מערכת גז ונזקים תוצאתיים וישירים עקב ההתקנה.

כיול המערכת מוטל בספק, ליצרן הרכב יש תוכנה ניהול מנוע שפותחה בעלות של מיליוני דולר כדי להגיע לרמת אמינות וזיהום אויר מדוייקת, יצרני המערכות גז לא משקיעים חצי מהסכומים האלו לכיול המערכות, מה גם שלמתקין יש אפשרות לכיול סופי של המערכת ולא ברור אך הוא עושה אותה ולפי איזה פרמטרים.

איכות הגז מוטלת בספק והנושא לא בפיקוח מלא- אפשר לטעון ברכב גז ברמה מאוד ירודה ולהאיץ כשל מנוע.

לאחר שנגרם הכשל, המתקינים, במקרים שאני נתקלתי בהם וישנם לא מעט, עומדים על הרגליים האחריות ומכחישים כל קשר לנזק, גם נזקים ברורים ומוכרים לעבודה בגז כמו שחיקות תושבות שסתומים - מה יוצא? הלקוח לא מקבל אחריות מיבואן הרכב ולא ממתקין המערכת, שטוען שהמערכת מתאימה לרכב ויש אישור טכניון, אישור יצרן המערכת ועוד כל מיני אישורים שלא שויים את הנייר הכתוב עליהם ולקוח נשאר עם מנוע גמור בלי אחריות.

נתחיל בזה, שהרבה נזקים "מוכחים" בגז, אינם קשורים לגז, אבל חלקם כן קשורים לגז! כפי שאמרתי, לך למתקין טוב, יעשו לך עבודה מקצועית וללא תקלות ובודאי שלעולם לא יהיה לך כשל במנוע כתוצאה מהגז! חאפרים ורמאים קיימים בכל תחומי החיים, והם דואגים להשאיר טעם רע בכל דבר.

אצלנו הדבר הראשון שמעניין הוא להמנע מנזק או בלאי מואץ למנוע. לכן, אני נוקט תמיד בכל אמצעי המניעה והשמירה על המנוע, גם אם המנוע בנוי לנסיעה בגז.

כיום רכבים אירופאיים מתאימים בצורה מושלמת לעבודה בגז, ואפילו מגיעים עם הכנה להתקנה בגז, כולל גרסאות מונעות בגז מהיצרן (שלא מגיעות לארץ). לגבי שאר הרכבים, ישנם רגישים יותר או פחות, ולכן בכל רכב מודרני, שאינו אירופאי, מותקנת משמנת שסתומים, בנוסף לכוונים ייעודיים לרכב המבטיחים שמירה מלאה על המנוע.

לגבי איכות הגז המוטלת בספק, אני מבין שאיכות הבנזין אינה מוטלת בספק.. :roll:

פה אני סוגר את העניין בכוון הזה. זה כבר מרגיש כמו להלחם בתחנות רוח.

פורסם

אז למה לקחת צ'נסים? ואיך לקוח אמור לדעת מי מתקין מקצועי ומי לא?

בקיצור, לאלה שרוצים להתקין מערכת גז שיקחו בחשבון:

כשלים אפשריים במנוע שמהם, סביר להניח, יתנערו היבואן וגם מתקין הגז, שיאשימו אחד את השני והלקוח ישאר קירח משני הכוונים.

תקלות התקנה כי ...חותכים וקודחים בפח הרכב, מתערבים בחווט החשמלי ברכב, מתערבים בחלקים במנוע וממה שראיתי בכמה מקרים, רמת הביצוע רחוקה מלהיות מקצועית.

מוסכים שאינן מאושרים לעבודה עם גז, שזה אומר הרוב, לא יקבלו את הרכב לעבודה כל עוד יש גז במערכת וגם אם כן יקבלו, כל תקלת מנוע, אפילו בגלל מצת או סליל יאשימו את ההתקנה ויטרטרו אתכם לבדיקה אצל המתקין גז.

פורסם

ערן, תודה על התשובות המלומדות ואשמח לקבל תשובות לשאלותיי.

1. האם עברת תקופת השתלמות אצל ייצרן הרכב ?

2. האם יש ביידך ספרות מקורית של הייצרן המסבירה כיצד לבצע הסבה של רכב בנזין לגז ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...